Kopen? Klassieke BMW 3.0 CSL door M-Power

Auteur: , 23 Reacties

Voor de Bimmer fans: Er staat een legendarische BMW 3.0 CSL uit 1972 in een old school kleurtje te koop.

Deze afgetrainde versie van de 3.0CS is een homologatiemodel die door de Motorsportafdeling werd gebouwd om mee te mogen strijden in de DTM. Er zijn ongeveer 170 exemplaren van deze uitvoering met carburateurs gebouwd.

BMW 3.0 CSL 1972

Om gewicht te besparen zijn de kofferklep, deuren en motorkap van aluminium. Daarnaast is de achterbumper van fiberglass en de achterste zijruitjes van kunststof gemaakt. Het ontbreken van een metalen voorbumper scheelt ook weer een paar kilogrammen.Daarnaast heeft de auto geen geluidsisolatie, verwarming of stuurbekrachtiging. Een echte 70s sportauto dus. Let ook op de Scheel sportstoeltjes en Alpina velgen. Die vette achterspoiler krijg je er los bij.

BMW 3.0 CSL 1972

Het originele motorblok ontbreekt helaas, maar dat maakt de auto wel een stuk betaalbaarder. Momenteel ligt er een een blok van de M635CSi (opvolger van de CS) onder de motorkap, waardoor je op de Nürburgring aardig mee zal kunnen komen. Het hoogste bod op eBay bedraagt nu ongeveer € 25.000,- en daar komen de transportkosten en btw nog bij. De CSL staat namelijk in de States. Wanneer je twijfelt over een bod zijn er op Flickr meer foto’s te zien. (via BMWblog)