Carlsson CK60 op basis van de CL600

Auteur: , 11 Reacties

Na de CL63 AMG en de CL600 van Brabus kon Carlsson natuurlijk niet achterblijven, de Duitse tuner presenteert daarom de CK60. Specs zijn 600 pk and 1024 Nm...

De CK60 is gebaseerd op de nieuwe CL600 van Mercedes, die standaard 517 pk en een max koppel van 830 Nm heeft. Carlsson weet er dus nog wat extra uit te halen maar blijft zwaar achter bij de creatie van Brabus (730pk en 1100 Nm).
De Carlsson kan volgens eigen opgave de 100 km/u in 4,4 seconden aantikken, de topsnelheid is 320 km/u.

Naast de motorische aanpassingen voor de V12 biedt Carlsson een setje exclusieve velgen en een unieke bodykit. Ook kan het intelligente veringsysteem C-Tronic worden aangeschaft, deze technologie maakt het mogelijk om de hoogte van de coupe met 30mm aan te passen.

Mercedes CL600 Carlsson ck60
Mercedes CL600 Carlsson ck6011 reacties

Van de achterkant lijkt het wel een DTM-racer :)

Maar vind het er strak uitzien, alleen wat minder chroom op de velgen graag…
Ik vind dit de mooiste CL tot nu toe, alleen mag die rare vlegel van de achterklep af, of een maatje kleiner gemaakt worden. En de velgen idd wat minder ‘bling’.
@ Franqie: vind ik ook .. Carlsson slaagt er meestal in om de benzkes een strakke/sportieve look te geven
En ik vind ook dat ze die Mercedes-ster gewoon hadden kunnen laten zitten in de voorkant, al ben ik geen Mercedes-fan ofzo. Dit staat er gewoon niet zo mooi in.
Telkens als ik deze auto van de voorkant zie dan doet het me aan de oude SEC modellen denken. Prachtig! Zijkant mooi! Achterkant lelijk!

Ik vind Carllson een hele elegante tuner. Ze maken een auto sneller zonder de vele koelingsgleuven van AMG en de bruutheid van Brabus. M.a.w. heel mooi gedaan.
wel mooi eh ;) (de brabus is sneller omdat ze bij brabus hun eigen moter erin steken
Ik vind hem niet mooi getund, kijk naar de sideskirt die bij het portier stopt, en die lelijke spoiler op de kofferbak. ook de van de voorbumper word ik niet warm, om nog maar te zwijgen over die ‘ordinaire’ grote chrome velgen.
Carlsson is heel goed bezig!
De Duitse tuner doet het met stijl. Ni al teveel plakwerk zoals die andere tuners(Brabus,Kleemann,…)

Van al de Duitse Mercedestuners biedt Carlsson de mooiste velgen.

Jullie hebben geen smaak!!!
@ dekster

De 6,3 liter V12 bi-turbo motor van Brabus is gewoon een gemodificeerde motor van Mercedes. Brabus heeft alleen al jaren van ontwikkeling in die motor zitten waardoor ze een zeer hoog rendement halen.

Neem aan dat er wel een redelijk prijsverschil tussen de Carlsson en Brabus zit?
Ik vind dat ze toch beter complete bumpers en skirts kunnen plaatsen,in plaats van opzetstukjes. Ziet er toch een beetje gekunsteld uit zo en dat doet weer een beetje af aan de kwaliteitsindruk die mercedes zo goed weet te visualiseren.
zeker wel vette bak,

idd jammer van de achterkant. maar rest is echt te strak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).