Eindelijk een Touareg met ballen?

Auteur: , 38 Reacties

Persoonlijk heb ik de Touareg toch altijd een beetje een "ik wil wel maar ik kan niet"-auto gevonden, oftewel een echte Pussywagon. En dat ligt nou niet direct aan de Touareg zelf, maar meer aan het feit dat het een moderne suffe SUV is. Maar ik moet mijn mening toch echt bijstellen.

Na het zien van deze foto’s uit het (hoe kan het ook anders) Duitse leger. Want je zou het misschien niet zeggen, maar naast het bouwen van auto’s zijn de Duitsers ook nog een goed in het bouwen van degelijk leger materiaal.

Volkswagen Touareg Leger

Volkswagen Touareg Leger

Volkswagen Touareg Leger
Altijd handig voor de boodschappen zo’n rekje…

Volkswagen Touareg Leger
Naast zijn grotere broers (via: VWvortex)38 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
vet(H)
ziet er beter uit dan die mb van het nederlandse leger
Daar gaan de mythes over SUV’s dan. ;)
En nu nog de Hummers naar Nederland!! ;)
Zeker stoer, blijf echter twijfelen aan de inzetbaarheid hiervan. Van legervoertuigen wil je toch dat ze wat simpeler en lomper in elkaar zitten met het oog op onderhoud en duurzaamheid?
@Rick dos: weet je wel hoe moeilijk het is na zo’n voorzet voor open goal die opmerkingen binnen te houden? ;)
@ Dirk.

Ik vind deze er anders ook aardig vervaarlijk uit zien.

http://www.boekje-pienter.nl/images/mb-g-v6cdi.jpg
niet mooi, wel erg grappig
Vrij nutteloos om een affuit op een gesloten dak te monteren
dit blijft toch andere koek….
http://www.salgglas.hu/images/repulo_kocsi.jpg
Jammer dat ze hem niet meteen in camo geverfd hebben.
Ik stel me zo voor dat dit een VIP-transporter zou kunnen worden om Hotemetoten mee te vervoeren door risicovol gebied. Maar de gemiddelde soldaat zie ik hier nog 1-2-3 niet in gaan rijden.
Zie je nou wel….kleine aanpassinkjes en die van mij kan zo meeracen in de Dakar. ;)

Zie hier fifth gear.

http://www.youtube.com/watch?v=7fyP0GV7K10
Ik denk dat deze Touareg bedoeld is om vrouwen in het leger te krijgen…. “we hebben zelfs legervoertuigen met “go anywheren shopping capabilities!”

Als je dan toch een leger voertuig moet rijden doe dan gelijk zoiets….
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/40/JGSDF_Light_Armored_vehicle_20070107-02.JPG/800px-JGSDF_Light_Armored_vehicle_20070107-02.JPG
En de Duitse krijgsmacht is verkocht na dit verkoop praatje natuurlijk.

http://www.youtube.com/watch?v=oSsCcIDAiTI

Blijft geniaal…. :D
Goede keus, Touareg is een van de weinige suv’s die ook een soort van terreincapaciteiten heeft. Als je dat er iig bijkoopt: terreinversnelling, midden diff lock en achter diff lock.
Dingen die je op een Q7, oid iig niet zult vinden.
*verkooppraatje
@Rick dos: ik heb in de tijd van voorbereiding van de Dakar van dit jaar meegereden met een Landcruiser en dat is een aparte ervaring….. wel cool en ook wel snel voor zo’n groot beest…. en tamelijk onverstoorbaar over oneffenheden. Van het onderstel en de ophanging zal weinig meer origineel zijn.
Overigens rijdt Tif die gast bijna van z’n “brommer” aan het eind net na de jump. Sloppy!
@wOoOdy

Een kennis van mij in Spanje heeft 2 jaar (?) geleden meegdaan aan de Dakar. Ik heb dat ding nog gezien toen het geprepareerd werd. Het onderstel is totaal anders. Hoeveel dempers daar onder zitten.

Maar in het filmpje van Fifth gear is het een “support vehicle” vraag me af of het ook zo rigoreus wordt aangepakt.
@Rick dos: die jumps (zoals aan het eind) kunnen door de standaard draagarmen waarschijnlijk niet worden opgevangen… die breken vrijwel zeker bij grote sprongen…. (je moet wel opeens 3 of misschien wel 4,5 ton opvangen bij de landing…..) daar is de standaard ophanging niet voor ontwikkeld.

De Landcruiser waarin ik heb meegereden was een auto die vooral voor de mooie foto’s (en het uitrijden) meeging en die had ook al een hele vracht aan aanpassingen.
is dat werkelijk een propellor onderaan, op foto 4? lijkt er op, maar kan toch bijna niet.

Als heb het normaal gezien niet op SUV’s, maar dit is wel lekker, heb je tenminste geen last van linksrijders (en als wel, dan niet lang met zo’n machine gun :P)
@PRF- Dat affuit is één van de beste afstandbediende affuiten in zijn soort. De bijrijder of een aparte schutter achterin heeft een bestuur-unit met een display die afhankelijk van het type, de camera met richtmiddel toont plus radar en gps-positie of dotmarking door iemand buiten het voertuig. Daarmee hoeft dus de schutter niet buiten de bepansering te komen om het wapen te bedienen. Met die laatste mogelijkheid kan er in princiepe zelfs worden geschoten op doelen die buiten zicht van de auto/schutter bijvoorbeeld achter een muur of achter dichte bosjes verscholen zijn. Dus zo slecht is deze keuze nog niet.
De Oranje Landcruiser in deze video
http://www.youtube.com/watch?v=Ssu_SQx-m0w
@Aniator- Dat is geen propellor, dat is het herkenningsplaatje en volgplaatje dat hoort bij de oorlogsverlichting die op alle militaire voertuigen zitten die in kolonne rijden.
@w0o0dy

Ik zeg ook niet dat het standaard dingen zijn. Ik vraag me alleen af of het net zo grondig is aangepakt als een “raceuitvoering”.

Zo aan de spoorbreedte etc. te zien lijkt het me niet veel af te wijken van de standaard spoorbreedte. Maar goed, dat zegt niet alles natuurlijk.
Dat glas zou ik mijn Touareg willen hebben als ik er een had!
Enige wat je hier misschien mee kan bereiken is dat een aantal Taliban strijders zich doodlachen als ze je hier in aan zien komen.

Voor de rest ben ik bang dat het ongeveer hetzelfde nut heeft als de getoonde .50 op een loopauto te monteren, kom je waarschijnlijk net zo ver mee.
Zolang ze zich dan maar doodlachen- dat voorkomt dan dat ze goed mikken- missie geslaagd als je er doorheen komt- raakschieten is niet van eerste belang- overleven en er heel doorheen komen wel.
Hoezo zouden we niet zeggen dat Duitsers goed zijn in het bouwen van legermaterieel? volgens mij komt 80% van de voertuigen die de landmacht gebruikt uit Duitsland.

Deze Touareg lijkt me echter wel een lachertje, k zou zelfs twijfelen of hij het heuveltje van foto 3 ook weer op kan komen…
Ben er niet weg van. Ik vind de Fennek altijd wel een aardig legervoertuig:
plaatje
@Bart: Leuke opmerking, SUV’s met terreincapaciteiten.

Als ik zo nodig comfortabel het terrein in moet, dan zou ik toch echt kiezen voor een terreinwagen met SUV-capaciteiten in plaats van andersom.
Met die versie met het affuit op het dak (bedankt jongens; ik dacht altijd dat zoiets een geweer heette…) zou ik me goed kunnen vermaken op de linkerbaan van de A12!
En oh ja; Het zegt misschien niets, maar alle auto’s staan op wielen van de Mercedes G. Misschien toch een aangepast onderstel…?
Jajaja, nogmaals bevestiging: matte lak is hip !
Goed, en nu weer even serieus- Dit apparaat heeft de aanduiding “Frettchen” en is getest door de Bundeswehr van Duitsland, waar hij door de testers als te min werd beoordeeld, maar waar de generaals helemaal weg zijn van deze wagen. Hij schijnt ook nog serieus getest te worden door de Bundesheer van Oostenrijk die er een goede wagen in ziet om in stedelijke omgevingen mee rond te rijden- Het ding kan harder dan de andere legervoertuigen die het heeft, het is gepantserd, het heeft een zekere mate van ruw-terrein-capaciteit en het kan worden uitgerust worden met bewapening. Het Oostenrijkse leger zou er een 100-tal van aan willen schaffen.
De afstandbediende geschutstoren is voorzien van een standaard MG3 machienegeweer- ik heb niet kunnen vinden van wat voor fabrikant die geschutstoren is.
Als ze deze nu eens met Dakar variant kruisen, dan kan dat ook gewoon weer doorgaan :P
maar wel een beetje te patserig die velgen
ik zou m’n H2 voor de Fennek inruilen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).