Video: Ferrari Dino 208 GT4 is om je vingers bij af te likken

Auteur: , 16 Reacties

Bertone kon best een beetje auto's tekenen. Eind jaren '70 tekenden ze voor Ferrari het ontwerp van de eerste Ferrari met middenmotor: de Dino GT4. En als 208 GT4 klinkt hij nog lekker ook.

Ferrari Dino 208 GT4

De 208 was eigenlijk een Dino 308 GT4 die we kennen maar omdat de belasting op slurpende V8’s in ItaliĆ« enorm was in de jaren ’70 besloot Ferrari een V8 met een motorinhoud minder dan 2 liter te introduceren aldaar: de Dino 208 GT4. Daarmee heeft Ferrari officieel de kleinst geleverde V8 in een productieauto ooit gebouwd.

De video vertelt over het exemplaar dat Bradley Price op de kop wist te tikken, een Ferrari Dino 208 GT4 uit 1976. De 208 GT4 was herkenbaar aan chromen afwerking en het ontbreken van mistlampen ten opzichte van de Dino 308 GT4. Hoe zo’n piepkleine V8 klinkt? Check de video!16 reacties

Dan spaar ik nog wel door voor een 246
Ik vind het nog steeds geen mooie Ferrari maar de film is prachtig.
Scheelt er iets aan mij als ik dit niet zo’n mooi auto vind? Heb eens in een 348 gereden en dat zegt me net iets meer. Enkel de baanligging bij hoge snelheden vond ik louche.
Gatverdamme wat een heerlijk filmpje, prachtige wagen met een eeuwig modern uiterlijk.
Heerlijk geluid en een goser die van zijn auto geniet. Dank AB voor dit filmpje.
@norge: pardon?
@norge:
Yep, liever dit dan zo’n imo spuuglelijke 458.
heb enkele jaren geleden kans gehad een te kopen via een veiling, men vroeg toen 17 mille maar de baas thuis vond het geen goed plan, dus….Jammer!! Strakke auto.
@alfista:
Ik had een ander baasje gezocht…, wat denkt ze nou wel….
@alfista: jij bent dus niet het Alfa mannetje thuis.
@alfista: pf, geen handtasjes meer voor jouw vrouw!!!
Natuurlijk is er niks mis met je, als deze Ferrari je niet interesseert. Waarschijnlijk heb je niet veel met auto’s uit die periode, ervaar je een 2 liter dino als een instapper, of voel je op je klompen aan dat er geen automatisch dimmende binnenspiegel, pingelsensor en hot-stone-massage-seats in zitten. Bovendien moet dat hoekige design maar net je ding zijn.
Het geheim van deze auto’s zit in de beleving. Het is net als Golf GTI I vs. VI. Het hoeft niet hoekig, chromig, amper 100 pk en lawaaiig. Wees welkom voor 200 pk, groot, gelikt en vol gizmo’s.
Toch zijn verrassend veel mensen ‘om’ als ze een oldie hebben gereden. In mijn geval een SM, een 911 en een vroege Biturbo. Nooit in bezit gehad, maar wel een dagje mogen sturen. Het is een kwestie van je zintuigen. Alles wat op een moderne auto ook zit, ervaar je. Je voelt de tandwielen klikken in de bak, de remmen aangrijpen, de auto die zich ‘zet’ in een bocht. Je ruikt leer, brandstof, rem en koppeling. Je ervaart hoe klein zo’n auto is naast je moderne gebakje. Wat het lage zwaartepunt doet in een bocht. Je voelt hoe ook sport-auto’s niet plankhard geveerd hoeven te zijn om echt contact met stuur en weg te hebben. Je hoort niet alleen de motor, maar ook het schakelen – of zelfs iets simpels als richting aangeven.
Zet je ‘m na een rit tussen moderne auto’s, dan begrijp je dat die scherpe, lage lijnen een boodschap hebben: Bol en groot is moderne obesitas. De kilo’s, kracht, sensoren, veiligheidsvoorzieningen en efficiency hebben autorijden de das om gedaan. Kinderen hebben gelijk als ze geen autoposter meer boven hun bed hangen. Dat tieners hun geld liever in een smartphone steken dan in een auto is opeens zo gek niet meer.
@mout: You sir, made my day.
@mout: Straks als ik thuis ben gelijk mijn oldie pakken voor een ritje, en ik bedoel niet mijn vrouw :)
Mooi hoor. Dit zijn toch de auto’s waar je naar gaat verlangen. Puur, simpel en vol emotie. Doe mij er maar een.
Heeeeeeeeerlijk! Beleving en een klein beetje techniek
Ik begrijp die man wel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).