Brabus doet de SLS AMG

Auteur: , 33 Reacties

Nadat wij de SLS hadden gedaan, konden ze in Bottrop natuurlijk niet achterblijven. Ofzoietsdantoch.

Brabus rept in hun persbericht over de gewichtsvermindering, maar daarbij bedoelen ze vooral dat ze niet al te veel gewicht hebben toegevoegd. De additionele Brabus spoilerij (OudHollandsch) is van carbon en je weet het: dat is hartstikke lichtgewicht. De aerodynamica zou er ook enorm baat bij hebben en anders in ieder geval ook het uiterlijk.

Verder rolt de Brabus SLS op lekker grote lichtmetalo’s in een “staggered” setup: achter zijn de BRABUS Monoblock F PLATINUM EDITION kruisspaak wielen 21 inch groot met banden in de maat 295/25 ZR 21. Voor zijn de velgen 20″ groot en de bandjes 275/30 ZR 20. Ondanks de toegenomen velgmaat claimt Brabus dat de velgen 12% lichter zijn dan de standaard velgen van de SLS.

Met het echte motortuning geweld is Brabus nog even bezig, maar de snelheidsmeter met het suggestieve getal 400 is al wel klaar. De nieuwe sportuitlaat overigens ook en die is lekker licht. Vergeleken met de standaard uitlaat is er 40% of 12 kg bespaard. Bovendien kreeg de 6,2 liter grote V8 er 10 pk extra bij voor een totaalscore van 581 pk. Tevens krijg je ook nog een kleppensysteem waarmee het geluid ingedamt ofwel helemaal losgegooid kan worden. Hoe fijn is dat?