Video: motorjacking loopt slecht af. Voor overvaller.

Auteur: , 82 Reacties

De volgende beelden zijn met recht 'in your face'. In Sao Paulo wordt een motorrijder van zijn gloednieuwe Hornet gejackt. Helaas voor de nieuwe eigenaar kan hij maar een paar seconden van zijn nieuwe speeltje genieten, daarna hapt hij twee kogels.

Motorjacker Sao Paulo

Via een helmet-cam, zoals die ook in het Range Rover-drama van vorige week gebrukt werd, mogen we vanuit het perspectief van de motorrijder meekijken hoe hij een .38 in zijn gezicht gericht krijgt, begeleid door het vriendelijke verzoek de sleutels af te geven.

De overvaller, Escarante Leonardo (18), rekende echter niet op een toevallig passerende agent wiens dienst er op zat plichtsbesef toonde, en actie ondernam. Onder het motto ‘eerst schieten, dan praten’ vuurde hij twee kogels af. Een van deze kogels trof Leonardo’s buik, maar een operatie voorkwam erger, aldus het Braziliaanse Globo.

Het slachtoffer, Anderson Mangai, die de 8 minuten lange ongeknipte video aanvankelijk op zijn JoeToep-kanaal postte, haalde deze er later weer af uit angst voor vergeldingsacties. Helaas vergat hij regel één van het internet: als er iets op heeft gestaan gaat het er nooit meer af.

Vanzelfsprekend wordt de agent vrijgepleit door zijn collega’s, en de beelden wijzen ook uit dat de overvaller kort zijn wapen op de agent richt (terwijl zijn maat ondertussen de plaat poetst). Zelfverdediging dus, case closed.

Nu is het in Brazilië lang niet altijd even makkelijk als je arm opgroeit, dus voor mensen die daar aan het stelen slaan heb ik nog een greintje meer begrip dan wanneer dat hier gebeurt, maar in zo’n geval moet je ook het risico accepteren dat je eens tegen een (politie)kogel aan loopt.

Misschien moet Bernie Ecclestone wat milder gaan worden met zijn uitspraken?

Een ingekorte video vind je op autojunk, de volledige uncut-versie staat daar.

KLIK!82 reacties

En terecht! Blijf met je poten van andermans spullen af!
Niks mis mee, zouden ze in NL ook vaker mogen doen! Zo zie je hier maar, de politie is je beste vriend. Anders had die nooit z’n motor terug gekregen.
@TheMaster: Waarom gaan mensen zoals jij niet lekker in Iran wonen, daar treed de politie ook lekker hard op. Wordt het allemaal een stuk beter van he
@trbn: Ja daar word het beter van. En als jij en 9/10 van nederland hun oogkleppen eens zouden openen zou je begrijpen waarom. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.

OT: Fijn dat meneer zijn motor terug heeft.
@trbn:

Slappe zeverzak. Dit tuig moet je opruimen. Is inderdaad veel beter. Ik kots echt van jouw soort zwakzinnige geitewollensokken die de boel alleen maar verder laten degenereren.
Ik mag vast niet hardop zeggen dat ik het jammer vind dat de overvaller het overleefd heeft.
Dus dat doe ik dan ook niet.

Wel mooi dat hij ‘gepakt’ is.
Cb600 Hornet… grappige fiets maar niet zo leuk dat ik hem zou stelen!

Maar de overvaller Wrong Time Wrong Place hahaha
Cudo’s voor die agent, kunnen zijn Nederlandse collega’s nog wat van leren.
@tupperware: Je bedoelt kudos.
@SimonMc:
Dus je begrijpt wel wat ik bedoel…

Grote knul!
@tupperware: Ik ben ook altijd kwaad als men mij iets bijleert.
Die zal waarschijnlijk geen tweede keer zoiets flikken. Of hij moet hard leers zijn. Geen medelijden met hem.
“dus voor mensen die daar aan het stelen slaan heb ik nog een greintje meer begrip dan wanneer dat hier gebeurt,”

Stelen is een beetje een understatement. Het is een gewapende roofoverval. Die in die landen nogal eens fout aflopen voor het slachtoffer, omdat er vaker wel dan niet bij geschoten wordt.
Juist. Daarom verbaasde me het ook behoorlijk dat de eigenaar de sleutels nog uit het contact haalt. Voor hetzelfde geld is dat de aanleding hem voor zijn sodemieter te schieten.
Overval zonder gene midden op straat, zonder helm om op z’n minst je gelaat te bedekken… dom dom dom. Snelle en doeltreffende actie van die agent. En de schade valt dus mee, dus petje af!
@ederooij: Op teenslippers niet te vergeten.
@ederooij: Maakt daar niet zoveel uit, het is niet zo dat als je bij de Braziliaanse opsporing verzocht geweest bent je mede ghetto bewoner je aan geeft. Die sloppen wijken gaan ze ook niet in om iemand te arresteren of een brommer terug te halen.
@yerrie:
deels met je eens. Je ziet nu ook dat deze agent in z’n eentje ook niet schroomt om actie te nemen. En iedereen eromheen is ook niet echt angstig voor represailles aangezien men rustig blijft staan en ook niet op of om kijkt naar de eventuele terugkomst van boef 2.
Volgens liveleak, waar jullie de video van gestolen hebben, heeft hij het niet overleefd.
@fietsmeneer: Op Liveleak heeft iedereen een mening, volgens het artikel in de Globo heeft hij het wel overleefd.
@fietsmeneer: Hoezo gestolen?
Moeten ze het eerst op Autojunk zetten voordat ze het mogen gebruiken?
Nutteloze reactie imo.
@diehard: Video’s waarvan je niet de rechten hebt op je eigen site plaatsen, voor financiële doeleinden, is inderdaad stelen. Net geen roofoverval zoals in de video ;)
@fietsmeneer: In Nederland noemen we dit mieren neuken.
Stel je niet zo aan.
@fietsmeneer: want LiveLeak heeft natuurlijk wel alle rechten op de video en heeft het zeker niet van Youtube geript.
@Wesley: Zeker mogelijk. En dan ook fout. Maar vaak hebben ze ook de originele beelden. Net als AB die SOMS ook heeft.
@fietsmeneer: inderdaad. Gestolen spul stelen blijft stelen.
‘gestolen’. Goh, en waar had liveleak hem vandaan denk je? Van de filmer die hem op het hoofdkwartier kwam langsbrengen met het verzoek hem op de server te zetten?
Een voornaam doel van autojunk is het mirroren van video’s. Gek als het klinkt, ze worden na verloop van tijd nog wel eens verwijderd.

In dat geval hebben wij een dode link in het artikel, en de kijker geen beelden meer. Daarnaast linken we ook nog naar dd LL-video, dus ik zie het probleem niet zo…
@sir_smokalot: De reden dat autojunk bestaat is om reclame-inkomsten te genereren. Linken naar LL is dus leuk, maar ondertussen is het artikel gewoon een poging om zelf geld aan deze video te verdienen.
Ik vind het niet zo’n probleem dat je het doet, maar het goed praten door te zeggen dat LL ook geen rechten heeft en dat je toch een linkje plaatst is wel heel slap gelul.
@jolig: heb je überhaupt ooit op autojunk gekeken? Op autojunk staat veel meer dan alleen de filmpjes die bij de artikelen horen.
@mevipp: Ik weet het en hoe meer je het gebruikt en bekijkt hoe meer inkomsten ze hebben. Welkom op het internet. Ze doen het echt niet omdat ze zo graag een hoekje willen creëren waar iedereen z’n autozooi op kan gooien.
@jolig: Precies hetzelfde geldt dus voor autoblog volgens jou. Ik weet haast wel zeker dat de redactie/admins van autoblog dit niet doen om er rijk van te worden. Dingen in het leven kosten geld, ik ben bereid om met de reclame/sponsoring te leven omdat ik autoblog en autojunk leuk vind. Als je wil dat er geen reclame zal autoblog geld moeten kosten. Wat heb je liever?
Als je zo’n groot probleem hebt met autojunk, kijk er dan niet naar. Als je zo’n groot probleem hebt met autoblog, ga dan weg.
@jolig: nee, dat is niet de reden dat Autojunk bestaat.

Discussie is sowieso zwaar offtopic, dus we zullen wat snoeien.
-edit: ontopic aub-
@sir_smokalot: Ik ben een regelmatige en tevreden bezoeker maar heb me eerlijk gezegd ook al bedenkingen gemaakt bij de mirroring-policies van autoblog.
Zouden jullie het OK vinden als er morgen een website wordt opgestart die elk artikel van autoblog ongewijzigd overneemt en er dan andere advertenties over heen plaatst?
@djim: zie de (C) tekst onder aan deze site en je weet het antwoord.
@fietsmeneer: ga toch fietsen internet is van iedereen ouwe sok.
@fietsmeneer:

Zeur niet, trol.
Die overval gebeurde kapot snel en die agent was nog veel sneller !
Beetje jammer AB. Controversieel filmpje plaatsen en dan weet je van te voren dat iedereen er wel een mening over heeft. Tel uit je comments! Dit soort shit gebeurt elke dag, nul nieuwswaarde.
@6cylinder: Sowieso als er mensen worden neergeschoten in een filmpje haak ik af. Op AB althans.
Dat is jouw mening, waar je uiteraard het volste recht op hebt.
@6cylinder: nul nieuwswaarde? sinds wanneer is een gewapende roofoverval (waarbij schoten gelost worden, en mensen geraakt worden) geen nieuws?
@thomcarspotter: Kom eens buiten je grot goos, dit soort shit gebeurd letterlijk tientallen zo niet honderden keren per dag.
@thomcarspotter: wat heeft dit met autonieuws te maken?
Er rijden toevallig auto’s in het filmpje rond ja.
@berlinetta: Weinig tot niks. Aan de andere kant, als er ook maar 1 persoon hierdoor beslist om voortaan van andermans spullen te blijven, wat dat ook mag zijn, dan heeft het toch een doel bereikt.
@thomcarspotter: Moet jij eens voor de grap op LL kijken hoeveel video’s je daar ziet van mensen die de dood vinden door overvallen. En dan mag je ook eens nagaan hoeveel van die “incidenten” ook daadwerkelijk het nieuws halen.

In landen als Brazilië en Mexico worden dagelijks honderden mensen gecarjacked of vermoord. Het is niet zo bijzonder als jij denkt.
@mopar: Alleen hier in NL wordt elk incident breed uitgemeten in het nieuws. Anders hebben ze namelijk niet veel spannends te melden.
Ach, het kan erger. Zet de Zwitserse radio aan en je hebt regelmatig berichten dat er bij een aanrijding ergens in het land 5 mensen gewond zijn geraakt. Gelukkig maar trouwens, als dat het ergste is waar je je druk om moet maken..
@6cylinder:

Jankerd.
Perfect ! Als de woute zo in nederland waren, zouden ze minder uitgelachen worden en vaker geroepen worden, althans door mij.
@st3fan: Ik moet het vragen… Vanwaar komt de benaming ‘woute’? Best wel grappig :)
@Pixed: ik heb echt geen idee eigenlijk. Zo noemen wij het hier, in breda.
@st3fan: klinkt goed dom, wouten… Maar ja ook de lagere sociale ladder moet door iemand beklommen worden ;)
@trident:

Succes kerel.
@trident: ach.. dom of niet dom. De wouten zijn dom, dus ook de naam mag wel ‘dom’ wezen. ;)
Ik zie het maar als een risico van het vak. Agent zal ook wel de nodige ervaring hebben, die jochies deinsen nergens voor terug. Blijkbaar is zijn aanpak de juiste.
Waarschijnlijk gewoon undercover collega’s die hem even wilden vertellen dat ie in 1:14 ongeveer 15 overtredingen heeft begaan. En derhalve z’n motor in beslag nemen.
En dat jongens en meisjes noemen we nou een koekje van eigen deeg!
En stelende meneer, wat heb je nu geleerd?
@cooper96:

Dat hij volgend keer direct gaat schieten i.p.v. netjes te vragen of hij zijn sleutels wilt inleveren :D
Behalve dat je motor een beetje kapot is moet dit toch een geweldig gevoel geven als dit jou motor is.
spectaculair filmpje, die man blijft er nogal kalm onder. Al is het misschien omdat hij ‘instant justice’ krijgt wanneer de agent die overvaller neerkogelt.

Als je het filmpje goed bekijkt kan je overigens zien dat de agent niet aanvalt maar schiet uit zelfverdediging, de overvaller was met z’n revolver naar de agent aan het mikken.
Yep. En als mij iets heel onverwachts gebeurt ben ik meestal ook uit het veld geslagen en niet zo ad rem. De heldere momenten komen meestal later.
@sir_smokalot:
Minder blowen Smoke, echt, dan komen die “heldere” momenten een heel stuk sneller.
Humor na dat die gozer is neergeschoten bedankt niet motor eigenaar even! Hahah “obrigado”
Karma is a bitch!
Dit is duidelijk AUTOblog, zodra een MOTORrijder doodgaat wordt er hier een partijtje vrolijk gereageerd. (Men laat zichzelf erg goed kennen)

Deze hele situatie is sneu, ik zie in geen enkel opzicht hier iets positiefs aan. Behalve dan dat AB ons met het nieuwtje even weer met beide benen op Aarde in de echte wereld zet.
@msfiorentina: autodieven mogen hier ook doorgaans meteen deaud hoor. Volgens mij wordt daar niet echt onderscheid gemaakt.
Zo een Hornet DNA is wel een schaaaamteloze chinese poepkopie van de Gilera DNA. Schandalig dat Hornet daarmee wegkomt
@dnadave:

Ja want Honda had toen ze de 100pk+ hornet bedachten echt inspiratie nodig van een mobiletje.
Hij overleed later later in het ziekenhuis
@ruben2000: bron?
Steven Seagal
Dat velen het hier maar terecht vinden dat die gozer dood is omdat hij iets probeerde te jatten vind ik dom puberaal onderbuikgebral. Laten we elke dief meteen doodschieten, daar wordt iedereen beter van…


Dat ie neergeschoten wordt omdat ie met een pistool loopt te zwaaien is dan wel weer prima te rechtvaardigen. Dat schijnen namelijk hele gevaarlijke dingen te zijn.
@bozewolf:

Opgeruimd staat netjes. Als ze dit consequent volhouden wordt de wereld een betere plek. Vooral tuig vindt dit een beetje jammer natuurlijk.
Zo! Pak aan! Gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven.
Dit leert het misschien wel af, al ben ik ook daar bang voor….

+ punt voor meneer agent voor het snel en doeltreffend handelen!
SimonMc: Heb bij http://www.crimesite.nl gelezen.
Lekker voor hem.
Netjes neergekogeld. Complimenten en een lintje voor de bewuste agent. Kunnen ze in Nederland een voorbeeld aan nemen. Opruimen dit afval.
zo zie je maar weer, best onveilig, zonder beschermende motorkleding gaan motorrijden…
:-)
Top dat dat rovertje even de verkeerde tegenkwam. Wel balen van die kras op die motor :(
Op de LiveLeak versie gaat het bij 04:00 gruwelijk mis. Want zie ik daar een ambulance aankomen?
Ik zou zeggen: “Doorrijden mensen, hier is niks te zien!” en die aap daar ter plekke laten creperen. Nadat ik ‘m even een stukje had verschoven zodat ‘ ie echt midden op de weg lag. En daarna wachten op de eerste bus. Of vrachtwagen. Of tankwagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).