Ongecamoufleerde GLK gespot

Auteur: , 67 Reacties

De GLK, Mercedes' langverwachte antwoord op de BMW X3, zou op zijn vroegst pas op de Detroit Motor Show geheel ongecamoufleerd te zien zijn. Maar dankzij opmerkzame fotografen aan de andere kant van de oceaan is de compacte SUV een paar weken eerder naakt gespot, waardoor het niet meer raden is naar de lijnen. Bij het bekijken van de foto's schoot mij één woord te binnen: Beefcake!

De kleine Mercedes is op de foto gezet bij de set van de filmversie van de ‘Sex and the City‘-serie, die in 2008 naar verwachting menig vrouw van middelbare leeftijd een warm gevoel van binnen zal geven. De eerste jaren wordt de GLK in Bremen gebouwd, maar het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat de productie bij een blijvende dure euro richting de productielokatie Tuscaloosa verplaatst wordt. Aan de andere kant is de Mercedes misschien wel wat aan de kleine kant voor de Amerikaanse smaak.

De styling is behoorlijk dik, en een stuk minder behoudend dan we van Mercedes gewend zijn. De spitse lijnen van de nieuwe C-klasse zijn op dit model nog eens extra doorgevoerd. Omdat de GLK geen verkooptopper zal worden hebben de designers hun kans gegrepen om een duidelijk geprofileerde SUV neer te zetten, en dat werkt verfrissend!

Wat motorenaanbod betreft heeft Mercedes nog wel genoeg keuze op de plank liggen om een leuk assortiment samen te stellen, en natuurlijk mag het 4MATIC-systeem op de kleine SUV niet ontbreken.

Kijk voor de volledige foto’s op Jalopnik.67 reacties

Dit is afschuwelijk,, srry maar dit lijkt op niks :(
lol ik zie waarom ie een concurrent van de x3 is. zelfde ”nietgelukte” koplampen! ach ja!
-edit: je was ons voor-
Nou, zo mooi vind ik hem niet… Sorry, maar een gemiste kans.

Niet dat de X3 mooi is, die vind ik ook lelijk.
Het wachten is op de Q5, hopelijk is die wel mooi!
Wat een hoekig ding. Maar eigenlijk niet eens zo verkeerd. Met de stoere voorkant van de C-klasse… Mercedes vind ik steeds leukere modellen maken!
Een antwoord op de X3, dat is te zien aan het feit dat deze auto ook lelijk is. Ik vond de X3 al lelijk maar Mercedes gaat daar gewoon een stap over heen :? En hoe kan ik deze auto nog serieus nemen als die auto ook iets met ‘Sex and the city’ te maken heeft? niet dus…..
Vind hem stiekem wel een stuk mooier dan de

X3 en die nieuwe volkswagen.

Nou athans daar moet hij toch tegenop ?
Korte Mercedes-Benz C-klasse Combi met een enorm hoog voorhoofd.
Oeh, die is lelijk, wel mooier dan de X3 maar dat is niet zo moeilijk. Hopelijk went het snel, net als de X6 deed, want deze auto gaan we waarschijnlijk vaak zien als ie eenmaal te koop is…
Wel mooi maar ik denk niet dat ie veel gaat verkopen, want ten eerste het gaat zeker wel duur kosten, ongeveer een ML prijs. En ten tweede wat heb je aan deze auto:S, als je een suv wil van merc kan je net zo goed een ML halen die veel mooier dan dit is, mercedes weet het zelf ook dat ze het niet goed gaan verkopen, maar ze willen met alle auto’s van BMW blijven concureren, en ik denk dat dit een goeie zware concurrent wordt voor de X3 die ik zelf helemaal niks vindt, maarja we zien wel, GLK gaat zeker wel meer dan de X3 verkopen…
hmmm is dit een grap?
Weet je wel zeker dat Mercedes een productielokatie in Spartanburg heeft? Ben je niet in de war met BMW?

Bedoelde je niet Tuscaloosa?

Kan het ook verkeerd hebben hoor…

Ik vind deze auto er in ieder geval niet slecht uitzien. Maar in het model zie ik toch wel veel overeenkomst met de X3.

-edit: argh, beginnersfoutje van uw blogger…Maar we houden het even onder ons, ok?-
een totaal nieuwe klasse .. dit .. de R.D.H.D.B.Z.E.L.O.S* ..
sinds de volvo 740 sedan niet meer vertoont ..


*(ruiten die hoger dan breder zijn en loodrecht omhoog staan)
Hij doet me trouwens ergens denken aan de Subaru Forester, en das niet goed…
@ Hakan; Hij gaat zeker weten een stuk minder kosten dan de ML. X5 en X3 kosten toch ook niet even veel? En daar zijn het concurrenten van.
@ Citrofiel

Ja dat weet ik ook wel, maar toch denk ik niet dat hij erg goedkoop gaat worden, trouwens er is ook niet een groot verschil tussen de X5 en X3 hoor..
De voorkant ziet er zo beter uit of niet?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
@Hakan
Een verschil van ongeveer 10 mile is best groot hoor…
@ Hakan; X3 is vanaf €46300, X5 vanaf €70100. Verschil van bijna 14 mille. Vind ik niet weinig.
Wat een vreselijk creatuur is dit zeg. Ziet er compleet mislukt uit. Hoekig kan best mooi zijn (kijk maar naar Chrysler) maar dit is compleet uit verhouding. Alsof ze 80% van de onderdelen van de C-klasse moeten recyclen hebben om toch maar de kosten zo laag mogelijk te houden (en de winsten zo groot mogelijk).

Triest!
@sir smokalot

Neeeeee, zo makkelijk gaat het niet.

Krijg niet eens love. Ik had de foto´s al op deze topic geplaatst.

http://www.autoblog.nl/archive/2007/09/28/spyshots-mercedes-glk

Kijk, van robbie kreeg ik tenminste een stickertje op mijn hand. En daar doe ik het ook niet meer voor….. :D :P
@Citrofiel en RA999

Ik denk dat Hakan het vorige model X5 bedoeld.

X5 3.0d 65.200
X3 3.0d 62.050
Doet dit niemand denken aan de G-klasse ?!
Ik vind dat dier daar wel wat van weg heeft, beetje verkleind en gemoderniseerd maar de pure lijnen van beide wagens vind ik erg op mekaar lijken.
Vind hem alleszins niet mooi, maar hij zal tcoh weer verkopen omdat er een ster op de neus staat, zeker ?
@ Rick dos; :o Waar haal je opeens de prijzen van de vorige X5 vandaan? Maar vergelijken met dezelfde motoren vind ik ook wel een beetje vreemd. Het gaat tenslotte voor de X3 om een topmotor, en voor de X5 om een basismotor (soort van).

Prijzen nu:
X3 3.0si €60000
X5 3.0si €70100

X3 3.0d €62050
X5 3.0d €72100
@ Rick II

Van mij mag je wel een dagje met gekleurde pen schrijven hoor. Moet je alleen wel beloven niet te morsen met je ranja.
Als dit niet afdoende is komt de autoblog-slaaf je wel een keer een kusje geven, krijg je meteen love ;)

@Sus

Ja klopt! Mercedes heeft dit al eens eerder geflikt met de SLK en de CLK, die eigenlijk ook heel veel op de SL en de CL leken. Stelletje oncreatieve geesten daar in Stuttgart…
@C6.R
Lijkt toch meer hierop.
@Citrofiel

Een profesioneel maakt zijn bronnen niet bekend. Heb je gehoord dat het volgende week autoweek is? ;)

Voor de rest, je krijgt van mij geen tegenargument. Ik wilde alleen maar aangeven dat ik denk dat dat het was waar Hakan aan dacht.

@Sir Smokalot

Als die autoblog-slaaf Lotte is, dan nee, dit vind ik niet afdoende. Als de autoblog-slaaf iemand anders is dan is dit afdoende… ;) en speciaal voor de ranja doe ik wel een slabbertje aan. :)
@ Rick dos; Nee, dat wist ik niet. Leuk! En blij toe dat ik geen tegenargument krijg, want ik ben toch wel aan mijn bed toe… Een discussie is leuk, maar niet ten koste van slaap. Dat doet AB zelf al genoeg. Mijn slaap inpikken. :P
@Citrofiel

Is goed. Truste kerel. ;)
I like! goed gedaan mercedes
@ Citrofiel en Ra999

Ik bedoel de vorige X5, die nu ongeveer 60.000 euro is en een X3 is ongeveer 55.000 of 50.000 denk ik en volgens mij is dat niet een grote verschil want, als je een x5 wilt kan je eenjte nemen die op 20.000 km ofso is dan kost ie wel goedkoper dan die x3, dus ik zie de nut van de nieuwe auto’s niet die op 0 km zijn.

En dat is ook bij de GLK en ML, als je een ML wilt, maar niet genoeg hebt om een 0 km ML te kopen, maar wel kan je de GLK kopen die 0 km is, zou ik liever een 2e hands ML kopen die op 10.000 ofso is en die net zo duur als een nieuwe GLK is..

Heb een beetje snel geschreven maar ik hoop dat jullie me hebben begrepen sorry..
nette bak:P X3 is geen concurrent !

X3 is echt troep qua uiterlijk.
mvg JD
Ehm. goh. Weet niet. Teveel guitigheid voor ’n norse Duitser. Denk stiekem wel dat ’t een Amerikaanse hardloper zal zijn, stiekem blijft het daar niet alleen maar groter worden. De best gelukte automotive/technologische benadering van pure nichterigheid; dat roept ’t bij mij op.

Als ik zo gauw kijk tel ik zelfs een (scheve) D-stijl… Waarom?
carsofcoolhaven.nl
Hahaha toen ik die koplampen/neus hierboven zag, dacht ik: nou, dat belooft wat, voor een Merc! Maar dan zie je het hele plaatje, en hahahaha wat een bakkie joh?! Lijkt wel een koreaan of zo?! Wellicht doen de foto’s hem geen recht, maar wat ik er nu van zie vind ik niet Mercedes waardig. En dat van iemand die echt geen ahum fan van de ster is ;-)

Oh, en X3’s moeten ze ook verbieden, ook niet mooi. Whoppa, gelijk het halve leespubliek beledigd hihihi
R.D.H.D.B.Z.E.L.O.S, ruiten die hoger dan breder zijn en loodrecht omhoog staan
dat verminkt deze auto. Verder wel geslaagd maar nu wil ik niet gezien worden als ik ook maar in de buurt ben van dit vehikel.
Ziet er goed uit. Juist de hoge zijruiten en het overige vierkante. Veel beter dan bijvoorbeeld een VW Golf op anabolen. Veel VW liefhebbers (of SUV haters) hier?
D.G.L.K.Z.N.Z.D.X.A.G.W.D.M.V.M.G.O.E.K. W.D.J.D.G.W.I.S.A.T.C. ;)
Deze GLK zal net zoals de X3 alleen gekocht worden door middeljarige vrouwen met geen of 1 kind. Waarom denken jullie dat-ie getoond wordt in ‘Sex and the City’.
afschuwelijk gedrocht. die neus is veel te vierkant. lijkt te veel op de GL, ook al zo’n vierkante doos. nee doe mij maar een VW Tiguan. ook niet de meest spraakmakende auto maar die heeft in ieder geval nog een eigen uitstraling, zonder te veel op de Touareg te lijken.
Hm niks detroit motorshow hij is nu al heel erg goed te zien. maarja vind het zelfde als bij de X3 een beetje armoedige uitstraling toch vanwege de naam van het merk op zoon klein karretje.
In het echt werkt hij een stuk beter, compact, krachtig en zoals gezegd verfrissend
Dit is helemaal geen concurrent van de X3, komt niet eens in de buurt!
De X3 heeft maar één echte (zware) concurrent en dat is de Land Rover Freelander!

Welke toch echt de enige echte SUV is in deze klasse!
En dan maar zeggen dat de X3 lelijk is. Deze auto slaat helemaal nergens op, het is gewoon een koekblik met ruiten erin en een paar wielen eronder.
Stoer en compact. Maar niet mooier dan de Ford Kuga en Hyundai Tuscon (de best gelukte in deze klasse). Maar goed, ik ben een zeldzaam heid, ik vind de X3 namelijk ook niet lelijk.
Inderdaad mashell. Een X3 met sportpakket en leuke wielen is een mooie auto.
@Hakan
Dat zou jij doen, maar er zijn veel mensen die wel liever een hagelnieuwe auto hebben. En dan is een verschil van 10.000 euro toch best veel…
Wat een posermobiel. Komt deze wel door een grasveld zonder vast te lopen?
Vrouwenauto? Kan me helemaal geen doelgroep voorstellen eigenlijk, behalve ‘X3-rijders’. Maar dat is vreemd, bmw-kopers lopen volgens mij niet zo snel bij mercedes binnen.
Met nieuwe BMW’s heb ik vaak dat ik aan het model moet wennen en ze dan uiteindelijk toch (héél) mooi ga vinden (5/6 serie, X3/6, Z4, etc…)

Maar bij Mercedes maken ze (wat mij betreft) de laatste tijd modellen die gelijk aanspreken (CL, S, C, etc…)

Deze GLK is overigens wel een uitzondering op bovenstaande…
lijkt op een aziaat

vind hem niet echt mooi, lelijke neus, verkeerde achterkant, verkeerde lijnen
dit wordt alleen een succes voor mensen die een merc willen
we krijgen een heel lelijk segment want de x3 is al lelijk nu deze niet moeders mooiste van mercedes en de audi q5 die waarschijnluk gewoon een suffe audi neus krijgt…
Vind m helemaal niet zo leliijk. Mooier dan een X3 zelfs :P Hij is, ehm, wel aprt vormgegeven maarja onderscheid moet er wezen ;)
Ik schijn de enige te zijn die hem wel mooi vind!
Eindelijk geen eenheidsworst maar een auto met karakter.
Een mix tussen de oude G-klasse en de moderne SUV’s. Deze zal het beter
gaan doen dan de meesten van jullie vermoeden.
in de telegraaf staat de hele auto, wel klein overigens.
Maar daar ziet hij er wel goed uit, beter dan een tiquan of een X3.
@ML320CDI: misschien even verder klikken?
http://jalopnik.com/photogallery/2009MercedesGLKSex/1000329194
ooh ja bedankt, zag ik over het hoofd.
Hoe vaker ik er naar kijk hoe lelijker ik hem vind!

Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar de freelander.
Zoooooo leeeeeeelijjjjjjjk! Bakkes bakkes bakkes
Het nieuwe “mooi” blijkt “lelijk” te zijn.
Petor zegt: geen porum.
MMm de achterkant is nie zo verkeerd, moest ik een x3 of deze moete kiezen zou ik toch zonder twijfel voor deze gaan
das weer eens wat anders, ze proberen de concurrentie weg te jagen!

wat een lelijke bak…
Zelfs een Subaru Forester ziet er beter uit !!
wat minder dan oud model
Hou sowieso al niet van dit soort wagens, maar krijgen we de rechte-hoeken-periode nu al weer terug?
Ulghh

(zegt dat genoeg?)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).