Peugeot crossover op basis van nieuwe 308

Auteur: , 16 Reacties

Terwijl de nieuwe Peugeot 308 nog bij de dealers moet verschijnen (in september), bereikt ons het gerucht dat Peugeot zou broeden op een plan voor een crossover op basis van de nieuwe 308. Deze auto moet dan in dezelfde vijver gaan vissen als bijvoorbeeld de Nissan Qashqai. Het nieuwe model wordt het kleine broertje van de geplande Peugeot 4007 SUV en de naam Peugeot 3008 ligt dan het meest voor de hand.

Volgens AutoExpress zal de nieuwkomer zijn uitgerust met vijf of zeven zetels en beschikbaar zijn met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Met de komst van de crossover zal er geen ruimte meer zijn voor een traditionele MPV, maar wie zit daar dan nog op te wachten? Vooralsnog weinig concrete zaken dus, maar zodra we meer weten, weten jullie het ook…