Bernie Ecclestone: ‘democratie werkt niet, Poetin is oké’

Auteur: , 78 Reacties

Aldus de 84-jarige Poetin-sympathisant.

Bernie wijst ergens naar

Hoogbejaarde mannen met te veel geld en weinig realiteitsbesef. Je zou ze eigenlijk tegen zichzelf moeten beschermen en nooit, maar dan ook nooit om hun mening moeten vragen qua maatschappelijke kwesties. [Zie Bill Burr voor voorbeelden.] Bernie Ecclestone kan er over meehaten. Hitler prijzen, joden dissen, gays gay noemen, de man heeft een aardig trackrecord van foute uitspraken opgebouwd.

In de nieuwste editie van ‘Opinies met Bernie’ neemt hij het onder meer op voor de gevallen FIFA-voorzitter en allround slecht mens Sepp Blatter. Hij doet zijn uitspraken in een vraaggesprek met de Russische zender RT (pro-Poetin). Over democratie laat hij de volgende soundbite los:

“I don’t think there’s any place for democracy, first of all.”

Over hoe hij zelf als een dictator te werk gaat in zijn rol als F1-baas:

“I think, if you can get people to, more or less, fall in line with what you’re trying to do and support you, then it seems like democracy.”

Over Poetin:

“Super. I’m his best supporter.”

Over de regels in de F1:

“I think a lot of that technical regulations are too stringent, and it’s really been like an old house and people keep adding bits and pieces to it, and really, nobody knows why we’ve added them. I am as guilty as anybody else; so, I think maybe we ought to tear it up and have another book.”

Zijn haat voor de huidige regelgeving was al bekend, zijn mening over de rest van de wereld eigenlijk ook, maar het geeft weer een mooi inkijkje in het brein van de 84-jarige F1-capo. Het hele interview hier.78 reacties

Eerlijk gezegd ben ik het met (bijna) alles eens
@agera: “The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter.”


― Winston S. Churchill
@martinus:
Volgens mij heeft Winston Churchill ook iets gezegd als: democratie is een slechte staatsvorm, maar helaas is er geen betere.
@agera: En dankzij democratie kun je dat zeggen zonder in de gevangenis gegooid te worden…
@norge: Nee Dat kan vooral dankzij vrijheid van Meningsuiting. Die vrijheid heeft in west Europa vooral voet aan de grond gekregen door de Franse Revolutie.
Die vrijheid van woord ligt eerder aan de bakermat van Democratie, dan andersom. Dit ondanks dat een democratie vrij matig presteert zonder vrijheid van meningsuiting.
@martinus: Zonder democratie heb je geen vrijheid van meningsuiting…Dat is wat de geschiedenis ons geleerd heeft…Kijk naar het communisme en wat je daar mocht zeggen…
‘Democratie blijft de dictatuur van de Meerderheid.’

Maar hij heeft wel gelijk, ik ken geen enkel bedrijf dat succesvol is, en volledig democratisch wordt geleid.
@martinus:
Democratie werkt best goed, maar het probleem is dat er tegenwoordig de dictatuur van de gekwetste minderheid heerst ipv democratie.
@harrie: Niet een democratisch probleem maar vooral cultureel. We hangen in ons landje een geloofsovertuiging van multiculturaliteit aan, dat in combinatie met de overmatige wil voor politieke correctheid zorgt voor rare besluiten.
@martinus: nee.
@gtwillem: jaaaa zeker wel
via iPhone app
@bigfun: neehee, beter!
@harrie:
Dit had niet beter verwoord kunnen worden.
Dit is ook exact het probleem waar de huidige samenleving mee zit.
Een klein groepje klaagt en gelijk het hele roer moet om.
@martinus: SEMCO & Handelsbanken werken behoorlijk goed hoor….

De huidige manier van werken, top-down met het scheiden van de denkers en doeners is slechts 1 manier, maar eentje die door het Taylorisme van eind 19e eeuw zeer populair is geworden. Die werkt(e) in het geval van lage complexiteit van de waarde creatie. Echter nu je steeds hogere complexiteit in de waarde creatie ziet (computers, ingewikkeldere auto’s, electronica) ontstaan. Zie je ook dat deze manier van management zeer ernstig te kort schiet. Het is derhalve ook alleen maar omdat we de afgelopen 140/150 jaar zo ‘geprogrammeerd’ zijn om het zo te doen, dat er nog steeds zoveel mensen en bedrijven denken dat dit de enige en beste manier is.

Echter dat is meer het onvermogen van die mensen dan dat Taylorisme en dus ook het sterk top-down gemanagede bedrijf de enige en beste manier is. Dat gezegd hebbende kan je een bottom-up organisatie ook niet in de meeste strikte vorm vergelijken met Democratie. Het is meer experts die bepalen wat er gebeurt. Sterker nog, als je dan daar nog even over doorgaat. Waar in de wereld hebben we een echte vorm van Democratie? Zover ik weet op dit moment helemaal nergens, want het zijn allemaal beroepspolitici en alleen dat al is nooit wat er volgens de oude Grieken mee bedoelt werd.

Als je naar de huidige staat van de F1 kijkt, kan je nu niet echt zeggen dat die super goed is en dat dit dus komt doordat de F1 goed en strak geleid wordt door onze grote leider. De F1 zou zoals elke sport (wat dus niets te maken heeft met bedrijfsleven of politiek) door zijn overkoepelende orgaan geleid moeten worden, de FIA moet bepalen wat er technisch gebeurt en niet de teams of de commerciële recht hebber, die mogen op zijn best adviseren. Je vraagt de voetbalclubs toch ook niet om de regels te bepalen, die gaan het natuurlijk nooit met elkaar eens zijn als ze daarmee de situatie in hun eigen voordeel kunnen bepalen.

Tot slot, hij haalt z’n hele betoog al onderuit door te zeggen dat Blatter had moeten blijven zitten en dat die zich niets had moeten aantrekken van de rest van de wereld. Deze man is seniel en zou incompetent verklaard moeten worden! Blatter is gewoon een f#cking padvinder vergeleken bij Bernie!
@martinus: Jij hebt kennelijk de uitzending van Een Vandaag van afgelopen vrijdag gemist. Geeft niks, hier is een linkje: http://economie.eenvandaag.nl/tv-items/62557/wat_is_de_optimale_werkweek_

In deze reportage wordt o.a. het ICT-bedrijf Schuberg Philis genoemd. Kennelijk gaat het daar best aardig, zonder managers (en dus eigenlijk als democratie):
“Opkomend in Nederland is het zelfroosteren. Niet de managers, maar het personeel zelf vult hun ideale werktijden in. Zorginstelling de Schakelring begon hieraan in 2012 en zag het verzuim van hun personeel sterk terug lopen. Bij ICT-bedrijf Schuberg Philis zijn helemaal geen managers meer.

Het personeel bepaalt samen de doelstellingen. Het bedrijf won een Europese prijs voor het terugdringen van werkstress en zit met 0,9% verzuim ruim onder het landelijke gemiddelde van 3,8%.”
@henrie: Ik heb het gezien, je eigen rooster maken is natuurlijk als het om impact van bedrijfsbeslissingen gaat een beetje gerommel in de marge.
@martinus: Het werkt bijzonder slecht trouwens als je zoiets zou willen doen voor de F1 races: Morgen is de start van de GP om 11:00, “nee maar ik wil dan net even mijn eigen ding doen”.
@martinus: Eigen rooster maken is maar één klein onderdeel ervan. Er staat ook: “Het personeel bepaalt samen de doelstellingen.” Dat geeft toch aan dat het wel iets meer is dan alleen je eigen rooster maken. En het extreem lage ziekteverzuim geeft aan dat de mensen er gelukkiger en tevredener zijn dan bij een gemiddeld ander bedrijf. Ziekteverzuim heeft immers vaak niet te maken met een griepje, maar veel meer met stress, overwerkt raken, burn out, enz…
@henrie: Allemaal heel leuk lief en aardig, maar in heel veel bedrijfstakken gaat dit natuurlijk nooit werken, daarbij moet je wel een bepaald arbeidsmoraal/verantwoordelijk hebben om dit tot een succes te brengen, veel klaplopers die dagelijks met veel pijn en moeite naar hun werk gaan hoor.
@bofkont: Voor die mensen is een ‘dictatuur’ misschien beter. Maar voor bedrijven zoals Schuberg Philis werkt het kennelijk prima. Ook mijn werkgever laat me behoorlijk vrij in mijn werk. Uiteraard heb ik ook gewoon mijn opdrachten (dat zal bij Schuberg Philis niet anders zijn), maar hoe, waar en wanneer ik die uitvoer, moet ik lekker helemaal zelf weten…
@henrie: Voor hoger opgeleiden in bepaalde functies zal het best goed werken denk ik zo, maar bijvoorbeeld in een fabriek, hmmm ik weet het zo nog niet.
@bofkont: Het zal niet overal werken. Maar het is voor werknemers toch vooral ook in eigen belang dat het goed gaat met het bedrijf waar ze werken. Dus dan kan inspraak best goed werken. Vandaar ook dat er OR’s en MR’s bestaan. Maar er zijn natuurlijk ook altijd klaplopers die het allemaal geen drol interesseert…
@martinus: in theorie klopt die uitspraak. In de (Nederlandse) praktijk echter niet. Daar is in de politiek namelijk (bijna) nooit een meerderheid.

Dat is tegelijk het probleem: elke beslissing is een compromis, en een compromis is nooit het ideale besluit. Echter zolang macht mensen naar hun hoofd stijgt, is het wel de enige manier van besturen waarbij het machtsmisbruik beperkt blijft (want ja, ook in de democratie bestaat machtsmisbruik).
Ach ja… democratie is de dictatuur van de meerderheid hé ome Bernie…
@potjak: Martinus was me voor, niet gezien. Edit/verwijderknop?
Democratie is idd niet leuk als alle mensen in je omgeving veel dommer en kortzichtiger zijn dan als jezelf bent ..

Daar heeft hij dan ook gewoon gelijk in ..
Of het “werkt” is een ander verhaal ..
Wie heeft het hekje open laten staan zodat die lieve ouwe Bernie naar buiten kon hobbelen?
Ik ben er van overtuigd dat democratie niet eens bestaat.
Nergens .

De grap van mensen is dat we simpel zijn, kuddedieren, herhaal dezelfde boodschap iedere keer weer opnieuw en mensen gaan je niet alleen geloven, ze gaan jouw boodschap nog eens overdragen aan anderen

Zo lig ik altijd in een deuk als zo’n naïeveling de dooddoener “We leven toch in een vrij land” tegen me zegt, kan mijn dag niet meer kapot !
@desjonnies: haha ja dat vrije land verhaal lach ik ook altijd de ballen uit mijn broek. Mensen die dat zeggen begrijpen er echt niks van.
@rolov: ze zeggen altijd dat we in een vrij land leven, dus waarom moet ik dan 8 uur nablijven omdat ik kut zei toen ik mn voet tegen een tafeltje stootte? vrij land, mn neus…
Leg die vraag eens voor aan een Noord-Koreaan in een strafkamp zou ik zeggen. Wordt ongetwijfeld een mooie discussie en weet jij meteen wat vrijheid betekent.
@mauritsh: precies!
Veel van die bijdehandte reacties hier dat een dictatuur beter zou zijn dan onze democratie. Ach volgens mij weten ze niet waar ze het over hebben. Een paar weken in een dictatuur zou ze wellicht op andere gedachten brengen.
@henkp1: jij snapt ’t ;) Uitspraken als ‘we leven in een vrij land’ doen het bij mij altijd slecht, is meer gewoon een excuus om te kunnen zeiken op de belastingdienst en dergelijke. Laat de belasting/overheid/gemeente/provincie eens een maandje z’n werk niet doen, en kijk wat er gebeurt.
@rolov: maare nog een vraag, als je je ballen uit je broek lacht,
doet dat geen pijn?
@gwnbmw: alleen als ik niet oplet en mijn rits te snel dichtdoe.
Tuurlijk is Roebel, eh ik bedoel Poetin zijn grote vriend.
net gesproken bernie…. jongens ik zit met een vraag, in die opel adam van ons vrouw zitten allemaal haaien in het interieur verwerkt op de plekken waar je je niet zou verwachten.. iemand die weet waar dat in hemelsnaam voor is?
@henkhupelschoten: Een teken dat ie binnenkort naar de haaien gaat?
@asmulders: Dan heeft ze binnekort een probleem…
Tot op een bepaalde hoogte heeft hij gelijk….
Leuk altijd. Mensen die stoer op gaan staan en roepen dat democratie niks is en dat we niet vrij zijn. Totdat je ineens in een dictatuur leeft en je ineens de vrijheden die je onder de democratie wel had kwijt bent. Sta dan nog maar eens op en roep dat je de dictatuur niet zo leuk vindt, kijken hoe lang je dan nog van je “vrijheid” of leven geniet…

Het is een gevalletje “je mist het pas als je het niet meer hebt”.

Ik zal de laatste zijn die zal roepen dat democratie perfect is, maar gezien de alternatieven is het lang zo slecht nog niet. Zie jij je zelf leven onder Sharia wetgeving? Communisme? Een dictatuurschap van Mark Rutte? Nee, dat dacht ik al.

Geef mij een beter alternatief dan democratie en ik zal het zeker steunen. Tot die tijd doe ik het er wel mee en ben ik tevreden met wat ik heb…
@Rick-dos:
Ik heb in een dictatuur geleefd.
Kon de sleutels in mij auto laten zitten
En het huis zat nooit op slot.
En na het winkelen kon je je tas vol met meuk laten staan om af te gaan rekenen.
Het geld in de bank lag opgestapeld achter een gammel koperen hekje aan de balie.

Jij mag die hele democratie van mij houden !

De voorbeelden die je geeft zijn -zoals alle democratie pleiters- extreem Communisme en Sharia !
Trouwens, ik mag het uiteraard niet zeggen, niet politiek correct maar Oman is een prettig land om te vertoeven en te werken.

Ik heb het overigens over Singapore en Spanje onder Franco in zijn nadagen.

Nu woon ik in een gemeente met een democratisch gekozen gemeente bestuur dat zich hetzelfde opstelt als politiek Den Haag : Schijt aan de bevolking ! En als je probeert er iets aan te doen toveren ze weer een konijn uit hun hoge hoed !
@desjonnies:

“Nu woon ik in een gemeente met een democratisch gekozen gemeente bestuur dat zich hetzelfde opstelt als politiek Den Haag : Schijt aan de bevolking ! En als je probeert er iets aan te doen toveren ze weer een konijn uit hun hoge hoed !”

Oké, en Franco had tijdens zijn dictatuur geen schijt aan z’n bevolking? Zijn dictatuur was juist vóór z’n volk? Jaja…

Leuk voor je dat je een fantastisch leven had onder een dictatuur, maar vraag de gemiddelde Spanjaard wat hij of zij er van vond dan krijg je een ander antwoord. En geloof mij ik weet waar ik het overheb.
Je kan het wel mooier maken dan het was maar dan geloof je ook in sprookjes. Het vervelende in een dictatuur is dat je totaal geen invloed hebt wie er aan het roer staat dat is ongeveer de definitie van een dictatuur.
@Rick-dos:

ik kan wat sprookjes geloven betreft exact hetzelfde over jouw zeggen.

En wat jouw definitie van dictatuur betreft, ik kan het woord dictatuur hier veranderen in democratie!

Maar alla, wij zullen het nooit eens worden………….gelukkig maar !
@desjonnies: Klopt. Heet vrijheid van meningsuiting. Ook zoiets verschrikkelijks dat je onder dat verschrikkelijke democratie recht ophebt.

Onder Franco was ik al gefusilleerd en jij niet… ;)
@Rick-dos:
Stel je niet zo aan man, zo was het daar helemaal niet, het enige daar was, gedroeg je je vervelend ramde de Guardia Civil je in elkaar.
Overkwam een vriend die hier altijd een vechtersbaas was met een slok op.
Ik had hem gewaarschuwd toen ie me kwam opzoeken in Barcelona maar kreeg knok.

Heb hem vier dagen niet gezien, eerlijk gezegd was hij na dit uitstapje met de Guardia Civil een veel rustiger man geworden !

Dus zo slecht hoeft het echt niet te zijn !
@desjonnies: Haha! Grapjas…
@desjonnies: guardia civil slaat je nog steeds kapot. en stiekem zouden ze dat hier ook moeten doen
@desjonnies: @rick-dos: velen halen wat begrippen door elkaar… Te weten: dictatuur en Aristocratie. In beide gevallen regeert 1 persoon (of een heel select clubje), alleen is dit bij de aristocratie door de besten van de besten. En zij laten zich bij kwesties waar ze niet uitkomen dan informeren/adviseren door de besten van de besten. Belangrijkste verschil is ook dat binnen de aristocratie de leider het algemeen belang nastreeft en binnen een dictatuur streeft de leider enkel zijn eigen belang na.

De vijf vormen (volgens Plato):
Aristocratie: wordt bestuurd door de ‘besten’ (áristos=meest bekwaam). Dat zijn degenen die in filosofisch en militair opzicht de beste prestaties geleverd hebben.
Timocratie: wordt bestuurd door militairen, vergelijkbaar met het toenmalige Spartaanse systeem. In deze staatsvorm gaan de filosofische kwaliteiten wel verloren en nemen de onderlinge twisten toe.
Oligarchie/Monarchie: wordt bestuurd door rijken. Plato wil niet dat rijkdom de maatschappelijke positie bepaalt.
Democratie: wordt meestal bestuurd door ‘darren’. Zoals darren een pest zijn voor de bijenkolonie, zijn deze mensen een pest voor de samenleving. Er zijn darren met angel (criminelen) en darren zonder angel (bedelaars). In een democratie is er te veel vrijheid, waardoor zij zal leiden naar tirannie.
Tirannie/Dictatuur: wordt bestuurd door een tiran. Het volk geeft zijn macht over aan één persoon en moet zich dan aan hem onderwerpen. Dit resulteert onvermijdelijk in uitbuiting en slavernij. Tirannie is volgens de Politeia de hoogste vorm van immoraliteit.

En dan is Plato nog de Anarchie vergeten…die is nog immoreler dan de Tirannie…
@desjonnies: Ah duidelijk je bent getrouwd.
@Rick-dos: een democratie zoals wij die kennen is niet meer de democratie zoals ze die vroeger hadden. Den Haag is de weg kwijt en doet totaal niet wat de bevolking wil of zelfs wat goed is voor het volk. Ze doen wat goed is voor de volgende verkiezingen en wat goed is voor hun vervolg carrière, al is dat bijna het zelfde.
@lekbak: Ben het voor een groot deel met je eens. Ik ben het alleen niet altijd eens met de stelling dat de regering moet doen wat het volk wil, want vaak weet het volk zelf niet eens wat het wil dan wel niet goed geïnformeerd is om de juiste beslissing te kunnen nemen.
Vroeger durfde men nog weleens onpopulaire beslissingen te nemen en zagen ze de consequenties wel tijdens de verkiezingen tegenwoordig is men veel meer bezig met peilingen dan met regeren.
Nu moet ik wel zeggen dat het toen wat simpeler was dan nu. Toen was je of PvdA of CDA en kon je dus weleens een risico nemen. Nu is het politieke landschap zo versplinterd dat je niet eens meer weet wat wij als volk willen. Denk wel dat wij als volk snakken naar sterk leiderschap en sterk leiderschap kan heel goed binnen een democratie. Wat hebben wij de afgelopen jaren gehad? Balkenende en Rutte…
“Ze doen wat goed is voor de volgende verkiezingen”
@lekbak: Als dat zo is, hoe komt het dan dat de VVD en PvdA zo laag in de peilingen staan? Volgens mij klopt er iets niet in je redenering/bewering…
“Democracy is the worst form of government except for all those others
that have been tried.” Winston Churchill.
Volkomen gelijk: no way dat dit een vrije wereld is waarin je een vrije wil hebt!!! Alles wordt geregeld door grote multinationals en de Roverheid financiert dat allemaal!!!! Dus eigenlijk wij!!! Schandalig!!!! Idioten, tokkies, sjaken, kampers en alle inwoners van Lelystad mogen stemmen en dus is het bij voorbaat waardeloos!!!! Wilders zegt tenminste waar het op staat…!!

Yeah, right…

Democratie is niet zozeer aanwezig of niet, maar het is wel iets om naar toe te streven en het zo goed mogelijk uit te voeren. Mensen kunnen hun leiders uitkiezen, elke vier jaar weer. Ideaal toch?

Daarbij, zo slecht hebben we het in Nederland niet. Integendeel. We hebben het bizar goed. Onze grootste problemen blijven beperkt tot hondenpoep, zwarte pieten en asielzoekers…. Dus wij Nederlanders hebben al helemaal niets te klagen. Dat gezegd hebbende, Ecclestone is net als Blatter en andere mannen die te lang aan hun top staan kneitergek en helemaal in hun zelf gaan geloven…

Inderdaad: Putin is een oké kerel en Democratie sucks. En de burgeroorlog in Rwanda was een godlasterend middel tegen de dreigende vergrijzing…
@gtwillem: wij kunnen kiezen door wie we genaaid worden. Iets met zwakte van leiders door politiek correct willen zijn. Ik heb van dichtbij kamerleden mee mogen maken en stuk voor stuk waren dat slimme mensen maar ontzettend wereldvreemd en incapabel. Knap eigenlijk dat je zoveel slim dom volk kunt verzamelen. Lang leve de democratie, kort leve de huidige vorm van democratie. Ofzo.
@lekbak: hahahaha, ja, inkeert begrijp wat je bedoelt. Klaver is bijzonder slim maar ook totaal wereldvreemd. Zelfde geldt voor Samsom, Wilders, Rutte en Buma. Slim: jazeker. Enig idee wat er daadwerkelijk speelt in de samenleving? Mwah. Hebben ze de goede oplossing? Wellicht.

Het zijn volksvertegenwoordigers. Het volk kiest hen om hen te vertegenwoordigen. En dat elke vier jaar. Voordeel: je zit er niet te lang aan vast. Nadeel: weinigen hebben het echt de goede visie. Echter: zou jij jezelf verkiesbaar stellen? Via gemeenteraad, provinciale staten etc? Je komt er niet zomaar.

Zoals Robin Williams zei: “politici zijn net als luiers. Je moet ze geregeld vervangen. En om de zelfde redenen.”
@gtwillem: wereld vreemde lijders hier!

Nee ik weet hoe je het schrijft
Democratie is een dikke BMW…
Over Poetin en Rusland kan ik kort zijn
Toen ik 25 jaar oud was, reed ik met de Autobianchi in ongeveer drie-vier uur van de Nederlandse grens naar het IJzeren gordijn toe. Een goeie 400?? kilometer?
Nu moet je bijkans 2000 kilometer rijden eer je aan de Russische grens staat.
En hebben wij, als EU eigenlijk dood ordinair al die landen economisch geannexeerd.

De Rus wil bufferstaten hebben om nog iets van invloed te behouden, dan moet je er niet gek van staan te kijken, dat wanneer er twee corrupte (die van Baalen stond op de pay roll van Mercedes als gekozen VOLKSVERTEGENWOORDIGER) in Kiev over freedom and democracy staan te schreeuwen de Russen effetjes ingrijpen.
Trouwens, wat ik al zei die twee hebben zelf kilo’s boter op hun hoofd, volksvertegenwoordiger is volksvertegenwoordiger en daar horen geen bijbaantjes voor multinationals bij die Belg is overigens commissaris bij een reder

Zo ‘democratisch’ ben ik dan !
@desjonnies: Yep geannexeerd, met dat geweldige Europese leger van ons, weet nog dat we met onze Hollandse pantserbrigade door de Oekraiense laaglanden reden (we noemden dat toen Nederlandse vrijwilligers, maar eigenlijk wisten we wel beter) en toen we per ongeluk die Russische Iljoesjin 96 neerschoten met een Nederlandse Hawk raket installatie werd het wel even vervelend maar goed, onze grote leider Mark Rutte hield de rug kaarsrecht en bleef maar beweren dat het de Oekraïners waren die dat hadden gedaan, jammer van die 197 Russische burgers die toen het leven lieten maar ja dat stelt natuurlijk niets voor in vergelijking met de doden die in de jaren 30 in de Oekraïne zijn gevallen tijdens de hongersnood (2,5-3,9 miljoen doden) https://nl.wikipedia.org/wiki/Holodomor. Ach ja, zolang jij je auto ’s avonds maar niet hoeft ad te sluiten is er niets aan de hand.
@pomoek:

Ik heb dan ook nooit begrepen waarom Aeroflot dat vliegtuig over oorlogsgebied liet vliegen, jij wel dan ?
@desjonnies: Omdat ze er vanuit gingen dat niemand het in zijn hoofd haalde het ding neer te schieten? Je weet wel, zoals normaal?
@pomoek:

Ow en die Hollandse pantserbrigade waar jij het over hebt, zijn dat niet die PANG PANG schreeuwerts omdat onze dictator geen geld voor fatsoenlijke munitie meer heeft ?

En onze HAWK raket installatie is al jaren kapot, de accu is leeg !

La me nie lachen man, alsjeblieft, ik zat ooit in ons leger, als ik nu zie wat een puinhoop je fijne democratie ervan heeft gemaakt, kan ik eigenlijk alleen maar huilen !

Pang Pang Pang !

Ga rustig slapen Nederlanders zei er eentje in 1939; och zolang jij maar politiek correct kunt zijn he !
@desjonnies: @pomoek: autoblog.nl mannen autoblog..
@henkhupelschoten:
sorry, je hebt 100% gelijk !
@desjonnies: Ik begrijp het totaal niets van jouw argumenten, je spreekt jezelf voortdurend tegen, maar in zijn algemeenheid begrijp ik dat je niet tevreden bent met Nederland en Europa. Daar hebben we in Nederland een woord voor: Een emigrant. Veel plezier in Kamtsjatka!
@pomoek: precies
@desjonnies ja joh, ga dan in Rusland wonen als je het hier zo erg vindt. Jankers zo als jij hebben we hier niet veel aan.
@desjonnies: Kijk nu kan ik met je praten! Die hele smerige actie van het westen in Oekraïne moet ik ook niets van hebben!! en al helemaal niet van die bafbek van Baalen.
Jaja Ricardo zet Bernie maar weg als een seniele oude man, erg makkelijk punten scoren of niet. Deze oude sluwe vos is slimmer dan wij allemaal hier bij elkaar, zie wat die man heeft opgebouwd, of dat nu wel of niet eerlijk is doet niet zoveel ter zake vind ik.

Ook in dit geval heeft oude Bernie volledig gelijk!!
Wij westerse loon slaafjes hebben niet zoveel te willen al denken wij zelf wel.
Brussel heeft alle touwtjes in handen, het enigste wat wij mogen is betalen en doodgaan.
Ik weet zeker dat Bernie gelijk heeft, democratie werkt niet meer!
Democratie is de dictatuur van de meerderheid.
Het probleem is dat iedereen in een democratie denkt zijn zin te kunnen krijgen en als dat niet zo is gaan we rotzooi trappen of staken of beide.
Het mooie van communisme is dat iedereen gelijk is alleen zijn sommige wat meer gelijk dan anderen.
Bernie heeft altijd gelijk. Putin mag ik ook wel. Ik ben het niet met alles eens, maar met veel dingen wel.
Bernie zou zich de tyfus lachen als hij NL kon lezen ..
Bernie heeft geen gelijk. Poetin mag ik ook niet. Ik ben het heel soms met hem eens, maar meestal niet.
Elk volk krijgt de regering die ze verdient.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).