Saab mogelijk gereanimeerd door Indiërs en Chinezen?

Auteur: , 20 Reacties

Mogelijk goed nieuws voor fans van het merk uit Trollhättan. Mahindra en Dongfeng zouden geïnteresseerd zijn om een deel van Saab over te nemen van NEVS.

Saab 900 in het geel

Mahindra, een Indiase fabrikant van machines en van Ssangyong SUV’s, zou een belang van meer dan 50% in Saab Cars willen nemen. De Chinese autofabrikant Dongfeng, berucht om kopieerpraktijken, zou vooral oog hebben voor het Phoenix platform. Dat laatste is opmerkelijk, Dongfeng is immers sinds een paar maanden mede-eigenaar van Peugeot.

Het zou zomaar kunnen dat Mahindra goed heeft gekeken naar concurrent Tata in eigen land, dat per slot van rekening eigenaar is van Jaguar Land Rover. Saab wordt in dat geval het luxemerk van de groep en voor de productie is de relatief kleine fabriek in Zweden toereikend.

Laten we hopen dat er een kern van waarheid in dit bericht zit. Mikael Östlund, persagent van Saab, heeft in elk geval bevestigd dat het merk praat met twee Aziatische partijen zonder aan te willen geven wie dit zijn. Hoe dan ook zou het mooi zijn na als we na alle negatieve berichtgeving eindelijk weer nieuwe exemplaren van het Zweedse merk op de weg gaan tegenkomen.20 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Mogelijk is het een troll(hättan)
Net als bij spyker is het denk ik trekken aan een dood paard, door Saab met Spyker te vergelijken heb ik vast mn eigen doodvonnis getekend. Maar wat zou het toch mooi zijn als er nieuwe Saabs zouden komen, de 9-3 blijft een van de prachtigste auto’s
@marikoelolo: Ik zie nu pas hoe slecht die trollhattan grap is, shame on me
Het zou wel erg mooi zijn als het merk wordt geredt, maar het lijkt me sterk dat het ook echt gaat lukken, daarvoor zijn wel behoorlijke investeringen voor nodig.
als die andere zweden (volvo) het nou gewoon eens overnemen, klaar. kan volvo ook weer mee concurreren
@henkhupelschoten: Volvo is ook al in Chinese handen. Autofabrikant Geely nam het in 2010 al over van Ford.
@henkhupelschoten: laat het dan maar die andere zweden het overnemen (koenigsegg….. ikea) ;)
Ik ken Mahindra vooral als de bouwer van grote, eenvoudige SUVs als de Bolero. In Calcutta waren die reusachtig populair vanwege een onderstel dat de gigantische gaten in de weg overleeft, plus een erg grote laadcapaciteit. Van personen (9 officiële zitplaatsen – maar laat het aan Indiërs over om een auto vol te proppen!) tot vracht. Bij voorkeur allebei, natuurlijk.
Vergeet daarnaast de auto niet die wij als Dacia Logan kennen (Mahindra Verito), of de Mahindra Thar, een recentere rip-off van de Willy Jeep.
Eerlijk gezegd zou ik niet weten wat een Saab in hun line-up te zoeken zou hebben.
Is dit dan eindelijk het einde van de Saabsoap? Of gaat het toch op dezelfde manier vervolgd worden?

Stay tuned en tot de volgende aflevering…
Het zal ervanaf hangen of er auto’s gemaakt worden met saab-badges ofdat er saabs gemaakt worden.
Dat laatste zou leuk zijn maar die kans acht ik klein.
Never ending story, ik denk dat anno 2014 niemand meer zit te wachten op het sympathieke Saab.
Saabs zijn gewoon hele leuke auto’s, dus ik hoop dat het terugkomt. Net zoals Rover trouwens.
@LaLancia:
Er zijn veel Engelse merken die ik een terugkeer gun, maar Rover..?
@toniominestrone: Inderdaad! Ik ben helemaal Saab-gek, zelfs ik zit anno 2014 niet te wachten op een nieuwe Saab. Misschien dat ik in 2020 er wel aan toe ben, dan is mijn 9-5 20 jaar oud en de 900 een ruime 30 jaar. Wellicht dat ik tegen die tijd toe ben aan wat nieuwers.
Tsja, eerst maar weer zien, dan geloven…
Wel verassond dat het geen succesverhaal is geworden voor NEVS om een 10 jaar oude omgebouwde Opel Vectra voor 50k te slijten.
Het blijft opmerkelijk dat het automobiele monster van Frankenstein niet uit Ingolstadt komt maar uit Trollhättan.
Een opgewarmd lijk… Hmm, verre van aantrekkelijk
Vers kapitaal dus… Zo komt er uiteindelijk misschien dan toch een nieuwe 9-3 en 9-5.

Ik gun het alle Saab fans en (voormalige) werknemers van het Zweedse merk van harte. Als je bekijkt wat Tata heeft betekend voor Jag-LR…
Ik gun het toch eerder Mahindra dan Dongfeng die inderdaad bekend is om zn kopieerpraktijken ,ik denk wel dat Mahindra Saab echt een nieuwe leven in kan blazen ze hebben SSangyong ookal overgenomen en sinds de overname stijgen de verkopen alleen maar en zijn er paar nieuwe auto’s/facelifts gekomen, ook Tata heeft Jaguar & Landrover gered en het gaat nu goed met ze.Ben tot nu toe wel positief te spreken over deze overnames.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).