Autoblog redacteur reist met G55 over Franse campings

Auteur: , 63 Reacties

Wie zou dat nou zijn?

Onder de naam campingboy twittert onze eigen Mercedes-fanbooi over zijn eerste ervaringen met tenten en openbare toiletten. Kun je op een campingplaats verblijven zonder je te ergeren aan de sociale verplichtingen? Hoe lang kun je genieten van het Franse voedsel zonder te poepen? Hoeveel zuipt zo’n G55 op de binnenwegen van Frankrijk? Wat moet je doen als je Macbook Air geen power meer heeft en het verlengsnoer 5 meter te kort is? Autoblog Real-life soap FTW! Worstje in plakjes, stokbroodje erbij. Wijntje? Ik zeg DOEN!

PS: je kan ook gewoon Autoblog, Autojunk en ABHD volgen op dat ergerlijke twitter.

Schat, pak jij de wijn?63 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Haha geweldig!!
TWITTER!!,

Wel gaaf dit maar geen rijtest van de G55 in offroad stijl :D
Zo ziet u maar dat de crisis ook aan de Autoblog redactie niet voorbij gaat.
Sasha heeft zijn vrouw toch zo gek gekregen om een G55 aan te schaffen? GEWELDIG!
Twitter = afschaffen a.u.b

Niet dat ik hier de komische waarde niet van inzie, goed gevonden AB maar toch.. ;)
Sacha neem ik aan ;p
tsja… die G55 is ook wel een campingbak zeg… ;-) Trekhaak is standard issue.

Volgende stop, Spaanse Pyreneeën? Lekker alle zandpaden onveilig maken! :D
Nou, wat zuipt zo’n G55 op binnenwegen?
Ik snap niet dat als je zo’n perperdure wagen kunt betalen je je vakantie doorbrengt op campings. Of is dat nu typisch voor Nederlanders?
Waar staat FWD voor?
Voorwiel aangedreven Autoblog Real-life soap? For Wealthy D**ks?
edit: ahum, FTW dus
Wat doet sacha eigenlijk als beroep want om in Nederland en zelfs in België met een g55 amg rond te rijden moet ge al flink wat geld verdienen.
@ HDM: Ik gok dat FTW werd bedoeld. For The Win.

@ Gnermo: waarom ben je anti-twitter?
@Shrike,
Ze spannen hun sleurhut zelfs achter Maserati’s en Porsche’s dus hier verschiet ik niet van. Maar ja, iedereen brengt zijn welverdiende vakantie door zoals hij wil. Sommige gaan met de fiets naar Italië andere doen dit!
Ik respecteer het wel,hoor!
Haha! Sacha is een lolbroek. Leuk om die onzinnige berichten te volgen. ;)

@ micheloo0; Internetondernemer.
kamperen met een tent ipv met een caravan is een keuze, geen kwestie van geld of niet, ik rijd zet ook een klein tentje op naast mijn 5-touring

en zonder sleurhut kun je doorrijden, en daar gaat het om!
Ach, eens een avonturier, altijd een avonturier! En dan maak je nog eens duidelijk door met een G55 op een camping aan te komen, haha.
FANTASTISCH!
Blaas je met de uitlaatroffel van die V8 geen tentjes omver?
@ Eric

Ik respecteer het ook wel, maar begrijp het niet.

Waarom naar een camping behelpen in een tent? Terwijl je auto luxer is als de meeste woningen.

Maar toch is het wel humor om achter de meest dure auto’s zo’n sleurhut te zien! (soms trouwens wel ziek grote sleurhutten erachter)
Heb je een G-klasse… ga je kamperen… neem je een koepeltent!
Voor de volgende vakantie: http://www.topsleeper.nl dan kun je tenminste ook een beetje wildkamperen en los je meteen het toiletgebouw dilemma op.
Mika Hakkinen
Tja je moet ergens op bezuinigen als je een g55 en een sl 55 wil rijden haha.. zou bijna zeggen kan sache niet een keer van de G55 een filmpje maken of in combi met een Range Rover en Wouter? Lijkt me wel leuk..

Geniet nog van de vakantie en je tentje haha.. Geef mij toch maar een hotel.. Zie me zelf niet met een wc rol na z`n hokje lopen in mijn badjas om 3 uur in de nacht haha,..
@Mika; des nachts dien je uilen te knappen, dan poep noch plas je. Overdag kan een camping telkens weer voor persoonlijke overwinningen zorgen. Stukje zelfverrijking. Zoals je zegt, in je badjas (wat zeg ik? in je korte broek!) naar het stinkende hok sloffen en de spieren in je bovenbenen tot het uiterste drijven. Heb je eenmaal boven zo’n Frans toilet gehangen, dan kun je de halve wereld aan. Die andere helft kon je al aan, anders had je überhaupt de moed niet gehad om te gaan kamperen. Pas dán kun je zeggen: ik ben één met mijzelf. Ik ben een man. Ik ben klaar.
@Casper: ja zoiets had ik ook verwacht. :)
Ik ken Sacha nu al bijna m’n hele leven (ik=broertje van Sacha)… :) Dus we zullen zien hoe dit uitpakt… AHHAhaHAhah Toen hij mij vertelde lach ik 5 minuten in een deuk… :D
al die mensen die roepen dat er hotels zijn zouden eens moeten gaan kamperen. tis echt veel gezeliger, t heeft ontzettend veel meer sfeer dan in zo’n mooi aangekleed flatgebouw te gaan zitten.
haha leuk :) Live-feedje plaatsen hier op autoblog, zodat de Twitterhaters het ook kunnen volgen? ;-)
Lachen. De laatste keer dat ik ging kamperen was het met een dikke Jeep.
En dit jaar met een V8 Range Rover Sport. Altijd leuk om zo een natuurcamping op te rijden.
Twitter zuigt heel erg hard. Nou ga ik ff twitteren om te zeggen dat ik een protest voer tegen Twitter. Daarna ff melden dat ik op het toilet zit en dat mijn schouders verbrand zijn.
(Ja ik reageer alleen maar om mijn ontiegelijke ergernis aan Twitter te vermelden! :x )
@ vla: chill dude… waarom zuigt het? Tell me!
Twitter is hardstikke goed voor de zoekresultaten. Klassiekerrally.nl twittert ook! Volledig automatisch, net als autoblog.nl. Verder niet natuurlijk… Heb wel wat beters te doen ;)

On topic: gaaf man, ben jaloers! Have fun Sacha!
Leuk zo’n G55, maar dan wel in het donkerblauw, tegen zwart aan kleurtje, en niet met van die mini velgjes eronder! Verder een fijne vakantie toegewenst.
Zorg maar dat je moeder dit niet ziet, Sacha. Want die vind SUV’s toch niks?
Ja twitter is wel redelijk tot zeer triest.
Jammer van het bestaan en ik schaam mij nog altijd voor het mens die het bedacht heeft.
@ CasperH
Als je allerlei sites op de voet volgt, mag je zeggen dat je al behoorlijk weinig te doen hebt in een dag. Als je dan een account maakt die alle sites automatisch op de voet volgt… En wat voor nuttigheid is er ooit van Twitter gekomen? De tijden waarop een of andere filmster d’r Chihuahua te vreten geeft?! Jezus Christ man, en het enge is: hoe dommer de filmster, hoe meer aandacht ze op oa Twitter krijgen en dat kan toch niet anders dan reflecteren op de lezers?
Okee, ik heb één ding gevonden waarvoor dit wel handig is: Le Mans, of de Tour de France etc. Een vriend van me gebruikt Twitter om allerlei coureurs op de voet te volgen. Dan is het een beetje minder overbodig…

@ Klassiekerrally
Noo! Ik twitter indirect! :P
@ AMGJunk: ook aan jou de vraag: waarom? Ik ben zo benieuwd wat jullie er tegen hebben!
@ vla: Twitter is in principe een social networking tool die je in staat stelt om je vrienden / kennissen / collega’s op de hoogte te houden van wat je doet en vice versa. Tevens is het één van de eerste toegankelijke tools die dat eenvoudig mogelijk maakt vanaf een mobiele telefoon. Dat een hoop weblogs e.d. daarop inspringen en automatisch updates posten op hun twitteraccount is dus niet zozeer dom van Twitter als wel handig gebruik maken van de mogelijkheden door verschillende -al dan niet commerciële- partijen. Maar feit blijft: als je het wil volgen voeg je het toe, als autoblog-updates je niet boeien op twitter laat je het lekker links liggen en heb je er dus ook geen last van, toch?

Wat er aan goeds is gekomen van Twitter? Heb je recent de berichtgeving rond bijvoorbeeld de politieke onrust in Iran gelezen en de rol die Twitter daarin speelt? http://www.thenation.com/blogs/notion/443634
Hell, Roel van Velzen kreeg pas zelfs binnen een uur een vervangend keyboard na een berichtje op Twitter dat hij zijn eigen keyboard vergeten was. HOEVEEL BETER KAN HET WORDEN??? ;)
Overigens: ik ben het wel eens met dat verhaal over filmsterren enzo. Als ze te dom zijn om te kakken, dan weet je dat ze een leger followers hebben. Maar is dat omdat het een idool is, of is dat omdat de gemiddelde twitteraar zichzelf wel een lolletje gunt? ;)
@ CasperH
Veel social networking sites spelen een vitale rol in de berichtgeving uit Iran (wat ongetwijfeld gevolgen zal hebben, dit is als een rode lap voor een stier houden). Tirannie als dit kan je niet tegenhouden door simpelweg alles internationaal te brengen. Dit zal gezien worden als een vernedering voor Iran, en de gevolgen zijn duidelijk voor iedereen met een 5 voor geschiedenis. Desalniettemin heb ik me ook gesubd op Citizintube (op YouTube). :) (waarom Iran, wat niets vergeleken is met Rusland, of Noord Korea of China!)
En er zijn toch nog media om vlotte conversatie mogelijk te maken? (zoals Autoblog!! All hail Autoblog! :P )
Over dat leger followers: ik weet het eerlijk niet of ze het doen voor de lol of om te weten wat “like, totally in is”. Ik kan er persoonlijk wel ff mee lachen maar na meer dan een minuut ben ik het beu en maken ze me depri.
Kuch! http://www.youtube.com/watch?v=FrqVTMHTLB4
Volledig offtopic uiteraard. ;) Maar aangezien ik geen discrete link meer kan zetten ( a href=…), moet het op deze manier…
Btw hoe kan je nu Twitteren dat je je toetsenbord bent vergeten? Met je mobiel?
Maar mijn mening blijft; Twitter is weer het zoveelste nutteloze werktuig dat door Jan en Alleman massaal gebruikt wordt en een stille, uitgemolken dood zal sterven. Daarom weiger ik bijvoorbeeld een Facebook account aan te maken, hoe zeer mijn vrienden het ook willen. Bij de verkiezingen bij ons probeerden de politici ook massaal jongeren te winnen op de gemakkelijkste en luiste methode (Facebook, MySpace…). Nou, daar wil ik dus niet bij horen.
Ow da wist ik niet dat sacha internetondernemer was en autoblog heeft overgenomen in ieder geval is er geld mee te verdienen :D
@ Vla: Twitter is user generated content. Het is altijd sneller dan de conventionele media omdat de tipgever zelf al zijn nieuws maakt. Twitter is overigens verreweg de grootste social networking site als het gaat om berichtgeving uit Iran.

http://www.washingtontimes.com/news/2009/jun/16/irans-twitter-revolution/

Of het Iran goed zal doen weet ik niet, dat hangt er vanaf wat je onder “goed” verstaat. Doorleven in een dictatuur? Of vechten voor je recht? Maar goed, dat is een heel andere discussie, laten we daar een politiek blog voor zoeken ;)

Wat ik niet zo goed snap is dat sommige mensen zo uitgesproken anti-twitter zijn terwijl men er niets geen last van heeft als het bestaat zonder dat ze er zelf gebruik van maken.
@ CasperH
Uiteraard, ik heb er geen last van. Ik heb er alleen mijn mening over. En als je dagelijks Facebook dit en Twitter dat hoort, vind ik dat mijn mening ook best naar voren mag komen.

Vechten voor je recht is wat ik ook zou doen, maar op diplomatiekere wijze dan een bloederige strijd, wat niet goed is voor het volk en ze vechten nu eenmaal voor het (relatief) beste voor het volk. Maar het is idd geen politiek blog hiero. :P

Dat Twitter de snelste en de belangrijkste is, wist ik niet! Daarin zal ik je gelijk moeten geven. :)
@ vla: je mag je mening zeker geven, daarom vroeg ik er ook naar :)
@CasperH, “niets geen last van”‘ is wat ‘onderdreven’. Je kunt je er niet voor afsluiten zoals je je (beter) kunt afsluiten voor, bijvoorbeeld, extreem-rechtse websites. Zolang je ze niet bezoekt, merk je er hoegenaamd niets van. Het woord (begrip, etc.) Twitter wordt echter overal doorheen gegooid. Ziehier op autoblog, autojunk en abhd en zie ‘om je heen’ op het Interweb; Twitter alom. Op de radio, op tv, in het journaal..
Het is niet meer dan menselijk om daar na enige tijd een attitude over te vormen. En het is zo mogelijk nog menselijker om je eraan te ergeren;)

Het is trouwens fecking warm, naar buiten en rap wat!
@frans
“het is trouwens fecking warm”
Een twitter-waardig bericht..
@frans: sommige mensen moeten gewoon werken helaas :(
@blokker5: lol
Hahahha geweldig onderwerp, mooie auto ;)

Veel plezier :)
Haha! Fantastisch! Goede keuze trouwens, zo’n MacBook Air ;) !
kamasutrabeurs.blogspot.com
Mooie tent!
ik ben jaloersssssssss!!!!!!!
Niet: PS: je kan ook gewoon….
Wel: PS: je kunt ook gewoon…
oh hij zit in cahors, jheb daar nog in de buurt gewoond, Montcuq om eerlijk te zijn, klein 30 km er van daan, das niet zo ver op franse wegentjes ^^.
maar zelf daar in cahors naar school geweest en vaak ook shoppe .

Echt leuke streek

de chrysler van onze pa deed 11.5l/100 in die tijd, 5 jaar gelede, en de G55 15 maar ja de chrysler was dan ook maar een V6
Ha, erg leuk om te zien!
Yeah, dus een auto voor echt alledaags gebruik :P
@Huin
Yes! werkt geweldig :D

http://www.autojunk.nl/pix/view/159556

Bovendien ultrasnel inklapbaar in vervelende situaties ;-)
Een G55? Dat kan niet kloppen met dit: “Verbruik tot nu: trip (1300km) 15.2/100, op en neer naar ‘het winkeltje’ (2km) 33/100. Het betreft hier de kompressor-loze crisis uitvoering.” Maar dit is wel heel duidelijk: “zojuist aangekomen in Bad Neuenah in de nieuwe G55 AMG met NL kenteken!” Hmmm… :?

@ BMWmannetje; Het mag allebei.
NIEUW voor sacha – neem ik aan – ik gok op een 2003 exemplaar ;)

greetingz,
Ah! Ik snap het. Ik wist niet dat er ook compressorloze 55 AMG’s waren.
“The 349 hp (260 kW) G55 AMG cemented the vehicle in the American market with many snapped up by celebrities. The most powerful V8, the 476 hp (355 kW) (later 500 hp (370 kW)) G55 AMG Kompressor, introduced in 2004 as model year 2005, is able to hit 60 mph (100 km/h) in just 5.4 seconds.”
de G klasse had ik in een miniatuurtje waar ik graag mee speelde.
Mijn broer heeft zijn b rijbewijs gehaald in een G klasse.
Dat er Mercedes rijdes zijn met een macbook air is subliem. Het beste op autogebied en het beste op computergebied en de leukste manier van vakantie vieren de camping in Frankrijk. Top!
@ databekker, er is heus wel beter dan een macbook air
En hij is weer onderweg!
http://twitter.com/campingboy/status/14882964445
@autoblogger:
Zigeuner :P
zijn hier ooit video’s van gemaakt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).