Welkom XGA, vaarwel Honda S2000

Auteur: , 11 Reacties

Honda heeft laten weten dat 2006 het laatste jaar zal worden voor het huidige S2000 model (better than an Evo?). Honda laat normaal gesproken niet veel over dit soort dingen los, dat dit nu wel het geval is kan te maken hebben met de recente bekendmaking van de nieuwe Nissan Skyline GT-R. Deze zal de concurrentie moeten aangaan met de opvolger van de S2000, de Honda XGA...

Of de nieuwe XGA in de US als Honda of als Acura op de markt zal komen is nog onbekend. Doordat het platform van het nieuwe model hetzelfde zal zijn als de oude S2000 is het in ieder geval niet mogelijk om de productie vanhet oude model voort te zetten. De fabriek in Suzuka zal alle capaciteit nodig hebben voor de XGA.

Woordvoerder Reiji Tanaka van Honda liet weten: “We are very excited about the new XGA. It combines all the elements consumers desire in a luxury sport coupe along with traditional Honda performance and reliability. At a price significantly lower than our most recent NSX offering greater power and handling, we expect the XGA to quickly dominate its class… We are sorry to see the S2000 go, but when first introduced, it was only supposed to have a two year model run. Now we are very excited at the new direction Honda will be taking with the much more refined XGA.

Het nieuwe model zal een 2+2 zijn met hardtop, onder de motorkap komt een 3 liter V-tec zescylinder met 320pk (en dus geen V8 of V10 zoals Road & Track dacht)! De wagen zal waarschijnlijk over een jaar in de showrooms van Tokyo staan (voorjaar 2007) en vlak daarna zal deze ook in Amerika verkrijgbaar zijn (bron: s2ki.com).

Met dank aan Ejay voor de tip!11 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
S2K is één van mij favoriete auto’s aller tijden. De aard van de motor is gewoon super, onder de 6k is het comfortabel rijden, maar tussen de 6000 en 9000 is het super rijden. Ik hoop alleen dat de motor niet te zwaar word en dattie ook tot de 9k pas ingrijpt.
ik weet niet goed wat ik erover moet denken maar het zal wel leuk zijn zekers
jammer vond de s2000 zeker een toppertje
khoop dat XGA hem kan verslaan..
Hoop dat de XGA in ieder geval mooier wordt dan de S2000, want dat vind ik niet echt een succes…
Jalopnik is er blijkbaar van overtuigd dat ook dit een aprilvis is…
Grappig dat het pas op jalopnik stond nadat wij het bericht hadden gepost, terwijl het nieuws al een paar dagen oud was;)
Anyway, ik zie geen bron die zegt dat dit een april fools is?
http://www.jalopnik.com/cars/news/death-to-the-s2000-viva-xga-165136.php
Ik vertrouw niets meer met een publicatiedatum van einde maart tot half april…;)
S2000 tegen twee F430’s (of zijn het toch 360’s?) tijdens een trackday. Deze meneer kan aardig met het ding overweg want de Ferrari’s komen niet bij hem weg (en dat terwijl ze zeker al snel 200pk meer aan boord hebben)
http://www.youtube.com/watch?v=Bo0ryYfiCiY
en een GT3 is ook niet zomaar oppermachtig, lol
http://www.youtube.com/watch?v=iILxnQxUWAE

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).