WTF: Syrische vluchtelingen op fiets van snelweg geplukt

Auteur: , 49 Reacties

Eigen schuld, Nederland. Had je alle verkeersborden maar een Arabisch onderschrift moeten geven.

WTF: Syrische vluchtelingen op fiets van snelweg geplukt

Er zijn dit weekend opvallend veel incidenten met ongemotoriseerde tweewielers (fietsen) op de Nederlandse snelwegen gewees. Het meest curieuze voorval speelde zich af op de vluchtstrook van de A67 bij Venlo, niet ver over de grens met Duitsland. Drie Syriërs fietsten daar doodleuk richting aanmeldcentrum Ter Apel, ruim 200 kilometer verderop. De door medeweggebruikers gewaarschuwde politie kreeg als verklaring dat de A67 als snelste route werd aangegeven op de smartphones (lol) van de vluchtelingen. Kom op jongens, leer die fietsfunctie van Google Maps nou eens te gebruiken. Of ze een boete hebben gekregen voor het fietsen zonder verlichting is niet bekend. Ze zijn overgedragen aan de marechaussee.

Verderop de A67 ging het er tragischer aan toe. Daar gebeurde een dodelijk ongeluk met een fietser. Een vrouw poogde in het holst van de nacht de snelweg over te steken, en werd daarbij geschept door twee vrachtwagens. Volgens de politie gaat het niet om een vluchteling.

Tot slot werd er op de A15 bij Herveld een vijfde snelwegfietser betrapt. De man uit Nijmegen had zaterdag een fiets in Tiel gestolen. hij is gearresteerd.

Fotocredit: TimD @ Autojunk49 reacties

Nog niet eens (of amper) ingeschreven en al een fiets gejat..
@sanderm3: waar staat dat ze een fiets hebben gestolen? Wrijf die stront uit je ogen vriend
@4poorte: laatste alinea
@2fjurius: Of het daar ook om vluchtelingen gaat wordt niet gezegd.

Weer een lekkere kop hoor… Van die vluchtelingen kan ik het nog begrijpen. Die weten niet wat ze overkomen hier met al die regels in het verkeer.
Maar een Nederlander die het in z’n botte kop haalt op de snelweg te fietsen is niet goed bij z’n hoofd.
Kop had dus beter kunnen zijn: WTF weer van die achterlijke Nederlander die op de snelweg fietsen!
@sanderm3: En uit welk land hebben ze die fietsen meegenomen?

Ik mag die Syriërs wel, hebben we eindelijk onze fietsen terug!
@sanderm3: Erg sneu dit soort demagogie.
@martinus: Erg grappig dit soort humor.

😂😉
@gtwillem: Ik zie de lol er ook wel van in!
@sanderm3: die fiets heb jij gewoon betaald met je belasting geld
@mrrallycross: waarom leeft iedereen in de waan dat vluchtelingen blut zijn? Denk je dat ze hier gratis heenkomen? Die mensen zijn loaded, daar kan best een fiets vanaf
@Jochempie:

Klopt .. De drie allerrijkste kochten zelfs een fiets ..
@lincoln: en de rest krijgt een fiets. Een nieuwe fiets zelfs.
@sanderm3: Dat staat er helemaal niet. Er worden in de tekst drie afzonderlijke incidenten beschreven. Jij koppelt blijkbaar het eerste met het laatste voorval. Waarom?
Op de fiets de snelweg op…

Die borden van een persoontje met een rode rand eromheen is niet begrijpbaar genoeg?
Ze kunnen al fietsen, als dat geen inburgering is !

Dan mogen ze ook op autoblog.
@fiero: Ik heb het gevoel dat deze groep vluchtelingen uit Syrië serieus de snelst intergrerende groep zal zijn sinds we de mensen uit de balkan hebben opgevangen.

Een heel andere groep, met heel andere dromen dan de quat-kauwers uit Somalië.
@martinus:

Yeah right .. 90% is werkeloos ..
Nieuwe instroom niet meegerekend ..
@lincoln: in principe zijn alle vluchtelingen werkloos, toch? Naast het feit dat ze hun huis en vaderland achter zich hebben gelaten, zal het opmerkelijk zijn als ze elke dag forensen tussen Damascus en Appingedam om de rol van assistent humus proever te vervullen…
@gtwillem:

Nope .. De Syriërs die hier al jaar en dag rondhangen ..
De Syriërs voeren de boventoon ..
De Polen doen het met een % of 5 ..
@lincoln: Het COA ziet het anders:

“De grootste groep vluchtelingen komt uit Syrië. En voor hen hoeft de toekomst helemaal niet te bestaan uit een werkloosheid. De Syriërs die in Nederland aankomen zijn relatief welvarend en hoogopgeleid. Volgens het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft ongeveer een derde een academische opleiding, een derde een hbo of mbo-diploma, en is de rest laagopgeleid.

„Het aandeel Syriërs in de bijstand is nu hoog”, zegt Van der Linden. „Maar ook wij zien dat het hier vooral om relatief hoogopgeleide mensen gaat die echt wel wat kunnen. Wij verwachten dan ook dat de groep Syriërs die nu nog in de bijstand zit redelijk snel een baan vindt.”” metronieuws
@martinus: ik denk dat hij bedoelde dat van de Syriërs die al in Nederland zijn, het grote deel geen baan heeft. Dus niet de stroom die nu net gearriveerd is, maar de Syriërs die hier al een tijd verblijven.

Correct @lincoln?
@martinus:

Het COA ..
Dat zijn de mensenhandelelaren die hu producten aan de man willen brengen ..

De werkeloosheid in Syrië ligt zo rond de 15% ..
Dik 2X zo hoog als in NL ..

Wel wakker blijven jongen ..
@martinus: ik kan ook een wo diplomaatje kopen in Syrië. Dat maakt mij nog niet hoger opgeleid dan mbo hoor.
@martinus: jazeker, ze zijn goed opgeleid en spreken engels dus dat is een pre ten opzichte van anderen.
@FieRo:

Met een IQ average van 85 ben je tandarts als je weet hoe een moniertang werkt ..
@lincoln: ah dan maken ze nog meer kans, er is een tekort aan tandartsen.
@FieRo:

Volgens die mensenhandelaar die zijn vrouw en kinderen verzoop om naar Zweden te gaan voor een nieuw gebit blijken het niet echt goede tandartsen te zijn ..
Wel ontzettend dom van die vluchtelingen om helemaal naar ter Apel te fietsen. In Budel is ook een aanmeldcentrum, veel dichterbij
*gniffelt*

“De door medeweggebruikers gewaarschuwde politie kreeg als verklaring dat de A67 als snelste route werd aangegeven op de smartphones (lol) van de vluchtelingen.”

Al navislaven zo te lezen. Zijn al goed ingeburgerd dus…
Voordat iedereen valt over het feit dat ze een smartphone hebben: leesvoer http://www.nytimes.com/2015/08/26/world/europe/a-21st-century-migrants-checklist-water-shelter-smartphone.html
@Ricardo: Had dat stuk ook al gelezen. Goed stuk.
wat een non topic zeg voor autoblog… ergens anders in deze wereld is het heel normaal dat je de kortste route pakt zeker met de fiets. Heel normaal daar.
@gokartmozart:

In sommige landen is het zelfs normaal dat je een paspoort meeneemt als je van land naar land reist ..
Of dat je wat geld op zak hebt ..
bike blog
Maar waren die fietsen dan goedkoper dan een treinkaartje?
@kevinova: Hoogst waarschijnlijk wel ja…
Volgens mij hadden ze hun iPhone ondersteboven ..
Paar dagen geleden zag ik op internet dat ze bij een ijsbeer in de vrachtwagen waren gekropen… Wanhopige mensen om later toch weer terug gestuurd te worden.
Langs de snelweg fietsen met je (dronken) kop, menig student is dat al overkomen.
@davidw: Nee nog nooit….. regel van 3 hanteren. 3 alcoholistisch drankjes nemen. Dan 1.5 uur alleen cola of fanta. En dan weer max 3 alcoholistische drankjes nemen. Dan heb op een avond max 6 alcoholitische drankjes gehad. En ook idem 6 cola of fanta, daarbij moet je zelf discipline hebben en voor jezelf een max stellen. Dit ook hanteren. Hierdoor kan je altijd nog rationeel denken en doen. Auto besturen kan zowiezo niet.
@dailydriver: of gewoon leren drinken?
@dailydriver: wat betreft drinken en autorijden volg ik je!
@davidw: Als op een volwassen manier met alcohol omgaat. Weet je nog exact wat U gezegd en gedaan hebt. En met welke mensen U een conversatie hebt gehad. I.p.v. Dat U zich met liters alcoholische drank laat volgieten.
@dailydriver: dan gebeuren dit soort bovenstaande tafarelen niet. Er gaan immers signalen van de hersenen en uw lichaam uit dat wat U doet of gaat doen niet helemaal juist is.
@dailydriver: kijk dat je de controle over jezelf niet hoort te verliezen, staat buiten kijf. De ene gaat KO na 5 pinten, de andere na 30. Iedereen moet voor zichzelf weten wanneer te stoppen. En sommigen blijven er gewoon beter af.

Wat betreft de ‘op snelwegen fietsende dronken studenten’, wilde ik eigenlijk gewoon aanhalen dat de nieuwswaarde van dit artikel helemaal zo ‘wow’ niet is.
Die dode vrouw op de A67 wilde de vluchtelingen gaan redden die daar ook ergens fietsten


Komt ervan al die snelheidslimieten zo naar beneden trekken, je zou voor minder op de snelweg gaan fietsen!
Politie plukt elk jaar toeristen op de fiets van de snelweg. Zijn dan vaak beledigd want waar dient anders die asfaltstrook ernaast voor? Zelfs doorgewinterde Amerikaanse fietsers die niets van fietspaden willen weten want ze hebben “recht” op het gebruik van de snelweg.
@oxymoron: In de VS mag je dan ook bijna overal op de vluchtstrook (‘shoulder’) fietsen. Niet dat je er veel fietsers ziet, want je moet wel tamelijk levensmoe zijn om daar te fietsen, maar het mag wel. Op zich niet heel gek dat ze aannemen dat dat hier ook mag. Al zou je ook mogen verwachten dat ze zich een beetje informeren naar wat wel en niet mag in een ander land…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).