Waarom politie en justitie dit apparaatje haten

Auteur: , 33 Reacties

Politiek Den Haag wil het liefst zo snel mogelijk een verbod, maar minister Ard van der Steur stribbelt tegen.

Waarom politie en justitie dit apparaatje haten

En da’s gezien zijn positie als zijnde minister van justitie bezien best opmerkelijk, nog even los van het functioneren van dhr. Van der Steur. De Target Blue Eye, een apparaatje van 1.000 euro, geeft namelijk een signaal af op het moment dat er hulpdiensten in de buurt zijn. Hartstikke handig als het een ambulance of brandweerauto betreft en je dus weet wanneer het tijd is om de linkerbaan vrij te maken, maar ook geweldig als je wilt weten of de popo in de buurt is.

Met gebruikmaking van het C2000-netwerk dat door hulpdiensten wordt gebruikt, weet de Blue Eye namelijk รณรณk wanneer de politie zich in je directe omgeving bevindt. En dan niet alleen het soort met blauwe en rode strepen, maar bijvoorbeeld ook undercover auto’s. De producent wast z’n handen in onschuld en zegt alleen de verkeersveiligheid te willen dienen. Ondertussen zou het apparaatje in toenemende mate door criminelen worden gebruikt, die precies weten wanneer het tijd wordt om het hazenpad te kiezen.

Tegelijkertijd maakt de politievakbond zich, nog buiten de problemen met betrekking tot handhaving en opsporing, zorgen om de veiligheid van agenten. Van der Steur meent op zijn beurt dat een verbod weinig uithaalt, omdat handhaving in dit verband een lastig verhaal wordt. Het apparaatje zendt geen signalen uit en valt dus lastig op te sporen. Verschillende partijen in de Tweede Kamer dringen juist wel aan op een verbod, om criminelen geen of minder kans te geven om de politie steeds een stapje voor te zijn.33 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Verdomme zeg! Ik had even 3 dagen eerder moeten weten dat dit apparaatje bestaat. Had me een flinke bekeuring kunnen schelen…

Verder snap ik wel waarom ze het apparaatje haten. De criminelen zullen er natuurlijk groot gebruik van maken en zo hun activiteiten vrolijk voort kunnen zetten.
@viezefreddyw: verbod jahoor, concentreer effe op belangrijkere zaken… kijk bijvoorbeeld eens twee afleveringen opgelicht en dat weet je waar de aandacht naartoe moet. Individuen die willens en wetens mensen en bedrijven kapot maken en er mee door kunnen blijven gaan. Ondernemers met duizenden tot tonnen schuld achterlaten
@dutchneon: Want als ze het verbieden, dan deinst een crimineel natuurlijk direct terug, ze willen de wet natuurlijk niet overtreden…
@viezefreddyw: misschien een gek idee van mij, maar als we de zaken nu eens niet omdraaien en criminelen aanpakken in plaats van het verbieden van een apparaatje.
Ik heb dit apparaat getest , en ja het werkt bij een politie voertuig, maar gaat vaker willekeurig af dan dat er daadwerkelijk een c2000 voertuig rijdt .
@volkswagena4tdi: sta je net een lading tv’s in te laden, gaat er een vals alarm af !
@fiero: haha hooguit teveel betaald bij de btw actie ;).
Nee als vervanger voor de stinger , de flitsers staan toch in Flitsmeister.
Dus om eventuele verkeersagenten op te merken.
Helaas vond ik het nogal tegenvallen, nagenoeg even “zenuwachtig” als de stinger.
@volkswagena4tdi: ben met de stinger gestopt toen de eerste zooi adaptieve-cruisecontrolls de weg op kwamen waar het op ging storen. Toen met name wat op de Volvo’s zit. Flitsmeister doet het nu net zo goed. Niet-opvallende verkeerspolitie herken je over het algemeen nog sneller als de rood-blauw gestreepte. Had dit ding wel willen hebben, gewoon voor de heb. Maar daarvoor is de prijs veel te hoog.
@dennisdd: los van de camera onder de achteruitkijkspiegel en evt blauwe lampjes in de grille – hoe herken je de undercover auto’s zo snel dan?
@parker: heel kaal uitgevoerde middenklassers Volvo VW Audi Renault C-klasse tussen de 0 en 4 jaar oud zijn sowieso verdacht. Zitten er dan ook nog 2 mannen in, heel verdacht. Apparatuur achter spiegel of tegen achterraam aan is verdacht. Rijdt iemand met 140-150 met je mee… Verdacht etc. Natuurlijk geven deze aanwijzigingen vaak vals alarm…. Maar beter 1x te vaak opletten…. Overigens zijn ze al helemaal wegbezuinigd, op de snelwegen zie je ze haast niet meer. Staan zeker verstopt bij alle KLPD-Volvo’s want ook die zijn vrijwel allemaal verdwenen.
@volkswagena4tdi: Dan word je waarschijnlijk achtervolgd door een undercover auto die af en toe iets te dichtbij komt. ๐Ÿ˜œ
Mmhmm, handig systeem, als ik weer een noemenswaardige auto heb binnenkort maar een aanschaffen kan er lekker geblazen worden ๐Ÿ˜๐Ÿ‘๐Ÿป
@spykerboy: voor dat soort dingen is het leuk ja. Toch vind ik dat dit wel verboden mag worden, want dieven die mijn huis leegroven zie ik maar al te graag achter de tralies…
Alsof een crimineel ineens dit apparaat niet meer gebruikt omdat het illegaal is.
@bassx: ja want criminelen doen geen illegale dingen, dus zo’n verbod kan best nog wel eens werken…
@nielsnl1: niet voor alle criminelen nee. Maar ik weet zeker dat het aantal gebruikers met minimaal 25% vermindert, en alle kleine beetjes helpen ๐Ÿ˜‰
Verbod is ook een wassen neus want dan gaan ze het gewoon kopen in Duitsland of de UK . Symbool politiek ten top.
@rolov: Verbod op verkoop is wat anders dan verbod op bezit. En ik ga er vanuit dat het om het laatste gaat.
Misschien handig voor de politie om de undercover agenten echt undercover te maken en niet gebruik te maken van het c2000-netwerk, als ze criminelen willen gaan betrappen. Communicatie kan dan ook via hun mobieltje gaan.

Kunnen de mensen die te hard willen rijden dat lekker blijven doen. (Ik heb niet zo’n dingetje, ik heb flitsmeister)
@stino: omdat ze al vanaf begin af aan weten dat C2000 eenvoudig is te tracen laten ze die apparatuur al die tijd al gewoon thuis. Vandaar de minister er zich ook niet zo druk om maakt.
Waarschijnlijk al uitverkocht!
Ach ja, gewoon een ouderwetse stinger……
waarom zou je er anders 1000 euro voor over hebben om te weten of er ambtenaren in de buurt zijn
Lijkt me dat het handiger is om een Stinger aan te schaffen , mits je niks te verbergen hebt in ieder geval.
Haha doet me denken aan need for speed hot pursuit, daar had je ook z’on ding in de auto
Voor die criminelen hoeven ze het niet te verbieden, die kopen wel een paar nepperds in Turkije en drijven er weer handel mee in Nederland.
Wat mij meer interreseert:

Kan ik dit apparaat niet gewoon nabouwen met een ontvanger + app?

Signaal zal free to air moeten zijn, want anders zou de leverancier een illegale manier om verbinding te maken met C2000.

Technische details ben ik dus meer benieuwd naar ;-)
@falcon: kunt het idd zelf bouwen alle onderdelen samen is 1000,- euro.
@falcon: wat ben je ermee van plan :P
@falcon: De grap is dus dat dit geen verbinding maakt met C2000 het ziet alleen dat er een voertuig is, dat C2000 aan boord heeft.
C2000 zelf is absoluut (nog) niet af te luisteren.
Ook heb ik nog niet gezien hoe nauwkeurig dit apparaat is. Volgens mij is dit verhaal een dikke storm in een glas water.
Waarom gaan we criminelen niet gewoon verbieden. Die geven een hoop meer problemen dan dat apparaatje.
Producent doet het voor de verkeersveligheid…wat een lulkoek! Ken geen automobilist die voor โ‚ฌ1000 een apparaatje gaat kopen zodat ie aan de kant kan gaan als de politie of ambulance er langs wil.
Den Haag heeft gewoon schrik โ‚ฌ miljoenen te ontlopen, de tweestrijd tussen de overheden en de bevolking zal blijven bestaan . . . , maar ik denk dat er ergens door iemand een einde gaat komen . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).