Zwarte auto’s vanaf nu VERBOTEN in Turkmenistan

Auteur: , 21 Reacties

Waarom? Waarom?!?! OMDAT DE GROTE ALMACHTIGE LEIDER HET ZEGT, WIJSNEUS. DAAROM!!

Opbokken

Dictators zijn grappig, tenzij je in het land woont waar ze de scepter zwaaien dan. Een voorbeeldje: in 1987 – ruim 2 milenia nadat Caligula zijn paard tot consul benoemde – verklaarde de heersende generaal van Myanmar al het papiergeld dat op dat moment in circulatie was als ongeldig. In plaats daarvan liet hij het vervangen door nieuwe biljetten die deelbaar waren door ‘9’ (zo kwamen er briefjes van ’45’ en van ’90’), omdat ‘9’ een geluksgetal was. Best logisch toch?

Ook centraal-Aziatische republieken, rijk aan gas, oude tradities als bruidroof, en megalomane heersers, hebben vreemde kostgangers. De vorige dictator van Turkmenistan, Saparmurat Niyazov, schreef een boek, en als je dit 3 keer las was je gegarandeerd van een plek in de hemel.

Bugatti Veyron Turkmenistan

Zijn opvolger is niet veel minder kierewiet: Gurbanguli Berdymukhamedov, die (onder andere) een groene Veyron rijdt, en het onlangs presteerde om tijdens een paardenrace van zijn ros te lazeren maar alsnog te winnen, schijnt beslist te hebben dat zwarte auto’s vanaf nu zijn land niet meer inkomen.

De reden? Misschien omdat zijn koffie op een ochtend niet zo goed smaakte, of omdat de zwarte inkt van zijn Zwitserse bankafschrift hem plotsklaps niet meer aanstond, wie zal het zeggen. Hoe dan ook, mocht u voornemens zijn u in uw zwarte voiture naar of door Turkmenistan te begeven, overdenk dit svp dan nog een keertje. Naast zwarte wagens schijn je overigens ook al geen coupés, supercars of auto’s met getinte ruiten meer te mogen invoeren in het land. Zwarte Pieten in zwarte Spykers zijn volgens deze logica dus helemaal uit den boze.

Het nieuws komt via de BBC, dat zich baseert op een lokale bron. Als ons talrijke contingent Turkmeense lezers bovenstaande in de comments even wil verifiëren, dan zijn we ze daarvoor zeer erkentelijk.21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Hebben jullie al geprobeerd die naam uit te spreken?
@mout: ja geprobeert ja
@mout: Ahum: ‘kuurbangoelie Berdeimoekhaameedoff’. *applaus*
@mout: Ik heb bij dat soort landen altijd het idee dat hoe meer lettergrepen je in je naam hebt hoe hoger je in aanzien staat oid.
Ik mag toch hopen dat dit een grap is!
Erhm, dan mag je soms toch blij zijn om in ons kikkerlandje te wonen, je kan het heus wel slechter treffen.
@mclarenf1lm: als we realistisch zijn en het vergelijken met minder bedeelde landen en met het verleden tot ongeveer 100 jaar terug hebben wij het eigenlijk insane goed.

Maar het kan vele malen beter!
@coenijn: amen
Gekke man. Man man man
Een stukje autogerelateerde topografische politieke duiding naar demense toe.Smoke doet het gewoon.
Discriminatie?!
Zodat hij zelf lekker opvalt in zijn groene Veyron nare kerel
Cuz…”once you go black you’ll never go back”?
Logisch, want zwart = slecht.

Boze tweet van de anti-zwartepieten roeptoeters in 3…, 2…, 1…
@RRRobert:_
– 121, – 122, -123…
@RRRobert: 36.000…, 36001…, 36002…
@jvthof: je vergeet de –
Ach ik lees hier zovaak dat er in Nederland alleen maar saaie zwarte en grijze hokken rondrijden. Deze man doet er tenminste iets aan en verband de kleur zwart. Is gewoon een vrolijke jongen die van kleur houdt :)
Dus met en groene kikker rijden is beter?
Hij had beter lelijke groene wraps op auto’s kunnen verbieden. Oh wacht…
Ik heb even jullie Russischetallige bron gelezen. Ze hebben naast de bovenstaande ristricties ook nog eens verboden om auto’s met een motorinhoud boven de 3,5l in te voeren, auto’s van het premium klasse en auto’s ouder dan 1 jaar. Daarnaast hebben 160 mensen van de overheid hun zwarte auto in moeten inleveren en hebben daarvoor in de plaats een witte Mercedes E300 ontvangen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).