Vind de gestolen BMW M3 van Jordy terug!

Auteur: , 48 Reacties

Wederom hebben ellendige jatnekken een wagen ontvreemd van een AB-lezer.

M3-E92

Dit keer is Jordy de klos. Jordy is de trotse eigenaar van een BMW M3 coupé, intern bekend als het model ‘E92′. De witte Dreier werd echter afgelopen nacht voor Jordy’s deur geklauwd door het dievengilde aan de Rijksweg in Rijckholt, gemeente Eijsden-Margraten. Jordy is daar niet zo over te spreken en heeft zodoende onze hulp ingeroepen om de M3 terug te vinden.

Het betreft een vroege E92 M3 uit 2008 in de kleur wit. Je zou de auto kunnen herkennen aan zwart gemaakte nieren en een aftermarket uitlaat van Milltek. Het kenteken van de auto is 38-GTG-3, hoewel we zoals in alle gevallen daarbij moeten aantekenen dat een beetje dief de platen er meteen afschroeft. In het verleden is de Bimmer ook tweemaal gespot op autojunk, toen nog met de standaard verchroomde nieren. Mocht je de auto toevallig ergens gespot hebben, neem dan contact met ons op via [email protected] We spelen de info dan door naar Jordy.48 reacties

Da’s mooi waardeloos Jordy, ik hoop dat je prachtige wagen snel wordt teruggevonden en ze de volgende keer van je spullen afblijven!
@trasimo: kutflikkers. Hier in Noord-Limburg worden ze ook gewoon van de oprit gejat. Haat me voor dit, maar het zijn vermoedelijk Roemenen. Rijden de auto al snel een vrachtwagen in en zitten zo op de Autobahn
@mr3108: hier in het zuiden van Limburg ook. Helaas tot 2 keer toe meegemaakt.
Wat meer foto’s zou wel handig zijn. Hopen dat Jordy hem snel weer terug heeft, alhoewel het rijden dan nooit meer als vanouds zou zijn…
@robinv33r: waarschijnlijk hopen op een beetje goede verzekering…
@gregorius: Al ben je all risk verzekerd maakt weinig uit. Mijn vaders wagen stond toen in die parkeergarage die in de fik ging in Haarlem centrum een aantal jaar terug. De auto stond vlak naast de brandhaard dus daar was niets van over. All risk verzekerd dus netjes uitgekeerd. Maar toch was m’n vader een aantal duizenden euro’s slechter af.

OT: Heel zuur Jordy! Ik hoop dat de auto snel nog gevonden wordt! Als ik hem zie zal ik zeker tippen.
@kilum: je doelt er waarschijnlijk op dat je de dagwaarde krijgt waar je niet een nieuwe en zelfs geen vergelijkbare voor koopt.
@dennisdd: mijn verzekering adverteert ermee dat je 3 jaar lang de aanschafprijs terug krijgt. Dat is wel fijn als je een voorkeur voor bijzondere italiaantjes hebt, waarbij er regelmatig een fiks verschil tussen dagwaarde en aanschafprijs zit. Enneh… die 3 jaar haal ik nooit 😁
@dennisdd: verzekeraars ‘winnen’ ook op de dagwaarde. Die kijken gewoon op marktplaats EN in hun boekies, en quoten jou de laagste prijs. Prima als je een basisversie hebt, zonder opties en in het grijs. Zodra je een leuke auto hebt met veel opties hebt, bijzondere bekleding en een leuke kleur; ben je de sjaak; succes met onderhandelen dan. Ben zelf ook een week bezig geweest met een verzekering en kon uiteindelijk geen vervangend zelfde exemplaar kopen.
Ook al is het maar een auto en heb ik dit nog nooit mee hoeven maken maar wat moet dit ongelofelijk kut zijn als je dit overkomt! Wel ben ik nu nog blijer met mijn oude schijtbak die niemand uberhaupt wil hebben.
@jaso013: het is intriest dat men zijn zuurverdiende geld eigenlijk uit schrik haast niet durft te spenderen aan een té mooie auto…
@breakingpoint: Het zou niet de angst moeten zijn, wel is het handig iets verder door te rekenen en een gebouwtje erbij berekenen, om hem in te stallen, of geld te steken in een volgsysteem van de auto. Dan heb je al het mogelijke gedaan, om als het je toch overkomt, wat helaas kan gebeuren door het boevengilde, er alles aangedaan te hebben, om het te voorkomen, of achteraf nog iets ervan te traceren.
Maar heel veel sterkte Jordy, het blijft Kilo Utrecht Tango!
@Orichy: die volgsysteemsignalen blokkeren met 2 vingers in de neus. Een bevriende autohandelaar reden ze met de E92 M3 zo door de showroom ruit (na er met een andere door te rijden wellicht). En ikzelf heb nog liever dat ze hem op straat klooien of dat ze een loop tegen mijn of naasten hun slaap zetten, om de sleutels te bemachtigen. Zoals ze in nette villawijken doen.
@breakingpoint: Als een auto niet op straat staat, wordt het moeilijker hem te signaleren voor criminelen. Als men gaat posten, dan is er weinig aan te doen.
In de “rijkere” buurten heeft iedereen interessant materiaal bij, of in huis. Dus is de slagingskans van de crimineel sowieso groter, al hoewel je dat wel kan opheffen, met allerhande beveiliging, die niet altijd digitaal uitschakelbaar hoeft te zijn.
Het kan ook eigen slimmigheid zijn en die dan goed gebruiken.
Maar bovenal is het jammer en eigenlijk ongewenst, dat je jezelf moet beschermen tegen criminelen.
Dat is blijkbaar een welvaarts dingetje.
Mensen gunnen anderen dan dingen niet en moeten dat vereffen, of denken te kunnen verdienen aan zaken, die zij “gratis” ophalen.
Klotezooi weer! Hopelijk komt ‘ie nog terecht!
Soms ben ik toch wel blij dat ik in een oude incourante Italiaanse rijd. Je bent er dan in ieder geval altijd zeker van dat hij er de volgende ochtend nog staat, inclusief wielen, interieur en airbags…
@trustmeiamanengineer: en roest 😃
@breakingpoint: Haha. Nee.
Maar dan nog, mét een beetje roest kun je gewoon naar je werk rijden. Dat is zonder koplampen/stuur, laat staan zonder auto, een stuk lastiger…
Hoe dan? Hebben ze de sleutels ook?
@autodrome: wellicht. Dit zijn blanco sleutels die in een mum van tijd via de OBD geprogrammeerd worden als “nieuwe sleutels”.
@breakingpoint: Het is toch te triest voor woorden dat dat (nog steeds) gewoon kan?! Ik snap niet dat verzekeraars überhaupt nog een M of RS wagen willen verzekeren….
@trustmeiamanengineer: over dieven gesproken en dan hebben we het plots over verzekeraars 😂 die verzekeren alles voor de juiste prijs
@breakingpoint: over ODB, dan heb je toch ergens ook de originele sleutels nodig, daarin heb je de versleutelde code. Om bij de ODB bus te komen, moet je ook nog eens de motorkap openen. Zouden die verhalen over het draadloos afvangen van het signaal dan toch (deels) waar zijn?
@autodrome: niet deels, die zijn gewoon waar. Vooral VAG heeft hier een tijd last van gehad, van Polo tot Panamera, alles was binnen een mum van tijd open. Nu hebben ze het lek wel boven geloof ik. Helaas hadden wij toen der tijd een Polo, 5x schadeloos open gemaakt in een halfjaar tijd…

Verdere klote van de M3 en hopen op een gulle verzekeraar. Tenzij het een erfstuk o.i.d. is wil je hem denk ik ook niet meer terug hebben.
@autodrome: daar hoef je echt niet over te twijfelen. Eenvoudig zelf te maken met oa een raspberry of arduino en nog veel makkelijker gewoon compleet te bestellen op internet en darkweb.

De simpelste zijn nog wel de nieuwerwetse keyless systemen. Voor echte sleutels komt er meer gedoe bij kijken zoals een kant en klare lege sleutel, te bestellen op dezelfde websites.
Ongelooflijk eigenlijk Hoe makkelijk een auto anno 2017 nog te stelen is. Je zou haast de wielen er af halen…
@dutchdriftking: het is dan ook geen nieuwe m4 maar een “oude” m3.
Blijft echt kut! Prachtige wagen zo’n coupé
@dutchdriftking: Zou een slotje door de remschijf iets zijn, zoals bij scooters?
@jochempie:

Grappig, zo’n gek idee is het nog niet eens!
@Jochempie: blijft vast heel met 400 pk en 600 nm…
@peug206: Op het niet-aangedreven wiel natuurlijk.. Het heet toch niet voor niets line… Lock? :)
@jochempie: Ik heb al zitten denken aan een verankering in de muur met de trekhaak…..
@dutchdriftking: Nou ja, als je ‘m op je eigen terrein neerzet kun je best een mooi dik sjor-oog in de vloer laten gieten, waar je ‘m aan vast ketent.
@jochempie: Klopt, maar je moet op een snelle manier kunnen vastmaken en los maken anders doe je het niet. En het moet goed zichtbaar zijn zodat de boeven niet heel veel schade veroorzaken wanneer ze wegrijden.
@dutchdriftking: ik ben het met je eens. Werkt alleen in het zicht en voor je weekend-wagen.
Ik trek in de obd altijd data of 12v los

Haha staan ze te kutten
Mijn Audi Avant 2.5tdi werd destijds gestolen, één sleutel weg, lag vrij zichtbaar omdat ik geen bezoek aan mijn bed wenste. Buiten mijn auto waren nog andere dingen weg en de deur van de koelkast stond open en was leger dan voorheen.
Politie wist onmiddellijk waar hij naartoe was.
Het was proviand voor onderweg.
Verzekering heeft na 30 dagen netjes uitbetaald.
@wimof: idem bij mijn schoonmoeder, alleen een saaiere auto (Auris).. ze hoorde ze gewoon rondlopen beneden. Lijkt me doodeng.
Het is dus een combinatie van ouderwets inbreken en de sleutel ‘pakken’ en wat tech. Ik weet het draardloze signaal af te vangen was. Zo is een laptop uit de achterbak van een Peugeot ontvreemd. Fysieke sleutels na maken is gewoon echt een stuk lastiger, maar die heb je dus ook gewoon niet nodig. Inmiddels zijn ook de fabrikanten wakker geworden. Ik vraag me wel af hoe deze M3 ontvreemd is en hoe ze deze aan het zicht kunnen onttrekken, het is een opvallende auto in het wit. Een tracker en een stuurslot plus een flink alarm voor deze mafkezen, man man, wat is het toch een schorem. Ze hebben ooit ergens in de nacht de katalysator onder de Toyota Avensis van een vriend van mij afgezaagd, niks van gemerkt. Het boeventuig wordt steeds creatiever, dat is wel duidelijk …
Als ze je wagen hebben willen krijgen ze hem toch wel, goed of kwaadschiks. Mijn dealer adviseert altijd om de sleutels zichtbaar in huis te leggen zodra men binnenkomt… door de adrenaline kunnen ze anders gekke dingen doen aan de rand van je bed….tegenwoordig heb ik een metalen sleutelkastje, zodat van buitenaf het signaal niet kan worden opgepakt met een scanner…

Ben 1 keer naar huis achtervolgd….. (over 30km) reed destijds een 1M…. dat was dusdanig indrukwekkend dat ik m direct daarna verkocht heb…
Ik hoop dat ze hem nog terug vinden Jordy, Succes !
@Autoblog ik lees heel veel over gestolen auto’s / help zoeken, wordt het niet eens tijd voor een special over hoe je je auto het beste beveiligt ? (Ps. Heb verder niks tegen deze topics, maar voorkomen is beter dan genezen. )
Misschien zeg ik nu iets heel doms maar biedt een analoge startonderbrekër geen uitkomst?
@750i: Gewoon een kill switch? :) Ben ik fan van.
@jochempie: ja klopt, ik had vroeger ook zoiets in mijn auto maar weet dus niet of zoiets te omzeilen is. Al dat digitale spul is wel op een of andere manier te hacken.
Wat is het toch een laag minderwaardig paupervolk dat zich hier aan bezondigt, dat in dit land veel te weinig in de weg wordt gelegd door de overheid en indien per ongeluk een keer gepakt er veel te makkelijk mee wegkomt. Zum kotzen.
Zag vanochtend een witte m3 e92 rijden vanuit zaandam richting wormerveer met aftermarket uitlaten. Maar ik durf niks met zekerheid te zeggen. Succes met zoeken!
Klote oost europeanen. Weg ermee. Nu. Grenzen dicht. Wilders heeft gelijk.
Jordy jonguh

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).