Video: stuurinstallatie McLaren 12C GT3 faalt in Eau Rouge

Auteur: , 25 Reacties

Als er één plek is waar je wilt dat je stuur werkt, dan is het wel in de supersnelle Eau Rouge-combinatie op Spa Francorchamps. Helaas voor Chris van der Drift liet zijn materiaal hem juist daar in de steek.

We kijken onboard met Chris (een Kiwi met Nederlandse wortels) mee tijdens de eerste race van het International GT Open Championship, in zijn McLaren MP4-12C GT3. Bij Eau Rouge zegt zijn stuurinrichting *krak* en is hij aan de wetten van de natuurkunde overgeleverd. Hoe dat er uit ziet? Nou, als volgt (via):25 reacties

OUCH!!
Hoe hij ook zijn handen omhoog haalt aan het einde, haha.
@spellingscontrole: beter dan je polsen breken: bekend coureurstrucje…
@spellingscontrole: dat moet je idd echt doen anders breek je alles. Niet normaal wat een klap.
Da’s even schrikken!
Damn dat is echt n raar gevoel dat je geen controle hebt over n auto die zo hard gaat
Met zo’n naam moet je wel glijden…
Da’s hard! Laatst nog met 265 km/h op de teller stukken gekregen aan een auto, dat was al geen lachertje, dit is nog vele malen erger.
Goeiedag…… Hij zal de ochtend daarna niet heel lekker wakker zijn geworden..
Zo te zien komt hij er zelf redelijk goed van af. Gelukkig ook maar want van deze crash heeft hij nog een tijdje moeten herstellen: http://www.youtube.com/watch?v=ZvQFDOa19q0
Chris van der Drift komt daar goed weg, zeg! En ik vind het belachelijk, dat er anno 2013 nog steeds een stuurstang breekt!
@FrankypankyV8: net zoals een pizza nog kan verbranden in de oven, hoe zoiets nog kan zeg in 2013!
Dit is echt een harde klap.
De stuurinrichting mag dan wel *krak* gezegd hebben de veiligheid van de auto is wel in orde. Ik zie geen pedalen naar binnenkomen.
Mis ik iets? Hoe kun je zien dat er iets breekt?
@dotternetta: dat kun je niet zien, maar daar kun je wel vanuit gaan aangezien de auto opeens niet meer reageert op stuur bewegingen.
@dutchiehd: ik heb fragment nu 10 keer gezien, de auto volgt precies zijn stuurrichting en zelfs net voor de crash stuurt hij iets naar links en doet de auto dat ook. Ik ben nog niet overtuigd. Je zou denken dat hij meer in zou sturen als hij merkt dat de auto onderstuur heeft, ik ben geen racer dus zal wel rare dingen zeggen nu. Vreemd is ook dat het stuur draait bij de crash, terwijl hij met links over de cerbs ging. Ik denk niet dat zijn “stuurinrichting” kapot is, eerder iets van de ophanging.
@dotternetta: Nou sorry hoor maar je hoeft bij eau rouge echt bijna geen cm bewegen om goed te gaan zeker nog nooit een auto op hoge snelheden gereden? Dan is elke kleine stuur input behoorlijk groot.
@sjeppie156: haha, iemand heeft zijn rijbewijs net en denkt er iets van te weten
@dotternetta: Wie had het er over dat ik op hoge snelheden achter het stuur zat? Want volgens mij heeft een auto meestal meer stoelen. Vind ik het wel mooi dat jij die waarschijnlijk al langer zijn rijbewijs heeft nog geen eens het verschil kan zien van een bestuurbare auto en een onbestuurbare auto.
@dotternetta: daar zat ik ook aan te denken, linker voorwiel ophanging afgebroken. Misschien stuurhuis? Hij stuurt naar rechts maar wiel blijft naar links staan? Kan de reden zijn waardoor de auto rechtdoor ging, en dat de auto toch nog reageert op een stuurbeweging (rechtsvoor beweegt dus nog wel)
Haha “van der drift”, wat een coole achternaam, en helemaal als je in de autosport zit.

Verder wel een flinke klap, maar hij komt er nog best goed mee weg, het had erger kunnen aflopen.
@premiumbmw:
Chris heeft wel hardere klappers gemaakt, kijk deze even op Brandshatch een aantal jaren geleden.
http://www.youtube.com/watch?v=DShv0G-y0NA
@premiumbmw: wel ironisch als je van der drift heet en er met onderstuur afgaan!
Elke keer als ik weer eens een item zie over Eau Rouge dan vraag ik me altijd af wat er gebeurd als iemand er vol in knalt. Het lijkt me toch een erg korte remweg daar en de hoek is ook niet echt lekker.
Hij mag echt van geluk spreken dat het zo goed afloopt! Zo zie je ook maar hoeveel een banden muur eigenlijk helpt.
Maar dat je pech kan hebben kan je ook zien aan het dodelijke ongeluk bij Le Mans dit jaar of neem het voorbeeld van Gonzalo Rodriguez in Laguna Seca bij de corkscrew.
Rond 4:25 zie je de crash hier van buiten af gefilmd: http://youtu.be/PWksSjjw69w

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).