Videocompilatie: Rusland crashland

Auteur: , 35 Reacties

Ja, er gaat wel eens wat mis in Rusland. Met al die sneeuw, matig gebouwde automobielen en wodka van ze maken ze er keer op keer een bende van.

#FAIL #RUSLAND

Gelukkig was er iemand die een selectie wilde maken van de video’s in maart en deze op het WWW met de rest van de wereld wilde delen, dan hoeven wij niet alle filmpjes los te posten. We zien een paar narrow escapes en gillende vrouwen maar over het algemeen zijn het beste klappers. Oh, en we zien de voorruitintrapper ook weer voorbij komen.

Soms vraag je je af hoe mensen op het idee komen om in te gaan halen met een zicht van vijf meter voor de voorruit. Nog vaker vraag je je af waarom mensen hun eigen rijkunsten toch zo vreselijk overschatten bij sneeuw. En waarom men in Rusland bij het rijexamen niet leert om goed te kijken voordat een kruispunt wordt overgestoken is ons helemaal een raadsel. Dat dit slechts de helft van alleen de maand maart is zegt ook wel iets, lijkt me. Zeker omdat deze maand pas net over de helft is.

Let op, sommige mensen zouden bepaalde shots als schokkend kunnen ervaren, er was ook een deel 1 maar dat hebben we om die reden weggelaten. Dit deel valt mee, maar er zijn een paar scènes die u misschien liever niet ziet. U bent gewaarschuwd.35 reacties

Gelukkig rijden er hier nul oenen rond.
NOT.
@desjonnies: wat een leuk woord oenen. Vlegel, belhamel… Back to the 1800’s ;-)
@str8six: nozems
@desjonnies: ‘Nederlander rijdt vaak schade en verwaarloost auto’
20-03-2013 15:14

De Nederlandse automobilist rijdt wereldwijd het vaakst schade aan zijn auto; 64 procent tegenover een gemiddelde van 60 procent van de automobilisten in andere landen.

Daarnaast bleef in het afgelopen jaar ook driekwart van de schaderijders in ons land doorrijden met de schade zonder hem te laten repareren. Dat melden Marktplaats en eBay op basis van onderzoek onder 10 duizend automobilisten in tien landen. Het onderzoek had 995 Nederlandse respondenten.

Naast dat er relatief veel schade gereden wordt, onderhouden Nederlanders hun auto’s ook niet goed, zo melden de webbedrijven in een persbericht.

Slechts een kwart van de Nederlanders laat de schade direct repareren, terwijl dit percentage wereldwijd op 36 procent ligt.
@audicoupe84: leuk verhaal, maar realiseer je wel dat “wij Nederlanders” bij ieder miniscuul krasje of parkeer-deukje al gillend naar de schadehersteller rennen. In andere landen is het pas “schade” als de wagen er niet meer door verder kan rijden ;).
@Griffin: Berichtje is zeker door de Bovag of een ander ‘auto’ orgaan de wereld in geslingerd?

“Nederlander rijdt te lang door op bijna gladde banden”, Onderhoud uitgesteld, slecht onderhouden, let op portomonee, etc etc etc.. Zolang de Jijbuis nog niet vol staat met dashcam beelden uit ons eigen kikkerlandje geloof ik niet in dit soort ‘advertentie-pers-bericht-onderzoekjes’
F*ck bungeejumping, parachute springen, rally rijden etc. De echt adrenalinekick krijg je gewoon door simpelweg door Rusland te rijden!
Verschrikkelijk wat een land.. Ongelukken gebeuren overal maar die kou. Ik moet er toch niet aan denken dat er bijna het hele jaar door sneeuw ligt?!
Als ik me verveel zoek ik vrijwel altijd dit soort Russische video’s op. Het is gewoon (bijna) hilarisch hoe slecht veel Russen rijden.
Verassend veel rode nwe Focussen die de fout in gaan. Sommige zijn echt te belachelijk voor woorden. De meeste lijken me weersomstandigheden.
@E34M5Touring: allemaal zijn rijdersfouten. Ze passen ook hun snelheid totaal niet aan.
Zo bijzonder….. De helft rijdt op de verkeerde weghelft, ze raggen met 100km/u een kruising over en ze remmen pas als ze er vol bovenop geknald zijn.
Wel een wonder dat er nog zoveel oude Lada’s rondrijden :-)
@ropbp: als je nog iets verder denkt is het eigenlijk wel logisch dat er nog zoveel oude Lada’s rondrijden. Je haalt een nieuwe plaat metaal en last die op de plek van de schade, verfrollertje eroverheen en niemand die het ziet. Die Russen weten alles aan die Lada’s te repareren met plaatstaal geloof ik.:)
@ej20g: ik zag laatst ergens een video waarbij zo’n laatste model Lada werd gesandwichd. Die hele auto lag uit z’n verband, terwijl de andere (moderne) auto’s er nog redelijk goed uitzagen (deuren konden gewoon open enzo).
@ropbp: dat is waar, dat heb ik ook weleens gezien. Maar mijn punt is meer dat Russen zo’n beetje alles kunnen maken en dat zo’n Lada zó simpel in elkaar steekt dat als-ie in elkaar gereden is ze ‘m zo met een paar platen staal repareren (bij wijze van spreken). Wel is het serieus opvallend dat veel mensen in de Lada’s het overleven juist doordat ze eruit vliegen.
@ej20g: das ook weer waar. Blijkbaar vliegen Russen erg goed vanuit een Lada èn met een hoop wodka op (wat volgens mij in ongeveer 99,9% van de ongevallen de reden van het ongeval is)
@ropbp: precies. Vraag me af hoe ze het voor elkaar krijgen, hier overlijden we eraan en daar rennen ze vrolijk verder. Niet al te letterlijk en ook niet altijd natuurlijk, maar toch. Magische mensen die Russen.
@ej20g: De vele ongelukken waarbij het echt fout afloopt komen natuurlijk niet in dit soort filmpjes. Per miljoen inwoners vallen in Rusland 183 verkeersdoden per jaar, in Nederland ligt dat aantal op 32…
YouTube, FUCK YEAH!
Ongelooflijk, wat een randebielen rijden daar!
Ik dacht dat dit accent enkel gebruikt werd in slechte Hollywood-films om duidelijk te maken wie de slechte KGB-agent is. Maar blijkbaar spreekt heel Rusland zo maffioos :)
Ik vind deel 1 nou niet echt veel schokkender dan deel 2. Ook hier zie ik mensen vliegen, wel erg natuurlijk.
@defqon1: nou ik vond het niet erg leuk om te zien, dat die bus over al die honden heen rijdt.
@woot: Nee. Honden + Bus is geen goeie combo voor op de nuchtere maag. Maar als we het geheel even in relatie zien tot bijvoorbeeld duiven in een grotere stad in Nederland. Het zijn waarschijnlijk zwerf/straathonden; men kijkt niet op of om. Ja, blijft een wreed beeld.
@sjamp: Toch heb ik liever een getrainde postduif tegen m’n auto dan een zwerfhond.
Oh Russia…
Busschauffeur moet minder GTA spelen..
Ik mis de ondertiteling!
Deel 1 laat vooral zien dat je als voetganger en als bestuurder van een tweewieler dubbel zo goed moet opletten. Ik vind het niet echt schokkend maar het laat wel zien dat je ondanks de gewoonte om je in het verkeer te begeven je toch scherp moet blijven.
ik kon het niet laten om deel 1 even te zoeken… is idd nog stukje erger. Daar zal je mij dus nooit in een auto zien :) of te voet… of op de fiets……
Lekker nummertje eronder..
De vrijheid wordt duur betaald. In de landen ten oosten van het vroegere ijzeren gordijn wordt die vrijheid vaak vertaald in het recht van de sterkste. Zal nog lang duren, voordat er inzicht ontstaat in het begrip discipline.
Na de “Wende” bestond dit probleem ook in de voormalige DDR. De Duitse regering heeft er de handen aan vol gehad om het “Umdenken” erin te krijgen, maar uiteindelijk is het ze toch gelukt om er meer discipline in te krijgen.
Plueeaahh
‘Nederlander rijdt vaak schade en verwaarloost auto’
20-03-2013 15:14

De Nederlandse automobilist rijdt wereldwijd het vaakst schade aan zijn auto; 64 procent tegenover een gemiddelde van 60 procent van de automobilisten in andere landen.

Daarnaast bleef in het afgelopen jaar ook driekwart van de schaderijders in ons land doorrijden met de schade zonder hem te laten repareren. Dat melden Marktplaats en eBay op basis van onderzoek onder 10 duizend automobilisten in tien landen. Het onderzoek had 995 Nederlandse respondenten.

Naast dat er relatief veel schade gereden wordt, onderhouden Nederlanders hun auto’s ook niet goed, zo melden de webbedrijven in een persbericht.

Slechts een kwart van de Nederlanders laat de schade direct repareren, terwijl dit percentage wereldwijd op 36 procent ligt.
Ik heb een keer een hele vlucht meeuwen overreden, in de haven van Dover. Ze zaten op de opstelplaats voor de ferry naar Calais. Ik dacht dat ze zouden opvliegen, als duiven. Maar ze bleven zitten. Allemaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).