Video: Mercedes-totaalmalloot heeft een steekje los

Auteur: , 69 Reacties

Kijk, dankzij dit soort malloten trekken wegbeheerders overal in Nederland een dikke doorgetrokken streep over tweebaans wegen.

Lul in een E-Klasse

De Mercedes E280 CDI-rijder op de N348 (Raalte-Ommen) met kenteken 84-JLB-9 had kennelijk haast, want hij haalt in waar ’t niet kan, en brengt daarmee niet alleen zijn eigen leven maar ook dat van anderen in gevaar. Daarom hebben we er geen moeite mee dit figuur aan de digitale schandpaal te nagelen. Als je je als een droplul gedraagt moet je ook de consequenties aanvaarden.

UPDATE: beelden op asojunk.nl.

Video: Mercedes-totaalmalloot heeft een steekje los69 reacties

Niet een beetje gek om met kenteken en al er op te zetten?
@casperfcb: tis compleet gek om zo te rijden.
@p0wn3d: Objectief gezien – en als je alleen oordeelt op basis van dit stukje beeldmateriaal – ben ik het 100% met je eens…

Subjectief is het gewoon een klotenweg waar je van Hoogeveen tot Deventer (+/- 70km lang) maar op 1 of 2 hele korte stukjes mag inhalen (verder is die weg al helemaal doorgetrokken streep) en een weg die vaak zo druk is dat trekkers geen gebruik maken van die uitwijkhaventjes die je ziet om het verkeer er langs te laten (als ze het wel doen komen ze er niet meer tusssen)

Dus ja, deze bestuurder is echt niet ok, maar deze weg is ook gewoon waardeloos en haalt het ergste in mensen naar boven…
@griffendahl: Overigens is dit niet op het stukje Raalte – Ommen, maar op het stukje Raalte Deventer…
@griffendahl: dan pak je toch een andere route? Iets met omdenken.
Als een route zuigt, is het geen reden om anderen de dood in te jagen, of in ieder geval bijna.
@awesome: Hoe kun je dat nou zeggen zonder dat je weet waar iemand naar toe moet?

Niet vergeten dat dit een stukje Nederland is, waar de snelwegen alleen van oost naar west lopen of helemaal afwezig zijn, indien je noord-zuid richtingen moet reizen is dit gewoon een hoofdroute. Voor zo’n hoofdroute is dit gewoon een belangrijke weg…

Alle andere noord-zuid wegen zijn kleiner en wellicht nog gevaarlijker als deze weg, een andere route nemen is niet zonder meer een alternatief.
@awesome: Overigens ben ik het compleet met je eens dat een klotenweg nooit een reden mag zijn voor zulk gedrag. De praktijk leert echter wel dat dit soort wegen het slechtste in mensen naar boven haalt en dat daar ook wel eens naar gekeken mag worden…
@griffendahl: juist!!!
Lees mijn reactie hierboven
@griffendahl: inhalen geen probleem maar als je ten koste van alles en iedereen de auto voor je wilt inhalen dan moet je een racelicentie hebben geen rijbewijs.
@dirkiii: Eens
@griffendahl: als ik in het buitenland ben vraag ik mij altijd af waarom ik daar in het verkeer veel meer rust ervaar. Ook bij mij in het hoofd.
Ik weet het sinds enige tijd waarom!
In elk land hebben ze minimaal 1 rijbaan meer per kant per verkeerssituatie.
Je kan elders altijd inhalen links of rechts. Hier ben je verplicht je te gedragen als “moeder een met de jonge eendjes”
@bigfun: eend
@bigfun: ik ervaar dit voornamelijk als ik na 500km duitse snelweg nederland in rijd. Het is alsof ineens niemand meer kan anticiperen en fatsoenlijk auto rijden.
@p0wn3d: daar heb je een punt, maar waarom zou je dit op internet zetten.
@casperfcb: Ik zou het fantastisch vinden als iets als dit door de politie gebruikt mag worden om meneer een bonnetje door de brievenbus te duwen.. Maarja, “inbreuk op privacy” hea.
@p0wn3d: Wie weet was die man wel op weg naar een sterfgeval. Hebben wij geen weet van…
@camber24: Nog steeds geen excuus zo te rijden, anders is meneer straks zelf een sterfgeval met misschien nog wel een paar andere.
@casperfcb: Ik ben er ook niet zo van, maar zolang we niet massaal met fakkels richting zijn huis gaan mag je bij dit soort acties het beestje best bij zijn naam …uh kenteken noemen.
@casperfcb: Nee totaal niet. Hij zit toch veilig achter zijn schermpje. Wat kan hem nou overkomen?
@casperfcb: Alsof iemand ook maar dit kenteken echt onthoudt :’)
@casperfcb: hoezo als die op de weg rijd zie je ze kenteken toch ook. Dus waarvoor zou je het op internet moeten zwart maken.
@casperfcb: ja, temeer daar er helemaal niks aan de hand is. Stemmingmakerij om niks, weer typisch zo’n figuur dat iets te blij is met z’n dashcam en graag politie agentje speelt.. Ga je moeder pesten
@parker: Ja, ben ik wel met je eens.
@parker: we zouden eens het beeld moeten zien van die tegemoetkomende vrachtwagen… Ik denk dat die in de remmen moest en er geen 10meter over was … Frontaal onder een vrachtwagen klappen is minmaal losknippen en weken ziekenhuis… Dus ja een totaal kansloze kneus deze bestuurder. En als nou iemand de hirk kent en hem aanspreekt dan leert ie het misschien… Heel misschien.
@w0o0dy: niet goed te zien op het filmpje en dus geen reden om viral te gaan hiermee
Waarschijnlijk net Fast 7 gezien, en denkt nu dat alles kan…
Helaas zie je dit wel vaken in NL, tenminste valt me altijd op als ik terug ben. Ben het helemaal eens met zijn nieuwe ere titel, kan de politie eigenlijk iets met zulke beelden?
Mjah, big deal, gebeurt toch wel dagelijks ergens
Zie dit helaas bijna elke dag gebeuren..Toch zijn dit meestal de figuren die overal mee wegkomen op de een of andere manier
is dit alles??? Wat een onzin filmpje
@schellekens006: Toch ben ik blij dat ik niet in die tegemoekomende vrachtwagen zat hoor… Die had echt geen metertje over. Met 80-90 km/u (en nog wat harder voor die Merc) is dat niet echt ruim…
Pffft wat een figuur, ook lekker zinvol om daar in te halen. Als het 1 auto is die loopt te trutten snap ik het wel, maar dit heeft gewoon echt geen nut.
Is het een rijinstructeur? Hij heeft namelijk een extra spiegel bovenop de rechter zijspiegel gemonteerd zitten.
@AutomotiveDesigner: altijdgeslaagd.nl
Zooo wat een stoere bink he!
Gewoon geen discipline
Ga maar is in duitsland op een 100 per uur weg rijden daar houden de mensen rekening met elkaar en hebben een stuk meer geduld.
@dirkiii: Die Duitsers beginnen ook al rap aso te worden. Ook op de autobahn zijn er veel meer Duitse linksplakkers dan voorheen.
@mopar: je word er niet dagelijks afgesneden.
Ben de afgelopen tijd een aantal keren in Duitsland geweest en moet zeggen dat ze daar een stuk relaxter rijden. Mensen maken ruimte en houden rechts. In NL is dat wel anders. Ben regelmatig onderweg voor m’n werk en maak dikwijls mee dat mensen naast je blijven hangen tijdens het inhalen op de snelweg. Dit meestal zo lang dat je de CC weer uit kunt zetten omdat je, je vast rijd achter een vrachtwagen.
@citroen4life: Ben het niet eens wat dat rechts houden betreft. Oké, Duitsers blijven een aparte verstandhouding hebben met “rechts” natuurlijk…. Misschien is dat de reden. Ze kijken doorgaans veel beter en gaan pas naar links als het kan. Maar mijn ervaring is dat ze na het inhalen van die vrachtwagencombinatie compleet vergeten zijn dat er rechts nog een baantje is waar ze weer naar terug kunnen… Nog veel erger dan hier.
@baasbas: @mopar: Zo is het maar net. Duitse Autobahn is al lang niet meer wat het ooit geweest was. Steeds vaker kom je er ook mensen tegen die op de Landstraße geen 100 meer rijden.
Dan vraag je je toch af wat er gebeurd is? Misschien is leren autorijden met je ouders ernaast toch niet zo’n goed idee…
Wat een onzinnig filmpje dit. Tuurlijk is dit niet zo handig, maar kom. De bestuurder filmt het ‘gevaarlijke’ stukje van een kilometer afstand.. Tegenwoordig is autorijden alleen de verkeersregels leren en anticiperen op het verkeer. Of te wel anticipeer op zulke domme acties en er is niks aan de hand ;)
@maxx1: Dus als het boem was geweest, dan was het de vrachtwagen geweest die ervoor verantwoordelijk was omdat hij niet genoeg heeft geanticipeerd? Ga jij effe je rijbewijs halen joh!
@potver7: zeker niet de schuld, maar dan had het wel voorkomen kunnen worden! Jij rijdt jezelf en of andere dus dood omdat je een ander geen ruimte geeft bij een fout. Lekkere ben jij dan! Haal jij dan maar even je rijbewijs. Praten we dan nog is verder
Daarnaast wil ik nog kwijt dat dit stukje tekst echt bagger slecht geschreven is. Impuls (flut) artikeltje?
Ik weet niet of het op dit filmpje goed te zien is hoe de situatie een kilometer verder op is. Beetje voorbarig om iemand dan meteen aan de schandpaal te nagelen. Ik keur zulke acties zeker af, daar niet van.
Ik zat te wachten tot het fout ging, maar dat kwam niet.
Oeh, bel de pliesie snel!
@kaasdevies: snitches get stitches.
Duidelijk een Amsterdamse taxi chauffeur die zijn blauwe platen heeft omgewisseld en nu aan de UberPop is.
Nou nou wat een ophef over niets.
Ja hij haalt in over een dubbel doorgetrokken streep maar zie nou niet echt iets heel schokkends….
die man had gewoonweg een beetje haast
Tuurlijk is die middelste streep er niet voor niets. Maar je weet nu maar de helft van het verhaal. In die helft zie je natuurlijk de fouten. Maar misschien is hij net vader geworden en wil hij naar het ziekenhuis? Misschien heeft hij een afspraak die hij niet mag missen.
Ik zeg niet dat hij niet fout was maar als een dashcam filmpje het enige is wat je weet dan moet je niet te snel conclusies trekken.
Was dit het? Maken jullie je allemaal zorgen om dit?
Waauw en smoke helemaal niet van jou verwacht dat je dit erg zou vinden. Gewoon sportief rijgedrag niks mis mee
@snelweg:
Een goede chauffeur houdt rekening met mogelijke fouten van anderen.
Een slechte chauffeur rekent erop dat andere chauffeurs hun fouten zullen corrigeren.

Als er twee van de laatste categorie elkaar op zo een moment tegenkomen = ongeval.

De snelheid of sportiviteit van de chauffeur is niet beslissend, je kan ook slecht en traag rijden (onoplettend of zero skills), maar als je bovenstaand rijgedrag ‘sportief’ noemt dan weten we allen ook dat vele ‘sportieve’ chauffeurs gewoon sneller rijden dan hun kunnen. Aangezien je in deze definitie van ‘sportief’ je jezelf blijkbaar herkent: aub stop daarmee voordat er gewonden of doden vallen.
Wat een hypocriet artikel.
@jeanclaude: Want? Jij zat achter het stuur?
In principe niks mis mee, als je da al erg noemt moet je tons nooit rijden in Bulgarije (100x erger)
Ik vind dit lichtelijk overdreven, ja hij maakt een grote fout en ja hij brengt daarmee mensen in gevaar. Maar wie heeft er nog nooit een inschattingsfout gemaakt met inhalen?
Zonder te oordelen over of het nou wel of niet verstandig is wat deze heer doet, waarom kiezen jullie dit filmpje? Voor mijn gevoel is de bron van dit filmpje iemand van de redactie of een bekende, want wanneer je veel op de weg zit zul je vaker van dit soort malloten tegenkomen.
@robinvand: Wat ik dus hoop is dat autoblog de website niet gaat gebruiken om persoonlijke frustraties te uiten.
Komop zeg hier is toch niks aan de hand! Hooguit aan de krappe kant bij die vrachtwagen, maar je ziet dat het witte busje hem keurig de ruimte geeft. Die bestuurder anticipeert tenminste!

Wat hier ook al eerder geroepen is, je wordt helemaal murw geslagen met alle regels en doorgetrokken strepen zodat je als berijder niks meer te zeggen hebt…. alleen maar schaapachtig je voorganger volgen… Deze Mercedes mag best onherkenbaar gemaakt worden.
@sjoppie: tuurlijk, ga jij maar met speelgoed autootjes spelen. Dat is een stuk veiliger dan dat jij achter het stuur stap van een echte auto.
Zo’n e280 trekt wel 3.0 6cilinder diesel
Gelukkig rijden alle moraalridders hier altijd keurig…

Kom op zeg, het is een onbesuisde actie, absoluut waar. Maar is dat een artikel waard? Daarnaast hebben we in Nederland een iets ander rechtsysteem, in plaats dat wij roepen en beschuldigen, kan het OM en de verdachte zich verklaren voor het gerecht.
@potver7 nee wijsneus, omdat meneer smoke, zichzelf ook niet kon inhouden toen hij een Opel Corsa OPC mocht lenen voor een rijtest. Slippende banden, harder rijden dan toegestaan op bepaalde stukken enzovoort. Vervolgens de moraalridder gaan uithangen is in mijn ogen aardig hypocriet
@jeanclaude: er is een heel groot verschil tussen wat regels aan je laars lappen en bijna frontaal op een vrachtwagen klappen (of die bus de berm in drukken) op een b-weg omdat je vlak voor/in een onoverzichtelijke bocht (als je op de linkerbaan rijdt zie je waarschijnlijk geen zak van het tegemoetkomende verkeer) inhalen. Maak je een klapper dan gaan er meerdere mensen naar het ziekenhuis… Geezus, ik ben echt geschrokken van de mafketels hier die denken dat er niets aan de hand is… Hebben al die lui echt een rijbewijs? En een auto? Damm, het is een stuk gevaarlijker op de weg dan ik dacht met zoveel verstandelijk beperkte chauffeurs..
Was er een hele tijd geleden ook niet al een totaalmalloot in zo een Mercedes bij wegmisbruikers?
Als dit nou alles is? Ok, hij rijdt behoorlijk asociaal maar dit gevalletje is niet echt internetschandpaal waardig. Ik word er eerder moe van dat van die dashcamburgers nu van alles op internet gaan plempen om te laten zien wat hun nou weer is overkomen. Get a life!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).