Vier pubers gepakt na achtervolging met 180 km/u over A4

Auteur: , 69 Reacties

Er kwamen zelfs blaffers (getrokken pistolen en een hond) aan te pas om het viertal enigszins tot bedaren te brengen. Man man man man man man.

Eind goed al goed

De popo probeerde auto (een E46 3-serie) in eerste instantie in Delft met een stopteken tot stilstand te dwingen wegens onverzekerd rijden, maar daar had de vierkoppige testosteronbom (17, 17, 16 en 15 jaar jong) effe geen trek in. Met piepende banden ging de BMW er vandoor over de A4 in de richting van Amsterdam.

Het viertal nam vervolgens met hoge snelheid de afslag Roelofarendsveen, alwaar het de politie eindelijk lukte om de auto af te stoppen. Bij de aanhouding die daarop volgde misdroegen de jochies zich dusdanig dat er getrokken pistolen en een politiehond zijn gebruikt om het bizarre tafereel tot een goed einde te brengen.

Twee van de verdachten liepen hierbij beetwonden op. Zij werden na behandeling alsnog meegenomen naar het bureau, de andere twee konden meteen mee. De vier zitten momenteel nog vast en hebben hopelijk pas over een flink poosje een sterk verhaal voor op het schoolplein. Kids these days

Foto via: Politieteam Kaag en Braassem69 reacties

Het zullen je kinderen maar wezen..
Die hebben serieus iets gemist in hun opvoeding, ik zeg naar een heropvoedingskamp met die lui..
@tupperware:

Ik zeg nog een half uurtje met zo’n Hollandse Herder in functie !

Doe je het nooit meer !
@desjonnies: Reality bites, jongens zitten vast alweer in de shoarma tent om hun volgende ongein te plannen….En de agentjes na een verdient donutje liggen weer te slapen achter een radarcontrole..
@tupperware: deze kinderen hebben waarschijnlijk ouders van hetzelfde niveau. Als je een normale opvoeding hebt gehad doe je dit niet.
@rufctr01: bruinsma zijn pa was ook de directeur van de raak frisdrank.
@rolov: Die is raak.
@rolov: en bruinsma heeft ook geen normale opvoeding gehad….
@rufctr01: niet? Hij stond bekend om zijn welbespraaktheid en manieren. Opgegroeid in Hilversum. Hij had alles van de goede omgeving en opvoeding. En daar doelde je toch op? Tuig uit de achterbuurten doen dat soort dingen vlg jou? Ik kan je nog wel voorbeelden opnoemen. Alleen die zijn niet zoals bruinsma geworden. Maar wel dat pad opgegaan. Het zijn soms omstandigheden waar je in verdwaalt.
@rolov: dus dat.
Zo lachwekkend altijd, dat ze denken weg te komen.
@bouwvakkert: je leest e46…dan weet je dat ze niet ver komen. Pro’s pakken een RS natuurlijk. Onderstuur is namelijk wel te handelen voor de IQ-lozen onder ons ☺️
@bouwvakkert: als je een beetje kunt rijden, kun je best ontsnappen aan de Nederlandse politie hoor……
@matje140: heeft toch enkel zin als je een gestolen auto rijdt? Nummerplaat enzo…
@matje140:
Dan moet je vooral midden in de nacht de uitgestorven A4 kiezen..

Nee, het buskruit hebben ze niet uitgevonden..

Wat ik mis is het signalement, guccipet, manpurse en bontkraagjes..
Help me eens Mauritsh.?
Geen signalement vrijgegeven, ze zitten (als het goed is) al achter slot en grendel. Voor zolang het duurt natuurlijk…
@matje140:
Jij hebt dit verhaal en de ernst ervan echt helemaal begrepen! Goed voorbeeld! Doorrijden na een stopteken is imho al een gebrek aan opvoeding. Om nog maar te zwijgen over er met hoge snelheid vandoor gaan. Vooral als je nog geen rijbewijs hebt en onverzekerd bent.
@9000cse:

Doorrijden na een stopteken van een anonieme wagen is niets mis mee. Er werden onlangst genoeg overvallen gepleegd door nepagenten.
Als zo’n wagen blijft aandringen rijd ik wel naar het dichtsbijzijnde politiebureau, en daar mogen ze niet eens iets op tegen hebben.
@Hupke:
In Pajottenland zal dat misschien zo zijn, echter, dit voorval speelde zich af in Nederland..
Dus stel dat het hier om een stille zou gaan dan heb je gewoon nog steeds te stoppen..
@tupperware:

Dat zie je van hier. Dan roepen ze er maar een politiewagen in vol ornaat bij of ze wachten tot ik aan een politiebureau ben, maar stoppen dat gebeurt niet. Het zou me trouwens enorm verbazen als je moet stoppen voor een anonieme wagen in NL.
@matje140: nou, daar vergis jij je mooi in.
Kan me nog een filmpje herinneren van blik op de weg geloof ik.
Vent op een gsx-r 750 die dr van tussen probeert te gaan.
Maar echt wel dat ze met hun volvo station hem te pakken kregen.
Ik ben helemaal geen fan van de jongens in het blauw, maar (de meeste) rijden beter auto als jij en ik.
@g40freak: je bedoelt de meeste rijden niet goed, behalve die van de klpd
@matje140: Ja dat klopt…. Als ze in een VW busje rijden. Maar zo’n V70 met 300PK rijd je toch niet zo makkelijk kwijt.

Bovendien zijn ze tussen de 15 en 17… dan was het misschien een 17 jarige die net zijn rijbewijs had maar dan heb je nog niet meteen rijervaring….
@matje140:
bluffert
Niemand rijdt harder dan een portofoon……
@desjonnies: @matje140: probeer maar eens een politie heli eruit te rijden, knappe jongen als je dat lukt
@bierbuik: ik wil een Koenigsegg Regera wel zien laagvliegen onder die heli. Het zijn geen apache’s.
@matje140: U is ervaringsdeskundige ?
@sydney: nee, maar met een beetje logica en kennis van de onmacht van de politie in Nederland komt je een heel eind :D
@sydney:
Lol, hij is nog niet oud genoeg voor een rijbewijs, dus het zou zomaar kunnen….
@jrk68: hij verwarde Need For Speed e.d. met de echte wereld…
@matje140: Als je het dan al wilt doen, moet je het natuurlijk wel goed doen. Zoals die keer met Blik op de weg met die E39 M5. Je 316 moet je in dit geval gewoon aan de kant zetten.
@sacabus: en zelfs dat ia al 20 jaar terug. Nu hadden ze hem gepakt
@matje140: watch out, we got a badass over here people!
Is er niet een systeem dat als je achter het stuur gepakt wordt zonder rijbewijs je meteen voor grote tijd niet meer mag rijden? Als je 15 bent en je kunt na twee jaartjes eindelijk echt rijden en je wordt zo gepakt dan mag je lekker tot je 30ste niet meer rijden. Lijkt mij een mooi systeem toch?
@mercedesclk350: geloof dat je een uitstel krijgt van 2 of 3 jaar. Althans, dat zei mijn instructeur toen ik 17 was.
@888natan:
Broodje aap om je bang te maken….

Staat namelijk niets over in het wetboek anders dan de boetes voor rijden zonder rijbewijs en het besturen van een onverzekerd voertuig….
@jrk68: wat een viezerik zeg.. Heeft wel geholpen :)
@888natan: @jrk68: even opgezocht. Maar zelfs geen strafrechtelijke en bestuurlijke maatregelen in die zin te vinden.
Tja minderjarig dus die zijn zo weet vrij. Het wordt steeds gekker. Ik zeg die leeftijdsgrens van minderjarig mag omlaag zodat deze groep voor een paar maanden de cel in mogen, een strafblad krijgen en elk 10.000 euro boete.
@breakingpoint: @9000cse: @g40freak: @reistje: @bierbuik: het gaat me niet per se om dit voorbeeld, maar het is in principe in Nederland best mogelijk om aan de politie te ontsnappen! Natuurlijk vind ik het erg wat deze jongens hebben gedaan en natuurlijk is hun opvoeding een beetje tekortgeschoten…… Het gaat me alleen om wat @bouwvakkert: zegt; dat ze denken weg te komen. Dat kan in Nederland namelijk wel, alleen moet je weten wanneer je moet stoppen en zeker niet de hele tijd op de snelweg blijven rijden, natuurlijk ga je daar een stuk sneller alleen is het ook veel makkelijker voor andere eenheden om je op te zoeken en rijden de Volvo’s met 200+ pk makkelijk naar je toe! Als ik het geweest was, (en ik ben 16 dus misschien dat het er nog eens een keer van komt :P) zou ik de stad in rijden en daar vervolgens mijn auto dumpen.
@matje140: ok een kenner. De politie roept in de stad zoveel man op dat jij geen kant op gaat. Die scarface bende kwam ternauwernood weg maar die hadden kraaiepoten en ak47s. Dus succes.
@rolov: misschien niet helemaal eerlijk om het te vergelijken met een gewapende overval…… Als je zoals deze jongens een stopteken negeert en dan achtervolgd wordt moet je natuurlijk niet blijven rijden totdat alle politiemacht een keertje is opgetrommeld! Zo snel mogelijk de snelweg verlaten, stad inrijden en bij de eerste de beste kans je auto achterlaten is gewoon de beste mogelijkheid om aan de politie te ontsnappen, zeker als de auto niet eens (zoals in dit geval) op je eigen naam staat.
@matje140: Wat een wijsheid… Het geeft een beetje inzicht in hoe sommige 16 jarigen blijkbaar denken. Als ik je vader was geweest had je geen GTA V meer mogen spelen tot je je rijbewijs had en tot je het huis uit gaat verplicht iedere dag de krant moeten lezen. Voor bedtijd overhoring.
@phaeton: want een beetje kritiek op de Nederlandse politie is slecht wil je zeggen?
@matje140: Ik mis het gedeelte waar ik jou tegenspreek op het onderdeel ‘kritiek op de politie’. Ik zeg gewoon dat het dom is om te denken dat je in de stad -makkelijk- kunt ontsnappen aan de politie. Als je het een keer wilt proberen tip mij dan van tevoren even, dan kan ik je heel hard uitlachen als je hopeloos gefaald hebt.
@phaeton: ben zeker niet van plan mijn leven te verkloten door zoiets te proberen, maar mocht ik onverhoopt zoals die jongens in zo’n situatie terechtkomen, heeft de politiek in Nederland de politie zulke stomme regels opgelegd dat het best te doen is om weg te komen!
@matje140: Bedoel je niet gewoon vervolging? Leg anders even uit waarom de politiek in de weg staat van de politie die je arresteert als je de stad in vlucht…
@phaeton: uiteraard zijn de straffen die je tegenwoordig krijgt voor voor (soms zware) vergrijpen ook te matig. Maar ik doelde meer op het feit dat de politie in Nederland tijdens een achtervolging nog steeds de verdachte met “respect” moet behandelen, in Amerika bijvoorbeeld beuken ze je gewoon van de weg maar in Nederland mag dat absoluut niet! De politie wordt dus als het ware bij het achtervolgen (maar ook opsporen) van verdachten enorm in de weg gezeten door alle regeltjes uit Den Haag.
@matje140: klets niet. In de stad in een auto kom jij niet weg. Ik ben een keer achtervolgd door een misverstand (ik hield mij tijdens de achtervolging netjes aan de snelheid want hij reed achter mij en deed geen moeite om mij te stoppen) en reed utrecht in. Uit elke straat kwam een politieauto en toen er voldoende waren lieten ze mij stoppen. Ik had nooit weggekomen. Op de scooter Was het een ander verhaal. Daarmee kan je wegkomen met de auto Is het echt onzin. Kan je net zo goed stoppen.
@rolov: zoals je zelf al zegt deed je natuurlijk ook niet echt je best :) Als je echt op de vlucht was, wat harder zou hebben gereden en meer risico had genomen had je misschien best kans gehad als de politie de bocht nog niet om is je auto aan de kant te zetten en een zijstraatje in te duiken. Zeker als het je lukt echt het centrum in te komen vinden ze je niet snel meer terug!
@matje140: je kijkt te veel tv pik. Echt stop met dat engelse achtervolgingsprogramma. Je krijgt waanideeën. De portofoon Is sneller dan jij.
@matje140: waarom zou die risico’s nemen straks krijgt die een ongeluk of hij rijd iemand dood.. Hij had nog niks verkeerd gedaan.
@matje140: ja in je golfje matje guccipetje
@888natan: ging in GTA V ook prima 888 mainstream
@rolov: ik heb genoeg gta gespeeld dat mij het wel lukt om weg te komen hoor :p
@brammoz: En jij bent ook 16? In GTA is de politie redelijk simpel, ze vergeten je als het ware. Nou ben ik geen kenner en het hangt waarschijnlijk af van de zwaarte van het delict dat je hebt gepleegd, maar als de politie je laat lopen komt er geheid nog een opsporingstraject achteraan.
Gewoon aanpakken, helaas zullen ze met een keertje sorry zeggen er wel weer vanaf komen.
Wellicht drugs in het spel. Deze kunnen behoorlijk het “gezonde” denkniveau aanpassen. Waarom anders verzetten tegen een K9 eenheid. Je weet dat zo’n herder je niet loslaat zonder commando.
Bij dit soort nieuwtjes moet ik altijd denken aan die Fransman die de popo heeft weggeblazen in een Clio
@miezemiez: vertel mij meer :’-D.
gtA4
@faster: hahahaha
Nou en nu, een weekje schoffelen
@noshit: jij bent wel extreem zeg, een hele week? We moeten medelijden hebben met deze jongens en ze helpen beter terug in de maatschappij te laten komen! Dat zal ze leren!
Onschuldige kinderen met een slechte jeugd … vooral niet straffen denkt een ambtenaar dan.
Hoe is het met de hond?
@draadloos: die heeft nog een vieze smaak in de mond.
@draadloos: Dat die hond zijn kaken in dat gore tuig moest zetten, vind ik dierenmishandeling.
Mss heeft die herder (?) wel last van zijn gebit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).