Video: Ferrari F12berlinetta vs Pagani Huayra

Auteur: , 66 Reacties

Ze komen allebei uit Italië, hebben allebei een V12 zijn allebei rood en toch verschillen ze als dag en nacht.

De Huayra is vele malen duurder (en exclusiever) dan de F12berlinetta, hij is echter wel (iets) minder krachtig. De 6 liter V12 met twee turbo’s uit de Huayra perst er zo’n 730 pk uit, terwijl de 6.3 liter V12 die voorin de F12berlinetta ligt tot 740 pk komt. Zonder turbo’s!

Het moet een waar feest geweest zijn om met deze twee supercars een dagje op het circuit te mogen spelen. De beelden die geschoten zijn kan je hieronder bekijken. Zonder geneuzel of irritante muziek overigens.66 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
There is no replacement for displacement, bedankt voor het bewijs hiervoor ferrari. Amen.
@slipstreamer: Bekt goed, maar 0.3L compenseert niet voor 2 turbo’s, dat is gewoon de verdienste van Ferrari, want meneer Pagani is al niet snel tevreden ;)
@slipstreamer: Dat is een stelling die enkel opgaat voor atmosferische motoren, omdat er dan een lineair verband is tussen koppel en cilinderinhoud. Meer vermogen is dan enkel mogelijk door een hoger toerentalbereik. Voor turbomotoren gaat deze stelling niet op want je kan meer massa in eenzelfde volume (=cilinder) comprimeren.
@koenmb: met andere woorden, feitelijk zullen er meer ‘cubic inches’ door t Pagani-blok stromen en onderwijl falen meer vermogen te leveren… Dát is de verdienste van Ferrari!
@davelepeef: dat is wellicht ook de rede dat er weleens een Ferrari-motorblok in de fik vliegt.
Zieke Ferrari hoor!
Doe mij toch de Ferrari maar.
2 handtasjes ..
dat hebben ze gemeen ..

is tevens ook hun enige bestaansrecht en aan/verkoop argument ..

99% dezelfde auto,s dus ..
@lincoln: en toch zou jij hem aanpakken als je er een aangeboden kreeg :)
@jordy14: Nee joh! Lincoln niet! Hij wil een echte ouderwetse Amerikaan want dat is voor echte mannen. Dit alles is veelste ‘hip’ en verwijfd.
Oeh, hier ga ik straks even voor zitten.
Twee echt ongelooflijk prachtige machines, de Pagani nog wel net dat tikkeltje meer dan de Ferrari.
Ik begin die huraya iets meer te waarderen.
Wat een machtig ding is die huayra toch! ik zou toch zonder twijfel voor de pagani kiezen, echt zo bruut.
Doe mij die pagani maar
Voor mij altijd de Pagani. Heerlijk hoe je die turbo hoort opspoelen. Qua design en afwerking geweldig. En 1000nm!
Ik kies dan toch voor de Ferrari. Want het geluid van de huayra is mooi, maar past totaal niet bij deze italiaanse.
De Pagani is voor mij net wat meer supercar dan de Ferrari, wat ook al een snoepje is!
welke van de 2 is het priemiejumste ??
@lincoln:
De Audi !
Ook in de lease !
@lincoln: Ik denk dat deze merken niet met een holle marketingterm willen geassocieerd worden.

Dat is net zoals iemand die de rekken vult in een warenhuis, en die zichzelf de term “stock manager” aanmeet, en waardoor sommige mensen ( de Audi doelgroep bv ) daarom denken dat hij in het zelfde rijtje thuishoort als een manager van een hele organisatie.

Jij weet dat wel natuurlijk, maar deze uitleg is eerder voor de niet zo goed geïnformeerde medemens op dit blog.
Aangezien de Huyara twee turbo’s heeft is die aanzienlijk krachtiger ondanks 10pk minder… bij alle lagere toerentallen levert die namelijk veel meer koppel en dus pk’s alleen draait de f12 veel meer toeren waardoor er meer pk’s bij een extreem hoog toerental uit de bus komt. Qua “real world” prestaties maakt de pagani waarschijnlijk door het lage gewicht gehakt van die F12
Het zijn allebei geweldige apparaten. De Pagani is nog wat extremer dan de F12 maar is ook wel 3 keer zo duur. Als je dat meeneemt zou ik sowieso voor de Ferrari gaan, maar ach als je het echt heel dik gemaakt hebt, koop je die Huayra er natuurlijk gewoon bij…
Ik Wil zeker de pagani
Grappig trouwens die aerodynamische flap die openvliegt bij het aanremmen in de Huayra.
ik wil ze allebij!!!!
@jiry97: zorg eerst maar eens dat je slaagt voor je examen Nederlands.
@awesome: lol!
@awesome: Zinnen beginnen met hoofdletters…
@SimonMc: na een dubbelle punt hoort geen hoofdletter. In het Engels wel.
@RRenault: Niet echt waar. Dubbele punt hier is omdat ik iets zeg, gericht naar iemand toe, een aanhef met andere woorden. Zoals ik naar jou nu ;) , .
@SimonMc: No one cares.

OT: ongelofelijke auto’s allebei, al zou ik de pagani niet in het rood bestellen.
@burninrubber: reageer dan toch gewoon niet…
@SimonMc: Zeg dat even tegen de beheerder van de App.
Zo moeilijk kan het niet zijn om een toetsenbord automatisch te laten beginnen met een hoofdletter.

Als we dan toch aan het neuzelen zijn: ga jij je zin nog afmaken? ik zie namelijk … staan, dus ben in de veronderstelling dat er nog meer komt.
Tsja als je nu had gewacht op de F12 ze grote broer die net zo duur zal zijn als de Pagani. Die had er naar alle waarschijnlijk gehakt van gemaakt.
Sowieso de Ferrari, aangezien het geluid van de Huayra tegenvalt helaas. Wel een ontzettend extravagant uiterlijk en interieur van de nieuwste Pagani. Als je een betere lijnenrijder in de Ferrari zet, dan denk ik dat het akelig dicht bij elkaar ligt op het circuit. Wel leuk als je in je beoordeling meeneemt dat Pagani een hypercar wilde bouwen en Ferrari een GT. Wie doet er dan betere zaken…
@lowbird: Dus wachten op Ferrari’s hypercar ;) Die doen t meestal wel goed. Zet hier voor de lol s n 599xx EVO bij. Onvergelijkbare auto maar zal overtroffen moeten worden door Ferrari’s nieuwste…
Vind de ferrari er wel veel beter uit zien maar dat geluid van die pagani heerlijk!
Moeilijk om objectief te beoordelen als er een Ferrari in het spel zit
wat vind iedereen aan die ferrari toch zo mooi hij lijkt op een maandverband en wanneer je hem in het rood besteld ook nog gebruikt.
@huayra: wat is er zo mooi aan die pagani dan?
@stekel01: het interieur in ieder geval niet. Lijkt wel de binnenkant van de caravan van Frans Bauer met al dat chroom/gepolijste RVS.
@Henk_he: echt?? RVS?? Ik heb t niet eens bekeken dus begeef me ff op dun ijs, maar noem t alsjeblieft aluminium…
Met een ritje in die Huayra heb je wel snel last van je nek of rug denk ik, die gast vangt veel klappen op bij het schakelen! Wel de mooiste van de twee!
Die Huayra is echt z’n geld niet waard in verhouding met de Ferrari. Persoonlijk hebben ze het bij Pagani wat verpest door de turbo’s zo te laten uitkomen, de Zonda klonk echt stukken beter.
@xilver: ‘T was van te moeten…
@SimonMc: Waarom? Ferrari heeft toch ook nog altijd natuurlijk geaspireerde motoren? En ze slagen er toch in om een massa aan pk’s uit dat blok te sleuren, ik zie niet direct in waarom Pagani niet hetzelfde kan doen met dat AMG-blok.
Ondanks dat de Ferrari niet de mooiste in zijn soort is verkies ik die toch ruimschoots boven de huayayarara.
Buitenkant is al niet echt mooi van de Pagani, maar de binnenkant is helemaal een chaotisch onsamenhangende bende… wat een druktje joh, je weet niet waar je moet kijken, je zou bijna vergeten dat je naar buiten moet kijken.
De Ferrari is veruit mijn favoriet, heb Pagani nooit mooi gevonden, jaren 90 design en dan ziet een Enzo er nog beter uit. Als je ziet hoe relaxed die gast in de Ferrari de auto door de bochten stuurt in vergelijk met de Pagani, dan weet ik het wel. De Ferrari
Het zijn beide juweeltjes. De Huayra is alleen flink exclusiever en dat maakt hem misschien net even wat meer bijzonder. Hij kan voor mij echter wel niet op tegen de looks en het geluid van de f12.
@berlinetta: wel of niet?
Wat een lelijk hok die huayra, alleen al de naam. en die spiegels komen die uit een sprookje of zo. Doe mij die paard maar,
@passie: dat paard….
@jrk68:

Haha uitgerekend jij gaat nu de spellingnazi uithangen?
Wat een lelijk gejank zo’n Ferrari! De Huayra klinkt beter. Niet vergeten, gas te geven in de apex. Bij uitkomen van de bocht zijn beide chauffeurs te langzaam!
zo zie je maar weer smaken verschillen
doodzonde die turbo’s op zo’n auto :( Het lijkt wel of dat de motor niet lekker los komt! (best raar met een dikke 700pk) Achja Pagani is wel van de verzoek nummertjes… 1 Huayra met zonda blok svp ;)
De Huayra.. wat een prachtig beest!
die F12 is natuurlijk ook heerlijk.
Huayra voor mij :D
lekker wijsneuserig doen, je kan dit eigk niet vergelijken met elkaar een gt tegen een race/hyper (weet niet precies hoe ik die categorie moet benamen) maarja volgens mij was de f12 sneller dan de enzo op circuit en ja geen turbo’s en dan die looks ja definitly de Ferrari en als slagroom op de taart krijg je bij de Ferrari nog geld terug ook als je hem vergelijkt met pagani!
Ik vind de Ferrari, qua lijnen, toch echt de mooiere auto.
Vooral de neus van de Pagani is mij veel te groot en lelijk.
De bouwkwaliteit daarentegen vind ik bij de Pagani op een veel hoger niveau liggen. Dat apparaat is één rijdende verzameling van juweelachtige onderdelen(vandaar die astronomische prijs).
Ik zou toch de F12 kiezen vanwege zijn bruikbaarheid. Met die GT zou je nog gewoon op reis kunnen en je bagage mee kunnen nemen terwijl de Huayra net genoeg plek heeft voor je toilettas…
Ik zou ze gewoon allebei nemen :-)
Voor mij ook een ferrari alleen moet die man er nog mee leren rijden
Geef mij de Ferrari maar. Atmosferisch is onovertroffen wat mij betreft, turbo’s verprutsen natuurlijk motorgeluid. Daarbij is de GTO puur, de Pagani iets te veel bling… Maar ik bewonder ze allebei hoor, beide zijn bijzonder!!
@davelepeef: wow… Dacht aan n 599 GTO… Ik slaap nog…
Doe mij naar de Berlinetta!
èen beter vergelijk is denk ik toch de Pagani met de aanstaande opvolger van de Enzo. Ferrari kennende maakt die auto pas echt gehakt van de concurrentie!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).