Mercedes CLK-Klasse Grand Edition

Auteur: , 14 Reacties

De Mercedes CLK loopt alweer mee sinds 2002 en de opvolger staat al in de startblokken. Tijd dus voor Mercedes om met wat aantrekkelijk(er) geprijsde CLK's te komen. De Mercedes CLK Coupé en Cabriolet zijn vanaf nu verkrijgbaar als 'Grand Edition'.

Allereerst is de auto met dit pakket er helaas niet goedkoper op geworden. De meerprijs van de Grand Edition-uitvoering bedraagt € 994 inclusief BTW en BPM. Je krijgt er echter ook een boel voor terug. Allereerst is er de keuze uit vijf metallic-kleuren: Palladium zilver, Obsidian zwart, Indium grijs, Irridium zilver, of de nieuwe trendy kleur Diamond wit metallic. Voor die laatste kleur, dient overigens €2107 extra neergelegd te worden. De kleuren kunnen gecombineerd worden met exclusieve (lederen) interieurkleuren: Tobacco bruin met beige stiksels of zwart met grijze stiksels. Verder is er nog wat grut in de vorm van alu-look pedalen, velourmatten en aluminium strips, die het interieur naar een hoger niveau tillen.

Mercedes CLK Grand Edition

Het exterieur is ook niet ongemoeid gelaten: de 18-inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen met 225/40 R 18 voor en 255/35 R18 achter banden vallen natuurlijk als eerste op. Verder zorgen een AMG-voorspoiler, dorpelbekleding, een speciale achterbumper en een zilver-mat uitgevoerde grille ervoor dat je direct door hebt dat dit geen karig uitgevoerde CLK is. Het uitlaateindstuk mocht een stukje groeien en zelfs de einddemper is aangepast ter verbetering van het geluid. Eigenlijk is alleen dat al een reden om die 994 euri’s direct op tafel te leggen. De uitvoering is op elke CLK-variant mogelijk, met uitzondering van de CLK63 AMG.

SLK-formaliteitje
Overigens zijn van de in 1996 geïntroduceerde Mercedes SLK vandaag exact 500.000 stuks geproduceerd, 310.000 stuks van de oude generatie en 190.000 stuks van de huidige. De SLK was de eerste (compacte) cabrio met variodak en tal van innovatieve snufjes. Ik heb zes dagen geleden met het laatste model SLK gereden en ik kan de lovende kitieken beamen. Met name de AIRSCARF is echt werelds en gaan we zeker terugzien bij cabrio’s van andere automerken.

Mercedes CLK Grand Edition
Mercedes CLK Grand Edition
Mercedes CLK Grand Edition
Mercedes CLK Grand Edition
Mercedes CLK Grand Edition
Mercedes CLK Grand Edition
Mercedes CLK Grand Edition14 reacties

En waarom SLK info bij een CLK-post? :P

Ziet er inderdaad leuk uit.
Ik had heel wat anders verwacht bij het lezen van de titel
Toch veel waar voor je geld, zo’n pakket.
Ookal is het een wat ouder model, ik vind het nog steeds een erg chique bak!
Wat is AIRSCARF als ik vragen mag?
Airscarf is toch dat systeem waarbij er lucht uit de hoofdsteunen komt niet?
AIRSCARF dat heb je bij de nieuwe slk en nieuwe sl.. is een soort kacheltje wat achter je hoofdsteun zit.
dit kan net zo goed een advertorial(hoe schrijf je dat?) zijn..
@ victor

jouw reactie kan net zo goed een nutteloze reactie zijn!
Niet kopen en wachten op de nieuwe versie.
Ze kunnen ook al die oude modellen door de vervoerder van Mazda laten transporteren ! :)
DIT IS ZON GEILE PORNO.
ok dat was er efe erover maar dan nog. die wagens mogen er best wezen, tegen dat ik 20 ben eentje kopen lijkt intressant.
Overigens zijn van de in 1996 geïntroduceerde Mercedes SLK vandaag exact 500.000 stuks geproduceerd

beetje veel voor 1 dag :P
Clk is toch mijn nummer 2 cabrio

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).