Telefoonnummer gezocht

Auteur: , 59 Reacties

De laatste weken lezen we veel over vandalisme en inbraken. Helaas heb ook ik er de afgelopen weken een hoop mee te maken gehad. Een paar weken geleden kocht mijn vriendin een puntgave Fiat Punto. Inmiddels heeft ze op beide voorschermen, boven de voorwielen, dikke krassen in haar lak.

En het was niet eens één handeling, ze hebben er twee keer op lopen krassen. Als het een ongeluk is: ok, dat kan gebeuren. Maar breng dan het fatsoen op om een briefje onder de ruitenwisser te stoppen. Dan ben ik coulant, ik nodig je uit voor een kopje koffie om samen het schadeformulier in te vullen. Je krijgt er zelfs een koekje bij. Maar er was geen briefje. Niet bij de eerste krassen, linksvoor. Niet bij de tweede set krassen, een week later, rechtsvoor. Wat bezielt je om andermans auto te bekrassen? Ik bedoel: mijn vriendin is niet van het type waar je een hekel aan kan hebben. Het is een lieve, zorgzame meid. Doet geen vlieg kwaad. Als ik erachter kom wie de auto van mijn vriendin bekrast heeft draai ik die persoon hoogst persoonlijk een testikel af alvorens hem naakt op het viaduct bij Hoevelaken te binden met daarnaast een spandoek met de tekst “En u dacht dat de file vervelend was?” Of iets in die richting, weet ik veel.

Drie weken terug zouden wij op wintersport gaan. Helaas was mijn zus ziek en dus stelden we op het laatste moment de reis een nacht uit. Natuurlijk is het niet verstandig een volledig ingepakte auto op de oprit te zetten, maar we hadden ook niet echt zin om hem voor die paar uurtjes helemaal leeg te halen. In die nacht heeft men geprobeerd mijn vader zijn auto te jatten. Nu heeft mijn vader een Audi A6 Allroad met een behoorlijk alarm, startblokkering, gps-tracking, the works. Niet bepaald een auto die je zonder sleutel of trailer zomaar even meeneemt. En dus besloot men met een koevoet of iets dergelijks te proberen het portier open te breken. Gevolg: een gat in het plaatwerk en een afgebroken deurklink. Het complete portier dient vervangen te worden. Ze zijn de auto overigens niet ingekomen. Gelukkig stond hij zijn mannetje, anders waren we niet alleen de auto maar ook voor 8 man ski’s, skikleding en andere wintersportbenodigdheden kwijt geweest. Wat ik me dan afvraag: welke amateur autojatter leeft er nog in de illusie dat zo’n auto te stelen is door kortsluiting te maken onder het dashboard. Het is verdomme geen Opel Ascona uit 1980! Ik weet het, het is maar materiaal, het is vervangbaar. Maar ik kan me daar enorm over opwinden, blijf gewoon van andermans spullen af!

Twee schadegevallen in een paar weken en ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die dit soort dingen meemaakt. En het stomme is dat die kneuzen er gewoon mee weg komen. Niemand die iets heeft gezien. Bij mijn vader zijn ze zelfs zo rustig te werk gegaan -ondanks de heftige schade- dat het alarm niet eens af ging. Helaas heb ik niet de middelen om uit te vinden wie deze vandalen en dieven zijn. Dus zocht ik in elk telefoonboek. Ik heb het internet binnenstebuiten gekeerd en ik heb het iedereen gevraagd die ik maar tegenkwam. Maar er was niemand die me aan het juiste telefoonnummer kon helpen. Waar is The A-team als je ze nodig hebt…59 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
groot gelijk… ik doe het van men leven niet!
tja kan gebeuren, mijn ma heeft een aanrijding geahd en alles werd prima geregeld door de aanrijder niks aan het handje al heb jen og steeds van die aapies die dit soort dingen doen
Goede tekst,
ik denk dat iedereen wel gek wordt als je zoiets allemaal te verwerken krijgt in een paar weken tijd… Zeker als men dan twee keer krast tegen je auto, zonder ooit een briefje achter te laten… Dat getuigt van zeer weinig respect!
Ik hoop voor jouw dat ze snel die sukkel vinden die geprobeert heeft die A6 open te breken.
Paar maanden geleden hebben vandalisten in de garage van m’n oma binnengebroken, omdat ze niks vonden zijn ze maar zo doodleuk geweest om de brandblusser leeg te spuiten in de auto.

http://img32.picoodle.com/img/img32/4/3/15/f_optiem_c5a0a97.jpg

Spijtige is dat je er zo goed als machteloos tegenover staat, de politie is geweest, voetafdrukken zijn genomen en vingerafdrukken ook, maar veel hoop dat de daders gevat worden heeft ze niet. Laat staan dat ze een deftige straf krijgen…
Erg voor je oma, is daar nog iets aan te doen want ik meen dat dat alles aanvreet?

Wij hebben hier het probleem dat een kat steeds op onze auto gaat zitten, dit omdat de motorkap warm is, regelamtig gebruikt zij haar nagels met alle gevolgen van dien. En dat is echt wel zichtbaar, ik ben er al vaak over aangesproken en geeft niet echt een goed gevoel op je 1 jaar oude wagen

overigens is er een kras voor de vooruit van 5cm wellicht gemaakt met een sleutel

Verder is er een plek op de motorkap van 5 op 5cm waar werkelijk de ene kras langs de andere is, precies alsof je een krasbiljet open krabt. En echt door de lak uit, ik vul die plek elke 2 weken op met een of ander product, gehele motorkap moest daarvoor vervangen worden en de franchise is 500€ > :S
Als ze aan je auto zitten, dat is een van de ergste dingein die er zijn. Toen ik nog in Amsterdam woonde, werd er bijna 2 keer per jaar ingebroken in mijn toenmalige auto (een Golf II diesel uit ’88, ja toen Gullit en Rijkaard nog een snor hadden…). Zelfs met dashboard kastje open. Onbegrijpelijk, maar niet minder hinderlijk.

Buren van mijn moeder zijn een paar keer slachtoffer geworden van jaloezie-vandalisme. Je koopt een fonkel-nieuwe cabrio. Een nacht later zit ie vol met krassen van voor tot achter, spiegel eraf, etc.

Mijn moeder zelf ziet haar auto steeds verder bekrast worden door van de shoppende huisvrouwen die door gebrek aan ruimtelijk gevoel bij het achteruitrijden uit het parkeervak te vroeg insturen. Inderdaad, geen briefje. Wel een loshangende bumper.

Het is dus niet uitsluitend beperkt tot verveelde jongeren, junks en pure autocriminelen, maar zelfs gewone mensen. Je gaat je afvragen of al die CCTV camera’s op straat nou wel echt zo’n lomp middel is.
slordig van de FOCWA hoor ..
als ze nu die krassenmakers meteen een briefje onder de ruitenwisser laten doen ..

tja .. uitzendkrachten he ..
Ik heb twee setjes startkabels in mijn garage liggen. Die aan een accu zijn gekoppeld. Ik wilde het eigenlijk aan het energienet aansluiten maar dat mocht niet van mijn vrouw. Enfin, ik heb twee bouten aan de onderkant van mijn auto’s die in de carrosserie zijn geschroefd. Elke avond als ik mijn schatjes laat slapen koppel ik de startkabels aan de auto’s. Daarna laat ik mijn hond in de garage, doe het licht uit en de deur achter me dicht.

Vervolgens kan ik met een gerust hart mijn schoonheidsslaapje doen. Soms word ik wel wakker van het gejank van mijn hond als hij per ongeluk de auto raakt, maar dat mag de pret niet drukken….ik kan rustig slapen en daar gaat het uiteindelijk om.
2 jaar geleden hebben ze bij m’n vaders Touareg ook een kras gezet over de gehele zijkant van de auto. M’n vaders auto was niet de enige, want in die nacht zijn tientallen auto’s (in Knokke) bekrast. Waarom doen mensen dit!?

Een vriend van m’n vader heeft ook meegemaakt, dat hij ’s nachts wakker werd en zag dat ze zijn (2 weken oude) Audi A6 Avant aan het jatten waren.
Hij is uit bed gesprongen en heeft ze weggejaagd, maar toen ze wegreden kwamen ze terug achteruit gereden en hebben ze hem met een mes bedreigd, de volgende keer niet meer in te grijpen (geen politie etc.).
Een paar dagen later zijn ze ’s nachts weer teruggekomen en is z’n auto met succes gestolen.
@stijn
De auto is volledig uitgestofzuigd en gelukkig bleef de schade heel beperkt.
@ Rick: DAT is pas the A team stuff!! Very impressive, luv it! :)
InfinteNissan
casper zo werkt het niet he. Als je ze nodig hebt komen ze wel naar jou toe. Wees niet verbaasd als je binnenkort in de supermarkt aangesproken wordt door een aantrekkelijke vrouw die je subtiel doch doortastend een paar vragen stelt. Ze lokt je mee naar achter met een smoes en trekt haar masker af. Zij blijkt een hij te zijn…Hannibal. De rest van het Team komt tevoorschijn en dan kan de pret beginnen.

Ze staan er overigens ook bekend om dat ze behoorlijk wat schade aan andermans auto toebrengen. Denk flips, salto’s, kogelgaten, explosies etc.
mooi stukje casper

zeker heel bedreigend als iemand nou dat ene “ding” waar je het meest van houd van alle “dingen”… bedreigt.

autobloggers verenigt u en ga de straat op we pikken het niet meer.

we zouden ook stickers kunnnen maken met: “Deze autoblogger is te slim om dingen in de auto te laten liggen en hoopt dat u een mede autoliefhebber met rust laat”
Ik heb ook al zo voorvallen meegemaakt.

Uitgegaan in Leuven en de auto gezet op de hoofdstraat waar vrij veel politie kwam. We kwamen terug en er stond een combi nummerplaten op te schrijven. Reden: over een lengte van een dikke km!!! waren er vrij veel spiegels gewoon afgeshot, alsook die van mijn vriend. Gelukkig waren de kosten maar 70euro voor een nieuwe spiegel maar dat zal wel oplopen naarmate je een duurdere wagen hebt.

De audi van mijn pa stond ergens geparkeerd, hij kwam terug en zag dat er iemand in de achterkant was gereden. Nu niet zoveel schade maar je zag duidelijk dat het een jeep/pick up was met een bull bar omdat aan de achterbumper niks scheelde maar wel er net boven. Ook geen briefje of dergelijks.

Duidelijke gevallen van vandalisme en gebrek aan respect, als ik per ongeluk in iemand zijn auto rijd zal ik wel een briefje achterlaten met mijn telefoonnummer, maarja ik zit dan ook elke dag op autoblog om mijn passie te bevredigen…
@dekster

voetafdrukken en vingerafdrukken?? Bij ons zijn ze ’s nachts binnengebroken en gewoonweg met de auto weggereden uit de garage. Een pv’tje werd opgesteld en dat was het!
ik denk dat het een buitenlander was

niet discriminerend bedoeld maar grotendeels van de nederlanders en belgen weet dat ze zo een wagen niet op zulke wijze kunnen stelen

buitenlanders zijn soms niet op de hoogte van de technieken en proberen zo al eerder in te breken
Ik rijd in een oude bedrijfs auto. Een Peugeot Partner, grijs kenteken. En het is duidelijk te zien dat het een bedrijfsauto is geweest. Vol deuken en krassen van personeel wat niet heel veel geeft om de auto van het bedrijf. Maar daardoor was hij voor mij wel goedkoop in aanschaf. Er zit niets van waarde in, geen dure radio, geen dure navigatie systemen. Het enige wat argwaan zou kunnen trekken is het slot op het dashboard kastje. Nu had ik hem die zaterdagnacht langs de weg geparkeerd omdat er op de oprit geen plaats was. De volgende ochtend komt de buurman en die verteld me dat er ingebroken is in m’n auto. Bij aankomst krijg je dan dat vreselijk rotte gevoel, dat je je ruit kapot ziet, je auto vol glas en een baksteen op de bestuurders stoel. Nou heb ik nooit wat in de auto liggen van waarde, ik woon de driekwart van de tijd in Amsterdam en na 3 fietsen kwijt te zijn geraakt met de duurste sloten er op neem ik met m’n favoriete vierwieler geen risico.

Helaas dat de oplossing van Rick Dos niet werkt, een dergelijk system zou ik een hoop voor over hebben. Het geldt ook niet alleen voor auto’s, als je kijkt hoeveel motoren er gejat of gesloot worden. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik hoor van een motor die de volgende dag op z’n zij lag met de bijbehorende krassen en scheuren.
En dan komen we bij onze vrienden in het blauw, ik begrijp dat ze niet zo veel kunnen doen, maar houd dan in ieder geval de schijn op dat het je interesseert dat iemand zojuist weer voor een paar honderd euro de boot in is gegaan. Toen m’n vader bij een goed vernielde deur bij de politie kwam hebben ze hem letterlijk grinnikend verteld dat het leuk was dat ie aangifte kwam doen, maar dat het allemaal niets zou uitmaken.
@tom: als je dan toch op basis van afkomst wil gaan gokken over de identiteit van de daders…. de meeste grote succesvolle criminele organisaties die zich professioneel met auto diefstal bezighouden zijn “voormalig oostblok-organisaties” dus waarschijnlijk is het precies omgekeerd en is het één of andere simpele ziel die nodig een shot nodig heeft.
Een vriendin van me is Poolse en die heeft me eens verteld hoe die Oost-Blokkers te werk gaan:

Ze gaan naar een garagebedrijf en halen daar een bon (vraag me niet hoe) met allerlei auto-onderdelen erop. Daarna gaan ze een auto stelen, daarmee rijden ze naar een bos waar ze worden opgewacht door het demonteer-team. Deze haalt de auto uitelkaar en de onderdelen worden naar Polen gereden.
Bij de Poolse grens laten ze de bon zien om aan te tonen, dat ze die onderdelen in NL gekocht zouden hebben. En zo worden de auto’s op slimme wijze de grens overgesmokkeld.
ja dat zij ik ook : meeste nederlanders of belgen kennen er veel van ik zeg niuet dat de buitenlanders dit gedaan hebben en idd de oostbloklanden zijn daar voorloper in maar als 1 man/vrouw alleen handelt kan het evengoed hoor
Herkenbaar. Nieuwe Seicento Sporting, de dag na de auto opgehaald te hebben kom je terug van het winkelen is de hele rechtervoorkant naar de kl#te.

Uit eigen zak moeten betalen natuurlijk.

Krassen e.d. kom je helaas wel vaker tegen hier in Amsterdam.

Zonder garage kan je hier eigenlijk niets ‘moois’ hebben. (klassieker oid).
Heel herkenbaar stukje.

Heb het afgelopen woensdag voor de 3e keer meegemaakt helaas. Kom je terug van een leuk dagje Genève, om er op de parkeerplaats van Schiphol achter te komen dat mijn net 3 maanden oude Grande Punto flink was toegetakeld, waarschijnlijk heeft iemand een deur uit zijn handen laten waaien ofzo, kortom dikke deuk en lakschade op de zijkant, maar briefje ho maar.

Is het tegenwoordig maar normaal om andermans spullen te slopen en dan weg te lopen??
Op een klassieker zou ik helemaal door het lint gaan. Belachelijk eigenlijk dat het zo moet zijn. Dat mensen het liefst met een geweer in de auto zitten te wachten tot er een potentiele dader aan de auto komt. Het gebrek aan begrip is enorm. Ik zie vaak genoeg een mooie auto en dan mag ik graag even naar binnen kijken. En dan heb je soms dat er een bezorgde eigenaar aan komt om te vragen wat je doet. Ik ben blij dat ik dan kan zeggen dat ik het zo’n mooie auto vind en dat ik er graag naar mag kijken. De vriendelijkheid van het overgrote deel van die mensen is overweldigend. “Je mag er ook wel even in zitten” of “Als het je leuk lijkt kunnen we wel een stukje rijden”. Hoe haal je het dan in godsnaam in je hoofd om zo’n auto te gaan bekrassen. Jaloezie vandalisme, ik kan er oprecht niet bij. Gun iemand anders ook wat, die heeft er keihard voor gewerkt. En dat geldt voor iedere andere auto eigenaar trouwens. Ik begrijp ook gewoon niet waar die behoefte tot vernielingen vandaan komt.

@Friez, daar heb ik geen woorden voor, dat noem ik niet eens meer vandalisme. Dat zou voor de rechter komen met bedreiging en op de tweede plaats pas auto diefstal. Je vader zal er ook behoorlijk van geschrokken zijn.
Zwaar irritant, mensen die niet met hun vieze poten van andermans spullen af kunnen blijven. Maar zo te lezen is Amsterdam ook een enorme kloteplek om een auto te hebben.
@Thijs .. ik ken dat gevoel .. heb het ook meegemaakt .. en de prijs van je auto is van ondergeschikt belang ..

in den haag overdag .. er hadden al verschillende mensen de politie gewaarschuwt .. maar die kan/wil/doet nix .. alleen je gefrustatie aanhoren als je dreigt junkies plat te rijden ..
ook is het raar dat de politie alleen fungeert als tussen persoon voor de verzekerings-agent want die moeten een proces-verbaal hebben ..
Een Punto bekrassen? Vast en zeker een stalker van je vriendin geweest…jaloezie vanwege de auto lijkt me niet echt realistisch.

Aangifte heeft natuurlijk alleen zin voor (eventueel) de verzekering (als die het al dekt), de politie houdt zich niet bezig met auto-vandalisme….die hebben het te druk om de automobilist van de zojuist gevandaliseerde auto te achtervolgen voor bekeuringen. Ik heb het ook meegemaakt, kon mn ZX op een gegeven moment met ELKE sleutel open maken….de politie? die lachte en gaf me een bekeuring omdat de auto op dat moment niet mocht staan waar hij stond.
Ik heb het ook s bij die campingzender gezien bij het programma: dat is je goed recht….en wat blijkt….zelfs al heb je videobeelden en herken je de dader als je buurman….dan nog begin je niks.
Het beste is gewoon op een vrijdag of zeterdag nacht met een knuppel en een busje pepperspray jezelf verdekt opstellen en dan de eerste de beste vandalist sprayen en daarna helemaal aan gort meppen….Hij ziet maar dat ie bewijst dat jij dat bent geweest.
vaak word er bij nutteloze reacties van bezoekers door de mensen van autoblog neergezet nutteloze bijdrage?
wat is deze hele post dan? zwaar nutteloze bijdrage
-Heb eens iemand op een parking heel hard achteruit tegen een andere geparkeerde wagen zien rijden. Die mens keek niet eens om en reed gewoon weg. Ik heb dan zijn nummerplaat met tijdstip, verhaaltje en mijn telefoonnummer onder de ruitewisser gestoken. Ik wou daar gerust voor getuigen.
– In mijn toenmalige auto: honda concerto van 1991, heeft men eens ingebroken. De ruit ingeslagen en mijn stereo installatie gejat.
Lelijke schade binnenin doordat men met een soort koevoet mijn radio eruit heeft gesleurd. Mijn hoedenplank vond ik 100 m verder, met luidsprekers, uiteraard: eruit. Mijn auto was weg. Na bellen naar de politie bleek dat mijn auto gesleept was. Dit doen ze bij ons gratis als dienst, omdat anders mensen erin kunnen en god weet wat allemaal kunnen uitspoken in je auto. Ook voor de veiligheid zei men.
Stel je voor: je staat op, je gaat buiten, auto weg: paniek, bellen naar politie: gesleept wegens inbraak. Alles gestolen uit je auto, maar echt ALLES. Tot een versleten trui die op de achterbank lag. niet te geloven.

kostte me toen (in 2001) 200 euro voor nieuwe ruit, en de installatie had een aankoopwaarde van 1000 € zonder installatiekosten.

en wat doet de politie: niks. nooit de dader gevonden.

Terwijl ik toch een abonnement heb bij de politie wat betreft boetes.
Fout parkeren: boete, 8km/u te snel rijden: boete, parkeerautomaat vergeten gebruiken: daar zijn ze hoor, boete.

criminelen vinden oppakken 1 en achter de tralies steken 2 en ze daar ook houden 3 lijkt echter een moeilijke opdracht te zijn voor de politie. (lang leve België)

Ook lang leve dus zij die de gewone burger aanpakken en niet de zware criminelen. Tenslotte: zo is het toch veilig voor iedereen?
@vinox

Ja, teveel A-team en McGyver gekeken. Denk ik… ;)
Hier in de straat hangen vier camera’s(R’dam centrum). Toch worden er 2a3 keer per maand autoraampjes getikt. Dit gebeurt op klaarlichte dag door de hele straat heen. Soms bijna elke auto die er staat(oud en nieuw, goedkoop en duur). Gelukkig sta ik nooit voor de deur(vanwege de buurt), dus hebben ze ons nog niet gehad(ff afkloppen). Dit gebeurt dus al vier maanden achter elkaar nu. Dus camera’s zijn geen optie, de vandalen hebben er maling aan en ze lopen ook nog steeds rond, dus waarom ze er hangen? Ik woon aan 1 van de drukste straten van Rotterdam. Er rijden hier altijd auto’s, lopen altijd mensen, is constant verbouwing, dus er zijn altijd getuigen. Ik snap niet dat dit kan gebeuren. Ook de parkeergarages zijn niet veilig, alleen gebeurt er hier een stuk minder. Nou heb ik wel een vermoeden wie de daders kunnen zijn, maar geen bewijs. Het blijft alleen opvallend dat ze onze auto niet hebben gepakt(I hope), daarom vermoed ik dus ook een beetje in welke richting ik het moet zoeken. Maar ja, geen bewijs he.
Ik denk dat medeblogger @Danger ook elke dag met spanning naar zijn auto gaat.
Lullig Casper. Als dit soort dingen je overkomen dan voel je je bijna maatschappelijk ‘verkracht’ om het zo maar even simpel te stellen.
Waarom zou iemand andermans spullen vandaliseren of stelen? Ik begrijp dat niet. Als ik zo iemand te pakken zou krijgen… dan…. (zucht)…. Dat is juist het moeilijke…
Goede tekst. Ik kan me goed voorstellen dat je je af gaat vragen of je de enige bent, en waar het A-Team blijft.
Als er een onbekende met zijn tengels aan m’n auto zou komen en ik betrap hem zou hij er niet goed afkomen.., verzekerd.
@Tom: Dat is waarschijnlijk nog het beste ook, anders gebeurt er echt niks. Alleen zorgen dat niemand het ziet, anders ben je zelf de lul…
@Tom en Ruben Baeten.

Gewoon aftrappen en onder aan de trap leggen(hij is van de trap gevallen). Dit moet je ook doen met inbrekers. ;)
Helaas hou je dan nog wel het getuigen probleem.
ook meegemaakt, ik heb een CRX, met een speciale lak die meer kostte dan de auto zelf, een week later, dikke kras,ruit ingeslagen, voorbumper bijgewerkt,etc

maar die jongen was niet klever en was overal gaan zeggen dat hij die mooie CRX aan de overkant had bijgewerkt, ik ben dus die jongen op het spoor gekomen, en met wat (spier)kracht heb ik het em kunnen laten opbiechten

het prijskaartje van de schade?
3780euro(slik)
Wij hebben ook vandalisten in de straat, katten. Zelfs een smart verderop is voor ze niet steil genoeg. Heb al meerdere malen op een droge zondag de auto van mn ouders kunnen gaan ScratchX-en omdat het voorscherm er niet meer uitziet. Met succes trouwens, maar voor hoelang.

Verder natuurlijk tig deukjes en 2 weken na aankoop een schaaf op de bumper. Wat een feest.

@Friez, echt gestoord van die A6. Durven ze nog terug te komen ook en bedreigen, om daarna de Audi alsnog te jatten. Lijers.

@Casper, een bepakte auto op de oprit, neem het risico maar niet, ookal zou ik ook geen trek hebben in uitladen. Maar goed dat weet je nu ook wel, getuige die braakactie. Pff echt niet grappig. Vraag me eerder af of de belading miss interessanter was.
En ‘Auto is Leeg’ sticker helpt niet, de buurvrouw kon mooi een nieuw raampje bestellen voor dr Cuore. Ding ontbeert af fabriek alles al dus ja…volgens mij een sport om dan juist raampje in te tikken. BMW ernaast bleef ongedeerd.
Helaas kan ik hier over mee praten.
In de ochtend van donderdag op vrijdag is er tussen 12 uur s’avonds en 6 uur s’ochtends ingebroken in me auto.

Bij aankomst stond me deur op een kier en hebben ze voor 1000 euro aan audio meegeplukt . Ik heb het vermoede dat ze me gevolgt zijn tot me vriendin haar huis adres.Muziek heb ik namelijk altijd zacht staan waneer ik een dorp/stad inrij i.v.m o.a diefstal en/of jaloezie.


Er is trouwens nergens een teken van inbrak schade :S?
en ja de deur zat 100% op slot .Hengelen misschien?

iig kan ik nu als student zijnde fluiten naar me instalatie en me geld.
En het gevoel dat iemand in me auto is geweest besluipt me nog steeds


Hangen die gasten!
Ik hoor niemand klagen over deurtikjes. Mensen die hun deur tegen je auto openen en daarmee schade maken. Bij deze dus. Zou degene die zijn deur tegen onze toch niet erg onopvallende(zonder stootstrips voorziene) Mazda heeft geparkeerd zo vriendelijk willen wezen om zich te melden. Ik rij met een unieke lak, dus ik wil bewust nog even de schadepost niet weten, maar het is helaas een chip, dus dat wordt duur.
tegenwoordig is dit inderdaad verschrikkelijk op nieuwjaarsnacht werd de auto van mijn grootouders gepikt ze hebben hem teruggevonden totall los ze hadde de auto gewoon nodig om hun te verplaatsen en hebben hem dan gedumpt een paar weken terug is de auto van mijn ouders ook een behandeld doordat soort krapul de rechter zijspiegel er afgeslagen achterste ruitewisser afgetrokken het kleine ruitje van achter er uit alles was uit de auto weggehaalt zelf de zonnebril wat bezielt iemand om zo iets te doen !!!
Mooie column! Zeer herkenbaar, het is inderdaad om moedeloos van te worden. Ik vraag het mijzelf ook vaak af; wat bezielt die mensen? Voor enkelen is het klaarblijkelijk toch nog teveel gevraagd om zich aan een paar simpele regeltjes te houden. Of het besef is er niet.

Ik wil eveneens beslist niet stigmatiseren, maar het lijkt er inderdaad op dat met name vanuit het oosten van Europa groeperingen hiernaartoe komen om hun inkomsten te vergaren op illegale wijze. Dit zeg ik uit ervaring: de laatste tijd zijn er hier ramkraken gedaan met gestolen auto’s uit dezelfde regio, en zijn vrienden van mijn vader met de dood bedreigd vanwege de auto die voor de deur stond. En al die misdadigers waren van Poolse afkomst.

Ik word daar goed pissig van, om het maar zacht uit te drukken. Het spijtige is dat er ook best meer aan gedaan kan worden, maar vaak komt dan tevens de persoonlijke vrijheid erbij in het gedrang. Een lastige afweging.
Ga maar na: 9000 Volt met een netniet-hartverlammend Ampèrage op je auto zetten betekent dus ook nooit meer stiekum de Ferrari van de buurman aanraken…
@mx5-owner

onze 2 wagens staan achter een hek (1mercedes als gezins wagen en 1 opel frontera als werkvoertuig) als men aan onze wagen komt is dat in belgie inbraak de man/vrouw die snachts op mijn land rondloopt komt de 1ste week niet weg

en er lopen nog 3 honden maar daar heb ik soms mijn twijfels aan
daarom rijdt een vriend van me niet meer in een jaguar maar in een toyota yaris :? serieus, waargebeurd
Iedereen aan de trunk monkey
quote:
“Ik bedoel: mijn vriendin is niet van het type waar je een hekel aan kan hebben. Het is een lieve, zorgzame meid. Doet geen vlieg kwaad.”

Ja, dat zijn de ergste! Die waarvan je het minst verwacht dat ze iets verbergen…

Grapje! XD, Vandalisme is altijd lullig beetje andermans spullen vernielen is laf!
Vannacht vr. op za. heeft er een dronkaard – Peugeot Partner – met veel te hoge snelheid op de auto van mijn buur – Ford Fusion – gevlamd. Die stond geparkeerd achter de mijne, dus die is vooruit gevlogen tegen mijn auto – Honda Accord – die daardoor VIER HUIZEN verder werd gekatapuleerd. De auto van mijn buur is dan in mijn voortuin beland. Gelukkig heb ik een (afschuwelijk lelijk) hekje van gewapend beton vooraan, anders zat ie in de gevel.

Resultaat: De Partner en de Fusion waren duidelijk perde total. De mijne rijdt nog (nadat ik de achterbumper had afgetrokken), maar de achterdeuren gaan niet meer open, de koffer kan niet meer toe, achterwiel een beetje scheef, handrem naar de zak, stuur 45 graden gedraaid en aangezien hij 10 jaar oud is zal hij door de verzekering waarschijnlijk ook perde total verklaard worden. En een nieuwe auto wordt financieel een harde noot…
Oja, die dronkaard had zijn gordel niet aan en is met zijn stomme kop tegen de voorruit gekwakt. Bloedde als een zwijn, maar verder ok waarschijnlijk.
En dan krijg je van de politie te horen dat je “aanleiding gaf tot inbraak” omdat er een dure stereo in zit… Hallo, aanleiding? Al heb ik een portomonee met 1000 euro daar liggen, het blijft stelen! Ik zeg niet tegen iemand “steel die stereo er ff uit”.

Ik heb tot nog toe geluk gehad met zulke zaken minus een krasje of iets dergelijks, maar het vervelendste is dat ik vrijwel zeker weer dat het ooit gaat gebeuren. Misschien niet vandaag of morgen, misschien in vijf jaar, of 10 jaar, maar het is vrijwel zeker.
Op mijn motorkap is een gigantisch grote en diepe “X” gekrast… Wat bezielt mensen toch om dit te doen?!?!?!?!?
Zo vond ik ooit een lege parkeerplaats met glas op de plek waar ik de avond tevoor de 2 jaar oude golf IV van mijn vriendin had geparkeerd. Woedend was ik. Aangifte bij de politie gedaan, ik dacht dat de auto al in een andere kleur in Polen reed. Auto was gelukkig verzekerd tegen diefstal en 3 dagen voordat uitgekeerd zou worden (maatschappij wacht 1 maand voor het geval de auto word teruggevonden) krijg ik op mijn werk een telefoontje van een bergingsbedrijf of ik mijn auto nog eens kwam ophalen die daar al weken stond?! Om uitleg te vragen politiebureau gebeld waar ik door een of andere trut onbeschoft werd afgewimpeld. Daarna naar het bergingsbedrijf gegaan, zo’n louche bende op een afgelegen industrieterrein, waar ik de auto (die op glasschade na in goede staat was) alleen meekreeg na betaling van honderden euro’s voor stalling en afsleepkosten. Met de ruit nog kapot meteen naar politiebureau gereden om verhaal te halen. Na wat gebel door de dienstdoende kwam er iemand met meer strepen die me uitnodigde voor een gesprek en excuses. Toen kwam de aap uit de mouw: na melding van braakschade belt de politie standaard een afsleper waar ze zaken mee doen. In mijn geval was dat administratief niet verwerkt waardoor het kon gebeuren dat de wagen de volgende ochtend als gestolen werd geregistreerd. De sleep en stallingskosten heb ik kunnen verhalen op de politie. De ergernis, tijd en kosten van een maand lang vervangend (lees openbaar) vervoer helaas niet
OMG, wat een verhalen hier allemaal. Mijn oom had ook zoiets. Net een nieuwe BMW 535d gehaald bij de dealer, binnen een maand wassie links van voor naar achter gekrast!

Schoften!
@ Marco: dat is dus het grappige: als het om de belading gaat, sla je de ruit in, doe je een graai, en rennen maar. Of je probeert de kofferbak open te breken, dan hadden ze ook nog meer verdekt gezeten. Het lijkt erop dat ze echt hebben geprobeerd de auto te stelen…
@tom.
In Nederland mag je niets doen, tenzij het zelfverdediging is. Inbrekers en autoslopers mag je dus alleen aangeven. Ingrijpen met geweld betekent in het lulligste geval dat hij ermee weg komt en jij wordt aangeklaagd
Even een toevoeging; het is niet alleen tegenwoordig.

Mijn vader had heel vroeger een Ford Sierra in Ghia uitvoering, er zat een stereo installatie van ruim 1000 gulden in. Op een zekere dag is de auto spoorloos, hij was zelf om 05.00 in de ochtend thuisgekomen en om 07.30 weer buiten. De auto is dus in die tijd gestolen.

Na een aantal weken is de auto teruggevonden. Installatie eruit, interieur gestript, motorblok eruit (had maar 15000 km oid gelopen). Sindsdien heeft hij géén installaties meer in zijn auto laten zetten, en muziek is toch echt één van zijn hobbies.

Jammer dat het hier zo moet gaan. In mijn auto zit ook gewoon de standaard installatie, in verband met diefstalgevaar.
Bij mij 1 jaar geleden, inbraak in me huis, sleutels snel geritst van eettafel en daar gingen ze met me Audi S6 Avant. Ik hoorde hem starte, keek uit het raam en zag hem zo rustig me afrit afrijden. ik Riep nog wat, maar ze gingen met vlogen de straat uit met koplampen gedimt. dat was om 5 uur in de ochtend. Politie arriveerde en vertelde me dat er op dat zelfde moment aan de andere kant van het dorp een ramkraak was gepleegd met een Audi A6 Avant….ik dacht,,,okay….

2 maanden later inbraak in me bedrijfspand, dus ik alles zwaarder beveiligen, 3 maanden later weer inbraak, alarm af, camera’s draaide, 3 man op de beelden met skimutsen die op hun dooie akkertje je zaak leeg halen en weg rijden met, ( u raad het al ) een gestolen Audi S4 avant. Het was nog net niet me eigen gestolen S6.
Deze maand, hoorde via via, grote ramkraak in het centrum in een kleding winkel, Vlucht auto: Audi S6 avant, de hele buurt stond te kijken niemand greep in en ze gingen rustig verder. achtervolging met 220 kmp/h door de winkelstraten met de politie in de kielzog. nou dan heb je echt niks te verliezen. Politie is dus maar afgehaakt. ( uiteraard want daar heb je die S6 voor )

Dus wil je binnenkort bezoek hebben op de meest vreemde uren, Koop een S4 of S6 of RS en zet de koffie maar klaar. Bij voorkeur koffie met oost europees smaakje of Noord Afrikaans ; )

PS: mijn huis is zwaar beveiligd, alarm alles gaat af….dus…geloof me het word nog veel gekker in NL. Kijk maar naar de explosieve stijging van winkel overvallen.
http://nl.youtube.com/watch?v=uQDvWjzUQ0Y

kijk zo kan het ook : (
maar gelukkig geen kras op de lak.
@ The Good: ongelooflijk filmpje :D
Ook ik ben slachtoffer van vandalisme aan de auto.
Ik rijdt regelmatig in een SL600 (vorig model) en mijn buren vinden dit blijkbaar niet leuk. in 5 maanden tijd al 6x een schroef in mijn band gehad.
Toen ik nog geen 3 dagen mijn nieuwe golf GTI had zat er een diepe snee in 1 van de banden.

Ik heb nu een camera opgehangen maar van de week toen hij 1 keer niet voor de camera stond toch weer een schroef in de band. Als ik weet wie het doet krijgt hij eerst een rekening gepresenteerd voor alle reperaties en nieuwe banden en als hij niet betaald gaat elke dag zijn/haar banden volledig aan gort.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).