Mercedes C 250 CDI BlueEFFICIENCY: 500 Nm koppel

Auteur: , 38 Reacties

In april konden we de C250 CDI al aankondigen. Deze leaseslet heeft precies evenveel peekaas als BMW’s 123d: 204. Het koppel van 500 Nm is echter fors hoger (en dus interessanter) dan de Duitse concurrent. Resultaat is dat de 2,2 liter viercilinder in 7 seconden naar de 100 km/u kan sprinten, de top is 250 km/u.

Ho ho! Dat alles natuurlijk wel in combinatie met een opmerkelijk laag gemiddeld verbruik (5,2 l/100 km) en een CO2-uitstoot van 138 g/km. w00t! Daar gaat het immers over in de huidige automarkt. Als extraatje heeft de auto daarom een schakelindicator op het dashboard. Deze geeft aan in welke versnelling de bestuurder onder de huidige omstandigheden het best zou kunnen rijden om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren…

De komst van de C 250 CDI BlueEFFICIENCY markeert een compleet nieuwe generatie dieselmotoren die Mercedes-Benz eind dit jaar zal introduceren. Reden genoeg om hiermee ook nog even de pioniersrol te benadrukken, het was namelijk reeds in 1936 dat de dieselmotor zijn premiere beleefde in een Mercedes-Benz-personenauto; de legendarisch geworden 260 D. Sindsdien heeft Mercedes de techniek van de motor met zelfontbrander consequent verder ontwikkeld en verbeterd. Tot de hoogtepunten behoren de eerste turbodieselmotor in de Mercedes-Benz 300 SD (1977), het debuut van de vierkleppentechniek (1995), de eerste diesel-personenauto?s met partikelfilter in Californie (1985), de directe “common-rail”-inspuiting (1997), het onderhoudsvrije diesel-partikelfilter (2003), alsmede de introductie van de BlueTEC-technologie voor de schoonste diesel ter wereld (2006).