Geen Saab 9-6X, wel een 9-4X crossover

Auteur: , 4 Reacties

De laatste tijd is er veel Saab nieuws, voor de volledigheid even een overzicht: de Saab 9-7X komt WEL naar Nederland, de Saab 9-6X is GECANCELD en het schijnt nu dat er WEL een 9-4X komt! Dus toch... Deze crossover zal ontwikkeld worden op het platform van de Opel Vectra (niet de Subaru B9 Tribeca!) en zal een kruising worden tussen een stationwagen en een SUV. Saab ziet meer kans in deze kleinere 9-4X, omdat de 9-6X te groot zou zijn voor Europese standaarden...

Dit schrijft autoweek.nl met als bron een woordvoerder van Saab in de Britse media. De 9-4X zal een vergelijkbaar model worden als de Cadillac BRX (die ook dezelfde bodem heeft als de Saab 9-3 en Opel Vectra).

Autotelegraaf.nl schrijft dat het voor Europa ook erg belangrijk is om een diesel te bieden. “De Cross-over op basis van de Subaru kende zo zijn beperkingen. In het originele ontwerp was bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de montage van dieselmotoren. In Europa hangt in bepaalde landen het succes van een model af van de beschikbaarheid van diesels. Het nieuwe type is bij de verkoopstart ook direct leverbaar met potente dieselmotoren.

Tot slot belooft de Saab-woordvoerder een verrassing op de Autosalon van Genève, komende lente. Wellicht wordt dan al een tipje van de sluier van de 9-4X opgelicht of staat er een roadster klaar op basis van de Pontiac Solstice.