Eerste automotive e-Jaarboek van Autoblog/Autodisk

Auteur: , 31 Reacties

Er zijn van die momenten dat je wenste dat je Autoblog.nl had uitgeprint. Tijdens een nucleaire oorlog bijvoorbeeld, als de stroom is uitgevallen. Voor die momenten hebben we een nieuw jaarboek gemaakt. Dit keer niet op papier, want ook wij geven om het milieu...

Voor iedere geprinte bladzijde schijnen minimaal acht tropische woudreuzen te worden omgehaald, iets om in het achterhoofd te houden als je eens de neiging hebt om één of ander blaadje mee te pakken in de supermarkt. Vandaar dat wij ons jaarboek nu uitsluitend als e-book uitbrengen.

In het “Autoblog Autodisk jaarboek 2010” vind je alle specificaties van alle uitvoeringen van alle modellen van alle merken, met dank aan Autodisk. Dat is dus meer dan dat je in zo’n milieu-onvriendelijke papieren versie vindt. Veel meer zelfs, maar alleen de specs doorbladeren is wellicht een beetje saai, daarom zijn de diverse specificaties aangevuld met onze rijtesten. Het nieuwe digitale Autojaarboek is voor 9,95 Euro verkrijgbaar via alle e-bookhandels.

Natuurlijk snappen we dat nog niet iedereen een e-reader heeft, daarom hebben we een leuke actie bedacht. Samen met selexyz geven we een e-reader van Bebook weg en die wordt dan ook nog eens gevuld met alle jaarboeken vanaf 2004: dus klikkerdeklik!31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Voor iedere geprinte bladzijde minimaal acht tropische woudreuzen…dat zou ik toch met een korrel zout durven nemen.
De specificaties kan ik al gratis krijgen op internet en een tientje is een beetje te duur voor jullie ongezouten mening over auto’s. Maar wel leuk voor de diehard fans van autoblog ( collectors item ).
Is het in pdf formaat ofzo?
Is het ook in kleur beschikbaar? Ik zie zwart/wit… Da moet ik nie!
ik wil wel zon E-book, maar 250,- is me net teveel van het goede. ik wacht wel tot de chinese variant er voor 2 tientjes is.


*vult de prijsvraag in*
prijsvraag werkt niet voor Belgen?
Ik wilde graag tegen jullie boek aanswaffelen, gaat nu helaas niet meer lukken
waarom niet gratiz?

btw, ebooks zijn al deaud voor ze begonnen zijn.

er gaat gewoon niks tegen papieren boekjes
Autoblog bouwt zijn imperium wederom verder uit… ;) Good job & keep up the good work guys!

Ik ga ‘m eens even invullen.
@Plaatje: Prypiat lijkt me?
@Gnermo:
Ik moest er ook meteen aan denken. lijkt een beetje op:
http://farm3.static.flickr.com/2152/3542551461_bddd790340.jpg)

Ik wil er overings volgend jaar naar toe.
@Laue: Ik zat er aan te denken om naar Battleship Island te gaan (voor de kust van Japan > Wikipedia.org) maar daar schijn je vrij moeilijk te kunnen komen als niet-journalist.

Misschien maar naar Prypiat in een camouflage pakkie en dan Call of Duty naspelen ofzo :)
@Gnermo:
zoek maar eens naar het spel: S.T.A.L.K.E.R ;)
-naar prypiat kun je overigens gewoon als (ramp)toerist naar toe.
@Laue: Heb het spelletje wel eens gespeeld, vondt het niet zo veel aan ;)

Ik ga liever naar een verlaten eiland dan naar een plek waar je een dikke tumor op je hoofd krijgt als je op het gras gaat staan, om maar wat te noemen :P
Mocht ik in het bezit zijn van een e-reader, zou ik meteen de boekenhandel in rennen voor een exemplaar, maar 260 euri (inclisief ebook) is me tich echt te gek!

Wel heel erg subjectief om een open vraag als prijsvraag te hanteren. Nu maar hopen dat die van mij het grappigst wordt gevonden…
jullie waren toch zelf bezig met een Autowiki om alle autogegevens te verzamelen? Verder is het een leuk idee waar iemand met een ereader niets mee kan. Next?
lol @ prypjat. moest ik ook aan denken.

http://img2.moonbuggy.org/imgstore/abandoned-clown-train.png


Zou die ook daar weg komen? Plaatje intrigeert me al een tijd.
@bozewolf: Werkt niet.
Werkt hier wel gewoon.

Enfin, tis de Abandoned Clown Train. Redelijk bekend. Google em maar.
E-reader? Wtf? Heb ik iets gemist?
Kans dat je zo’n ding wint in minimaal, dus als je het jaarboek wilt kopen ben je dus best prijzig uit. 199 + 9,95 = € 208,95. Duur jaarboekje..
Ik kijk de rijtesten het liefst online, in ABHD-formaat. Bewegende beelden + geluid vind ik veel beter dan ’n boek. De meeste mensen van de Internet-generatie zijn (denk ik) niet echt fanatieke lezers…
@Alfisti: dat de meeste mensen van de Internet-generatie niet echt fanatieke lezers zijn merk ik maar al te vaak in de comments…
@robbie: Allemaal leuk en aardig, maar hoever gaan alle specificaties terug? Er staat namelijk:

In het “Autoblog Autodisk jaarboek 2010″ vind je alle specificaties van alle uitvoeringen van alle modellen van alle merken.

Dan ga ik er dus vanuit dat alle uitvoering van alle modellen die er van het begin van de auto zijn uitgebracht tot nu toe erin zullen staan. Zo niet dan is het misleiding….
@Kevski-Style: dit verhaal is buiten mij om gegaan ;) Maar als ik het volgende lees in het artikel:
“Samen met selexyz geven we een e-reader van Bebook weg en die wordt dan ook nog eens gevuld met alle jaarboeken vanaf 2004”

Dan ga ik er vanuit dat alle informatie erin staat van de auto’s die in de periode 2004 tm 2009 officieel nieuw verkocht werden in Nederland. In een papieren jaarboek staan ook geen specs van klassiekers of auto’s die niet meer leverbaar zijn.
@robbie:

Ligt eraal welke je koop. Zoek maar eens goed, en je vind alle klassiekers handboeken bij de verschillende boekhandels. Elk jaar weer opnieuw….
Prypiat is wel interessant, ik was er afgelopen juni. Zeker de moeite waard om te gaan. Niet te lang wachten, want de natuur neemt in rap tempo het stadje over, over 15 a 20 jaar denk ik dat er maar weinig over gebleven zal zijn voor sightseeing.
Het blijkt inderdaad niet te werken voor Belgen (neemt de postcode niet aan)
Een e-reader? die wil ik niet, ik wil papier! En dat kan ik regelen voor minder dan 8 bomen hoor;) Eerder 8 boeken uit één klein struikje:P
..hebben jullie ook een ‘inkijkexemplaar’ ? ;-)
Mensen, normaalgezien kan je een e-book ook gewoon op je pc openen. Dus niet allemaal zo’n reader gaan kopen, want dat vervuilt ietsje meer dan 8 bomen of whatever.
De winnaar is bekend. Hieronder een aantal van de ruim 500 slogans die in ons shortlist stonden.

Ik wil een e-reader omdat…
* het een goeie manier is om de politie te foppen, die denken dat ik aan het bellen ben terwijl ik een boek lees.
* ik toch ook niet meer met paard en wagen naar mn werk ga!
* …kleurenfoto’s zwaar overschat zijn.
* een goed boek zo moeilijk in mijn broek past
* mijn papieren versies in gebruik zijn om mijn piano rechtop en in balans te houden!
* ik altijd ga voor de optimale pk/kilo-verhouding. (er even van uitgaande dat een e-reader minder weegt dan zo’n groot en dik autoboekwerk)

Die laatste heeft gewonnen: http://www.mobypicture.com/user/selexyz/view/5787294
Gefeliciteerd!
Ik had ook graag willen winnen, maar volgens mij snapte ik de opdracht niet helemaal ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).