Video: politieagent schept voetganger op het zebrapad

Auteur: , 21 Reacties

Vooruit, je mag drie keer raden waar dit tafereel zich heeft afgespeeld. De naam van het land begint in elk geval met de R.

Politieagent rijdt voetganger aan

Rusland is zo’n beetje hofleverancier geworden als het gaat om vermakelijke filmpjes van rare situaties in het verkeer. Zo zijn er genoeg voorbeelden van vechtpartijtjes op straat, ontploffende LPG-tanks en lompe verkeersdrempels.

Nu lijkt ook de Russische politie zich bewust van deze trend. Kennelijk vindt de betreffende agent dat er niks mis is met een beetje exposure en dus besluit hij de verkeersregels aan zijn laars te lappen. Gelukkig dat de lokale sterke arm niet in een Red Russian patrouilleert. Dan had dit filmpje er heel anders uitgezien. En bovendien, wij Nederlanders zijn ook niet roomser dan de paus. Check de video HIER.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hahah verkeerd gekokt ik dacht eerst aan Roemenië :)

Dit is natuurlijk te gek voor woorden en als dit helemaal gebeurt op een zebrapad nota bene door de politie.
Al is het soms wel irritant als voetgangers ervan uitgaan dat ze voorrang hebben op een zebrapad en dan zonder te kijken zomaar oversteken uiterst link, irritant en dom.
@agera: gegokt
@agera:
Dan vind je mij dus irritant. Ik vind automobilisten die zichzelf King of the Road achten irritant.
@Original_Arnoud & @mashell & @theghost; Jongens jullie hebben allen een punt en ik ben er ook mee eens. King of the road voelen is ook gewoon dom wat fatale gevolgen kan hebben.
Ik rijd sowieso rustig in de buurt van een zebrapad, maar het is niet altijd even slim om ervan uit te gaan en zonder te kijken over te steken bij een zebrapad. Soms zie ik mensen dat doen terwijl iets verderop een roekeloos rijdende snelheidsduivel eraan komt.
Ook al heeft de voetganger voorrang, maar vraag je af wie is het kwetsbaarst? Ook al zit de automobilist fout, zou ik niet zomaar oversteken en blindelings vertrouwen op de zebrapad. Vermijd liever gevaarlijke situaties zou ik zeggen is slimmer, tenslotte zijn we allen voetganger en automobilist.
@agera:
Zonder te kijken oversteken overkomt me alleen per ongeluk.

Maar ik ben wel zo’n eikel die voorrang neemt als ie het heeft.
@Original_Arnoud: Ja, je bent écht een lul als je als voetganger voorrang neemt waar je het hoort te krijgen… :P
@enrique:
Een, wil ik niet zeggen, DE wel en dat geldt hier in Nederland net zo goed.
@Original_Arnoud: En kijk nou nog eens naar het filmpje? Die voetganger kréég ook gewoon voorrang, van twee auto’s nog wel. En begon toen over te steken.

Er zijn trouwens zat landen, ook in West-Europa, waar je bij een zebra echt niet aan oversteken toe komt als je op de stoep blijft wachten tot de auto’s gaan stoppen. Je moet op z’n minst één voet op het asfalt zetten om automobilisten tot stoppen te krijgen.
@agera: is het bij ons niet zo dat voetgangers ook echt voorrang hebben bij een zebrapad? En je daarom als automobilist in de buurt van zebra’s je moet gedragen als waren het slapende honden. (Je voertuig) dus heel zachtjes bewegen?
@mashell: Niet per sé. Je hebt als voetganger voorrang bij een Voetgangersoversteekplaats (VOP). Dat is een zebrapad waar zo’n blauw bord met een zebrapad en een persoon erop.
Staat het bord er niet, hóef je niet per se voorrang te verlenen.

Althans, dat baseer ik op de wetten die er 11 jaar geleden waren toen ik mijn rijbewijs haalde.
@enrique: Een voetganger heeft NOOIT voorrang, aangezien voorrang alleen geldt tussen bestuurders die elkaar kruisen. Wel is het zo dat je een voetganger die te kennen geeft, over te willen steken bij een VOP, voor moet laten gaan.
@ramon: In strikte zin heb je gelijk. Dat “voor laten gaan” en “voorrang” niet 100% hetzelfde zijn wil echter niet zeggen dat je als automobilist niet alsnog móet stoppen volgens de wet als een voetganger duidelijk laat zien over te willen steken.

Punt is nog steeds dat dat enkel geldt bij een VOP en niet bij élk zebrapad toch?
@enrique: Nouja, in principe bestaat een zebrapad niet. Iedereen noemt het wel zo, maar het is een VOP (voetgangersoversteekplaats). Aangegeven door borden en/of brede strepen op de weg. En daarbij moet je inderdaad stoppen als automobilist als een voetganger oversteekt of dat in ieder geval van plan lijkt te zijn.
@ramon: Ah, ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat brede witte strepen op de weg niet per sé een VOP betekende. Enkel wanneer deze vergezeld werden door een bord dacht ik maar het blijkt dat dit niet het geval is.
@enrique: Vaak doen ze dingen dubbel in de verkeerstekens en -borden. Denk maar aan haaietanden plus bord b6 (driehoek op z’n kop) of stopbord plus stopstreep. Beetje hetzelfde idee eigenlijk. Als het bord gejat word door de één of andere lolbroek, dan kun het het in ieder geval nog ergens anders aan zien ;)
@agera: in Nederland dien je als automobilist te stoppen wanneer iemand aanstalten maakt over te steken… Feit dat de man al halverwege is en de politiewagen met een behoorlijke gang aankomt is al niet juist, maar ja… Die Russen kunnen gewoon niet rijden….
@theghost: Sterker nog, het is in Nederland behoorlijk verboden om auto’s die voor een zebrapad stoppen in te halen.
via Android app
Wat doe je als je op tijd ziet dat een auto met een rotgang op je af komt?

A: je uit de voeten maken
B: de auto 10 cm extra ruimte geven om tot stilstand te komen

Volgens deze man is het antwoord logischerwijs B
@knipperlichtje: Niet iedereen heeft zulke reflexen zoals jij. Veel mensen bevriezen in een dergelijke situatie of weten even niet wat ze moeten doen.
Daarom mag je in Nederland dus niet inhalen bij een zebrapad…
Wedden dat die eikel hem ook nog een boete gaf?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).