Video: zo rij je een ronderecord op Isle of Man

Auteur: , 37 Reacties

Het eiland Man is wereldwijd beroemd en gevreesd om zijn razendsnelle TT-circuit. Tijdens de raceactiviteiten van dit jaar ging het ronderecord er aan. Dat zag er vanaf de betreffende motor als volgt uit.

Isle of Man record

Voor TT-liefhebbers is nu de tijd om op Man aanwezig te zijn, het programma loopt nog door tot 6 juni, en dan is het weer gedaan. In de Superbike-categorie was het Bruce ‘Almighty’ Anstey die met een gemiddelde snelheid van bijna 213 km/u het rondje tussen alle bomen, stoepjes en huizen aflegde. Uiteindelijk werd hij in de race overigens derde, Michael Dunlop won. Een edit van Antseys pijlsnelle ronde vind je op autojunk.

KLIK!

Dat de race ook gevaren met zich meebrengt beseft iedere rijder, maar toch is het zuur om te melden dat dit jaar wederom doden zijn gevallen. Tot nu toe verongelukten twee mensen dodelijk; tijdens de Superstock Race crashte Karl Harris (34), later kwam Bob Price om het leven, en volgens de geruchten is er zelfs nog een derde zwaar ongeval te betreuren, maar dit is vooralsnog onbevestigd.

Als er op het scherp van de snede gereden wordt, zonder kooiconstructies en dergelijke, dan is het risico groot dat het een keer fout gaat. En zo blijkt.37 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Stalen ballen zo groot als skippyballen!

Echt, één steentje dat verkeerd ligt en het is einde oefening… Eckte bazen.
-=edit: check!=-

Daar wil ik zeker nog een keer naar toe!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
via Android app
De snelheid op zich is nog niet eens het engste, zo schuin over die hoogteverschillen razen is echt doodeng
Fok. Respect.
Ik ben al blij dat ik zelf nog leef na het kijken van dit filmpje… :-/ Die gasten hebben koelvloeistof door hun aderen stromen..
Dat die gast nog zitten op die motor met zulke grote cohones… Damn…
‘Programma loopt nog door tot 6 mei (…)’. Juni neem ik aan?
Belachelijk snel! En zwalken bij elk klein heuveltje dat hij pakt, zeer knap hoor! Jammer dat er zo’n penetrant rot geluid van zijn motor af komt.
@Corrado16v: Dat zwalken, in beperkte mate, genieten rijders van. Niet te verwarren met een speed wobble
@Corrado16v: En dat geluid is echt wel verslavend hoor. Toerentallen to the sky and beyond. Daar kunnen auto’s een puntje aan zuigen. Het enige wat erop lijkt is de Mazda race wankel
Alsof het filmpje versneld is afgespeeld, damn!
Hee! De video is er ook in HD kwaliteit! http://www.youtube.com/watch?v=UL7P7OkTCDI

Niet verwacht..
@hamerhaai: Ah, nu met pixels
@hamerhaai: KUTautojunk is nooit in HD.
ITV had een langer verslag van het ene rondje van Bruce. Geen idee of die online staat. Daar zag je dat ie ook een paar keer moest inhouden voor langzamere goden voor hem en dat ie ook nog een keer te laat op de remmen gaan en bijna de bocht mist, wat m een seconde of 2-3 kost.
BTW1: zonde van de twee (of 3) coureurs die weer het leven laten: het is wel aan de TT verbonden: dit is echt racen op het randje; stel dat je een emmertje olie ergens op het circuit gooit heb je er zo een hand vol doden bij (dat bedoel ik niet bot, maar dit is zo op het randje, dat het eigenlijk raar is dat zoveel mensen mee durven te doen!).
BTW2: Zou Guy Martin nou eindelijk eens een keertje zn TT winnen? Heerlijke gozer is dat: ITV (volgens mij) had ook nog een serie deze zomer waarin Guy Martin records breekt; dan zie j m op een sleetje met een godessnelheid van een berg afrazen. 2e in de superbike al weer, 9 podiums nu; ik gun t m. Morgen zn laatste kans weer op de supersport.
BTW3: weet iemand waarom er 2 supersport races zijn en maar 1 superbike… en waarom ze met de superbike beginnen (en niet eindigen)?
@gregorius: als je er echt over na gaat denken, zijn er eigenlijk twee dingen heel raar. Ten eerste dat er niet elk jaar doden gevallen zijn, dat mag een wonder heten. Ten tweede is er nog het feit dat mensen zoals Michael Dunlop al meerdere malen meegedaan hebben en het steeds weer overleven.
@ej20g:
Ik denk dat er in Michael Dunlop zijn familie al genoeg leed is geweest…
@StijnB: Als je het enorme succes van die familie wegzet tegen de verliezen dan valt het relatief wel mee, met in het oog genomen dat het frappant zou moeten zijn dat iemand meerdere deelnames zou overleven.
@hamerhaai:
Zelfs al heb je zoals Joey 26 keer de TT gewonnen, de dood weegt voor mij zwaarder door…
@ej20g: er vallen elk jaar doden op isle of man
@asmulders: bijna elk jaar. Er zijn tot nu toe jaren geweest zonder doden.
@gregorius: Er zijn wel degelijk 2 SuperBike races. De openingsrace en de Senior TT. Hoewel je daar ook met een SuperStock machine aan mee mag doen.
En over dat emmertje olie; Voor de races worden de wegen afgesloten en rijdt de Clerck of the Course een ronde om alles te controleren. Hij geeft dan wel of geen toestemming voor de race. Dit jaar was het meer regel dan uitzondering dat er races werden uitgesteld of verplaatst naar een andere dag omdat het niet veilig genoeg was.
2 deelnemers en ook al minstens 1 toeschouwer.

Toch het blijft fantastisch die TT.
Zo durf ik in een videogame nog niet eens te rijden. Wow.
Heerlijk, een van de laatste race evenementen die de rubber tegel maatschappij weerstand biedt. Volgend jaar, als mijn zoontje wat ouder is neem ik hem er mee naar toe.
@sketcher: je komt alleen het eiland op als je dure kaarten hebt
@asmulders:

Wat is duur? Het is niet dat F1 zo goedkoop is, of een muziek festival oid.
@Hupke: Ik weet niet meer wat dat kostte. Heb er eens naar geinformeerd maar je moet dus tickets hebben en ferrietickets. En da’s best moeilijk om aan beiden te komen zonder risico te lopen niet op het eiland te komen. Ik ben afgehaakt, puur om de kosten. En da’s al 15 jaar geleden
@asmulders: onzin je hebt geen wedstrijd kaarten nodig, alleen ferrytickets.
@sketcher: het is onzin dat je kaarten nodig hebt. Je moet alleen op het eiland komen. Het ligt eraan als je met de auto gaat of vliegtuig of motor. Ik zit er momenteel en we zijn met het vliegtuig naar Liverpool gegaan en vanuit daar met de boot naar douglas hoofdstad van isle of man. Op de camping gestaan want hotels zijn niet te betalen. Het koste ons voor de reis totaal 350 euro. Vliegreis plus drie dagen Liverpool in een hotel een boottocht heen en terug met de camping. Hebt is dus onzin dat je kaarten nodig hebt. Het is echt een aanbeveling als motorliefhebber moet je hier geweest zijn.
@kevin484632: thanks for the info. Woon op ongeveer 2 uur van Liverpool dus ga dat zeker volgend jaar doen.
Wat een snelheid!
Bob Price, waar geen leeftijd bij staat. is 65 geworden.
Nu graag op normale snelheid afspelen, ik kan het niet volgen . . .
Zeker tof dit…In die contreien gaan ze wel vaker hard met de motor over die soort weggetjes…Zag ooit een Superkart-race op hetzelfde locatie…Ook zo’n thriller!
Bruce ‘Almighty’ Anstey is 4e geworden in de Superbike race waar hij zijn recordronde reed.

Verder, ondanks dat de TT de allergrootste en bekendste straatrace ter wereld is, vind ik de MacauGP of de NorthWest200 persoonlijk mooier. Maar dat is eigenlijk zoiets als zeggen dat je Jessica Alba mooier vindt dan Scarlett Johansson of Mila Kunis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).