Westlandse bandenprikker eindelijk opgepakt

Auteur: , 50 Reacties

Slecht nieuws voor de lokale bandenboer.

Lekke band

Maar goed nieuws voor alle omwonenden die maandenlang werden belast met deze oelewapper. De politie heeft gisteravond eindelijk een aanhouding kunnen verrichten. Op basis van verzamelde camerabeelden werd een 19-jarige man opgepakt.

Meer dan een halfjaar kon de bandenidioot zijn gang gaan. Honderden banden van auto’s werden lek geprikt, waarbij de knul af en toe mysterieuze boodschappen achterliet. Ondanks het feit dat steeds meer buurtbewoners camera-apparatuur hadden opgehangen ging de bandenprikker gewoon door met zijn acties. Het was dus een kwestie van tijd voordat deze vandaal tegen de lamp zou lopen.

De politie kon vrijdagavond actie ondernemen. De man zit momenteel vast en tijdens een huiszoeking zijn meerdere spullen in beslag genomen. De bandenprikker was onder andere actief in ‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Wateringen en Monster.

Foto via Twitter. Met dank aan Harmen voor de tip!50 reacties

Eindelijk! En dan nu… Lijfstraffen!
@Jochempie: ook prikken (none gayway)
@Jochempie: Lijfstraffen? Serieus? Ik vind het heel apart dat zulke dingen geroepen worden hier in Nederland als iemand word opgepakt voor dergelijke delicten. En dan zich negatief uiten op de straffen in het oosten van de wereld, beetje hypocriet nietwaar?
@rs6issnel: Iets met ironie….
@rs6issnel: jatten vinger afhakken. Meerdere keren betrapt…hand afkappen !
Zo leert het boevengilde wel werken voor zijn geld. Als je dit erg rigoureus vind, dan eerst denken dan doen !
@ruudschut: beetje lastig werken en bijdragen zonder handjes hè…
@rs6issnel: nee niet serieus, maar een lekkere bitchslap zou wel opluchten voor een hoop slachtoffers.
Heb ik toch liever dit dan dat je je auto in Veldhuizen moet laten staan ’s nachts.
-edit: probeer het de volgende keer met iets meer woorden-
‘Slecht nieuws voor de lokale bandenboer.’

hahaha, ik vind die onderschriften altijd erg goed!
Ben bang dat ze hem laag straffen ,Nederland kennnende
Misschien moeten hem nu meer dan 250 keer prikken
Kijk en nu nog die pyromanen uit Ede! Hebben die camera’s toch wel geholpen, had ik zelf niet verwacht.
@pinut187: En die paardenbeul!!
Wat een triest ventje
€350,- boete en 40 uur taakstraf! Dat zal de schobbejak leren!
@dragspert: hahaha, ik vind serieus dat hij een goeie 5jaar de cel in mag.
@dragspert: ben je serieus?
@dragspert: ach, hij heeft circa 300 banden lekgeprikt, stel voor een gemiddelde van 100 Euro per stuk, heeft hij toch even een schadepost van 30.000 Euro aan zijn kont hangen. Naast een leuke boete natuurlijk, en ik stel voor dat we hem tijdens de Naaldwijkse feestweek in het openbaar mogen bekogelen met echte Westlandse tomaten.
@spec: ik zou ‘m liever zien bekogeld worden met de banden die hij heeft geprikt…
@dragspert: 40 uur prikken?
@toempf @caferacer:
Als je het over de duivel hebt… Das snel na jullie speculatie
@granlusso: potverdikke, kan ik weer rustig slapen! Heerlijk :)
@granlusso: nu maar hopen dat de straf een beetje de moeite is… Met vernieling als aanklacht gaat die niet erg hoog worden ben ik bang
@toempf: ben er bang voor idd
Ik neem aan dat er nu bij hem het een en ander lek geprikt gaat worden? Kosten worden verhaalt neem ik aan?
@dutchdriftking: alle kosten vergoeden, de banden, montage, verloren werkuren (van bijv zelfstandig ondernemers), en daarnaast minimaal 100% boete + een verplichte behandeling in het PBC.
Dat wordt 240u prikken voor hem, gelukkig heeft ie al geoefend
nederland kennende krijgt ie een waarschuwing en moet ie een excuus brief schrijven aan de hele buurt. k*t systeem hebben wij zeg…
Sta je toch raar te kijken als je een runflat band prikt…
-edit: nutteloze bijdrage-
Leuke verhalen altijd over lijfstraffen voor dit soort lui. Als ik zo’n figuur bij mijn auto zou betrappen zou ik ook niet weten hoe hard ik hem een schop zou willen verkopen maar gelukkig hebben we een rechtssysteem en is eigengericht verboden in dit land. En ook lijfstraffen. Hoe geëmotioneerd je ook kunt worden van iemand die aan andermans spullen komt, het blijven -in dit geval- maar banden en de schade is hoogstens financieel. Ik zou dan ook zeggen laat hem dit financieel voelen. En als het een kale kip is mag hij de komende 5-10 jaar in de schuldsanering, alles dat hij overhoudt mag meteen naar de schadevergoeding.
@Gulli:
je zult van je laatste paar centen een autootje gekocht hebben omdat je na jarenlang werkloos te zijn geweest eindelijk een baan hebt gevonden waar je die auto voor nodig hebt om er te komen.
Dan zijn banden ineens wat voor jou ringen met smaragden zijn !

Ik ben het eens, iemand van 19 jaar die dit doet is niet goed in zijn bovenkamer, helaas lopen er meer los dan er opgesloten zitten, ik vraag me dan ook af of straffen überhaupt zin heeft.

En neen, ik ben niet zo’n doorgefourneerde softige linksgedraaide gehaktbal, maar er moet wel iets uitkomen als je ergens energie in steekt !
Ergens is dat tuig in EDE tien keer erger, die zijn bij hun volle verstand, je kunt mij niet wijsmaken dat iemand een hobby heeft die uit het leksteken van banden bestaat !

Aan de andere kant, er zijn mensen die slechts gehuld met een elastisch koord om hun enkels, hoofd eerst, zo de diepte inspringen,

Ik mag hopen dat u de ironie van mijn betoog begrijpt, zelfs als u fervent Bungee jumper bent !
@desjonnies: zou het dan toch geen toeval zijn dat mijn maat het gesticht in ging een week voordat we zouden springen?
@desjonnies: En dan heb je geen 30 euro om een nieuw bandje te kopen (+15 montagekosten)? Ik ga er vanuit dat op een klein/goedkoop autootje een klein formaat band zit, die zijn echt spotgoedkoop.
Kan je dat niet betalen, dan kan je ook niet tanken, dus is je auto te duur.
@Gulli: ben het met je eens, echter heb je geen idee wat schuldsanering inhoudt. Dat betekent namelijk dat je schulden worden kwijtgescholden na een bepaalde periode… Dat lijkt me in dit geval niet wenselijk!
Bonnetjes bij elkaar schrapen en de dader ze laten betalen…. dan is ie nog bezig met vakkenvullen tot zijn 25ste…. dat is toch t minste?
Die jongen gaat qua psychologische zorg de maatschappij nog veel meer geld kosten. Tevens is het een zinloze investering.

Beter worden ze weggestopt in strafkampen om de eerste 20jr vergeten te worden.
Ik vraag me af hoe gemakkelijk of moeilijk het is de schade op deze persoon te verhalen. 300 banden zal toch bij elkaar al snel 25000 euro zijn. Zal hij vast niet hebben en hoe bewijs je dat deze persoon jouw banden heeft lekgeprikt?
@kwatkam: Lekke band repareren kost een 10-tje. Dus de maatschappelijke kosten bedragen ongeveer € 3.500,- als het om 350 banden gaat. Het is irritant, ergerlijk en vervelend. Je moet met je fikken van andermans spullen afblijven. Ben het verder roerend met @gulli eens. Die jongen kan nog best wel het medicijn voor kanker uitvinden als ie zijn best doet.
@pomoek: als er een spijker in zit kan je soms een band repareren met een prop, en dat kost bij een goedkoop bedrijfje soms slechts een tientje (eigenlijk altijd meer). Maar bij een messteek of een priem moet je toch echt een nieuwe band leggen.
@pomoek: Je bedoelt een plug schieten. Dat kan alleen in het loopvlak en banden worden meestal op de wang lekgestoken. Als de wang is beschadigd, betekent dat een nieuwe band (voor zover ik weet).
@pomoek: en band die lekgestoken is lijkt me meestal beschadigd aan de zijwang, en dat kun je dus mooi niet repareren.
@pomoek:

Geloof jij echt dat ik een band van mijn auto laat maken?
En dan per ongeluk eens180 rijden en er gebeurt iets ben ik het haasje !
Toen ik in de autosport zat waren er twee heilige huisjes : Banden en Remmen
@desjonnies: Geen idee wat jij wel of niet doet, maar de bovenstaande reacties zijn duidelijk. De kosten zijn dus € 35.000,-.
Laat hem de schade maar betalen, gebeurd zelden in dit rare land
@v8rules:
Schade laten betalen gebeurd vaak in dit land, daarover berichten levert geen clicks op dus lees je het nergens. Welkom in 2016.
Laten we wel zijn , zoals anderen al melden, deze gast is niet goed bij zijn hoofd.

40 uurtjes afval prikken gaat niet helpen, maar de onderbuik-oplossing 5 jaar de bak in ook niet.. dan leert die idioot alleen nog maar meer rare dingen.

Het is beter om uit te vinden waarom deze ‘ beste’ jongen dit doet, wat voor draadjes er los zitten en dan te kijken of daar iets aan te doen is. Niet in plaats van de juiste straf, zoals bepaald door de rechter, maar daarnaast.

Los van dat alles , zou het maar zo kunnen dat ik ook papiertjes moet prikken als ik iemand betrap op het vernielen van mijn eigendom..
Wellicht kreeg hij er betaald voor door de lokale bandenboer? Die wast zijn handen in onschuld.
Hij liet soms mysterieuze boodschappen achter…

Van de Jumbo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).