Video: zo gaan Ferrari FXX K’s los op Spa Francorchamps

Auteur: , 20 Reacties

Op bovenstaande groepsfoto vallen de twee gele overalletjes direct op. Dat zijn natuurlijk Benjamin Sloss en zijn vrouw, die na Fiorano nog even een stop op Spa maakten, voor het nodige raceplezier met de FXX K.

Lucky bastards

Ferrari’s Corse Clienti-programma streek de afgelopen twee dagen neer in de Ardennen om het circuit van Spa Francorchamps onveilig te maken. In totaal meldden zich 6 FXX K’s, negen 599XX‘en, en 1 FXX aan voor een dosis rijkeluispvertier in België. Na de obligate groepsfoto natuurlijk, die ons een mooi inkijkje geeft in de klandizie. We zien flink wat Amerikanen, een Duitser (aan zijn overall te zien de eigenaar van de lelijke Bassie & Adriaan-FXX K), een hele delegatie Singaporezen en een paar Zweden in het gezelschap.

Hi!

De manier waarop Sloss de keuze voor een FXX K voor zijn vrouw en een 599 XX voor zichzelf motiveert is overigens een aardige: “Honest answer? I’m typically 2-3 secs/lap faster than her on track day, and giving her a car which is 3 secs/lap faster than mine (at Fiorano, anyway) puts us on even footing. She’s improving faster than I am however, so soon I’ll have a runaway bride to chase on-track. And that’s a great way to spend the day together.

Wie zich graag eens vergaapt aan wat deze mensen hebben en zij zelf niet: boek een ticket naar de VS, het eerste weekend van oktober maken ze weer hun rondjes tijdens de Ferrari Racing Days of the NOLA. In Spa waren de nodige camera’s aanwezig, die met name oog hadden voor de gele Google-FXX K. Waren die subtiele Amerikaane vlaggetjes je al eerder opgevallen?20 reacties

Wat een ongelooflijk dik geluid komt eruit! Niet normaal!
Wat een onwijs dik apparaat is het zeg! En dat geluid is ook fenomenaal. En geel blijft toch wel de ultieme kleur.
toch vind ik de Enzo en dus ook de FXX mooier
Wil je me volgende keer ff verwittigen als je zoiets post, ik was net Dimitri Vegas & Like Mike aan het luisteren dus had m’n volume vrij hoog staan :| Wat een HEERLIJK geluid man, niet normaal <3
Ach ja, wij gaan 4 keer per jaar karten, hun doen dit….
FXX had toch een bruter, mechanischer geluid.. Dit, voor zover ik kan inschatten, klinkt meer als een extreem luide F12
Heerlijk. En dan zijn er nog steeds mensen die beweren dat geld niet gelukkig maakt.
Ben er afgelopen dinsdag geweest ! Was erg gaaf, en vrije toegang! Toch gaat er niks boven die V12 en V10 in de F1 auto’s!
Ook mooi in beeld gebracht die actieve strijkplank..
Tja bij de Ferrari familie behoren is toch wel speciaal
@thierryvth: dat is naast het geluid de enige verklaring die ik kan verzinnen dat je in deze ‘raceklasse’ zou rondrijden. Laten zien dat je lid bent van een exclusief clubje. Want als je echt wilt rijden kan je voor dit geld zo veel competitievere raceklassen vinden . Of je bouwt je eigen Ferrari racer en rijdt Le Mans…
Man man wat een geluid, speakersetje even goed hard hier, ook geweldig dat je je samen zo met je vrouw kan vermaken.
Wat gaaf zeg! Zou leuk zijn om daar eens bij te zijn!
Is er een Nederlandse FXX eigenaar? Op foto’s van smee150 stond namelijk een 599 GTO welke aanwezig was tijdens dit event.
@Donstil: FXX K bedoel ik dan.
Man linksboven (rode overal met witte zijkant) is een Nederlander..
@f458: hoe weet je dat?
Word dit de nieuwe autonome auto van google?
Hoe je het ook draait of keert. Ik word blij van zulke mooie auto’s met zo’n fantastisch geluid!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).