Video: Novitec Ferrari 458 klinkt ongelooflijk bruut

Auteur: , 32 Reacties

Met de sound van de standaard 458 Italia was al vrij weinig mis, maar Novitec heeft nog een paar extra (luide) toonladders aan het bereik van de V8 toegevoegd.

Novitec Ferrari 458

Toegegeven, liefhebbers van bulderende V8’s à la AMG zullen hun speakers ogenblikkelijk dichtdraaien bij het horen van zo’n snerpend Italiaans blok, maar toch zal Novitec bij genoeg petrolheads de handjes op elkaar weten te krijgen met deze aangepakte 458 die het uitkrijst van de pret.

Verantwoordelijk voor deze sound is een zooitje aanpassingen aan het gehele uitlaattraject en het mag gezegd worden: het eindresultaat is briljant. Incognito naar de dealer bakker voor een halfje wit zit er helaas niet meer in, maar opvallen doe je met de gemiddelde Ferrari toch al wel.32 reacties

Yep die kende ik al. De setjes die ze voor de F12 en FF hebben zijn ook top. Behalve dan weer die van de N-Largo, die is er net over IMO.
Zoals alle Ferrari 8 cilinders is het hard en heel schel. Ja dat voel je aan je oren. Maar mooi? Een corvette, die klinkt mooi.
@gearhead:
Dan ben jij zeker ook fan van het huidige F1 geluid..
@tupperware: Haha! Nee joh.
@gearhead: als we het dan toch over prachtig klinkende V8 hebben: Maserati GranTurismo S met standaard uitlaat: http://m.youtube.com/watch?list=FLZw6VQxxBXXGIclvbqtKeRg&v=17wLWt18uvY
Kan geen Ferrari of AMG tegen op.
Novitec is altijd top, een van de weinige Duitse tuners waar ordinair niet met hoofdletters staat geschreven.
@tupperware: idd een topbedrijf, ik ken de oprichter en heb vaak een borreltje met m gedronken toen ik nog het interieur ontwierp bij Seat. Aardige man is het, gedraagt zich ook heel normaal voor een miljonair. Zo dronk hij gewoon kraanwater ipv highclass te doen met miniraalwater.
ik heb betere v8’s gehoord
Ieder zijn ding toch. Ik kan een bulderende AMG-V8 ook waarderen, maar dit racy geluidje past toch wel bij dit soort auto’s. Het nodigt toch wel uit om flink door te trekken in de toeren.
@berlinetta: Helemaal mee eens! Zo’n AMG V8 klinkt veel bruter en vind ik veel mooier klinken, maar past voor mijn gevoel meer bij een sedan/(muscle-)coupe. Maar bij wat sportievere auto’s hoort gewoon een hoogtoerig geschreeuw!
@mauritsh: Bij mij kan je anoniem je halfje wit krijgen. 25 euro in omgeving Rotterdam. Wachttijd hooguit 25 minuten.
@drugsrunner: Helaas, ik eet liever bruin brood.
@mauritsh:
Hij kan je vast ook wel een “bolletje bruin” leveren, als je het netjes vraagt..
@drugsrunner: Wat een suf gangsta gedoe om door heel 010 te gaan sjouwen voor 25 euri’s. Zo krijg je toch nooit dikke doekoes en respect bij de chickies.
@moveyourmind: Ja toch je weet zelluf.
:O wat een apparaat zeg!!!
Lekker hoor!
Veel beter dan origineel. Lijk veel meer toeren te maken? Klinkt als een F1 V8 toen het nog mooi klonk.
@kvgorp: deze Fiat klinkt nauwelijks anders dan mijn Fiat :-))
I just jizzed my pants in the livingroom..
Zooooo, dat klinkt serieus goed. Ik kan me niet voorstellen dat je hiermee de Nordschleife op mag (of welk ander circuit dan ook). Ik ben zelf meer een fan van de lage bass van een Mercedes-AMG of Hemi V8, maar dit mag er ook zeker zijn!
Heel mooi allemaal zo maar ga er nu eens een paar honderd km op constante snelheid inzitten… Ik denk dat je gek wordt
@ettie: denk niet dat ook maar 1 iemand dat doet, of als argument ziet om z’n Ferrari niet langs novitec te sturen.

De beste bestuurder geeft trouwens wel serieus gas zeg! Heerlijk
Maakt hem helemaal af. Love it!
Nice nice
Dit is nog wel lekker maar de standaard 458 klinkt echt nergens naar vergeleken met de F430, F355, en 360 Challenge Stradale.
Het gehuil doet mij helemaal in de F1 sfeer komen, en ook gedeeltelijk in de drag-racerij, en wacht ik in stilte af wat het met de Lamborghini Aventador LP700-4 – Roadster Novitec gaat worden : http://www.novitecgroup.com , alwaar de Lamborghini Aventador LP700-4 al meer dan de moeite is.

Wel moet ik mijn hoofdtelefoon wat dimmen in geluidsvolume als ik de Ferrari hoor, maar ook bij andere huilende motoren, ik heb namelijk een Pioneer HDJ-2000, en daar kun je ~ je oren letterlijk mee doof spelen als je niet op past.
Heel fijn geluid! Ik vond trouwens de 458 toen die uitkwam niet verbluffend qua uiterlijk, maar hoe vaker ik er naar kijk, hoe mooier die word.
Ligt daar rond 1:03 nou een dooie fietser langs de kant? :P
Lekker geluidje, hoor. Maar ik vind een V8 van AMG net iets lekkerder klinken. Of deze
https://www.youtube.com/watch?v=E396uHl_UcA
Novitec ? Dit klinkt eerder als een kreissieg setje imho…

Zat vroeger iig meer unieke sound in die ferrari V8’s tussen de verschillende uitlaatboeren…
Leuk voor de mensen om je heen die zitten hier echt niet op te wachten die tering herrie… maar ja ik ik ik he..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).