Freddie Mercury’s RR Silver Shadow brengt €89.000 op

Gepost op 14-01-2013 om 14:10 door - 27 Reacties »

Rolls-Royce Silver Shadow - Freddie Mercury
Op een Britse veiling is dit weekend de 1974 Rolls-Royce Silver Shadow van wijlen Freddie Mercury voor maar liefst 74.000 GBP (89.300 euro) afgehamerd. De schatting lag vooraf op 10 tot 13.000 euro (!).

Na een heuse biedoorlog ging een Russische zakenman (kennelijk een groot Queen-fan) uiteindelijk met de bijna 40 jaar oude Rolls aan de haal.

Mercury (die eigenlijk Farrokh Bulsara heette) gebruikte de Rolls ook daadwerkelijk. De rocklegende kocht hem in 1979, en bezat hem tot zijn overlijden in 1991. In de auto zit onder andere een doos ongebruikte Kleenex Mansize Tissues, maar laat je dat niet verleiden tot allerhande homograppen.

Onder de kap ligt de welbekende 6,75 liter V8.

De duurstverkochte auto op de Autosport International-veiling werd overigens een 1953 BMW Willis Special, die voor 154,000 GBP (€185.700) van eigenaar verwisselde. Maar deze auto heeft dan ook een omvangrijke racestamboom.

27 reacties   toon alles
Jammer van het geld….
Ongebruikte tissues… Dus de eerste stap wordt met een ultraviolet lamp over de achterbank.
@phaeton: en op de schakelpook
Als je een grote fan bent en je hebt geld zat dan snap ik het wel maar ik zou hem nooit van mijn leven hebben gekocht
Mhhh, een wagen zoals deze
word verkocht en jij vind het nodig van je artikel te beginnen met een ouwe sloep waar iemand die liever fietste zich in liet rondrijden? Vreemde gedachten gang heb je Smoke.
@Hupke: het feit dat hij van Freddie Mercury was én dat de biedingen zo gigantisch veel hoger zijn uitgekomen dan verwacht lijkt ook mij nieuwswaardiger.
@pieterveer:

Dus jij vind die 13 in een dozijn rolls interessanter nieuws dan die unieke sportwagen? Vind jij eerst maar eens zo’n rolls waar niemand bekend in gezeten heeft.
Naiss! Het geld gewoon dubbel en dwars waard! Queen blijft baas en een Silver Shadow is gewoon mooi!
Deze wereld is de komende decennia nog wel vergeven van de Queen-fans dus het lijkt me een veilige investering! Freddy may not, but his work wants to live forever.
@mgmgb:

Het decennia misschien nog wel maar ik betwijfel dat hij is zoals een Oscar Wilde of een Lord Byron die nu 200 jaar later nog fans hebben. Al bij al niet een super investering denk ik.
@Hupke: Lees jij Oscar Wilde en/of Lord Byron?
@betonstaal:

Luister jij naar Queen?

(ja beiden lees ik, met fan bedoel ik echter het soort figuren dat hun levensloop natrekt en erover lees ipv ervan leest en die hebben die 2 toch wel zelfs na 200 jaar)
@Hupke: aan Wilde en Byron moet ik nog beginnen. Eerst Celine – Reis naar het einde van de nacht. Aanrader overigens.
Wat een naam al niet doen kan… een vriend van me heeft een aantal jaren geleden ook een Silver Shadow verkocht voor €12.000.
@xilver: koopje voor zoveel stijl!
@xiran:

en voor een schroothoop die bij de introductie al stokoud was ??
@xiran: Dat ding is een verschrikkelijke miskoop geweest. M’n vriend had dat ding gekocht voor €43.000 in de hoop dat het zou appreciëren in waarde. Bleek het een enorm slechte investering geweest. En genieten van die wagen heeft hij ook niet gedaan, hij is een keer uit de garage geweest voor een trouwfeest.
Haha, grappig die tissues, maar het zou me niet verbazen als er tussen het hoogpolig tapijt nog wat beha’s en damesslipjes liggen te slingeren. Ik durf voor een tray Schultenbrau te wedden dat Freddy het met meer vrouwen heeft gedaan dan wij met zijn allen samen. Dat terzijde, een van de beste artiesten op het podium. Zwaar over the top met veel show en dramatiek. Geweldig gewoon!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!