Audi A1 Samurai Blue: one-off voetbalwagentje

Auteur: , 13 Reacties

De Audi A1 heeft iets met voetbal. Na eerder met een Barcelona-editie, en een van Bayern München en AC Milan gekomen te zijn, gaat Audi vandaag een trapje hoger, naar de landenteams. In Tokyo wordt de Samurai Blue gepresenteerd, een one-off voor het goede doel.

Het zal u niet verbazen, de bijnaam voor de Japanse voetballers is de “Blue Samurai”. De Japanners zijn Aziatisch kampioen, en de vrouwen zelfs wereldkampioen, maar dat kan behalve Barbara Barend niemand wat schelen. Alleen masochisten en lesbiënnes kijken naar vrouwenvoetbal.

Woop woop! Audi A1 Samurai

Als basis voor deze special is een driedeurs 1.4 TFSI met 122 pk genomen. Hier liggen vorstelijke 18 inchers onder. Van buiten en binnen is het een kleurenfestijn, met een hoofdrol voor de Japanse kanarie, en natuurlijk blauw, rood en wit. De laatste twee kleuren ken je misschien wel uit de Japanse vlag.

in 2012 wordt deze Limited Edition verkocht. Een deel van de opbrengst gaat, als gezegd, naar het goede doel (niet te verwarren met de jaren ’80 band). Misschien dat Tom Cruise ‘m wil kopen? Hij is per slot van rekening the Last Samurai.