Video: F12Berlinetta doet doldwaze hillclimb

Gepost op 05-01-2014 om 14:26 door - 39 Reacties »

Ferrari F12Berlinetta
Volgas een berg met gevaarlijke afgronden, haarspeldbochten en overig verkeer trotseren. Het kan met de F12Berlinetta.

Zie de volgende video, van een gast met ballen die de Ferrari F12Berlinetta aan de tand voelt. Zoals we eerder hebben kunnen zien is voor sommigen de sprint van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden een beetje te veel van het goede, en is de topsnelheid van 340 km/u ook best spannend, maar er gaat niets boven een lekker stukje stuurwerk.

Op een bergweggetje aan de Franse kust tussen La Turbie en Monaco worden eerst de zangnoten van de sportwagen in stilstand getest, waarna het hoog tijd is om de 740 pk uit de 6,3 liter V12 los te laten. Pedal to the metal en flink sturen terwijl de motorgeluiden tegen de bergwanden ketsen, de droom van iedere Ferrari-fan. (mirror)

Met dank aan aventador51 voor de tip.

39 reacties   toon alles
Ik ken wel heel toevallig de zoon van de eigenaar van dit toch wel brute beestje :)
@ruben_koldeweij: Maar mijn oom is politieagent!
@gash: Iedereen heeft wel een lul in de familie.
@gash: @maru: Om even wat misstanden de wereld uit te helpen. De auto was niet uitgeleend, Marchettino heeft alleen gefilmd. De eigenaar heeft de auto niet aan hem uitgeleend en zal dit naar eigen zeggen ook nooit doen
@ruben_koldeweij: check, heb de tekst wat aangepast.
@ruben_koldeweij: ik ken het konijn van de overbuurvrouw van de neef van de eigenaar van deze Ferrari. Ik ben gaaf nu. OT ik mis een beetje het dwars gaan door de haarspeldbochten.
@ruben_koldeweij: wow! Wil je nu vrienden met mij zijn?!
@ruben_koldeweij: Mijn vader werkt bij de McDonalds!
@ruben_koldeweij: Heerlijke auto op heerlijke weg! Ik zou dan maar is proberen om een ritje met deze auto te maken als ik jou was.

Wat een flauwe opmerkingen van sommige mensen hier. Je mag op autoblog ook niet met je kop boven het maaiveld uitsteken. Het lijkt Nederland wel…
@clioracing: Ja klopt idd. Enige reden dat ik reageerde was ook omdat ik al dacht dat er niks van deze tekst klopte, wat dan ook uiteindelijk bleek.

Als ik überhaupt nog een keer in Italië kom zal ik het hem wel even vragen haha
Op zich doet die toch niks dwaas?
Oké hij trapt goed door maar doet het enkel waar hij vrij zicht heeft.
Hij wacht met inhalen tot hij in ver zicht heeft etc.
@RazorHead: Autoblog is niet meer vies van sensatie titels hoor.
@vale46: Doet me erg denken aan een ‘Telegraaf-kop’ indd! Wat een magistraal geluid komt er uit die kont van deze V12. Brr
De omschrijving komt niet overeen met de getoonde beelden. Was nou niet echt onder de indruk van het “trotseren” van het overige verkeer. Zou te zien was het gewoon netjes inhouden en gewoon eromheen. Iets met een mug en een olifant?
Niks dwaas aan imo.
Ik denk dat het woord “doldwaze” in de titel vervangen moet worden door “mooie”… Hoef je niet eens een Ferrari voor te hebben.
Heerlijk geluid van die F12-motor!!
Hang er een Novitec exemplaar onder met een klepje en menig autofans krijgt een orgasme :)

BTW: De bestuurder doet helemaal niks gek, hij is behoorlijk defensief met zijn 730pk. Als zou ik het zelf niet wilder maken dan dit.
Heerlijk dat geluid even een paar minuutjes aan te horen… maakt mijn zondag weer goed :)
Mja, zo zie je maar, zo’n RWD-ding moet echt helemaal door de bocht zijn en de voortrein moet weer mooi recht staan alvorens het gas erop kan als je hem heel wil houden… Pedal to the metal ???

Geef mij maar quattro, is het hoppa, gas erop de hele bocht door. Ook in de regen :)
@nomar:

Audi Quattro’s hebben veel last van onderstuur. Wanneer je dan te vroeg in een bocht op het gas gaat, glijdt hij over zijn voorwielen naar de buitenkant van een bocht. Een goede achterwielaandrijver kun je met het gas sturen. D.w.z. door in de bocht gas te geven laten oversturen zodat de voorkant scherper instuurt. Maar met +700 pk is dat nogal link (tenzij je Alonso heet). Met b.v. een Toyota gt86 gaat dat wel goed en dat is leuker dan 4wd.
Het is geen hillclimb (maar gewoon berg op), het is niet doldwaas, de auto is niet uitgeleend en het is hooguit af en toe volgas… En dan ben ik nog niet verder dan de titel en de eerste alinea.

Goed klinkende video, maar wat een flauwekul tekst zeg.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!