“BMW 3 Serie GT komt in maart 2013”

Auteur: , 62 Reacties

Omdat we de 5 Serie GT zo ontzettend mooi vonden met z'n allen loopt BMW al jaren met het lumineuze idee rond om de 3 Serie een flinke carrosserie-make-over te geven, en de sedan om te bouwen tot een 3 Serie Gran Turismo. Over iets meer dan een jaar komt 'ie er dan toch echt.

Voor BMW-puristen is het misschien even slikken, maar de GT-lijn die is ingezet met de 5 Serie GT wordt onverminderd doorgezet. Want naast de aanstaande GT-versie van de 3 Serie is er reeds een 1 Serie GT in aantocht. Met voorwielaandrijving, we kid you not. Welingelichte bronnen lieten tegenover BMWblog een definitieve onthullingsdatum ontvallen: maart 2013.

Over iets meer dan 12 maanden komt hij dus naar alle waarschijnlijkheid op de markt. Ruim daarvoor, dit jaar nog, is de onthulling. Maar wat werd de 3 Serie GT ook alweer? Welnu, het wordt een Bimmer met een hogere heuplijn dan de huidige Drie. Ook is de achterklep uitgevoerd als hatch waardoor de daklijn aan de achterkant kan aflopen als een coupĂ©. Dit rechtvaardigt de benaming ‘Progressive Activity Coupe’ enigszins.

Ziet BMW serieus brood in een dergelijk gekkie-ontwerp? Driewerf ja. Het moet volgens CEO Norbert Reithofer zelfs een volumemodel gaan worden. Nee, geen gemodder in de marge voor dit model.

Het uiterlijk is vooralsnog een goed bewaard geheim, maar als we deze spyshot erbij pakken zien we ongeveer wat BMW bedoelt met de 3 Serie GT. Verder moet het model meer beenruimte achterin bieden dan de reguliere Drie en komt de bagageruimte overeen met die van een 5 Serie.

BMW 3 Serie GT

Over de keur aan motorenopties is nog niets bevestigd. Maar gezien het feit dat de auto het predicaat ‘GT’ krijgt opgeplakt gaan we uit van de meest krachtige motoren uit de line-up van de 3 Serie. De ietwat laffe krachtbronnen blijven dus achterwege.

Hieronder zien we het afgeplakte testexemplaar van de 3 Serie GT al in actie op de ‘Ring (vanaf 0:33). BMW-fans, dit is jullie voorland. Gelukkig hebben we de zescilinderige M3 nog.