Rijtest en video: Aston Martin Rapide

Auteur: , 106 Reacties

Als je de meeste ruimte zoekt, kun je de Rapide beter links laten liggen. En als je de snelste vierdeurs zoekt ook. De meest comfortabele is de Rapide ook al niet.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in dat geval de video HIER! ]

Nu we alle rationele kopers eruit hebben gefilterd, kunnen we door met waar het echt om draait: wat is de Rapide mooi he. Aston Martin vindt de Rapide “The World’s Most Elegant Four-Door Sports Car” en ik ben het daar hartgrondig mee eens. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen de lieve mensen bij Kroymans ons uitnodigden om een “extended” proefrit met de Rapide te maken. Vooruit….

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide

Aston Martin rijden blijft toch iets bijzonders. Het zijn niet alleen de vormen noch de exclusiviteit die dat doen, maar ook het materiaalgebruik. Alles wat je ziet, voelt of aanraakt is van echte materialen. In de Rapide (en ook in andere Aston Martins) vind je geen kunststof dat er uit ziet als aluminium of leer. Een sleutel heeft de Rapide niet, maar wel een Emotion Control Unit. We vergeven het de marketeers, want het ding is wel gewoon van glas. En als ik hem kapot zou laten vallen, moest ik hem betalen. Voorzichtig mee omgaan dus, maar dat gaat eigenlijk vanzelf met zo’n kleinood.

Aston Martin Rapide

De voor een groot deel uit aluminium opgetrokken Rapide heeft als basis de DB9. Van die DB9 leent de Rapide ook de double wishbone voor- en achterwielophangingen. Het motorblok is ook al bekend uit de DB9: de fabuleuze V12. Met een inhoud van zes liter levert de V12 477 pk en 600 Nm koppel. Het apparaat doet zijdezacht zijn werk, deelt geen harde klappen, maar is ongemerkt wel een geweldenaar die de Rapide tot hoge snelheden in staat stelt. De top blijft steek met 296 km/u net onder de magische 300 steken, maar een levensgroot probleem moeten we daar natuurlijk niet van maken.

Aston Martin Rapide

De sprint naar de 100 duurt 5,2 seconden. Dat betekent dat de Rapide niet eens in de buurt kan blijven van de Panamera Turbo (4,2 seconden), ook AMG’s en snelle 7-series moet de Rapide voor laten gaan. De Rapide is niet het type van de keiharde punch, maar meer van de geleidelijke geraffineerde snelheidsopbouw. De V12 is simpelweg een juweel evenals de zestraps automaat.

Aston Martin Rapide

De elegantie en de sportieve genen van de DB9 komen ook met een nadeel. De Rapide is qua ruimte absoluut geen concurrent voor een A8, S of 7-serie. Zie de auto meer als een DB9 met 2 extra zitplaatsen voor volwassenen, dan zit je er niet ver naast. De Rapide is wel dik 5 meter lang, maar ook slechts 1,36 meter hoog. Bovendien ligt het forse motorblok verder in de carrosserie en is de middentunnel vrij fors. Dat maakt de Rapide een pure vierzitter en zeker ook niet de auto waarin je je laat chauffeuren. Op zich is dat ook weer jammer, want pas dan kan je alle mooie details van het interieur op je in laten werken. Keerzijde is dan dat je wellicht ook gaat realiseren dat de Rapide wat punten heeft laten liggen ten opzichte van de Duitse concurrentie. Over het ontbreken van actieve cruise control en massagestoelen kom ik zeker heen, maar het navigatiesysteem misstaat in de Aston. Volvo V50 en C30 rijders zullen het herkennen en ook voor die klasse is het niet het meest geavanceerde wat er te krijgen is.

Aston Martin Rapide

Stap je weer uit de Rapide dan vergeet je die kleinigheden snel. De prachtige lijnen met grote 20” wielen maken de Rapide een echte schoonheid. Opeens lijken de (minimaal) 258.526 euro die de auto moet opleveren een koopje. Dit is toch een kunstwerk op wielen, een ode aan auto-design en dan is geen euro te veel. Filmpje!

Wouter legt uit...106 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Elegante 4 doors sportscar. Ziet er vele malen beter uit dan de Porsche panamera. Het enige grote nadeel – afgezien van de prijs en het feit dat een handgeschakelde bak op deze auto niet wordt geleverd – is de krappe zitruimte achterin. Iemand met een normale lengte houdt het daar geen 5 minuten uit! Porsche heeft dat met de panamera toch echt beter voor elkaar! Ondanks de elegantie, style en klasse van deze rapide vermoed ik toch dat een substantiële groep potentiële kopers – die in deze klasse willen shoppen – door het gebrek aan ruimte achterin, uiteindelijk toch zullen uitwijken naar een Maserati Quatroporte of anders – het lelijke eendje van de klas – de porsche panamera.
@tom: Jij vind dat lelijk ik persoonlijk vind de panamera veel mooier. Dit is te glad, te gemaakt naar mijn idee. Bovendien als je met deze naast een Panamera staat weet je gewoon dat je kwijt gereden wordt. Dat zal toch pijn doen denk ik…
@911GT2:
“Dan weet je dat je d’r uit gereden word”.

Dat is nou net ’t Punt. Aston Martin heeft niet als hoofddoel zo snel mogelijk gaan. Het gaat er bij hen om het rijplezier, de lijnen van de auto’s, de elegantie. Een Aston is heel ingetogen maar toch direct herkenbaar. Een knulletje van 6 zal misschien niet weten dat het een Aston Martin is, wel dat het heel duur is. Zoals Jeremy Clarkson al zei: Aston maakt misschien geen geweldige scheurijzers, ze maken wel de perfecte Grand Tourers…
@Martinez: onzin dus, een GT moet ruim en comfortabel zijn. Daarbij moet het ook een snelheidskanon zijn, niet dat daar enorm over te klagen valt maar de Porsche is sneller. Op alle punten scoort de Porsche beter maar het blijft uiteraard persoonlijke keus waar je voor kiest.
@blablabla: maar Porsche maakt weining autoliefhebbers emotioneel en dat is juist waar de Astons in uitblinken. Porsche heeft de betere cijfers, Aston heeft de emotie. Dat is het ultieme verschil tussen die 2 merken.
@blablabla: Wat mensen niet snappen is dat een Aston Martin toch weer dat extra exclusiviteit uitstraalt. Hoeveel mensen rijden er wel niet een Porsche? Het is om anders te zijn. Veel minder vaak zie je een AM rijden dan een 911 die vaak op elke straathoek staat. Zo ook bij deze auto, deze zul je veel minder vaak zien dan een Panamera en dat is juist zijn charme. Ook de elegantie van deze auto is gewoon een stuk hoger, alhoewel dit toch wel een persoonlijke mening is. De lijnen vind ik in ieder geval bij een AM veel mooier eruit komen dan bij een Panamera. Het maakt mij dan niets uit of deze auto het aflegt bij een stoplichtsprint. Het geluid is mooier en de exclusiviteit trekt mij zeker over de lijn als ik 2.5 ton uit te geven heb.
@911GT2: haha, nou ik denk dat niemand doorheeft dat de porsche voor licht, ze hebben namelijk allemaal hun mond op en lopen kwijlend naar de Rapide te kijken (en te luisteren want de porsche maakt ookal amper geluid). en laten we daar nou niet over discuseren bijna idereen vindt de panamera gewoon lelijk.
Leuk filmpje! :D

Toch wel een van mijn droom auto’s.
Wow!
Eerlijk bekennen, voor het eerst van m’n leven zitten F5-en tot ’t filmpje er was..

Wat een bak. Toch nog steeds een beetje in dubio. Áls ik ‘m kon betalen, kocht ik dan deze of tóch een Quattroporte, die toch nog effe wat heftiger is, beter klinkt en ook nog eens een beetje meer bruikbare ruimte heeft…
Keuzes, keuzes, keuzes
Leuk filmpje, had wel wat langer gemogen. Kan echt uren naar deze auto kijken en nog langer ernaar luisteren.
Moet ik eventjes een emmertje halen… Mijn laptop wordt nat…
Ik vind de Maserati Quattroporte anders veel mooier… Het is misschien een mooie auto en snel maar ik snap gewoon de toegevoegde waarde niet t.o.v. een DB9/DBS. Er zijn twee deuren ja, maar er is niet de extra ruimte (toch niet genoeg om echt twee volwassenen mee te nemen). Neem mij dus maar de Quattroporte EN de DBS, dankjewel.
@Wouter: Mazzelpik!
Als het eruit ziet als plastic, is het ook plastic :)
Echt mooie wagen, en mooie commercial, euh filmpje!

Ik vraag me 1 ding af: bij mij zijn de videos niet in HD, kan ik instellingen veranderen of klopt het dat het niet in HD is. Dat is jammer, want zo’n mooie wagen wil je natuurlijk wel in mooie beelden zien en niet in blokjes. Anders krijgt het zo’n lego image als je het in fullscreen bekijkt.
@Emc: het is niet echt HD, destijds was het echter het beste wat je op het web kon krijgen;) Binnenkort gaan we wellicht upgraden…

PS: recente filmpjes op Youtube zijn de laatste tijd wel echt HD.
@autoblogger:
Nooit bij nagedacht dat jullie ook een youtube kanaal hebben! Ik kijk altijd trouw op jullie site ;) thnx voor de tip!
@autoblogger: hebben jullie http://www.absd.nl al geregistreerd? Er is amper nog HD te bespeuren sinds Ruben weg is. Blijkbaar wasie toch niet vervangbaar :)
Ook al is het niet de snelste, of comfortabelste wagen, ik ben verliefd gok ik..:O juus wa un mooie bak:D
Mooie uitgerekte DB9… Nee ik vind hem echt mooi :)
@Bumer:
Agree. Compleet uit proportie. Neem nu bijvoorbeeld de lichten vooraan op de V8, in een woord: mooi! Lichten op de DB9 wel eigenlijk hetzelfde maar al wat groter :s. Op de Rapide worden deze gigantisch! Op foto valt het nog mee maar irl…
Leuk maar meest elegante, ik blijf de maserati toch nog leuker vinden. En waarschijnlijk is die ook iets practischer en luxueuser.
Prachtige auto! Wat een mooie lijnen en dat interieur.. heerlijk! Toch zijn er altijd dingen die mij verbazen… bedoel we praten hier over een auto van wat? 3 ton? En dan zie je bij open motorkap gewoon de ruitenwissermotor, gewone wissers.. flatblades kunnen er niet af? En zo heb ik wel meer van die storingsdingetjes.. het Volvo navigatiesysteem.. enz. Maar goed wat zever ik.. ik zal hem nooit kunnen betalen dus waar maak ik mij druk om.. Bovendien heb ik liever een Panamera.
@Freewarefreak: Flatblades? Wat zijn dat?
Alle filmpjes tot nu toe waren super.

Maar zeg eens eerlijk, krijg je de auto niet mee zonder reclame te maken aston martin!?

Persoonlijk vindt ik, deze review minder.

Blijf Je zelf en niet zulke teksten gebruiken “ik kan het niet betalen” en “normale stervelingen” echt waar dat moet je eruit knippen. Anders begin je heel snel saai te worden en verlaagje tot het niveau van bv. rtl autowereld en der gelijke op youtube.

niet zeiken over dit dat. Je kan beter wouter.
@peter: Mee eens. Je ziet dat het filmpje gemaakt is voor tv. Je zou zeggen dat het dan extra goed is, maar de grap is dat het, wat mij betreft, juist minder goed is dan de filmpjes tot nog toe hier op Autoblog.
Er is meer gesneden in het commentaar van Wouter en het komt minder oprecht over. Meer gemaakt. Ik heb vorige filmpjes wel eens vergeleken met de Top Gear. Zowel kwa shots als het commentaar van Wouter, maar dit vind ik meer richting de standaard RTL-autoprogramma’s. En dat is jammer!
..van ’t weekend real life gezien in Amsterdam op duits kenteken. Fantastische maar vooral elegante bak
De coupe is mooi en deze lijkt sprekend op de coupe.
Maar om dat te zeggen dat de 4-deurs ook moois is….
Jammer dat AM er niet iets bijzonders van gemaakt heeft.
Zoals destijds met de Lagonda. Die kun je destijds echt niet verwarren met een AM coupe.
Top filmpje! Mijn vraag is of jullie het orginele video bestand hebben om te downloaden? Kwaliteit in fullscreen is nou niet bepaald HD.
Komt denk ik omdat jullie ‘m converteren, maar is het ook mogelijk om ‘m dus te downloaden zonder kwaliteitsverlies?

Gr. Jordey ugh* James
Deze auto is zoo nutteloos,
en ook nog eens buiten proporties!
Koop gewoon Duits premium of een Panamera,
dat is pas een genot om naar te kijken, écht kwaliteit!

mfG
Onrustig camerawerk.. Lijkt een beetje experimenteel, jammer. Voor de rest natuurlijk een topfilmpje!
circlestorm69
@JT:
Onrustig camerawerk?!
Ik ben misselijk na het kijken. Ik dacht dat m’n computer stuk was, en dat ie steeds bleef hangen.

OT: ik ben al sinds de eerste prototype verliefd op deze auto. Wat een mooi ding! Gave lijnen, duidelijk een AM en een dikke V12 met bijbehorende sound.
De kleur is wel belangrijk (deze is erg mooi) want zag er vorige week een in Rotterdam in dat licht blauw, en dat is toch niet zo heel mooi.
Verder is de ruimte ondergeschikt in dit soort auto’s. Interieur en afwerking zijn super!

Waar komt de navi vandaan Wouter? Dat vertel je niet!
In de DBS zit als ik me niet vergis een navi van Volvo, die zo uit het dashbord opklapt (alleen dan met leer er omheen)
Die heb ik zelf ook (die Volvo dan, helaas niet de DBS) en die werkt super!
Ten opzichte van z’n concurrenten is dit de mooiste auto. Echter zegt dat niet zo veel. Als ik het echter afzet tegen de andere AM’s dan is dit de minst geslaagde en zelfs de lelijkste.

Ik ben het ook niet eens met de conclusie. Dit is NIET pure verwennerij. Pure verwennerij is de DB9 of DBS. Dit is de compromis die je maakt voor het gezin of andere afwegingen die niet in dienst van jouw verwennerij staan.
@Rick-dos: haha, zie jij hier al een gezin in rijden? Dat een tweedeurs Aston mooier is ben ik met je eens. Zelfde bij die van Porsche en eigenlijk bij alle merken geldt dat. Deze vind ik wel veel mooier dan die altijd maar opgehemelde Maserati. En een Aston vergelijken met een Mercedes of Audi… naah, dat gaat gewoon niet.
@Rick-dos: En jij hebt al zo’n aston gereden? Hoe bouw je in hemelsnaam zulke conclusies op? Puur vanwege videootje’s en fotootje’s kijken?
er stond in de AutoBild dat dit een Audi S7 / RS7 concurrent zou zijn.
ben benieuwd
Dit ziet er toch wel echt geweldig uit hoor! Mooie review ook! Ben het alleen niet met je eens Rick-Dos, in een DB9 of DBS wordt je niet verwend… Misschien wel een beetje, maar het super sportieve karakter kan je daar van afleiden. Dat is bij de Rapide niet het geval, veeeel te elegant daarvoor;)
Kunnen we ergens geld doneren / inzamelen voor een statief?

Ontopic: Wat een gave bak zeg. Altijd lekker als je wordt gebeld om een filmpje te schieten. Doen de meeste dat, of bellen jullie zelf achter modellen aan.
Is dat Jamai op 4:56?

Mooie auto. Lekker vel donkerblauw met een blauw/spierwit interieur zou wel goed passen bij deze bak.

Verder zie ik de Porsche Panamera en de Maserati Quattroporte als de enige concurrenten van de Aston Martin Rapide. ;)
@bosnialove: De Porsche is meer een sportwagen voor vier personen, volgens mij. Je ziet het er dan ook wel aan af, dat het niet alleen om klasse en stijl gaat :D
@bosnialove: vel = fel natuurlijk, :) .
Uhm nee wordt nou niet echt warm van de Rapide. Ik vindt toch de meeste Aston Martins wel mooi maar deze niet. Lijkt gewoon op een uitgerekte DB9/DBS. Wat dat betreft vindt ik de Porsche Panamera stukken mooier. Maarja misschien eerst maar eens afwachten tot ik hem in het echt zie.
Heb zo’n ding laatst voorbij zien komen, en toen trok de beste bestuurder ook het gas even open… Nou geloof me.. dat geluid krijg je met geen camera vastgelegd. Ik stond echt met kippenvel zo gaaf! Desondanks een goede poging om toch het geluid enigszins over te laten komen.. complimenten wederom ook weer voor het camera werk hoor! En natuurlijk top van Kroymans dat ze jullie even laten spelen met het beestje!
peter - italia
hmz… aston martins poging om net zoals porsche een goed ogend ontwerp te mishandelen.
nevertheless, een aston martin zal er altijd beter uitzien dat een plat geslagen/mishandelde kever.

mocht ik het geld hebben om voor zo’n auto te shoppen, dan zal ik voor de maser gaan (ondanks het onmogelijke interieur …top gear gezien?)
slecht filmpje, veel te veel tv-praat voor rtl-autoblog, jammer, ik wil wouter van autoblog en en niet van RTL!!!
O.k. erg fraai, en de algehele lijn is zeker zeer elegant, maar het hondenrek achterin mijn auto is net zo elegant als de grille van deze kar, de achterlichten lijken verdomd veel op VW aftermarket spul, en een open kofferruimte kan natuurlijk echt niet.
Lekker! Wel zou ik bijna zweren dat in het filmpje het onsteken van de koplampen een saab is met de AM V12 soundtrack op de achtergrond. ;)
Wel is het een super fraaie bak. Prachtig gelijnt, heerlijke natuurlijke V12 en een heel strak interieur.
Ik zou het wel weten als ik 250k overhad en een 4 zits auto moest kiezen. Gelukkig is dromen gratis :D Dank je AB!
Toch wel knap Wouter dat je nu al ruim 4 jaar lang Aston Martin verkeerd uitspreekt. Het is ‘Eston Martin’ uitgesproken op z’n amerikaans en niet zoals jij doet op zn bekakt engels. Maar goed, als jullie op tv niet voor lul willen staan moet je op zn minst de naam van de auto kunnen uitspreken lijkt mij.
Geef mij maar Porsche, VAG lijkt me toch wat beter rijden
Geef mij maar Porsche, VAG lijkt me toch wat beter rijden
OT: Ik vind het maar niets, een lelijke, slecht geproportioneerde DB9. Zeker in het echt is ie net zo lelijk als een Panamera. Een Quattroporte of XJR of 760Li please, en dan bespaar je ook nog eens ruim een ton.
Vermakelijk filmpje, alleen heb ik nog geen idee hoe dat ding nu daadwerkelijk rijdt. Hoe stuurt het, reageert het op het gas en hoe is de automaat? We weten nu nog bijna niets van die auto!
Ik vind het commentaar ook minder worden!
@ 4.42 W 12, volgens mij is het nog steeds een V12 wouter… haha Wel moooie auto:D
Ik vind hem niet zoo echt mooi maar goed dat is niet eens het ergste, de auto kost een kleine 260 ton en dan heb je een V12 met maar 477(en ik vond de c63 AMG al wat te weinig vermogen hebben uit de V8) best wel weinig voor een auto uit die klasse en dan de navigatie dat snap ik al helemaal niet.Maar goed ik neem wel iets wat goedkoper is(Audi,BMW,MB). Wil je gezicht dan wel zien als ik je helemaal er uit rij:):P
@zakar36: Dat is het juist, rijke mensen hoeven niet perse een snelle auto. Ze kopen een aston martin rapide omdat ze het vet vinden, een icoon. En ja, BMW 760li, S63 en S65 en Audi A8/S8 sprint ‘m eruit maar die mensen hebben maar 1 of 2 auto’s.
De rijkeren die aston martin rapide kopen, hebben de rapide voor leuk vervoer voor het gezin. Als ze kracht tekort komen of lekker snel willen gaan dan pakken ze hun Ferrari of Lamborghini die in hun garage staan.

Dit is gewoon een statement auto. Rolls-Royce phantom, heeft ook minder dan 500pk. So what?
@JamesBond007: Heb je daar onderzoek naar gedaan of is het het gebruikelijke natte vingerwerk? Zoja..dan graag overtuigende bewijzen aub.
@750i: kom op man, iedere droogkloot weet dat dit geen auto is die voor mensen zijn die meer auto’s hebben.
mooi filmpje, maar er bestaan volgens mij echt geen auto’s met een plastic uitlaatspruitstuk hoor…
integralechubasco
In levende lijve is het een fantastische auto. In London rond Mayfair zie je ze bij bosjes, hele stoeten komen daar langs… Een bmw of audi is maar een standaard vergeleken met deze auto…
audi A7 is eigenlijk een rechstreekse concurrent alhoewel er nu nog geen sterkere versie is dan de 3.0TFSI ( die dan maar 0.4s trager is tot 100 en VEEL goedkoper kost , 73K )
Als ik deze auto zie denk ik meteen aan stijl, maar deze auto heeft meer dan alleen stijl.
@agarde: klopt .. een B-stijl noemen we dat ..
@lincoln:
oke, ik geef ’t toe, ik moest even lachen toen ik jou reactie zag.
Lekker videotje! :D
Wat zou het fantastisch zijn als Infinity ook met een supersedan zou komen.
http://www.gtrblog.com/wp-content/uploads/2008/08/sedan-001.jpg
http://www.gtrblog.com/wp-content/uploads/2008/08/sedan-002.jpg)
@BaySideBlueBoy: Waarom het BMW CS-concept wordt gebruikt voor een infinity begrijp ik niet helemaal. Alhoewel ik deze uitgerekte GTR best leuk gephotoshopt vind.
@BaySideBlueBoy:
Mooie auto maar die kont is zo nagedaan van een Nissan GT-R.
@agarde: & de neus
@agarde: Je meent het? Misschien omdat Infinity van Nissan is? Dom volk @ the internet 2.0
@Gnermo: Infinity is niet van Nissan. Infinity doet aan audio voor de auto. Infiniti daarentegen is wel van Nissan en heet al zo sinds 1989. Blijft lastig he.. pff..
Waarom doen die abhd filmpjes het niet bij mij. Ik zie alleen een grijs scherm !!!!

ontopic. Blijft een bagger auto ondanks dat het een Aston Martin is. Ik vind de Maserati nog steeds een van de betere 4deurs coupé varianten. Jammer dat de BMW niet durft mee te gaan met de BMW CS concept, dat zou pas een bestseller worden.
geen rechtstreekse concurrenten wat dacht je van de quattroporte een auto die al jaren op de markt is en nog steeds gelikt is als een beer!!! of MB CLS AMG, … do I need to continue…
Slaapverwekkend commentaar in het filmpje.

OT: Wat o.a zo knap is aan deze auto, zijn de twee gescheiden sportstoelen achterin.
Leuk hoor dat Autoblog TV, maar sindsdien is de kwaliteit van het beeld en geluid op de inetfilmpjes om te huilen. Zelfs zonder full-screen mode is er niet fatsoenlijk naar dit filmpje te kijken, erg jammer want dit was zoveel beter.
Video oke, maar wat een slechte kwaliteit zeg als ik fullscreen bekijk!
eigenlijk is deze auto er gewoon voor de mensen die al een db9 en een dbs hebben versleten. deze twee zijn ene paar jaar van elkaar uitgekomen en nu is er een derde variant. voor de mensen die bij inruil na 3 jaar wat anders willen :D sommige mensen hebben het zo lastig…….
Wat een kwalitatief belabberd filmpje.
Hebben jullie betaald gekregen om gewoon zeer positief te zijn ofzo?

De conclusie komt uit het niets… de ultieme verwennerij?
En verder wordt er niet materieel op eventueel rijgedrag, de eigenschappen van de automaat of wat dan ook ingegaan.

Denk echt dat jullie gesponsord zijn en dus maar mooi verhaaltje moesten verzinnen.
Njammie! Is gewoon een prachtige wagen! Wel jammer dat bij concurrenten de Maserati Quattroporte niet genoemd wordt…. Was zowat de eerste speler op deze markt…
Jammer dat het zo´n slechte revieuw is!

Zat vanmiddag nog even de revieuw over de E90 M3 Coupe te kijken; ´´BMW Nederland, wat moet ik doen om deze auto te krijgen?´´ Dat waren de betere revieuws.

Koninging zal ook blij geweest zijn eindelijk een beetje rust na die kabinets crisis komt wouter met zijn rapide even op en neer langs knallen…haha
leuke auto rij je wouter! 3.42min.

Am is een veel beter gelijnde auto dan de VW uhh ik bedoel Porsche. Jammer dat het camerawerk ietwat te wensen over laat. neem eens een voorbeeld aan http://www.motorsportmedia.nl die gozer doe alles in z’n eentje en het lijkt teminste nog ergens op.
ik begrijp niet waarom iedereen zegt dat het hier zogezegd reclame is voor Aston Martin ipv een review. Heb je zelf wel eens in een Rapide gereden? Hoe weet je dan dat het helemaal niet de ultieme verwennerij is? Dit is een auto van dichtbij de €300.000, hier gaat niet veel meer mis aan zijn. Te zwakke motor? Heeft ie vertelt (ookal ben ik van mening dat 477pk meer dan genoeg is, en vergeet de 600 Nm’s koppel niet, de Gallardo heeft er maar 500). Niet erg ruim vanachter? Heeft ie vermeld (al heb ik er zelf ingezeten en geloof me, een uurtje of 2 houd ik het er met mijn 1m83 wel uit).
Hoe zou jij reageren mocht je er in mogen rijden? Zou je het dan met de grond gelijk maken?
@trigger565: @Wouter: erg mooi filmpje trouwens, camerawerk was niet altijd even stabiel, maar het was mooi in elkaar gezet. Alleen spijtig dat je enkel bij het voorbijrijden een mooi idee kreeg van het machtige motorgeluid….
Ok, over de video van dat Touareg Hybride ding was ik erg ontstemd, maar deze is dan gelijk weer alles wat goed is aan de Autoblog-video’s! Gewoon lekker kletsen over een heerlijke auto, het enthousiasme druipt eraf… dit is wat we willen!

Kleine opmerking nog over de beelden in de auto… misschien is het belichting, misschien is het de conversie van het beeld, maar die beelden zijn niet echt lekker van kwaliteit. Nou KAN ik best zonder Wouters hoofd ik Full HD-video… maar ik denk toch dat scherpe plaatjes leuker zijn… misschien eens wat met een lampje proberen?
Eigenlijk is deze auto alleen goed als je af en toe zowel je (schoon)ouders mee moet nemen. Die hebben de extra deuren nodig voor de instap. Die fotomodellen kunnen ook wel achterin een DB9 gevouwen worden.

@wouter: Zijn spruitstukken van andere auto’s van kunststof dan? Ik mag hopen van niet. En alle materialen in alle auto’s zijn echt hoor. ;)

@tvrspeedsix: Misschien dat hij inmiddels wat anders rijdt, maar ik herinner me deze.
Overigens… een Quattroporte is denk ik de meest reëele concurrent hoe gek dat wellicht ook mag klinken… Ook bij die auto gaat het om sfeer, beleving, stijl, mooi, passie, liefhebberij…. Die vind ik nog net iets fijner om te zien dan deze, maar wel een pracht van een auto die Rapide.
Sorry. Ik vind hem dus echt niet mooi. Om het een beetje oneerbiedig te zeggen, het is de Audi onder de sportwagens. Heb je er 1 gezien, dan heb je ze allemaal gezien, alleen is de ene wat groter dan de andere. En vwb de Rapide, de verhoudingen zijn wat mij betreft een beetje zoek. Als ‘ie nou iets minder op een DB9 had geleken en een klein stukje eigen identiteit zou hebben gehad, was het volgens mij een geslaagdere wagen geworden.

Mocht ik het geld eraan uit kunnen geven, zou ik toch echt niet voor deze gaan, maar voor de Duitse evenknie. De Panamera is ook niet op alle fronten geslaagd, maar ik vind het een aparter ontwerp dan deze.

No offence trouwens, voordat ik met dit plempsel de Aston-fanboys over me heen krijg.
Jeetje jullie gaan echt per filmpje met de kwaliteit omhoog! leuk hoor, kijk er met plezier naar, echt dikke bak!
Weer wat saai gesproken door Wouter. Over de wegligging, schakelbak én motor wordt nauwelijks gesproken. Alleen maar over materialen (vind die knopjes trouwens niet echt heel chique), concurrenten en materialen. ABHD is ook niet eens in HD… beetje jammer dit :(
.
Mooie auto verder maar nét iets te slank naar mijn mening
Jammer dat de compressie van de filmpjes die jullie tegenwoordig maken net wat te hoog ligt.
Op mijn grote scherm word het een aardige pixelbrij op fullscreen, dit kan toch beter tegenwoordig?!
zwaar overgewaardeerd naar mijn mening
Voor mij behoort hij alvast tot mijn favorieten, alleen zal’k ‘m laten opwaarderen door mss Mansory, vooral motoris, en ook de multimedia, die is origineel zwak te noemen.
En wat mijn andere favorieten zijn, dat zijn o.a. de Mercedes CLS Brabus en CL65 AMG Biturbo & Brabus, BMW M6 & M6 G-Power, Natalia SLS 2, . . .
@Gerard: je bent een inspiratie-bron voor vele ..
@lincoln: hehe
zou dr een cls amg voor halen gaat allemaal hard zat hoor;)
Mag ik even inhaken op de productie kwaliteit van het filmpje; GENÁNT.

Autoblog, jullie kunnen zo veel beter. Wouter doet het uitstekend en er worden steeds meer serieuze auto’s ge-reviewed – maar zet jezelf dan niet te kakken met van video-co-pilot gejatte geluidseffectjes, 35 graden shots (?!) en uit focus beeldmateriaal. Compressie ook mislukt zie ik. Jammer.
Het is een elegante, strak gelijnde auto die van alle kanten mooi is, emotie uit straalt tot in de kleine details, dus bij het zien van de foto’s en het eerste stukje met de de hartkloppingen werd ik wel blij. Maar de rest van het filmpje zelf, de muziek, camerawerk, montage en verkooppraatje van Wouter vindt ik erg tegenvallen. Ik had liever wat epische muziek gehoord, vloeiend camerawerk, euforisch taalgebruik, want dat verdiend deze auto met zo’n klasse!
Waarom noemt niemand de Bentley Continental Flying Spur als concurrent?
Owja, das gewoon een VW Pheaton met een (té) dure jas aan ;) …

Wat een ding dit!
Maar (zie m’n eerder comment)ik ga in dat geval toch voor de nóg minder op ratio en nóg meer op emotie gebaseerde keuze en koop de Quattroporte:

http://www.autoblog.nl/archive/2009/04/27/rijtest-video-maserati-quattroporte-sport-gt-s
@Dr.Bob: Bentley Continental Flying Spur is toch wel een van de beste supersedans die er rond rijdt!
Ik zou toch echt twijfelen tussen deze en de CLS 65; allebei V12 met geweldige soundtrack en de cls is tog iets beter qua gebruik…
De Panamera is in alle opzichten een betere koop, maar dit heeft ook wel wat. :P Wat een vette bak! Dat geluid! Een Panamera is meer voor rijke patsers die willen opvallen, een Rapide voor nog rijkere zakenmannen die van auto’s houden.
Vorige week vrijdag een donkergrijze Porsche Panamera Turbo gezien in Rotterdam bij leuvehaven tegenover Schmidt zeevis ik weet niet waarom veel mensen beweren dat een panamera lelijk is, maar in het echt is de Porsche Panamera een prachtbak ik bleef ernaar kijken.

Maar ook de Rapide vind ik mooi wel meer dan dat, het is een kwestie waar je voorkeur naar uitgaat oftwel welke je mooier vind en wat de portemonee toe laat. Wel lijkt het me dat de Porsche over een langere tijd een beter aankoop zal zijn.

Het is toch prachtig sportiviteit zelf kunnen rijden en het gevoel hebben van een sportwagen, daarnaast al het luve en comfortabel achterin kunnen zitten. Ik snap wel waarom zulke auto’ gemaakt worden.
@lincoln:

Vanaf het moment dat’k al mijn favorieten in mijn bezit zal gaan krijgen, zullen ze mogen proefgereden worden onder specifieke voorwaarden.
En de eerste die ik sowieso gaan aanschaffen is de Mercedes CL65 AMG Biturbo, met zijn 630 PK., al de overigen ga’k met de regelmaat-van-de-klok bestellen, bij-mannier-van-spreken, waarbij ik in eerste instantie de originele fabrieksuitvoering wil, in full-options uitvoering uiteraard, en in tweede instantie in de mooiste en snelste tuning uitvoering.
Uiteraard kan’k dat alleen pas gaan doen vanaf het moment dat mijn eerste financiering vanuit het midden-oosten rond is, het gaat in hoofdzaak dan ook eerst ’n voorschot worden op de totaalsom, en het ziet ernaar uit dat het voorschot er gaat aankomen, want mijn vriendin Kathleen heeft vandaag onze vriend, de Kroonprins van Qatar, His Highness Sheikh Ghassan aan de lijn gehad, het zal alvast lang geduurt hebben, maar de volhouder windt hé . . . ;) :D
lol die pensioen reclame vooraf :P
wat een gruwelijke droom auto! en wat een geluid, jezus
Hallo redactie, bij elk filmpje dat ik kijk krijg ik een reclameboodschap vooraf. Prima, kan ik allemaal begrijpen, maar kunnen jullie er SVP voor zorgen dat het VOLUME van de reclames ook aan te passen is zoals bij de filmpjes zelf? Ik durf laat op de avond geen filmpje meer te kijken gezien het door de woonkamer heenknalt en ik het niet zachter kan zetten! (ja ja, via het conf. scherm op je pc, maar dat is een bak werk, dus graag gewoon een volumeknop!).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).