Autoblog Video: rijden met Novitec Ferrari 599

Auteur: , 50 Reacties

Heel even mochten we er aan snuffelen: Novitecs 808 pk sterke interpretatie van de Ferrari 599 GTB Fiorano.

Een volledige rijtest met bijbehorende video zat er niet in, vanwege de verzekering moest er altijd iemand van Novitec in de auto aanwezig zijn. Een uitgebreide toer van de omgeving zat er ook al niet in. Voor alle aanwezige tuningsmagazines was dat niet zo problematisch, zolang ze mooie foto’s kunnen maken zijn ze gelukkig. De video is dus korter dan jullie van ons gewend zijn, maar laat dat geen domper op de feestvreugde zijn.

[Klik verder voor de video!]

Novitec 599 video

De tuner Novitec is geen onbekende, zij hebben al diverse bizarre en soms minder bizarre aanpassingen van met name Italiaanse auto’s op hun naam staan. In dit geval vonden de heren van Novitec Rosso dat de standaard Ferrari 599 GTB Fiorano wat meer pit kon gebruiken. De 620 pk sterke V12 kreeg van Novitec daarom niet één, maar maar liefst twee superchargers aangemeten. Het vermogen steeg met 180 pk naar een ronduit indrukwekkende 808 pk bij 7800 tpm. Mits het asfalt droog is, dan knalt de Novitec Rosso Bi-Kompressor V12 in 3,5 seconden naar de 100. Van 0 naar 200 duurt 9,7 seconden en als je het gas er dan nog op houdt staat in 25,5 seconden vanaf stilstaand 300 km/u op de teller. En zelfs als je er dan maar heel even in kan rijden, is de Novitec 599 een zeer indrukwekkend apparaat.