Nissan GT-R upgrade van SSP: 820 pk

Auteur: , 38 Reacties

Als 485 pk in je Nissan GT-R niet genoeg is dan hebben de heren van het Amerikaanse South Side Performance de oplossing. Na een turbo-swap van SSP komt het vermogen van de V6 uit op 820 pk aan de krukas. De turbo kit levert bij minder druk meer vermogen dan de standaard GT-R turbo's.

De turbo’s zijn speciaal ontworpen om meer kracht te leveren bij een laag toerental. Voor $6.499 is de turbo kit te bestellen maar dan moeten de originele GT-R turbo’s wel ingeleverd worden.

Voor wie nieuwsgierig is naar het in South Dakota gevestigde South Side Performance: HIERRR enkele voorbeelden van hun werk. (via motorauthority.com)38 reacties

hoelang zal de versnellings bak dat vol houden
En hoe betrouwbaar is je GT-R dan…….
wow voor 6500 dollar krijg je het dubbele aantal pk’s. Ik zeg meteen doen
dat is bijna het dubbele aan vermogen voor een dubbeltje. lijkt me een aardig alternatief voor de v-spec.
Hèhè, ben benieuwd wat een GT-R met deze upgrade voor tijd neerzet op de ring.
Minder druk meer vermogen?

Meer vermogen is meer peut is meer lucht is of meer drunk of absoluut meer lucht flowen. Nou, druk was het niet dus…turbines zullen wel de grootte van South Dakota zelf hebben, dan.

Weet niet of dat goede dingen doet voor je motorrespons. Om nog maar te zwijgen over die versnellingsbak.
Ik vraag me dan ook af hoe betrouwbaar het wel niet is… 820 pk voor een V6 lijkt me behoorlijk veel.

Verder is het heel leuk en aardig, alleen is het weggedrag aangepast? Zijn de remmen hierop berekend? Nee! Dus? Voor 6500 dollar heb je je eigen auto onveilig gemaakt…
sjezus… uit een geblazen v6je.. idd doet wel de vraag hoe betrouwbaar het blijft. Maar is wel leuk natuurlijk :) ik zie een lekkere toekomst . Als je dat over jaar of 5 in je alledaagse bakkie hebt… phew :) denk dat de snorrenbrigade een goude tijd tegemoed gaat dan ;)
Laat me raden. De originele turbo´s zijn een stuk waardevoller en daardoor is dit een erg winstvolle zwendel.. Slimme jongens. :?
@ Das Auto: dat ook nog inderdaad. Je mag er denk ik wel minstens 6500 bij doen (als je er al zo licht vanaf komt) om zo’n GT-R zo goed te tunen dat ie dat vermogen bijhoudt.
Je hoeft het vermogen niet te gebruiken, is gewoon leuk om te hebben. EN de remmen enzo zou ik me echt niet druk om maken.
hier het filmpje van southside performance:

http://www.youtube.com/watch?v=cYBRsbabhio&feature=related
Ze vertellen dat je 820pk op je krukas hebt, er gaat dus nog heel wat vermogen verlopen als je op de rollerbank moet
Vind wel jammer dat SSP niet meteen een upgrade voor de bak erbij aanbiedt. Bij de GT-R is wel hard nodig als je stevig tuned.
Hmmz, misschien kloten ze gewoon wat aan de originele turbo’s..

klant 1: tikt geld af, levert turbo in
klant 2: tikt geld af, de turbo van klant 1 wordt gebruikt, levert turbo in
klant 3: tikt geld af, de turbo van klant 2 wordt gebruikt, levert turbo in

conclusie: het bedrijf betaalt 1 turbo aan het begin en voor de rest wordt het bedrijf betaald, maar ze doen er geen nieuwe producten in.

slechte theorie, maar het zou wel handig zijn.
@Arie.

Daar zou ik me juist WEL druk om maken. Sterker nog, ik zou het andersom doen. Eerst het onderstel, de remmen, de koppeling en de versnellingsbak verstevigen. Misschien zelfs een rolkooi en andere verstevigingen tbv de stijfheid plaatsen.
Dan pas zulke extreme vermogensstijgingen toepassen.
Zo’n GT-R is ongetwijfeld prima berekend op zijn taak. Maar dit soort stijgingen zijn echt te veel voor de berekende onderdelen.
335pk extra is gewoon een hoop.
@Genotsknots.

Dat is met de standaard opgegeven 485pk ook het geval.
Remmen moeten aangepast worden aan snelheid (en gewicht), met meer vermogen wil nog niet zeggen dat je hogere snelheden gaat halen (wie gaat ooit boven de 300 met zo’n dingen ?) dus die moeten volstaan. Ik vermoed ook dat de auto niet noemenswaardig zwaarder is geworden.

Wel vreemd dat je je originele turbos moet inleveren… ik moet zeggen dat ik het wat verdacht vind, wat mx5/rx8owner al zegt..
Voor 6.500 dollar heb je in dit geval je begrafenis evenveel duurder gemaakt. Zelfmoord zo iets
Give me their focking 892 HP Evo!!!
Een auto is meer dag pk”s , het is ontworpen een evenwichtig geheel te zijn.

gevangenis straf is op zijn plaats.
@Brammer.

Laten we stellen dat je met dat surplus aan vermogen een wat snellere acceleratie hebt. Dan hoef je misschien je top niet te halen, je komt wel degelijk binnen een korte tijd op een hoge snelheid. Op een circuit moet je de remmen meer en harder gebruiken als je acceleratie hoger is. De gemiddelde snelheden tussen de bochten kan toenemen, je remweg neemt dan uiteraard ook toe. Ten opzichte van de standaard acceleratie wordt de remweg dus een stuk langer. Dan zijn sterkere remmen toch wel prettig. ;)

Voor het dagelijks gebruik zal het weinig uitmaken.
@Mtology:
2×485 is geen 820…. 2x 485 = 970
ontopic, waarschijnlijk rotzooien ze wss wat met de originele turbo’s

@mx5/rx8
you’re 100% damn right!
Lijkt me wel raar trouwens. Ze leveren ludiek meer power maar met minder druk. No way dat dit dus de origenele turbo’s zijn. Of meer druk OF meer luchtvolume. Dan meer power. Anders niet.

Of mis ik nou iets?
Als je voor je gewone personenwagen een revisie turbo aankoopt bij turbo’s Hoet , dan moet je ook de originele inleveren. Waarschijnlijk zijn dit dus ook verbeterde versies van het originele product.
de turbo’s die ze er af halen gaan door voor reserve onderdeel, dus waarschijnlijk voor een leuk bedrag terug naar Nissan.
Leuke zwendel, die originele turbo’s zijn echt wel wat meer waard dan die aftermarket dingen! Hoewel het me sterk lijkt dat ze de originele turbo’s aanpassen. Die zijn zo high-tech, hebben ze daar de know-how niet voor…

Misschien dat de vervangers van een minderwaardige materiaalsoort zijn gemaakt, waardoor ze minder lang meegaan. Daarom zijn ze zo goedkoop.

En als veel mensen hun GT-R meteen na aflevering naar hun brengen, is die turbo dus amper 100km oud. Zo goed als nieuw dus voor Nissan.
lekker dikke turbo.. maar onbetrouwbaar wordt die gtr écht wel!! Er worden geen veranderingen gedaan aan de kleppen of krukas… laat staan aan de versnellingsbak, die koppeling gaat er gewoon aan!!!
Bestellen maaaaaarrrr
sommige mensen geloven ook in sprookjes …
mx5/rx8owner

ik denk dat je zeker gelijk heb
de klant betaalt $ 6.499 en levert ze oude turbo in en die verkopen ze gewoon weer dus ze maken 2x winst 1 keer op de verkoop van de nieuwe en de tweede keer op de verkoop van de ouwe ik zeg dit is handel
hmm, een brok ellende wordt je auto dan.. en wat moet je met zoveel peekaa’s?:P
Haha….dan blijft er dus niks over van je versnellingsbak en koppeling.

Oude turbo’s ingeleverd, dus na een nieuwe transmissie kan je ook nog eens flink geld spenderen aan de originele turbo’s.

En dat bedrijf lacht zich krom…die verkopen je je oude turbo in principe gewoon weer terug ;)
Ja hoor. minder druk en meer vermogen. En dan ook nog bij een lager toerental…. :roll:
Volvo_440_turbo
Van pk’s gaat een bak zo rap ni kapot, van koppel wel…

Maar bon, dat beestje zal wel redelijk wat meer koppel hebben nu.

Over 1 ding kunnen we zeker eens zijn, tenminste enkele keren zal je er voluit plezier aan hebben!!!
Het enige wat telt voor topvermogen bij een bepaald toerental en dezelfde motorvariabelen en brandstof is het massadebiet lucht(zuurstof) dat werkelijk de cilinders ingaat=> hoeveel kg O2 dat de motor ingaat. Druk verhogen is meer dichtheid ==> meer kg O2/m³. Betere intercooling verhoogt dus ook het vermogen door de luchtdensiteit te verhogen. Er kan dan ook met meer voorontsteking gereden worden, wat een hoger rendement en meer koppel oplevert.

Als het max toerental, de cilinderinhoud en de druk constant blijft (of hier een zogezegde daling) zal het max vermogen niet stijgen. Deze tuners zullen wel degelijk de maximale vuldruk verhoogt hebben. Ze zeggen dit waarschijnlijk niet omdat ze zo een betere tuner lijken dan hun concurrentie. Een verbetering van de koppelcurve kan men wel bereiken met andere turbo’s die sneller spoelen of van een variabele geometrie voorzien zijn. Dit is niet het geval want als je de clips goed bekijkt is de respons slechter dan standaard; een passende turbo kiezen is blijkbaar niet voor hen ..
@ Volvo_440_turbo: in eenzelfde motor op hetzelfde toerental is koppel onlosmakelijk verbonden met vermogen
Je kan het ene niet veranderen zonder het andere te wijzigen.
Vermogen is trouwens berekend uit het koppel op een bepaald toerental.
vermogen=koppel*hoeksnelheid
Hoeksnelheid=2*pi*frequentie
frequentie=x tr/min /60 [Hz]
Je gaat dus sowieso meer koppel hebben. Als het vermogen er zou gekomen zijn met een toerentalsverhoging zou de bak minder belast worden, maar dat kan de motor niet aan. Massatraagheid te groot+ zwevende kleppen
Mss bv 10 000 tr/min nodig.
R34 (RB26DETT)
Vergeten we nou allemaal de geschiedenis van de Skyline?
De R34 met RB26DETT (2.6 liter 6 cilinder in lijn motor met twin turbo) kon zonder problemen 800pk aan, er waren/zijn zelfs Skylines met 1000pk op een standaard blok. Ik heb het vertrouwen erin dat ook deze Skyline aardig wat vermogen aan zal kunnen! Til het laad druk maar eens naar 1.2 of 1.4 bar van een R34 en dan krijg je ook al opeens veel meer vermogen aan de wielen, en dat zonder problemen voor de motor/bak. Ik geef toe het klinkt allemaal best ongeloof waardig zeker met de interne geometrie van een V6 motor met zo’n motor inhoud. Maar ik denk dat zowel de motor als de versnellings bak het aan zullen kunnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).