Wit in Dubai

Auteur: , 121 Reacties

Toen Wouter in een artikel over een witte Q7 zich het volgende liet ontvallen; "Vetter wordt het niet, tenzij iemand een foto van witte G55 opduikt", wisten vaste bezoekers en autospotters Jeroen en Martijn genoeg: Op naar Dubai! Ze boekten een kamer met zeezicht in de plaatselijke jeugdherberg en trokken er op uit. Het resultaat is een mooie sfeerimpressie van wat je zoal op straat tegenkomt in Dubai. Uiteraard inclusief de witte G55 AMG.

Het woord is aan de autospotters:

Eind oktober zijn wij, Martijn en Jaggie van Autogespot, op vakantie geweest naar Dubai. Uiteraard hebben we niet de hele dag gespot maar hebben we ook genoten van de schoonheid van Dubai. Alles valt op, waar je komt en gaat. Of je nu bij het verlaten van de terminal op het vliegveld je eerste witte Phantom ziet of je weer een Bentley bij een wolkenkrabber ziet staan, je kijkt je ogen uit. De eerste momenten in Dubai kijk je links en rechts naar huizen, gebouwen, auto’s en de zon. Dubai is namelijk warm, heel warm, het maakt niet uit in welk seizoen je komt. Wat ook opvalt is dat de inwoners gek zijn op wit. Zo is de klederdracht van de mannen wit, is de Burj Al Arab voor de helft wit, is de sneeuw in de skihal midden in de woestijn wit en rijden er veel witte auto’s rond. Van Passat tot Phantom, wit is hip.

BMW M5
Het stikt in Dubai van de M5’jes in het wit. De M6 en M3 zijn nauwelijks te vinden in die kleur. Geen idee waarom eigenlijk. Misschien is een M3 te oud om te rijden of is de M6 niet snel genoeg. De M5 heeft met zijn V10 en 507pk een enorm beest in zich. Jaggie is door de chauffeur gevraagd om de foto’s te mailen waardoor er snel een ritje was geregeld. Hard ging het zeker, van 0 naar 100 in enkele seconden. Martijn heeft later nog in een witte E55 AMG gereden!

BMW M5 - Foto © Jaggie & Martijn
BMW M5 - Foto © Jaggie & Martijn
BMW M5 - Foto © Jaggie & Martijn

Corvette C6
Aan Corvette’s geen gebrek in Dubai. Het zijn voornamelijk de C6’jes die daar rondrijden als Golfjes. Kennelijk is de C5 alweer een te oud model. Deze dikke Amerikaan hebben we regelmatig zien rijden waarbij hij ook af en toe aan het racen was met een M5 of Range Rover. Dit is ook een van de weinig dagfoto’s, het is erg gaaf om te zien hoe de kleur wit op deze Corvette erg goed uitpakt.

Corvette C6 - Foto © Jaggie & Martijn
Corvette C6 - Foto © Jaggie & Martijn

Hummer H2
Groot! Dat is wat het is in een enkel woord samengevat. In het wit is het dan al helemaal bling bling alhoewel hier wel de 24 inch velgen onder missen. Er zaten ook wat jonge mensen in. Zelf ben ik (Jaggie) niet zo’n fan van wit op een Hummer. Dit is dan ook van de zeer weinige Hummers die we in het wit hebben gezien. De Hummer zelf is het favoriete boodschappenwagentje van de Arabieren. De H3 is er vooral voor studenten die willen patsen, de H2 voor de boodschappen. Gelukkig heeft de H2 veel ruimte daarvoor.

Hummer H2 - Foto © Jaggie & Martijn

Lamborghini Gallardo SE
Een van onze eerste supercars die we tegenkwamen bij het winkelcentrum. We hadden ons genesteld op een plekje waar we uitzicht hadden op een Ferrari F430, Porsche Carrera S (uiteraard in het wit), een BMW 760Li en een partijtje Range Rovers. De combinatie van wit en zwart staat bijzonder goed. Gelukkig was de eigenaar zo aardig om een paar keer langs te rijden en te stoppen zodat wij goede foto’s konden maken. De Gallardo SE gaat naar de 100 in 4 seconden en is daarmee 0,2 seconde sneller dan de ‘gewone’ Gallardo. De top ligt op 315 kilometer per uur. Dat schiet lekker op.

Lamborghini Gallardo SE - Foto © Jaggie & Martijn
Lamborghini Gallardo SE - Foto © Jaggie & Martijn
Lamborghini Gallardo SE - Foto © Jaggie & Martijn

Mercedes Benz CL65 AMG & CL Carlsson CK55
De Mercedes CL65 AMG is voorzien van een V12 BiTurbo motor en is momenteel een van de meest krachtige auto’s. Met 612 pk en een motor uit de Maybach gaat deze snelle Duitser binnen 11 seconden naar de 200 kilometer per uur. We hebben deze auto een aantal keer gezien bij een club waar de mensen van de valet parking hem mochten wegrijden. Wat een geluid, wat een auto! Een aantal avonden daarvoor kwamen we van de CL een CK55 tegen. Een zeer fraai getunede wagen door de mannen van Carlsson. De eigenaar was jong! Deze CL stond geparkeerd op het parkeerdek van een winkelcentrum. Uiteraard in pimpin’wit!

Mercedes Benz CL65 AMG - Foto © Jaggie & Martijn

Mercedes Benz CL Carlsson CK55 - Foto © Jaggie & Martijn
Mercedes Benz CL Carlsson CK55 - Foto © Jaggie & Martijn

Audi door ABT: AS8 & Q7
Dikker dan dik! En dan met name in het wit! De Q7 is standaard al groot en dik maar ABT doet er een leuk pakketje op met andere bumpertjes en wat extra uitlaatjes. We kwamen hem tegen op de parkeerplaats van een duur hotel waar ’s avonds laat ook een nachtclub in huisde. De AS8 is een van de eersten gespot, we zagen hem twee avonden achter elkaar bij koffiehuis Starbucks. Starbucks is een van de locaties waar veel locals voor het stappen naar toe gaan om koffie te drinken of wat te eten in het naastgelegen restaurantje!

ABT AS8 - Foto © Jaggie & Martijn
ABT AS8 - Foto © Jaggie & Martijn
ABT AS8 - Foto © Jaggie & Martijn

ABT Q7 - Foto © Jaggie & Martijn
ABT Q7 - Foto © Jaggie & Martijn

Bentley Arnage R
Dachten we het even gehad te hebben met blingbling na het zien van de witte Hummer H2 maar nee! Deze Bentley Arnage R in het wit kwamen we tegen bij een nachtclub vlakbij het strand waar we bijna elke avond hebben gekeken of er leuke auto’s stonden. Deze Arnage stond in het gezelschap van een Mercedes CL65 AMG en E55 AMG. Hij viel op door z’n witte kleur wat telkens oplichtte als er een auto langs reed. Hij viel des te meer op door z’n enorm lelijke velgen! Je hebt blingbling en blingbling maar dit is echt over de top. Jammer van de velgen want de Arnage zelf is Jaggie’s inziens een plaatje.

Bentley Arnage R - Foto © Jaggie & Martijn
Bentley Arnage R - Foto © Jaggie & Martijn
Bentley Arnage R - Foto © Jaggie & Martijn

Volkswagen Touareg W12
De W12 zul je in Nederland vaker in het zwart zien dan in het wit. Jammer is dat aangezien het wel enorm goed staat. Deze reed ons voorbij op een drukke weg waar regelmatig geracet wordt. Wit staat hem goed, beter dan op de Hummer. We hebben ook nog van een standaard Touareg een Caractere versie gezien. Van de W12 hebben we een aantal gezien maar slechts een paar in het wit. Opmerkelijk.

Volkswagen Touareg W12 - Foto © Jaggie & Martijn
Volkswagen Touareg W12 - Foto © Jaggie & Martijn

Rolls Royce Phantom & Silver Seraph
Dat we deze auto’s in het wit gingen spotten wisten we al aangezien het Burj Al Arab in het bezit is van enkele Arnages, Phantoms en Silver Seraphs in het wit. De Burj-Phantom kwamen we tegen toen we op het vliegveld bij aankomst de terminal uitliepen. Voor ons een goed begin aangezien nog geen vijf minuten daarna een Burj-Seraph volgde. Deze auto’s zijn bedoeld als taxi voor mensen die in het Burj Al Arab verblijven. Uiteraard betaal je daar als gast alsnog een behoorlijke som geld voor. Ach ja, het is een keer een andere taxi dan een E-klasse. Om deze auto’s te spotten zal je geluk moeten hebben door ze op straat te zien rondrijden of om 50 tot 100 euro te betalen en bij de Burj zelf te gaan kijken. Jup, het is een bult geld maar daar heb je dan wel een aantal leuke spots en een lekkere high tea voor.

Rolls Royce Phantom - Foto © Jaggie & Martijn
Rolls Royce Phantom - Foto © Jaggie & Martijn
Rolls Royce Phantom - Foto © Jaggie & Martijn

Rolls Royce Silver Seraph - Foto © Jaggie & Martijn
Rolls Royce Silver Seraph - Foto © Jaggie & Martijn
Rolls Royce Silver Seraph - Foto © Jaggie & Martijn

Aston Martin Vanquish & Vanquish S
Jaggie zag ineens een Aston Martin Vanquish S aan komen rijden en vroeg aan de eigenaar of hij even wilde stoppen zodat er foto’s gemaakt kon worden. De eigenaar moest lachen en zei dat het geen probleem was. Tof! Na een bedankje naar de eigenaar bleek dat hij ging parkeren zodat ook Martijn nog wat foto’s kon maken. Erg gaaf, een witte Vanquish S, veel dikker kan bijna niet! Ook hier was de eigenaar weer erg jong, we schatten hem op een jaar of 25-26. Als je dan al een Vanquish S rijdt, dan kan je zeggen dat je het gemaakt hebt. Later zag Martijn nog een gewone Vanquish op de weg rijden. Gelukkig ging de eigenaar langzamer rijden zodat er even gefotografeerd kon worden!

Aston Martin Vanquish S - Foto © Jaggie & Martijn
Aston Martin Vanquish S - Foto © Jaggie & Martijn
Aston Martin Vanquish S - Foto © Jaggie & Martijn

Aston Martin Vanquish - Foto © Jaggie & Martijn

Porsche 996 GT2
Wat een bijzonder dikke auto! De velgen, de uitlaten, de vleugel en het heerlijke optrekkende geluid! Hulde aan Porsche! Alhoewel het natuurlijk ook zomaar kan dat deze Porsche GT2 is opgevoerd. Niets is onmogelijk in Dubai. De GT2 is op basis van de Turbo en heeft daardoor al een dikke bodykit. Doordat het bodywork volledig wit is vallen de achterlichten en de wielen als donkere items natuurlijk enorm op. De auto lichtte dan ook lekker op zodra er wat achter reed.

Porsche 996 GT2 - Foto © Jaggie & Martijn
Porsche 996 GT2 - Foto © Jaggie & Martijn

Porsche 997 Turbo
Na lang wachten en voorbij zien rijden hebben we hem dan toch eindelijk kunnen fotograferen. We hebben hem zeer vaak op de weg voorbij zien gaan en vol horen optrekken maar steeds waren we te laat of reed hij ons voorbij. We zagen hem geparkeerd staan bij de nachtclub en de man van de valet parking had de mazzel om hem te mogen parkeren. Nadat hij geparkeerd stond liet hij de motor nog even horen. Wat een baan, wat een auto! In Nederland is deze auto inmiddels uit maar zul je hem in het wit niet zien. Wat staat het toch enorm mooi, jammer dat je dat in Nederland niet ziet.

Porsche 997 Turbo - Foto © Jaggie & Martijn
Porsche 997 Turbo - Foto © Jaggie & Martijn

Porsche 997 Carrera S
Van de Turbo gaan we naar de Carrera S. Ook weer een auto die we nauwelijks in het wit hebben kunnen fotograferen. Wel veel gezien onderweg maar dat ging dan te snel om te kunnen platen. Deze 997 kwamen we tegen voor de Starbucks op Sheik Zayed Road, de grote snelweg door Dubai waar alle wolkenkrabbers te vinden zijn en waar het hoogste gebouw ter wereld wordt gebouwd, de Burj Dubai. In Amsterdam is onlangs een witte Carrera S uit Italië gespot maar veel is hij nog niet gespot. De eigenaar kwam net terug van de Starbucks toen hij tijdens het wegrijden nog even lekker optrok!

Porsche 997 Carrera S - Foto © Jaggie & Martijn
Porsche 997 Carrera S - Foto © Jaggie & Martijn

Porsche 996 Turbo

Porsche 996 911 Turbo - Foto © Jaggie & Martijn
Porsche 996 911 Turbo - Foto © Jaggie & Martijn

BMW M6
Deze dikke Duitser kwam Martijn tegen achter een kantorenpand op een parkeerplaats. Wat een brute bak! De zwarte velgen zorgen voor een goed contrast met de witte lak. Voorzien van een 5 liter V10 met net als de M5 een dikke 507 pk. De 1785 kilo is binnen 4,6 seconden op de 100 kilometer per uur!

BMW M6 - Foto © Jaggie & Martijn
BMW M6 - Foto © Jaggie & Martijn

Bentley Continental GT & Continental Flying Spur
Na een wandeling langs Sheik Zayed Road kwamen we bij een duur café wat later een echte uitgaansplek voor de locale bevolking bleek te zijn. Hier stond een, uiteraard witte, Bentley Continental Flying Spur in combinatie met een Ferrari F430. We kwamen later ook nog een witte Flying Spur tegen bij de Starbucks en eentje bij het winkelcentrum. Drie verschillende witte exemplaren. Erg gaaf en het staat net als bij de Continental GT erg goed. Van de Continental GT hebben we ook enkele exemplaren gespot, zo zagen er bij een winkelcentrum eentje die naast een witte M5 stond. Verderop stond weer een witte M6 en zo heb je een leuk rijtje. Een Continental GT was helemaal geblindeerd. Je kon niet naar kijken buiten. De eigenaar van de M5 had Jaggie verteld dat dit was voor de zon en dat het volkomen legaal is. Overdag is de zon te fel en dan is het blinderen van je ramen een goede optie om de zon buiten te houden. Van buiten naar binnen zie je niks, andersom zie je net zoveel als niet geblindeerd!

Bentley Continental Flying Spur - Foto © Jaggie & Martijn
Bentley Continental Flying Spur - Foto © Jaggie & Martijn
Bentley Continental Flying Spur - Foto © Jaggie & Martijn

Bentley Continental GT - Foto © Jaggie & Martijn
Bentley Continental GT - Foto © Jaggie & Martijn
Bentley Continental GT - Foto © Jaggie & Martijn

Porsche Cayenne Turbo Hamann
Een hele bijzondere verschijning, of hij nou in het wit of zwart is. In het wit valt hij echt wel meer op en dat is goed voor het beeld wat je er dan van kan vormen. Het leken een beetje van die koeievlekken rond de koplampen. Wat zou dat voor functie hebben? Vast geen, het ziet er niet uit in ieder geval. Hij is nog niet eerder op Autogespot gespot, een leuke primeur dus. De achterkant is ook een markante verschijning met z’n 4 ronde lampjes. Het is dat ze niet op een rijtje zitten op z’n Wiesmann’s… Leuk detail: de uitlaten zijn wat groter dan een standaard Cayenne dus het geluid is dikker. Dat is dan weer een voordeel.

Porsche Cayenne Turbo Hamann - Foto © Jaggie & Martijn
Porsche Cayenne Turbo Hamann - Foto © Jaggie & Martijn

Porsche Gemballa GT
Dikker dan dik! Zwarte achterlichten waardoor het wit van de auto nog een goed opvalt. Een enorme grille in de voorbumper en dikke velgen. Jammer dat de velgen niet zwart zijn, dat zou het plaatje compleet maken. Martijn kwam deze tegen tijdens een tripje naar de McDonalds. We hebben naast gezien ook in die week regelmatig een Gemballa gehoord. Wat een geluid! Niet normaal. Wat de McDonalds allemaal wel niet voor volk trekt…

Porsche Gemballa GT - Foto © Jaggie & Martijn
Porsche Gemballa GT - Foto © Jaggie & Martijn

BMW Alpina B5 & Alpina B7 & Hamann E60 & Hamann E63
Even een aantal auto’s bij elkaar. De Alpina B5 kwamen we tegen in een winkelcentrum, althans in de parkeergarage er van. De parkeergarage bleek een goede plek te zijn om te spotten aangezien we er ook nog een Ferrari F430 en Ferrari 360 Spider tegenkwamen. Helaas niet in het wit. De B7 stond geparkeerd achter een kantorengebouw achter Sheik Zayed Road. Martijn wist te melden dat de B7 sneller is dan een M5. Enorm gave auto’s! Hamann is net als Alpina ook een tuner. Van Hamann kwamen we een getunede 5 serie en 6 serie tegen. Allebei erg goed gelukt. Hamann gooit er een vleugel op aan de achterkant en een spoiler bij het dak. Ook zijn de side skirts mooi vormgegeven en ziet de E63 er net even wat bruter uit. De 6 serie kwamen we tegen op een parkeerplaats bij een hotel waar we inmiddels dikke vrienden met de mensen van de valet parking zijn.

BMW Alpina B5 - Foto © Jaggie & Martijn

BMW Alpina B7 - Foto © Jaggie & Martijn
BMW Alpina B7 - Foto © Jaggie & Martijn

BMW Hamann E60 - Foto © Jaggie & Martijn
BMW Hamann E60 - Foto © Jaggie & Martijn

BMW Hamann E63 - Foto © Jaggie & Martijn
BMW Hamann E63 - Foto © Jaggie & Martijn

Porsche 996 Techart GT Street
Een beest van een auto! Wederom bij een winkelcentrum waar we ook al de Alpina B5 hadden gespot. En in het wit! Met zwarte velgen, een zwarte vleugen en zwarte achterlichten komt het wit mooi tot z’n recht. De auto trok enorm veel bekijks van mensen dus het duurde even voordat er goede foto’s waren. Deze Techart gaat in 3,7 seconden naar de 100 en is voorzien van 646 pk!

Porsche 996 Techart GT Street - Foto © Jaggie & Martijn
Porsche 996 Techart GT Street - Foto © Jaggie & Martijn

De AMG’s in het wit van Mercedes
Uiteraard doet Mercedes goed mee op de markt van witte auto. Zo hebben we op diverse locaties een aantal erg fraaie exemplaren van witte auto’s gespot. Naar Jaggie’s mening is de CLS 55 AMG een van de fraaiste exemplaren van Mercedes. We waren blij deze te spotten aangezien hij niet veel in het wit rondrijdt, net als de SLK. Deze pimp-Duitser stond bij het hotel waar we inmiddels kind aan huis waren. De valet parking wist ons bij aankomst vaak al te vertellen of er wat leuks stond.

Mercedes-Benz CLS55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn
Mercedes-Benz CLS55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn

Onderstaande E55 AMG is de E waar Martijn zelf in heeft mogen rijden. Hij was foto’s aan het maken van de auto en toen vroeg de eigenaar of hij Martijn er even in wilde zitten. Dat is een kans om niet af te slaan dus Martijn zat snel op de bestuurdersstoel. Toen vroeg de eigenaar of Martijn er zelfs even mee wilde rijden! Zo gezegd, zo gedaan en Martijn maakte zijn eerste ritje in een E55 AMG, een auto met een V8 Kompressor, 476 pk en een top van 250 kilometer per uur!

Mercedes-Benz E55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn
Mercedes-Benz E55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn

De G klasse in het wit! Wat een enorm vette vak is dit toch ook! Op Autoblog was er al vraag naar en hier is hij dan! Op de foto is hij in een leuke combo te zien met een Audi ABT AS8. Leuk detail: we hebben ook een G55 AMG gespot met kenteken 1. Dit is een van de auto’s van Sheik Maktoum die een heel arsenaal aan witte G’s heeft met kenteken 1. Die kwamen we tegen bij het Jumeirah Beach Hotel. Onderstaande foto’s zijn gemaakt bij onze geliefde Starbucks die ons veel mooie spots heeft opgeleverd!

Mercedes-Benz G55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn
Mercedes-Benz G55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn

Een witte SL! Klinkt niet echt bijzonder maar wat je in Nederland en België rond ziet rijden zijn voornamelijk grijze en donkerkleurige exemplaren. Deze witte SL55 AMG mag zeker niet worden overgeslagen. We zijn er een aantal van tegengekomen waarbij de een SL65 velgen had en de ander wat oudere AMG velgen. De 65 velgen staan behoorlijk goed op een 55. Een dikke V8 Kompressor

Mercedes-Benz SL55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn
Mercedes-Benz SL55 AMG - Foto © Jaggie & Martijn

Dubai was voor ons een groot succes op spotgebied. We hebben veel gespot en zijn thuisgekomen met ongeveer 270 spots en meer dan 900 foto’s. Naast het feit dat je er goed kan spotten is de bevolking ook superaardig. Dit mag niet vergeten worden. In Nederland wordt je nog wel eens vreemd aangekeken als je foto’s maakt van een auto of hebben eigenaren het liever niet. In Dubai was dat helemaal niet het geval. Iedereen vond het erg leuk dat we foto’s maakten van hun auto. Soms wist men niet eens dat hun auto speciaal was. Veel mensen die ook even een duimpje omhoog staken of even zwaaiden, wenkten of soms speciaal stopten. Van niemand hebben we een negatieve reactie gehad en dat is in combinatie met een heerlijk klimaat voor ons een reden om zeker nog eens terug te gaan om op zoek te gaan naar meer dikke auto’s!121 reacties

Echt vet lauw!! vooral die G55 amg
zeer mooi :D maar ik zou ook wel wat foto’s zien van dubai zelf;)?
Harold speed 1 !
wat mooi wit is helemaal in! alleen die ander autos zoals zeg maar een bentley enzo of rols royse die moet je niet in wit nemen omdat ze niet sportief zijn maar op sportautos is wit heeeeeeeeel erg mooi
……je word er even stil van…
Yup! It´s official! White is back! En ik moet zeggen dat ik het ook héél mooi vind staan!

Ik had van de zomer nog een witte M5 gezien. Toen vond ik er niks aan, maar als ik dit zo weer zie……absoluut prachtig!

Stuk voor stuk prachtige wagens behalve dan de Cayenne´s en de G55, maar dat komt omdat ik ze gewoon niet mooi vind.
Volgens mij gaat dat in Dubai helemaal niet over “in” of zo. Het is met die brandende zon gewoon pure noodzaak om witte auto’s te hebben.
In Arizona en Californië zie je dat ook, en wat je ook ziet is andere kleuren, mat afgeblakerd van de zon. Hoe donkerder, hoe afgeblakerder een auto er daar uitziet.
GE-WEL-DIG !!!
mooimooimooi tis bijna sinterklaas, misschien vraag ik wel een witte…
@sacha

“Ze boekten een kamer met zeezicht in de plaatselijke jeugdherberg”

LOL :P

Erg mooie spots! Ik ga toch eens serieus nadenken over een reisje naar Dubai.
a8, q7, cls, m6.
sorry guyz ik ben ff verdrietig. Al die emoties opeens
@ Zoef:

Er reden ook genoeg zwarte en andere donkere auto’s rond hoor :)
pieter autofreak
fuck up monaco. ik ga naar dubai!!!!!
DAMNED, waarom ben ik niet in DUBAI geboren, dit zijn de mooiste autos bij elkaar die ik ooit heb gezien, graag nog een veyron en een koenigsegg in het wit ;-)
Echt super vet!!! Mijn complimenten. Even over de 997 Turbo. Ik was 20 november bij PON en daar stond een witte 997 Turbo en een witte 997 GT3. Dus je ziet ze wel maar ze zijn zeldzaam in het wit.
-edit: tot ziens tomek-
Mooie reportage. Vind wit sommige auto’s erg goed staan, maar sommige ook totaal niet. Ben beniewd wat de volgende kleur mode wordt :)
Is het woensdag ofzo?!
@Tomek

jeetje wat een overdreven reactie!
wel vriendelijk dat je ‘met vriendelijke groeten’ afsluit :P
Zoef heeft gelijk, maar wit staat mi. ook goed in de minder warme landen;)

Heerlijke reportage!
Patrick van Zundert
Gave reportage over witte auto’s in Dubai.
Ik kom zelf regelmatig in Dubai en blijf onder de indruk van luxe witte auto’s die je daar regelmatig tegenkomt.
@Rick dos.
DAT ZAL HET ZIJN !
Woensdagmiddag natuurlijk en iedereen is zenuwachtig voor Sinterklaas ;-)
Wat een foto’s zeg! Vet!
Maar het pimpish wit blijf ik toch maar niets vinden hoor…
SiLVeR(C)HaiR
In deze volgorde : M6 (zwarte velgen), M5, AS8, Q7 … en als allerlaatste de Cayenne Hamann.

Fantantische fotoshoot.
@JANUS

Yep! En als iedereen niet oppast dan krijgen ze een trap van mijn bootsize nummer 8! Zoals je kan zien ben ik al met mijn Sinterklaasgedicht bezig…….en wat vind je ervan?! ;)
@Rick dos.
Ja, je gaat lekker. Ik zou het alleen eens proberen zonder leestekens. Schijnt helemaal in te zijn !

(Overigens, bootsize 8 ?! Hahahahaha. Beetje gay achtig klein hoor ! ;-) )
-edit: even ontopic aub!
Volgens mij denken ze daar echt wel over na hoor.
Diewertje zegt het zelf !
hele mooie foto’s en hele mooie auto’s
Dan mogen die ‘!#$%&_!&”$ in mijn geval wel eens beter nadenken! Ik bedoel hoeveel geurtjes kan je wel niet krijgen! ;)
JAGGGIIEEE !!

je artikel staat dan eindelijk maar toch op Autoblog!

Super geschreven, en ondanks dat ik al veel van je gehoord had, was het weer interessant om te lezen!
leuke jeugdherberg ;)
MV SINTERKLAAS
Kinderen, mijn kinderen……


Willen jullie mij allemaal graag met respect bespreken aub?
Ik wil alleen even zeggen dat ik vorige week veilig aangekomen ben! Zojuist even mijzelf op de hoogte gebracht van het laatste autonieuws en dan blijkt dat ze in Dubai, mij, de geachte Sinterklaas, nadoen door hun vervoermiddel een chloorbehandeling te geven! Ik heb al jaren geleden mijn Schimmel behandelt en zie nu dus dat ik aardig voorruit liep op de mode!

Speciaal voor de heren JANUS en Rick dis….

Aangezien jullie taalgebruik niet van hoog niveau is dit jaar, zal ik genoodzaakt zijn jullie te korten in jullie cadeau dit jaar.
Maar wees gerust… Ik zal de centen beleggen en volgend jaar met een Masarati MC12 Corsa aankomen voor jullie samen om te delen! Ik las namelijk dat jullie die auto graag delen met vrienden!

Een voorwaarde:

Je moet je schoen wel op het circuit zetten waar Masarati dat van mij verlangd!

Met zeer vriendelijke groeten en dank aan Autoblog verblijf ik,

MV Sinterklaas ;)
jongens wat een BRUTE fotoreportage is dit…weet echt niet welke ik moet kiezen…..zitten zo ontzettend veel mooie auto’s tussen……ga denk toch voor de m5
Leuk stukje, hoewel jullie best vaak gespot stukjes plaatsten, vind ik het toch telkens weer leuk.

Quote : Van de W12 hebben we een aantal gezien maar slechts een paar in het wit. Opmerkelijk.

ik vind het al supervet als ik 1 W12 zie in welke kleur dan ook :P
mooi mercedes vooral die cl van kleemann,en de g55 amg toch wel andere kleur nooit gezien in het wit wel speciaal.cls was ook bruut.
Damn, kwijl op mijn toetsenbord. In of niet in, de auto’s onder de witte lak mag je bij best in de garage parkeren hoor :D
Pff wat zijn Nederlanders ook echt simpel he… Ik ben meerdere malen in Dubai geweest en heb al eerder stukjes erover geschreven dat alles daar gemaakt is voor de toeristenindustrie omdat de olie op begint te raken. Ze hebben misschien wel wat geld (heel klein deel van de bevolking), maar aan cultuur en historie helemaal niets. Die mensen daar zijn zo triest, als je niet geloofd in hun geloof krijg je geen studiefinanciering en dat is nog maar echt het begin! Er zijn tal van dit soort maatregelen, een vriend van mij zn pa doet zaken met een kerel daar en echt zij laten gewoon voor een weekendje even wat hoeren overvliegen vanuit Europa en tegelijkertijd zeggen ze schijnheilig: ‘geen sex voor het huwelijk etc etc etc’. Jammer dat niemand maar dan ook echt niemand van jullie dit ziet. Natuurlijk hebben ze veel geld en mooie auto’s maar is het dan ineens een mooi land?! Wat nog triester is dat mensen voor deze auto’s naar een land op vakantie gaan. Wat wil je daar verder doen? Skieen? kan veel beter in Europa, aan het strand liggen? kan in Zuid Spanje.

Dan nog even over de vervuiling, wij hier in Nederland doen veel eraan om aan het milieu te denken. Daar heeft bijna ieder huis een aparte generator die op diesel loopt om stroom op te wekken aangezien ze lang niet overal stroom produceren om huizen etc van stroom te voorzien. Dat is zo verschrikkelijk vervuilend en zo asociaal maar het probleem is dat zij dat gewoon niet door hebben, zij kijken niet verder dan hun neus lang is… En wat doen wij? Wij vinden het een prachtig land, nou echt schiet mij maar lek!
@Rick
Jij stemt op Groenlinks of hebt dit gedaan?
Echt een heel ander wereld daar, zou wel eens een keer met zo’n yup daar willen ruilen. Dat zijn echt de mensen die leven!
ECHT F#CKING BRUUT. Die kleur staat gewoon super vet op de auto’s daar, hier zou het anders zijn denk ik:P (nou zijn het ook geen standaard auto’s, maar toch…)
Prachtige auto’s, maar die Cayenne van Hamman is echt lelijk.
@Rick

die geschiedenis word nu gebouwd
gaan hun na dubai om daar autos te spotte hahahah nejj dan ben je niet zielig
nou jawel, maar dat zal vast niet de enige reden zijn om naar dubai te gaan ;), als er aleen kamelen waren wou ik er ook best heen
willen
Heel leuke reportage Jag&Martijn! Ik heb alles gelezen en ik vond de stukjes erbij ook interessant. Veel leuke auto’s, vooral de tuning die ik nog niet kende, zoals die Cayenne en die CL.

“In Amsterdam is onlangs een witte Carrera S uit Italië gespot maar veel is hij nog niet gespot. ”
Ik zag er vandaag ook nog eentje in het wit en dacht meteen aan Dubai :P

@Rick het is gewoon leuk om te profiteren van al die vette auto’s en van de omgeving, de rest zal ze denk ik worst wezen :P
“zeer mooi maar ik zou ook wel wat foto’s zien van dubai zelf;)? ‘”

Voor reis foto’s zit je verkeerd op een auto blog :P
@Pieter

dat heet “een hobby hebben”: Reizen en auto spotten.. :D
Whahaha, die eerst Cayenne!! Lachwekkend:)
prachtig al die auto’s zijn schitterend in het wit
Wat een mafkezen daar. Ik kan auto’s in het wit nog steeds niet mooi vinden (en dat is jammer aangezien wit populairder wordt). :(
In 1 woord:


GEWELDIG
Heb de foto’s nog eens goed bekeken om een oordeel te vellen van welke ik het liefst zou willen! Maar shit eej…. Dat is echt heel moeilijk! Het is wel een heel bijzonder rijtje samen!

FF in the picture….

Die Gallardo = de mooiste, stoerste

Die AS8 = best wel dik, witte velgen! :)

Die Cayenne Gemballa = De enige waardige Cayenne voor de Porsche badge erop! Zo over the top, dat het weer helemaal super is!


Maar toch… Degene die ik het liefst zou willen is de F430 ( staat niet in het wit, bij de Bentley Continental) En ik ben benieuwd hoe die eruit ziet in het wit, want dat heb ik nog nooit gezien, maar lijkt me heel erg mooi! Met dikke witte velgen erbij! :)
Kunnen we die Techart GT Street en die witte M6 ook in HighDef krijgen????
Lijkt mij een mooie Wallpaper. Vooral de M6 van de zijkant. Pleeeeeaaaaaaaaaaaase
Peugeot407coupe
Die Q7 is zooooooooooooooooooo bruut en de porsche cayenne is zoooooooooooooo lelijk!
Hartelijk bedankt voor de leuke reacties. Voor mij was het de eerste keer om een stukje te schrijven op Autoblog. Bij het teruglezen op het web valt toch op dat sommige dingen best scheef klinken. :)

@A-Town, ja dat moet lukken, ik zal Martijn even aanschieten, die heeft die. :)
@michel

je hebt gelijk helaas ;)
@Jaqqie
Thanks
Wit is geil! Wit staat die Lambo erg maar ook erg goed! :D
wat een mooie auto’s!!!
vooral de BMW’s en alle Engelse supercars
stelletje rijke theedoeken daar, IK WIL DIE AUTO’S OOK!!!!!!!!
Heel indrukwekkend! Zoveel moois bij elkaar (met een paar uitzonderingen dan)
Prachtige fotoreportage!
Hmm,

Ik was eerst sceptisch, maar nu zie ik dat wit ook mooi is. En toch zou ik (als ik het geld had) die karren GEEL laten spuiten…:)

Nog opvallender/more shocking…
Stuk voor stuk pooierbakken. Wat een graf kleur zeg.
Geil ^^

Dubai here I come. Echt vet.
Ik twijfelde bij die door Hamann getunede Porsche echt even of ik wel verder durfde te scrollen…en ik vraag me af waarom ik dat in godsnaam gedaan heb…
kom op, die Hamann BMW’s 5 en 6 met dubbele onderkin en overdosissen tupperware…die zien er toch gewoon niet uit mensen!
Heyyy Martijn en Jaggie. Erg nette “reportage”. Ziet er goed uit! Ik had al foto’s gezien op het E46 forum ;)

groeten
In dubai heeft ‘wit’ nog een functie. Wit kaatst namelijk meer zonneschijn af dan donkere kleuren waardoor het koeler in de auto blijft. Dus of het hier een kwestie is van mode of gewoon een gevolg van een functie weet ik niet.
So.. geckk man.. ik was in miami geweest afgelopen jaar.. en daar is t oowk zo gek, alleen zie je daar niet zo veeel in t wit.. maar wel genoeg:D vooral die Hamann E63 en de vanquish s zijn gek!!.. kijk een xtje in miami als je nog geld over heb;)!.. groetjes
http://www.carefreelifestyle.com is trouwens een site van een verhuur bedrijf in miami.. daar kan je alles huren.. o.a. Lamborghini’s, Bentley’s, Rolls Royce ect.. maar oowk huizen enzo.. hoop dat jullie er wat aan hebben;)
groetjes
Hee erg leuk stukje, ik heb ze zelf ook allemaal zo’n beetje gezien daar! Zelfs nog in een taxi achter een Veyron gestaan bij het stoplicht. Hij was na 10 seconden uit het zicht verdwenen, maar daarna nog zeker 20 seconden te horen toen hij over Sheikh Zajed Road verdween! Wat een geluid!!! Maar even over die 50 tot 100 euro entree voor de Burj Al Arab, met een beetje vindingrijkheid kom je veel verder hoor! Ben er vorige maand nog geweest met een collega voor mn werk, gewoon met de taxi af laten zetten voor het Jumeirah Beach Hotel (ligt er naast), naar binnen lopen met een beetje arrogante kop alsof je er thuis hoort (zonnebril ophouden!) en doorlopen naar het strand. Via het weggetje richting Burj Al Arab lopen totdat je bij de brug van het vaste land naar de Burj Al Arab uitkomt. 3 stappen via het talud en je staat op de brug en verder gewoon stug doorlopen. Zie daar de 5 witte rolls royces phantoms in het wit en 2 in het zwart, F430, Murciélago etc als hotel auto’s. Ook hier weer gewoon stoïcijns doorlopen de lobby in en de lift in naar boven om een cocktailtje te drinken in de bar bovenin (dat uitstekende deel zeg maar). De inrichting is tè kitsch voor woorden, maar voor 12 euro voor een cocktailtje heb je wel een mooi uitzicht over de palm en de stad zelf, niet duur toch? Have fun voor wie er nog een keer naar toe gaat!
Salaam Aleikum
SUPER!

1 wagen is niet mooi, das die getunde cayenne
al de rest is zo lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr……
wat een geweldige autos staan daar… wit is zoo mooi erop.. niet te geloven.
@ [email protected]

Waar maak je dat uit op, leg dat me nou eens uit omdat ik de asociale houding van hun t.o.v. de wereld erbij haal? Ik zeg toch ook tussen de regels door dat wat wij hier aan besparen doen in geen verhouding staat met hun oftewel onze besparingen zijn veelal nutteloos alsof dat een houding is die groenlinks ambitieerd :/ en nog even voor de record, ik heb vvd verdonk gestemd…
Errug cool! Thanks for sharing!
Zooo.. das een Hoop I-Pod wit :P
heb gister nog een Witte 335i gezien (2006/2007 edition)
en er rijd hier soms es een witte Gallardo rond..
sommige auto’s zijn echt ZO vet int wit!..
maar andere worden er alleen maar lelijker op! :P

Doe maar een Barabus CLS Rocket. Int wit! met Zacht Suede Beige Interieur Full options :P (al zecht de Witte buitenkant genoeg.. hehe)

Hele mooie foto reportage! :D
Schitterende foto’s! En wit staat inderdaad echt goed bij veel van die auto’s. De Audi A8 vind ik heeeel strak en die Corvette ziet er ook gaaf uit. En die Porsches, vooral met die donkere achterlichten!
Goed gedaan jongens!!!
Missen jullie net als ik de echte topper op deze foto;s
de LEXUS die is helemaal te bont.Daar kan zelf de bentley niet tegen op
@ hoogheid

Waar zie jij een Lexus..? :s En al zou je hem zien, een Lexus kan echt niet op tegen een Bentley, wat denk je zelf :).
Van Ford naar Citroën
Wel leuk al die foto’s van min of meer dikke witte auto’s. Alleen jammer dat je in Dubai al weer moet remmen voordat je goed en wel bent opgetrokken. De kans bestaat anders dat je vast komt zitten in het woestijnzand. Ook is het de vraag of deze auto’s nog wel kunnen optrekken na de eerste de beste zandstorm.
Overigens… die jonge gassies mogen de auto even lenen van hun pa om de blits te maken. Beter is het daarom te spreken van rijder en niet van eigenaar.
mooie spots, zelf hebben wij ook foto’s op autogespot ge-upload maar wij zijn eraf gegooit vanwege faken van spots.. maar daar klopt niks van.. hele mooi auto’s!
Wit is echt wel een topkleur voor race- & klasse-auto’s. Jammer dat je er in België nauwelijks tegenkomt.

Die witte Alpina’s mogen onmiddellijk naar België verscheept worden.
@ mvagusta

ik heb wel eens een witte f430 gezien en dat ziet er echt geweldig uit ;)
1 minuut stilte aub …………………………………
……………………………………………………..
…………………………………………………………
……………………………………………………….
………………………………………………………
hey

@mvagusta
ik deel volledig je mening, zou die ferrari ook wel eens in het wit willen zien
verder vind ik de AS8 toch wel de vetste car die der tusse staat
greetz
kijk, dat zijn nou nog eens mooie initiatieven! ;)
doe mij maar die Q7, CL en Gallardo :-p
“Overigens… die jonge gassies mogen de auto even lenen van hun pa om de blits te maken. Beter is het daarom te spreken van rijder en niet van eigenaar.”

Ah we hebben hier te maken met een kenner. Graag zou ik hier ook even een bron van willen zien van er klopt namelijk niks van. Veel mannen van in de 20 met een behoorlijk dure auto hebben deze zelf gekocht zoals blijkt uit de verhalen die wij gehoord hebben in Dubai.
@ A-town: stuur mij even een mailtje. Dan weet ik waar ik ze heen kan sturen :)
waarom ze ze nou de lexus sc430 vergeten te fotograferen.Die hoort gewoon erbij in het wit in Dubai.als ze een goekope M6 van BMW kunnen kopen wrm niet de puper dure sc4 kopen die staat echt gelijk aan de bently continatal
@Hoogheid, omdat we die niet in het wit gezien hebben.
BTW,

wie een beetje in de buurt woont, kan effe kijken bij Van Vliet (langs de A20).
Daar staat/stond een WITTE Phantom!

Zag er toch wel STRAK uit…
Jammer dat ze de dikke l*l uithangen met onze verdiensten.
Wij maar taksen betalen en rond de oren geslagen worden dat je een “moordenaar” bent als je auto meer dan 10 liter/100km verbruikt.
Tot fijn dat de mensen vriendelijk zijn. ’t zou er nog moeten bijkomen hé?!
LOL
saskia auto lover
egt te gaaf gewoon :D
ik zo egt helemaal gek worden daar

maar een aston martin db9 in het wit ! :§
ik vin het geen succes en db9 is nog wel favoriet
lamborghini gallardo in het wit is wel te gaaf:D
en het wit doet die corvette goed
geert wilders wist het al langer, maar wit is zo populair!
Mooie reportage!

Werkelijk ongelofelijk wat jullie daar gespot hebben… En dan alleen nog maar in de kleur wit!! Bizar… Wat zit daar een geld zeg, ongekend.

Ik MOET een keer naar Dubai!! Ze gaan er nu ook een Ferrari-pretpark neerzetten, dus dat is helemaal een mooie reden om ernaar toe te gaan…


PS Jullie mogen ook een reportage maken over de auto’s die jullie in andere kleuren zijn tegengekomen!
Ik lees dat zeer jonge gasten in van die dikke wagens rijden. Je kunt op de kentekenplaten zien hoe hoog ze in de rangorde staan vanaf de prins van de vereningde arabische emirtaten. De prins heeft het laagste getal op de nummerplaat staan nl. het getal 1. De prins heeft een nogal omvanrijke familie, dus hoe lager het getal hoe dichter ze bij het koningshuis staan.
IK WIL NAAR DUBAI!!!!!!!!!!!!!!!!!
die cayenne’s zien nou niet bepaalt aantrekkelijk uit mischien hadden ze geen geld meer om de bumper met cf(carbonfiber) te bedekken en dat er daarom van die grote gaten in zitten:P
lelijk

waarom is nederland zo’n saai autoland:( ik ga verhuizen denk ik naar maranello of dubai ofzo) :)
naja alleen als je heel goed oplet zie je soms een leuke auto maar het is niet overweldigend :(

hoe lang is hier eigenlijk over gedaan om al die auto’s te fotograferen?
zwermen ze daar in bosjes bij elkaar ofzo :§
Mijn ketel heb ik in het voorjaar van 2004 ook helemaal laten overspuiten in wit samen met enkele matzwarte details. De wagen was origineel BW topaz blauw maar ik was er niet helemaal wild van, plus ik was het grijs en zwart je voor 80% tegenkomt op onze wegen eigenlijk kotsmoe.

Sinds ik mijn wagen in het wit heb gezet kom ik regelmatig witte wagens tegen binnen het tuningmilieu, alsook tegenwoordig zelfs ook al n keertje op de straat. Zelfs op de reportage op TV vertelden ze dit jaar dat op Paris Autosalon de nieuwe trend vastgesteld was … “witte wagens” … ook stond het op Essen Motorshow nokvol witte wagens.

Ik ben altijd al een beetje een tegendraads persoon geweest, ik moet altijd dingen doen die andere mensen (nog) niet doen :p Nu denk ik zelfs alweer aan een nieuw kleurtje voor mijn beestje … :) :)

Hier enkele kiekjes van mijn getuned BMWeetje :)
ps. het is een 325Ci en geen echte M3 !! (ik ben de webmaster van http://www.carstyling.net dus ik ben en tuner in hart en nieren!)

http://board.carstyling.net/vbgarage.php?do=getimage&id=1976
http://board.carstyling.net/vbgarage.php?do=getimage&id=1974
http://board.carstyling.net/vbgarage.php?do=getimage&id=1975

(meer foto’s op aanvraag … )
@ XiPHiAS
heeft jouw auto ook is ne keer in opgezet/autocouture gestaan?
PS hele mooie wagen.
klopt, deze maand ook een repo + poster in GR8/Automaxx!

danku :)
RRR!=rolls royce rules!
prachtiche wagens olie he!!!!!!
ben pas terug uit dubai en heb al dat moois met mijn eigen ogen mogen bewonderen..!

ben ook in het Bjur al Arab geweest en zelfs eventjes de parkeer kelder ingesneakt! daar trof ik een witte maybach, witte Slr, pagani zonda enz aan.. totdat ik er na 1 minuut uitgetrapt werd ;)

maargoed weer een ervaring rijker!

dubai voor herhaling vatbaar !!
Je had er een reservering gemaakt dat je sowieso voorbij de poort kwam?
Jaaah…
dat wit in de woestijn is prachtig, hoewel niet alle auo’s worden er mooier op. Neem bijvoorbeeld de BMW 6- en 7-serie, die zijn er toch niet echt beter op geworden. De bentley silver seraph is op de plek waar die thuis hoort, in Dubai! Het meest luxe vervoersmiddel dat de mens kan wensen, en met de middelen die de gemiddelde inwoner van Dubai heeft slechts een fooitje.
beetje jammer dat het om wit gaat die grijze f 430 mocht er ook wel bij
die Aston Martin Vanquish met het kenteken nummer ‘6’ …
dat kenteken is kort geleden voor, daar komt ie..:

$ 6.800.000,- VERKOCHT!!!

..dat is de prijs van alleen het kenteken!
fijn dat jullie zo opkijken naar mijn wagenpark ;) :D
wat heb ik toch een geluk dat mijn buurman een nieuwe porsche GT3 in het wit heeft…
euh….. wat zou ik zeggen…. euh…..

leuke cars, behalve die HUMMER…
DAT IS EEN JEEP, GEEN SPORTWAGEN!!!!!!! :p
Patrick van Zundert
Ik heb in Spanje afgelopen zomer een witte Q7 en een witte A6 gezien…ik ben verkocht!
Mooie reportage jongens, petje af :)
De Corvette in het wit vind ik het allermooist, gevolgd door de Gallardo en de Conti GT (Flying Spur) :)
ik ben het wel met ikke eens.. die hummer past er totaal niet bij.
die cayenne net weer wel want dat is een porsche, met een sterke motor die er sportief uitziet en ziet eruit als een gewoone sportwagen op hooge pooten.

maar ik ben helemaal “verliefd” op die bmw alpina’s
Geweldige foto’s

Ik ben zelf ook een tijdje in Dubai geweest en heb ook heel veel foto’s gemaakt van heeeeel veeeel geweldige auto’s.
van paarse Hummer’s tot witte Lamborghini’s.
Heb zelf een paar dagen in een witte Hummer rond gereden en kan je zeggen het is toch ook echt een geweldige auto.
( en past er dus weldegelijk heel goed bij)
Heb dus nog wel een paar mooie foto’s van witte auto’s. Dus als er vraag naar is wil ik wel proberen ze erbij te zetten. Audi R8 – Lamboghini – Escalade – Mercedes – Hummer – Range Rover
En na lang zoeken ook nog een witte Ferarri cabrio!!!
Wat voel ik me opeens arm……..
ik heb ze allemaal….:(
dubai is de hemel voor auto’d deze foto’s bewijzen dat degelijk keihard!!!!!!
Hey mooie foto’s, maar allemaal oud nu, want ben voor werk in februari naar Dubai geweest voor twee maand en heb heel veel schoons gezien zoals Porsche biturbo met 750 pk en in het wit, onvoorstelbaar vet.
Maar het beste dat ik daar gezien heb, was de Porche Chopster, met 7,3 liter motorinhoud fullcarbon.

Heb een filmke gemaakt, maar weet niet hoe hier op te loaden.
@Razziego: uploaden kan hier: http://www.autojunk.nl/

En over de chopster: http://www.autoblog.nl/?s=chopster
@vw tuned
haha grapjas

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).