JCB dieselmax heeft record!

Auteur: , 26 Reacties

Met een topsnelheid van ongeveer 525 km/u heeft de JCB DIESELMAX een snelheidsrecord voor diesels in the pocket. Op de Bonneville zoutvlakte werd een gemiddelde snelheid van 510 km/u (317 mph) neergezet. Andy Green mikte op een snelheid van minimaal 480 km/u, dat is dus wel gelukt...

Ian Penny, directeur Ricardo diesel engineering, liet weten: “Establishing a new Bonneville course record in excess of 300mph is a major achievement for the team and demonstrates the power and capability both of the vehicle and its Ricardo-developed JCB444-LSR engines… We have every confidence that the JCB DIESELMAX has the capability to take the official international FIA record in the next few days and the Ricardo engineering team on site at Bonneville will be working flat out to ensure that the engines they have developed will perform to their full potential”.

De JCB heeft een tweetal 4,4 liter dieselmotoren die elk zo’n 750pk leveren. Voor het officiële FIA record zullen de motoren vervangen worden met twee nieuwe exemplaren die zijn getest en verzegeld door inspecteurs van de FIA.26 reacties

van harte gefeliciteerd dan
Alleen jammer van die zwarte roetstreep over die witte zoutvlakte na de run… :-P
“Op de Bonneville zoudvlakte werd” ===>zoutvlakte :P
Wat is de record bij benzine?
@Marnix: zie het vorige bericht: http://www.autoblog.nl/archive/2006/04/20/andy_green_wil_480_kmu_met_een
In de Black Rock woestijn van Nevada haalde hij een snelheid van afgerond 1228 km/u…

@hans: onvergeeflijk, heb het aaangepast…
Hier een filmpje van rtlnieuws.
Die 1228 km/h staat op naam van de Thrust SSC, en die heeft twee Rolls-Royce straalmotoren die op ‘jet fuel’ (kerosine?) lopen.

Het Amerikaanse team, Craig Breedlove met de Spirit of America, gebruikt een aangepaste straalmotor die wel op benzine loopt. Met die auto hebben ze zo’n 1100 km/h gereden, dus ik denk dat je dat het record voor benzine mag noemen.

Even wat specs van de Thrust SSC overigens: 110.000 pk, 223.000 Nm, verbruik 5.500 l per 100 km (1 op 0,0182). Ben benieuwd wat de diesel verbruikt, misschien interessanter als je veel lange afstanden rijdt… :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Land_speed_record

Op Benzine 658 kmu maar dat dateert al van 1965.
Deze recordauto had geloof ik maar rond de 9liter diesel bij, dus heel wat zuiniger iig als die Trust.
Trouwens is de chauffeur bij de JCB en de Trust allebei dezelfde!

snelheidsfreak met zelfmoordneigingen volgens mij!
zit er ook een roetfilter op? :lol:
Knappe prestatie
Zo knap werk voor een diesel zeg:) Op Le Mans reden ze ook al diesel. Nu nog de regering een bril geven waarmee ze kunnen zien dat diesels niet zo schadelijk meer zijn ;) Ben benieuwd wat er voor motor in hun dienst wagen ligt.
170,4545…45… pk per liter! En dat voor en diesel! dit is zo zot :P
@Benny: Het is gewoon waar dat diesels 4x zoveel fijnstof produceren en uitstoten, en dus zijn ze gewoon veel slechter voor het milieu dan benzine-auto’s.
Heb het juist opt journaal gezien.
Kappe prestaties voor een krachtige diesel.
Dieselpower _o_
oud nieuws, maar ook zeker verpletterend nieuws ;)
zo’n snelheid verwacht je niet van een diesel :)
@autoblogger: dat zal wel met een straalmotor zijn denk ik en niet benzine?
@Marnix: sorry, het is voor mij zo vanzelfsprekend geworden om kerosine te tanken;)
Ja iedereen kent dat probleem wel bij het tanken :)
ja opzich wel grappig factje dat ik weet. Het gaat over een cruiseschip, The Octopus, ’s werelds grootste private schip, waar de vice-president van Microsoft Corp. eigenaar van is. Dat schip moet ook bijgetankt worden af en toe natuurlijk. Een volle tank? $300,000.00. (diesel trouwens)
JCB (fabrikant van graafmachines) zou volgens recente geruchten Jaguar willen overnemen…. ik denk alleen niet dat er veel Synergie voordelen te halen zijn, lol. Het gaat trouwens om de eigenaar die dat wil, of JCB als bedrijf Jaguar wil kopen of dat hij dat met privé vermogen wil doen, dat is mij niet bekend.
nou, die graaft nog ’s z’n eigen graf. lol
@C30 CDI AMG
moet het niet AUDI A8 4.2TDI QUATTRO worden? ;-)
haha, ja nog een paar maanden dekster! (’t zal een emotioneel afscheid worden van deze vierwieler) – (maar een warm onthaal voor de volgende! :P)
Een dag later is trouwens een gemiddelde snelheid van 563 km/u gereden! Nu nog wachten op akkoord van de FIA…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).