Mercedes modellen in 2015 verlost van ruwe olie

Auteur: , 45 Reacties

Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat je eencellige organismen ruwe olie kunt laten poepen, maar dat komt voor Mercedes veel te laat. De Duitse autobouwer heeft het streven om al zijn modellen in de komende zeven jaar te bevrijden van benzine en diesel en niet langer afhankelijk te zijn van ruwe olie.

Volgens Mercedes zijn wereldwijd 50 miljoen banen autogerelateerd en meer dan 80 procent van de goederen worden over de weg vervoerd. Er valt dus enorme winst te behalen wanneer we een stuk minder afhankelijk zouden zijn van ruwe olie. Om dit te bereiken zullen verschillende worden ingezet. Bestaande concepten zullen verder worden uitgewerkt en nieuwe technologieën worden ontwikkeld. Denk aan elektrische aandrijving (deal met Tesla), de waterstof technologie en zeer efficiënte verbrandingsmotoren die op biobrandstof lopen.

Het F700 concept (hier afgebeeld) dat vorig jaar in Frankfurt te zien was, is uitgerust met een DiesOtto motor, gecombineerd met hybride techniek. Deze motor heeft een heel hoog rendement en loopt op biobrandstof. Mercedes hoopt dergelijke motoren vanaf 2010 in productie te kunnen nemen. In datzelfde jaar zal ook de eerste volledig elektrische Mercedes verschijnen.

Mercedes mag dan wel alle modellen willen verlossen van ruwe olie, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er tegen die tijd geen enkele Mercedes op benzine of diesel verkocht zal worden, want dat lijkt weinig realistisch. Het streven is vooral om tenminste voor ieder model een alternatief te kunnen bieden. (via: thesun)45 reacties

ben benieuwd, vind het knap als ze het lukt.
o,ja .. kunnen ze marketingtechnisch niet beter hun melis houwen ..

arabs zijn grote mercedes afnemers ..
leuk idee, maar ook al lukt het ze, zal ik die auto op de afbeelding nooit kopen!
AFSCHUWELIJKE koplampen zeg!
@Gerrit: Maak je niet druk. Jij hoeft die auto ook niet te kopen. Het gaat bovendien niet alleen over deze auto, want dit is slechts een concept.
Ben zeer benieuwd wat een grote gevestigde autobouwer als MB gaat doen. Als er werkelijk met Tesla en/of anderen samengewerkt gaat worden kan het opeens heel snel gaan met de electrische aandrijving. Het gewicht van de huidige personenwagens zal drastisch omlaag moeten dus daar zijn ook stappen te maken.
Geweldig! Dan raakt de olie niet meer op, maar sterven nog meer mensen door honger. Lijkt me niet de oplossing, biobrandstof.
@Markus
Het is het een of het ander…
De hele wereld of een paar Afrikaantjes…mss zijn ze tegen die tijd een beetje slimmer en kunnen ze zelf voor hun eigen eten zorgen, iets wat wij westerlingen nu voor hun moetn doen.
@gerrit

je hoeft je nie druk te maken, jij hebt het geld toch niet.

Mercedes On Top !
Hier ben ik erg nieuwsgierig naar. Lijkt me een erg goed initiatief.
Kijk hoe lelijk die auto is =P
@NuttelozeBPM
groot gelijk man!
als er een tsunami is afzo betalen wij goe ze!
dat ze hun huizen ne keer van steen maken in afrika en engeland!
Danku.
Goed initiatief! En allemaal mensen om mij heen maar zeggen dat het de autoindustrie is

ow enne…
“Om dit te bereiken zullen verschillende worden ingezet.”
Lijkt me niet echt een Nederlandse zin
@gerrit

die koplampen zijn zo lelijk(groot) omdat er een systeem inzit die de weg ‘leest. Daarmee worden de drempels ‘onschadelijk’gemaakt.
Hmm zal wat worden verlossen van ruwe olie.. eerst zien en dan geloven ;)


Voor mensen die het nog niet weten op de foto is een concept van de nieuwe s-klasse!
@jaap

klopt, geniaal concept al zeg ik het zelf. Systeem kan verkeersdrempels teniet doen. Wordt uitgelegd in de autoweek van deze week.
Hybride gaat veel geld kosten aan elektriciteitsfirma

Biobrandstof is niet haalbaar… Men moet de hele wereld volzetten met graan om nog altijd niet iedereen te kunnen voorzien van brandstof

Waterstof is niet CO2 vrij bij aanmaak… Er komt even veel of meer vrij bij productie

Dus ik kies voor die eencellige organismen hoor, en proberen wagens zo zuinig mogelijk maken dan… Ofwel een technologie waar me niets van voorziening nodig heeft, zou ook wel handig zijn..

Nuja, we will see
Als Zimbabwe nu weer terug de ‘graansilo van Afrika’ wordt, zoals voor de regering/dictatuur Mugabe, kunnen al redelijk wat litertjes biobrandstof geproduceerd worden zonder dat de honger toe neemt.
Waarom kan een auto niet mileuvriendelijk zijn en tegelijkertijd ook mooi?
NuttelozeBPM, wat ben je voor een enorme druiloor dat je zoiets durft te roepen. Je betaalt harder aan het behoud van de armoede dan aan het stoppen ervan. Waarom denk je dat franse boeren subsidies krijgen? Waarom denk je dat Spaanse tomaten uiteindelijk goedkoper zijn?

Back ontopic: goed van MB. Ik weet niet of ze het gaan redden, maar de andere fabrikanten kunnen in ieder gevan niet achter blijven meer.
@Roy
Ja, het is een geniaal systeem. Maar het brengt ook vele nadelen. Als dit systeem wordt ingevoerd kan je met je toekomstige auto wel lekker over de drempels scheuren, maar als het op meerdere modellen wordt ingevoerd, verhoogt de overheid de drempels, en heb je er alleen maar last van.
@NuttelozeBPM

1) Wij dumpen overschot aan vlees / over-datum-melk / mais etc. tegen een ziek lage prijs.

2) Kunstmatig de prijs laag houden van producten van EU-boeren dmv subsidies, waardoor de Afrikaanse boeren geen schijn van kans hebben om hun “goedkopere” producten te verkopen.

Loop jij te zeggen dat wij voor hun eten moeten zorgen, jongen, dit is nou eenmaal één wereld. Hou je aub bezig met je BPM afschaffing, wat dat is het enige waarvoor jij leeft. Snap je nou niet dat zij er niks aan kunnen doen?

@Robin
meeloper. Wat wil je nou eigenlijk zeggen?? Stenen, huizen, tsunami?? Praat eerst een normaal, dan praat ik wel verder met je.
@ Maghrebi,

Waar baseer je dat op? Geloof niet echt dat jij weet wat ik verdien enz.
Praat liever over auto’s dan over dingen waar je niets van af weet.

dank u
De Saoudi’s zien de bui nu al hangen. Ze hebben door dat hoge olieprijzen alternatieven op de markt doet brengen en kijk! Ze beginnen al harder te pompen.

Die hoge prijzen zullen misschien veel tijdelijker zijn dan we nu durven denken.
@iedereen die mij repliceert
Wat willen jullie? Dat de Westerse boeren failliet gaan of dat de Afrikaanse boeren bevoorrecht worden…?
Als wij die subsidies niet gaven gingen de boeren hier allemaal kapot…en dan worden wij het 3de wereldland…denk zelf na!!!!
Het gaat erom dat je je eigen economie beschermt, niet dat je anderen helpt en dan ervoor zorgt dat dat land je overtreft…!!!!
Een vriend van me met een hoge piet als vader heeft op het autosalon in Brussel in die F700 mogen zitten, voor de neus van alle anderen! XD Er zit een 3D scherm in dat echt werk zegt hij!
Ze lopen Honda en Toyota 5jaar later achterna en proberen ze hiermee het warm water terug uit te vinden.
Tegen pakweg 2015 alle Mercedessen zonder ruwe olie? Komaan zeg. Dat is pure economische zelfmoord. Economische belangen gaan voor hen toch nog altijd voor milieutechnische belangen!
@Luc Jagers:
honda en toyota hebben nog een hybride met een benzinemotor erbij dus…
mercedes heeft het hier over auto’s die de benzine (of diesel) helemaal niet meer nodig hebben.
Timmie, welke economische zelfmoord? Als je goed leest dan staat er dat er voor elk model _alternatieven_ zullen zijn in de vorm van biobrandstof en dergelijke.
@NuttelozeBPM

Voorlopig wordt de 3e wereld door de westerse wereld (lees: ons) nog steeds meer uitgebuit en klein gehouden dan geholpen. Je hoeft inderdaad niet te helpen, maar grootschalige uitbuiting is ook niet netjes te noemen. Het is duidelijk dat je geen idee hebt waar je het over hebt, dus ik zal de discussie niet met je aangaan, maar misschien is het verstandiger om niet zulke domme, lompe en kortzichtige uitspraken te doen. Zeker op een autoblog… hou je maar bij de auto’s, daar onzin over uitkramen ligt minder gevoellig ;)
Om dit te bereiken zullen verschillende worden ingezet.

Wat voor verschillende?
Bananen,koeien mensen varkens skoda’s?
Uhm een goed streven levert altijd goede resultaten op ook al halen ze het streven niet helemaal.

En over de discussie over Afrika, aan de eene kant sturen we ze hulpmiddellen en geld etc, om een betere economie op te bouwen maar die kans geven we ze niet door protectie, en subsidies om eigen economie te beschermen waardoor de afrikanen geen kans krijgen…

En dat zo’n Mugabe in Zimbabwe niet gewoon opgepakt en opgesloten kan worden door de rest van de wereld snap ik ook niet. Irak vallen we wel binnen want daar zit olie… maar Zimbabwe, ho maar.
@NuttelozeBPM

dat heet nou protectionisme, wel goed voor één sector, maar het hele land gaat er op achteruit, bovendien ook nog de boeren in derdewereldlanden. Alles wijst erop dat jij boer bent ! :D
@RenJie
Precies, men accepteert die subsidies maar al te graag. Lig niet te zeiken over die zwarten want de boeren hebben het hier heel moeilijk….
@NuttelozeBPM

gaan we ook nog eens racistisch doen… dan praat ik niet meer met je, oprotten.
@NuttelozeBPM:

Waarom zou je als maatschappij blijven betalen voor een sector die zichzelf niet in stand kan houden? Als een ander land voedsel rendabeler en goedkoper kan produceren, waarom zou je het dan nog zelf doen? Het geld (subsidies), de mensen (boeren) en hun land kan je dan op een rendabele manier gebruiken voor andere noden in de maatschappij.
@ NuttelozeBPM: meen je die dingen nou echt? Heb jij toevallig gekozen waar je geboren bent – of ben jij beter, omdat je niet in Afrika woont?

Maar hoe dan ook, biobrandstof is geen oplossing. Er is simpelweg niet genoeg oppervlakte op aarde om de hoeveelheid graan te verbouwen die nodig is om de hoeveelheid olie die we nu gebruiken te vervangen door biobrandstof.
Ik kan echt niet geloven dat hier zo een linksen zitten…ben ik meteen racistisch als ik het woord zwarten gebruik?
En nog iets…het is juist die sector die heeft meegeholpen aan de welvaart van nu! Denk daar maar eens over na!!! Zonder dat zouden jullie hippies nu ook niet bestaan…
in een autoblad las ik dat de bovenstaande foto NIETS met de toekomstige mercedes ontwerpen te maken zou hebben
“Zonder dat zouden jullie hippies nu ook niet bestaan…”

wat een zwak argument, zonder je moeder en je vader besta je toch ook niet, daar komt het eigenlijk wel op neer. Bovendien krijgen jullie subsidie, wat bazel je dan? Ik zeg alleen dat we rekening moeten houden met wat armere mensen zoals in Afrika.. Ik zeg niet dat de boeren in Nederland ten onder moeten gaan! Je roept maar wat zonder er bij na te denken, totaal zinloos rechts persoontje..
@NuttelozeBPM, haha ik ben absoluut niet links maar wat jij allemaal zegt gaat wel heel erg ver. En die 1e opmerking, over als ze slimmer worden kunnen ze voor hun eigen eten zorgen…. wat heb jij nou ooit gedaan om voor eten te zorgen???? even naar de supermarkt.. hou alsjeblieft je mond!!
Brandstof uit algen en eencellige oraganisme kweken dit kan overal gebeuren gaat niet ten koste van de landbouw in de 3de wereldlanden en hun voedsel; er komt geen co2 vrij bij het kweken. P.S. De hogebrandstofprijsen komt hoofdzakelijk door sterke opkomst van de Chinese economie. Er is daardoor veel meer vraag gekomen naar olie anders waren de olieprijzen nooit zo hoog geworden als nu. Dit vergeten veel mensen hier zijn wij zelf schuldig aan door die produkten te kopen! We zij dan niet meer afhankelijk van de ruwe olie uit de grond.
wat kost zon f700 wel niet met volle opties??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).