Audi R9 en A5 spyshot

Auteur: , 4 Reacties


We hadden laatst al wat info over een mogelijke spyshot van de Audi A5 Coupé, dit schreef channel4.com. The Car Connection heeft andere ideeën en laat weten dat het een R9 is, de A5 hebben ze echter ook een spyshot van. Zowel de A5 (Nuvolari concept) als de nieuwe R9 (Le Mans Concept) zijn namelijk gespot op de Nurburgring. De R9 is gebaseerd op de Lamborghini Gallardo en zal volgend jaar worden onthuld, productie van de supercar zou begin 2007 moeten starten. De 450pk V10 van de Gallardo zal met zesbak beschikbaar komen, het basismodel zal dezelfde V8 krijgen als de Audi RS4...

Het A5 prototype is groter dan huidige A4 en bijna dezelfde maat als de A6. Met de A5 wil Audi de BMW 3-serie en Mercedes CLK een stap voor zijn. Vermogen komt uit een 3.0-liter TDI V6 of een 3.2-liter FSI V6 met 255pk. Planning voor de release van het nieuwe model is eind 2007.

Zie het originele bericht over de A5 hier en de R9 hier (via germancarblog.com).4 reacties

zou de R9 geen 605 pk krijgen?
Die r9 tijdt al een tijdje testrondjes. Toen ik een half jaar geleden de fabriek in Ingolstadt bezocht reed er ook in het plein op voor een fofoshoot (daar was ook de Nuvolari bij). Door de glazen motor afdek plaat waren de woorden V10 biturbo FSI te lezen. Maar de productieversie zal waarschijnlijk een atmosferische motor krijgen met een hoog toerenbereik zoals de v8 uit de rs4. Dit lijkt de nieuwe filosofie van Audi te zijn voor de topsport modellen.
Dacht dat ie r8 heette :S
Hoe duus is zo een Audi r9

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).