Video: waarom je altijd naar links kijkt bij het oversteken

Auteur: , 13 Reacties

Je herinnert je het vast nog wel van vroeger, toen je het ontelbare keren moest aanhoren: altijd naar rechts én naar links kijken bij het oversteken. Nu weet je waarom.

Bijna-aanvaring voetganger en Toyota Camry

Lang niet iedereen houdt er namelijk rekening mee dat jij ongehavend de overkant wilt halen, ook al steek je over bij een stoplicht. We zien dit fenomeen regelmatig terug in het chaotische Rusland, maar ook in het Canadese Rouyn-Noranda, Quebec ben je je leven als voetganger niet zeker.

Wat blijkt: hier vliegen de Toyota Camry’s je zomaar om de oren. In dit geval verloor de 50-jarige vrouw de controle over haar Japanner en dat had zomaar behoorlijke gevolgen kunnen hebben. De voetganger kon de op hol geslagen Camry namelijk maar net ontwijken.

Hoe het afliep met de Camry en de voetganger check je op Autojunk.nl.13 reacties

Oei! Net op tijd…

Lijkt wel Rusland…
via Android app
De volgende keer dat ik oversteek zal ik nog even goed uitkijken, je weet maar nooit of er een idioot die een camry met mach 3 door de bocht slingert en de rem blijkbaar niet kan vinden in de buurt is.
Het lijkt wel een jaloerse minares
Ik weet het niet zeker hoor, maar als de dame al te nadrukkelijk naar links had gekeken dan was het waarschijnlijk wat minder goed afgelopen…
Ik weet niet waar jij verkeersles hebt gehad, maar ik heb toch altijd links, rechts, links kijken geleerd. Juist omdat bij het oversteken alles van links je als eerste kan raken…
@awesome: Verkeersles? Bassie en Adriaan bedoel je?
Dat is een sterke paal daarzo

Gr, deautogast
Vrouwtje heeft geluk dat ze geen 2 linker handen heeft
Je moet vrouwen ook niet laten deelnemen aan het verkeer
Auto komt toch van recht
@wing: rechts ja!
De les die hieruit te leren is: je moet altijd een schone onderbroek in je handtas hebben.
Links is het nieuwe rechts?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).