Video: F12Berlinetta doet doldwaze hillclimb

Auteur: , 39 Reacties

Volgas een berg met gevaarlijke afgronden, haarspeldbochten en overig verkeer trotseren. Het kan met de F12Berlinetta.

Ferrari F12Berlinetta

Zie de volgende video, van een gast met ballen die de Ferrari F12Berlinetta aan de tand voelt. Zoals we eerder hebben kunnen zien is voor sommigen de sprint van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden een beetje te veel van het goede, en is de topsnelheid van 340 km/u ook best spannend, maar er gaat niets boven een lekker stukje stuurwerk.

Op een bergweggetje aan de Franse kust tussen La Turbie en Monaco worden eerst de zangnoten van de sportwagen in stilstand getest, waarna het hoog tijd is om de 740 pk uit de 6,3 liter V12 los te laten. Pedal to the metal en flink sturen terwijl de motorgeluiden tegen de bergwanden ketsen, de droom van iedere Ferrari-fan. (mirror)

Met dank aan aventador51 voor de tip.39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik ken wel heel toevallig de zoon van de eigenaar van dit toch wel brute beestje :)
@ruben_koldeweij: Maar mijn oom is politieagent!
@gash: Iedereen heeft wel een lul in de familie.
@fejjie: Haha. Dan is mijn familie een soort broeinest voor lullen. Een crème de la crème van lullen. Zoveel lullen dat je er scheel van gaat kijken.
@gash: @maru: Om even wat misstanden de wereld uit te helpen. De auto was niet uitgeleend, Marchettino heeft alleen gefilmd. De eigenaar heeft de auto niet aan hem uitgeleend en zal dit naar eigen zeggen ook nooit doen
@ruben_koldeweij: check, heb de tekst wat aangepast.
@autoblogger: Top, stellen de Italianen zeer op prijs
@ruben_koldeweij: ik ken het konijn van de overbuurvrouw van de neef van de eigenaar van deze Ferrari. Ik ben gaaf nu. OT ik mis een beetje het dwars gaan door de haarspeldbochten.
@ruben_koldeweij: wow! Wil je nu vrienden met mij zijn?!
@ruben_koldeweij: Mijn vader werkt bij de McDonalds!
@ruben_koldeweij: Mijn vaderrr werkt bij McDonalds…
@ruben_koldeweij:

Ik ken ook de zoon van iemand die een F12 heeft. Zullen we een club oprichten?
@ruben_koldeweij: Mijn oom smijt de post in zijn brievenbus.
@ruben_koldeweij: Ik ken yolanthe
@ruben_koldeweij: Heerlijke auto op heerlijke weg! Ik zou dan maar is proberen om een ritje met deze auto te maken als ik jou was.

Wat een flauwe opmerkingen van sommige mensen hier. Je mag op autoblog ook niet met je kop boven het maaiveld uitsteken. Het lijkt Nederland wel…
@clioracing: Ja klopt idd. Enige reden dat ik reageerde was ook omdat ik al dacht dat er niks van deze tekst klopte, wat dan ook uiteindelijk bleek.

Als ik überhaupt nog een keer in Italië kom zal ik het hem wel even vragen haha
Op zich doet die toch niks dwaas?
Oké hij trapt goed door maar doet het enkel waar hij vrij zicht heeft.
Hij wacht met inhalen tot hij in ver zicht heeft etc.
@RazorHead: Autoblog is niet meer vies van sensatie titels hoor.
@vale46: Doet me erg denken aan een ‘Telegraaf-kop’ indd! Wat een magistraal geluid komt er uit die kont van deze V12. Brr
De omschrijving komt niet overeen met de getoonde beelden. Was nou niet echt onder de indruk van het “trotseren” van het overige verkeer. Zou te zien was het gewoon netjes inhouden en gewoon eromheen. Iets met een mug en een olifant?
Niks dwaas aan imo.
Ik denk dat het woord “doldwaze” in de titel vervangen moet worden door “mooie”… Hoef je niet eens een Ferrari voor te hebben.
Heerlijk geluid van die F12-motor!!
Hang er een Novitec exemplaar onder met een klepje en menig autofans krijgt een orgasme :)

BTW: De bestuurder doet helemaal niks gek, hij is behoorlijk defensief met zijn 730pk. Als zou ik het zelf niet wilder maken dan dit.
Heerlijk dat geluid even een paar minuutjes aan te horen… maakt mijn zondag weer goed :)
Geweldig! niets doldwaas aan, hij houdt zelfs netjes afstand van die zwarte audi.
Mja, zo zie je maar, zo’n RWD-ding moet echt helemaal door de bocht zijn en de voortrein moet weer mooi recht staan alvorens het gas erop kan als je hem heel wil houden… Pedal to the metal ???

Geef mij maar quattro, is het hoppa, gas erop de hele bocht door. Ook in de regen :)
@nomar:

Audi Quattro’s hebben veel last van onderstuur. Wanneer je dan te vroeg in een bocht op het gas gaat, glijdt hij over zijn voorwielen naar de buitenkant van een bocht. Een goede achterwielaandrijver kun je met het gas sturen. D.w.z. door in de bocht gas te geven laten oversturen zodat de voorkant scherper instuurt. Maar met +700 pk is dat nogal link (tenzij je Alonso heet). Met b.v. een Toyota gt86 gaat dat wel goed en dat is leuker dan 4wd.
@topless: ben ook niet mee eens ok, achterwieltrek is goed voor burnout’s maar in een bocht geeft de quattro toch zijn indeling 40voor 60naar achter en geef maar gas zal ik zeggen en zeker regen en op sneeuw!!'(achterwielaandrijving Flop)
@nomar: Ik heb een keer met een GT3 RS met semi slicks gereden. Dat ding had absurd veel grip. Halverwege de bocht kon je al volgas geven. Dat ga je met een ondersturende Quattro niet redden.
@nomar: Alleen in de regen/gladde wegen heeft quattro zijn voordelen.
Heb zelf een S3 quattro gehad leuk snel speelgoed, maar RWD is toch leuker.
@nomar: haha juist ja, even 700pk op dat kleine bergweggetje? Bende gek.
Het is geen hillclimb (maar gewoon berg op), het is niet doldwaas, de auto is niet uitgeleend en het is hooguit af en toe volgas… En dan ben ik nog niet verder dan de titel en de eerste alinea.

Goed klinkende video, maar wat een flauwekul tekst zeg.
@maru beetje sensationele tekst, gebeurt helemaal niks, trekt alleen vol door op een lege weg, bij auto’s in de buurt houd hij netjes en bochten neemt hij als elke gewone auto op normale snelheid.

Overigens wel een leuk filmpje :)
Waanzinnig geluid en naar omstandigheden behoorlijk nette rijstijl. Hij houdt in bij blinde bochten en doet geen rare dingen. Beroemde en beladen weg trouwens, bij 1.13 is Grace Kelly verongelukt in 1982. Ook heeft de weg in menig beroemde film gefigureerd.
Oooh wat is dat een heeeeeeeerlijk stukje sturen daar.
vind het allemaal wel meevallen opzich hoe “doldwaas” hij rijdt…
Wat een lullig sleuteltje zeg.
Klinkt zo veel beter dan een aventador. Ik zou toch echt hier voor kiezen als ik de centen had.
Ik heb hier ook vol gas gereden met een Alfa 155 V6. Goeie herinneringen komen nu weer boven, maar wat gaat dit hard van kiet. Leuk filmpje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).