Video: politieagent veroorzaakt bewust ongeluk

Auteur: , 59 Reacties

Een politieagent blokkeert het verkeer op de linkerbaan en houdt het op. Rechts inhalen is de enige optie voor een achteropkomende chauffeur maar dat vindt de bromsnor niet leuk.

To protect and swerve

Het is voor velen het meest frustrerende verschijnsel op de snelweg: linksplakkende mafkezen die niet eens de maximumsnelheid rijden. Het dillema is altijd: wachten tot de mafkees tot inkeer komt of rechts inhalen en de wet overtreden. In Amerika is het allemaal iets mooier want het is veelal toegestaan om rechts mensen te passeren maar deze politieagent vindt dat desondanks niet zo’n goed idee.

Nadat de filmende chauffeur twee banen naar rechts opschuift om de rijdende chicane te passeren volgt de wraakactie van de moraalridder in zijn police cruiser. Het resultaat van deze actie kan je zien in deze video.

UPDATE: de betreffende copper heeft ontslag genomen!59 reacties

Raar, want in de US wordt rechts inhalen gedoogd.
@ThomasBol: -_-
@quattromeister: ??

Post was nog niet compleet zie ik. Moest nog bij komen “maar enkel bij het keep your lane principe. En dat was niet zo want hij wisselde van baan.”
@ThomasBol: Ter aanvulling:
http://www.legendsofamerica.com/trv-passinglane.html
“Use the left lane only when:
You are passing another vehicle.
You are moving over to let merging traffic on to the road
You are moving over because there is an emergency vehicle on the shoulder (law in some states)
You are soon going to make a left turn/take a left exit”

Overizicht van waar je wel (of niet) links mag plakken:
http://www.mit.edu/~jfc/right.html

In het kort: “Keep your lane” bestaat net zo min in de VS als in NL.
@bloglezer: maar rechts inhalen mag dus wel? Nooit gezeik mee gehad overigens, vandaar.
@ThomasBol: Het werd niet altijd op gecontroleerd. Eigenlijk mag je alleen rechts inhalen indien er sprake is van een “file” situatie. Dus zou je kunnen zeggen dat het gedoogd wordt/werd, echter in de afgelopen aantal jaar (pak’m’beet 3-5 jaar) wordt er vaker gecontroleerd en voor bekeurd. Overheidskoffers moeten daar ook gevuld worden. :D
@ThomasBol:
Lees verhaal!
@Hubert: gedaan. Lees mijn bericht hier boven.
Only in the USA.. We hebben hier altijd wat te klagen over de politie, maar ik denk dat het niets is vergeleken met het zooitje corrupte schorem in Amerika.
@stefstuntpiloot: Think again.
@E34M5Touring: Daar niet corrupt of hier meer corrupt?
@stefstuntpiloot: hier minstens net zo corrupt. toont alleen minder omdat het allemaal watjes in suffe stadsautootjes zijn.
@stefstuntpiloot: Corruptie heb je overal, is in de States niet anders. Maar over het algemeen hebben ze zeer veel plichtsbesef en staan ze wel voor hun vak. Mijn ervaring met agenten daar is eigenlijk alleen maar positief. Je hoort hier nog wel is horrorverhalen van mensen die denken dat ze gelijk een nacht vast zitten als je daar iets te hard rijdt. Ik knalde met 100+ MPH richting de Grand Canyon (op zo’n typische ‘western’ weg (kaarsrecht en geen mens within 50miles) komt er vanachter een stuk rots ineens een Charger achteraan. Die kwam naast ons rijden, deed even een handgebaar van kalm aan en reed zo weer terug naar z’n plekkie. Terwijl we daar toch redelijk over de speedlimit zaten. In NL was dit 100% invorderen geweest.
@E34M5Touring: ze relativeren daar in de meeste gevallen volgens mij veel beter en meer. Daarentegen heb ik ook een oom gehad (woont in pennsylvania) die een nacht moest brommen voor een kleine overtreding. Als een gesprek niet lekker loopt en je gezicht hen echt niet aanstaat heb je in de VS dikwijls een probleem…

Maar dan Nederland. Wat een irritante, opgepompte kleinburgerlijke nare gefrustreede agentjes lopen hier rond zeg. Parkeerbeheerders van het ergste soort en dan doorgefokt en een pistool en handboeien in de handen geduwd. Bah.
@Alwood: Ja perfect is het niet. Maar mijn broertje, die om 5:00 in de ochtend dronken van de stripclub naar huis waggelt, hadden ze zo mee kunnen nemen voor Public intoxication (ook een nachtje brommen) brengen ze ff naar huis, omdat ie netjes bleef en geen idioterie uithaalde. Mijn auto wordt in Nijmegen leeggetrokken, kan vervolgens 2,5 uur wachten om aangifte te doen, die vervolgens nooit in de computer is gezet en als klap op de vuurpijl mag ik ook van het bureau terug naar Doornroosje lopen (locals weten de afstand wel).
@E34M5Touring: serieus??? Dat is gewoon schandalig. Dat is op de fiets al een goede 20/25 minuten op normaal tempo. Ik rij elke dag 2 keer (heenweg en terugweg) voor school langs het bureau en kijk toch altijd even naar binnen. Krijg een slechte smaak van die gasten, hoop ook altijd nog om zo’n luiwammes te betrappen op koffieleuten achter z’n bureau.
@ej20g: Thank you! Gewoon laten lopen hoor om 4:00 snachts. Moest daarna nog naar de Care voor de ruit vandaar mijn verzoek tot afzetten. We zijn geen taxibedrijf meneer….
@E34M5Touring: echt schandalig dat ze niet even de moeite nemen om je te brengen! Dat lijkt mij toch het minste wat ze even konden doen, je had al genoeg zorgen aan je hoofd lijkt me. Maar ik hoop dat ondanks dat alles wel goed gekomen is, hoe dan ook geen leuke ervaring.

Ik kom er overigens over ongeveer 20 minuten weer langs, dan zal ik weer even naar binnen kijken. Goede motivatie om daar omhoog te fietsen ook.
@ej20g: Ja spullen waren weg natuurlijk. Vlamnieuwe JVC Kameleon radio (destijds dik 300,-) leren jassen, versterker + basskist (jonge jaren :) ) en dan het gezeik met de verklote aangifte. Die hebben ze nooit in het systeem gezet. Lang verhaal wat eindigde met een officiële reprimande voor de betreffende agenten en een excuusbrief van korpschef.
@E34M5Touring: dat is een flink verlies dan. Tenminste goed dat je uiteindelijk wel excuses hebt gekregen maar daar heb je je spullen natuurlijk niet mee terug gekregen. En dat ze niks met de aangifte hebben gedaan is gewoon onbeschoft. Dat laat je afvragen of aangifte doen van wat dan ook überhaupt wel zin heeft.
@ej20g: En niet te vergeten mijn arme Ford Fiesta GT 1.4i met kachelpijp die onder het glas en de krassen zat. Eerlijk is eerlijk, die korpschef gaf ons volledig gelijk en vond het ook onacceptabel. Daarom ook die reprimande. Maar het draagt allemaal niet echt bij aan meer respect voor blauw op straat.
@E34M5Touring: doodzonde natuurlijk, als je trots vol zit met krassen en dergelijke. En inderdaad, het zal niet bijdragen aan het respect voor het blauw op straat.
@ej20g: hooguit 15 min op de fiets hoor…
@Emile_Benz: hangt er natuurlijk vanaf hoe je fietst en hoe snel. Een normaal tempo noem ik maar even het tempo dat je in de groep met school fietst. Toegegeven, de gemiddelde mens fietst misschien wat sneller. Of fietst zoals ik maar dan ben je er binnen 10 minuten wel, ben wel een snelle fietser. Hoe dan ook vind ik het schandalig dat ze iemand laten lopen met de smoes geen taxi te zijn.
@E34M5Touring: hahaha… ik zie hem al weer gaan :P Maar wat je zegt, ze hebben daar gewoon veel meer respect, wederzijds! Wij werden daar aangehouden omdat we 55 miles reden waar 30 is toegestaan.. Toen had die vriend van mij (bestuurder) ook nog geen eens een Nederlands en/of Amerikaans rijbewijs bij zich want zijn portemonnee was die week gestolen!
Meneer agent komt naast de auto staan, wij leggen uit dat we Nederlands zijn en dat het een misverstand was met Miles/KM dus hij begreep het. Toen vroeg hij naar het rijbewijs, dus wij het verhaal uitgelegd en enige wat we bij ons hadden was een briefje van een politieagent die op het bureau iets had ondertekent toen we aangifte hadden gedaan. Meneer agent lacht hard en zegt “Dit is een kameraad van mij”, doe hem de groeten en veilige rit verder ;)

Overigens in pubs/restaurants/supermarkten etc. als je daar brandweer of politie ziet lopen, begroeten ze je netjes en er wordt ook gewoon verwacht dat jij beleefd tegen hen bent. Het volk ziet hun als helden en dat wordt gerespecteerd en geprezen. Simpele communicatie, maar voor sommige in NL erg moeilijk!
@roberto: Nou inderdaad, jij hebt er toch een hele tijd gewoond en weet hoe het systeem werkt. Ik praat toch geen poep nu of wel? Zo ervaar ik het in ieder geval.
@E34M5Touring: Klopt, en je hebt helemaal gelijk. Politie wordt daar gerespecteerd. Heb daar vaak zat in het lokale nieuws gezien dat er bijvoorbeeld een schietpartij in de ghetto is. En dan wacht meneer agent daar echt niet totdat het halve korps is opgetrommeld, maar die gaat er in zijn eentje op af! Nou respect!! Eerlijk gezegd ook nooit een vechtpartij o.i.d. gezien, al helemaal niet dat ze de politie gaan uitdagen! Heb ooit 1 keer een alcoholcontrole gezien, dat was om 5 uur ’s nachts richting downtown, waar het uitgaansleven juist is :S

Maar wat je zegt.. Island Jacks! Daar zaten gewoon bikers zich ladderzat te zuipen, terwijl oom agent buiten gewoon toe keek! Ze komen waggelend naar buiten, stappen op de motor en rijden gewoon weg!
@roberto: Ja ok, daar noem je ook tent :) :) :) Toen met Buff echt loos daar. Fakking Mom and Daughter tag team op de bar. Die dochter was zeker niet lelijk, maar moeders had een paar sportschooltjes gemist laten we maar zeggen. Wel een epic bar! Al heb ik ze daar ook al wel bikers preventief in de taxi zien zetten ;)
@E34M5Touring: Moet je er nog naartoe dit jaar? Ik had wel de plannen, maar die zijn omgezet naar 10 dagen Ibiza :-P
@roberto: Ja ga nog wel ff. Wellicht begin Aug. ff afhankelijk van drukte.
@E34M5Touring: ach, straks (over een paar jaar) staat het Doornroosje naast het bureau. Letterlijk. Kun je van Roosje naar het bureau en dan van daaruit naar het Kronenburger en de Rooie toren… :D
@Emile_Benz: Wat een mastertent. Heb daar nagenoeg elk weekend gestaan van 16j tot 24j. Heerlijk, veel lol gehad daar. Beste uitsmijter aller tijden, Theo. Man wat heb ik gelachen met die man. Echt een geweldige vent was dat. Reed een dikke 735i. Nooit gezeik etc. hoor dat het de laatste tijd wel een beetje een hippe kippen tent is geworden, niet meer dat rauwe harde van vroegah :)
@E34M5Touring: Ik begrijp je wel, maar het is redelijk tegenstrijdig wat je zegt; in Amerika zijn ze plichtsgetrouw, maar als je te hard rijden beboeten ze je niet. Terwijl je in Nederland bij 100 km/h overschrijding een invordering krijgt, wat mij niet echt corrupt lijkt. Ik vind vaak ook dat het in Nederland enorme suffe regeltjesrukkers zijn, maar denk dat corruptie in Nederland veel minder voorkomt, omdat de transparantie en controle hier veel groter is. En dat heb ik toch liever dan die willekeurige chauvenistische coppers in Amerika..
@stefstuntpiloot: Ik zie dat als een correcte inschatting van de situatie en het handelen daarnaar. Vind ik minder ‘corrupt’ als toch maar de boete schrijven onder het mom van, de overtreding is gemaakt dus krijg je een bekeuring. Hier schrijven ze sowieso, zelfs als je om 03:00 s’nachts op een totaal verlaten snelweg 140 rijdt. Dat is het verschil. Er is meer redelijkheid en er wordt beter gekeken naar de situatie. Ben je zelf wel is in de States geweest? Ga daar is met locals praten en kijk hoe zij praten over hun politie in vergelijk met hier. Ik denk dat het je zal verbazen hoeveel respect en ontzag men heeft voor Politie. Mede doordat men niet als een stelletje robots te werk gaat en overal maar boetes voor uitschrijft.

Ik vind het voorbeeld van die man die de politie in NL te lijf ging met brandbommen en een kruisboog een mooi voorbeeld van NL recht systeem. Jij wordt bedreigt, geterroriseerd en je beesten worden vergiftigt etc. door je buren. Je gaat met je verhaal naar gemeente en politie die 13J (!!!!!!) niet ingrijpen, maar wel komen als je een hek bouwt om je zelf en je gezin te verdedigen tegen die malloten. Want dat hek, dat mag niet. Die man flipt en hangt nu 8j cel boven het hoofd. En de veroorzakers? Daar hoor je niemand over. Fakking belachelijk en tekenend voor het NL recht systeem. Die staat namelijk ter bescherming van de dader ipv het slachtoffer. Staan mensen 13j op een wachtlijst in Amsterdam voor een woning, en 50 draaideurcriminelen die in de top600 van veelplegers staan krijgen nu allemaal direct een woning zodat ze (hopen ze) minder problemen veroorzaken. Is toch gvd omgekeerde wereld. Als je criminele handelingen verricht krijg je in dit land VOORRANG op een woning…
@E34M5Touring: had het niet beter kunnen zeggen.
@E34M5Touring: Het is natuurlijk heel makkelijk om een voorbeeld te geven van een situatie waar de politie het beter had kunnen doen (hoewel dit deels een fout is van de gemeente), maar zo kunnen er natuurlijk ook genoeg situaties in de VS worden aangegeven, bijv: http://gothamist.com/2012/10/16/guilty_cop_calls_nypd_most_corrupt.php. Bovendien slaat het natuurlijk nergens op om de politie de schuld te geven van een lange wachtlijst voor woningzoekenden in Amsterdam. Nog steeds ben ik van mening dat het inschatten van situaties niet relevant is voor het corruptiegehalte van de politie. Ik vind de politie hier ook wel regeltjesrukkers en te snel schrijven, maar je weet wel waar je aan toe bent. Als je even wil trappen op de snelweg moet je gewoon het risico van een boete voor lief nemen. En ik moet zeggen dat ik (zeker hier in Amsterdam) vrij vaak gematst word door de poltie als je gewoon eerlijk aangeeft dat je weet dat je fout zit en rustig blijft. Je Ik stoor me gewoon aan mensen die de hele dag lopen te zeiken over de politie in Nederland, maar als er wat met hen is gedaan, meteen poeslief jankend op het bureau zitten.
@stefstuntpiloot: Ik geef nergens de politie de schuld van de lange wachtlijst. Waar ik politie en justitie van beticht is het feit dat zij mensen die al 13j eerlijk op een woning zitten te wachten aan de kant schuiven om veelplegers te kunnen huisvesten. Dat is gewoon het belonen van crimineel gedrag. Bovendien loop ik nooit te janken op een politiebureau. Maar als je mij nadat iemand mijn auto leeggehaald heeft 2,5 uur laat wachten om aangifte te doen, die vervolgens niet in de computer zet waardoor ik geen aanspraak kan maken op de verzekering en dan ook nog geirriteerd gaat lopen doen als ik ze daarop aanspreek gaat het respect voor de agent hard achteruit kan ik je zeggen. Heb nog wel een paar van dat soort ‘aanvaringen’ gehad die ik hier al meer dan eens neergepend heb. Dus kom me aub niet aan met janken op een politiebureau. Heb je aan mij echt een verkeerde. Bovendien, over tegenstrijdig gesproken, je hebt een hekel aan mensen die op politie zeiken maar noemt wel meteen de agent in het filmpje corrupt.
@E34M5Touring: Misschien was het een prioriteitsquestie dat jij langer moest wachten? En veelplegers voortrekken t.o.v. nette burgers vind ik ook echt nergens op slaan, maar daar hebben justitie en politie echt geen moer mee te doen, dat is puur een gemeentelijke aangelegenheid. Maar om terug te komen wat de essentie was van mijn opmerking; hoewel er genoeg fouten door de politie gemaakt worden in Nederland, denk ik niet dat er veel corruptie is onder het corps. Iemand laten wachten op het bureau, te snel een boete schrijven of zeuren om hekjes vind ik ook niet nodig, maar zeker niet corrupt. In tegenstelling tot in Amerika, waar de politie veel willekeuriger te werk kan gaan. Dat heeft goede kanten, maar zeker in combinatie met aanzien en gezag, werkt dat nou eenmaal ook meer corruptie in de hand. En een coruptie heb ik wel een hekel, en is dus ook terecht als ik op die manier loop te zeiken over politie. Nu ga ik weer aan het werk, de mazzel!
@E34M5Touring: ik ben het helemaal met je eens!
@E34M5Touring: +1 daarnaast is het respect van het volk voor de politie ook nog hoger dan dat in Nederland. Iets met gezag en uitstraling enzo…
@ThomasBol: respect afdwingen door gezag en uitstraling is niet meer van de 21e eeuw. Respect moet je afdwingen door goed en eerlijk handelen! En door de juiste beslissingen te nemen uit ervaring! En door hoffelijk te zijn!
En niet omdat je als politie agent standaard het alpha-mannetje probeert uit te hangen met je grote pistool!
Pletten met een monstertruck!
De actie van de politie slaat nergens op inderdaad, maar hij laat het gewoon gebeuren want hij had ook gewoon af kunnen blijven remmen en afstand nemen i.p.v. door blijven denderen.
Zo zie je maar weer, mensen met een mobieltje in hun hand tijdens het rijden zijn minder scherp.
Rechts inhalen, wat een fantastische vrijheid. Had in Europa al lang ingevoerd moeten worden.
En vwb deze agent. Ik denk dat je al lang blij mag zijn niet te zijn aangehouden en neergetaserd.
Is een K-9 (canine), wil graag doggy style genomen worden.
Hij had net als die ene Russische buschauffeur gewoon door blijven moeten gassen.
Bijna geen afstand houden en dan nog met de hand filmen tijdens het rijden. Erger dan te snel rijden in mijn boekje. Deze egotripper op anabolen heeft duidelijk geen respect voor de politie en verdient er dan ook geen terug.

En ja wie weet, misschien was er wel een reden dat de politie het verkeer wat ophoudt, maar die mogelijkheid lijkt niet te bestaan in zijn wereldje…
@Onehp: Je moet net zoveel respect hebben voor een politie agent als voor een ander persoon. Als deze Juut met opzet zacht naast de Volvo blijft rijden, dan is deze Juut niet goed bezig. Beetje inschattingsvermogen mag ook wel. Ook lijkt de bestuurder te zeggen dat de beste Juut uit N-Carolina komt terwijl ze in S-Carolina zijn (of omgekeerd). Dus dan heeft deze Juut ook niet veel te zeggen.
Het is natuurlijk wel fout dat ie er zo dicht achter gaat rijden.
Als Juut kan je dan misschien aan de kant gaan en doorgaan met je leven. Of je zet me gelijk aan de kant (voor een gesprek, dan verliest de filmende meneer nog meer tijd). De actie die deze Juut doet slaat nergens op! Hij, als diender van de wet, en door de burger betaald, zou beter moeten weten!
@gregorius: ik geef je gelijk, de diender moet beter weten. Onvolwassen gedrag. Maar politie zijn ook mensen, we weten niet wat er gebeurde voor het filmen begon, maar met een pick-up van een slordige 4ton in het gat van je voorganger parkeren op de snelweg, dat moet je kunnen uitrekenen dat dat zeer provocerend is. Dan lok je wel degelijk een reactie uit bij de medemens, zelfs al is het politie.

De filmer gaat bij mij helemaal niet vrij, zonder daarom de actie van de politie goed te keuren…
In de file halen we toch ook rechts in?
@5cilinders: jup en daar mag het/wordt het gedoogd inderdaad.
Reageert Pieter-jan Catteeuw nog wel eens? Vond zijn verhalen altijd wel interessant…
Verkeerd filmpje gelinkt of geupload? Ik mis het ongeluk namelijk.
En als het wel het goede filmpje is en de titel bewust zo gekozen is, dan denk ik dat Casper maar eens moet solliciteren bij SBS6.
@rotarypowah: tsss zelfde comment! :)
Zet de goede video er even bij, ik zie geen ongeluk!
De Sherriff wilde gewoon een nieuwe cruiser.
Een gefrustreerd mannetje dat per se onnozel moet doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).