Files in 2010 met 9 procent toegenomen

Auteur: , 8 Reacties

Als een verrassing zal het niet komen, maar we stonden dit jaar weer iets meer in de file. De filezwaarte (lengte file maal duur file) nam overal toe, behalve in de regio Eindhoven, waar het stevig op de schop nemen van de Randweg zijn vruchten afwierp.

Vlak voor het einde van het kalenderjaar maakt de ANWB wederom de balans op, waarbij meteen wordt aangemerkt dat het winterweer niet veel goeds heeft gedaan. In december stond autoblog al bol met fileleed (en sneeuwpret), maar ook in de eerste maanden van 2010 lag er een flink pak sneeuw en waren de omstandigheden meer dan eens niet ideaal.

Als we kijken naar de nieuwe binnenkomers in de file top 10, dan gaat de hoogste notering (met een derde plek) naar de A2 Utrecht->’s-Hertogenbosch bij knooppunt Everdingen, op de voet gevolgd door de A50 EindhovenArnhem bij de knooppunten Ewijk en Grijsoord, terwijl de nummer 1 van 2009 (en 2008), de A2 Utrecht->Den Bosch bij Waardenburg-Kerkdriel, helemaal uit de top 10 is verdwenen.

Naast het winterweer was het dit jaar ook in de zomer opvallend druk, mogelijk vanwege de economische crisis waardoor er minder mensen op vakantie gingen en vanwege extra wegwerkzaamheden. De komende jaren kunnen we nog meer werkzaamheden verwachten, maar ook een verbreding van ons wegennet. We zijn benieuwd of dit zich ook vertaalt in de filestatistieken, hoewel we hier nog wel even op kunnen wachten. Extra asfalt ligt er per slot van rekening niet al binnen een jaar.

De toename van 9 procent valt op zich nog wel mee, in 2009 daalde het aantal files maar liefst met 14 procent. Dat betekent dat we dit jaar ten opzichte van 2008 in ieder geval minder files hadden. Maar natuurlijk willen we jullie ook je zegje laten doen: was het dit jaar veel erger dan voorgaande jaren, stabiel, of is je situatie er juist beter op geworden?8 reacties

mooi zo .. ik heb een hele hoop aandelen in File ..
dus niet goed voor petjes om met “prenium” wagens te driften ?
Doe mij maar filè ;)
Het aantal bejaarden is ook met 9 procent toegenomen.
nou heel simpel , al die bedrijfsautos onder de kont vandaan trekken en een NS kaart meegeven !! Tadaaaaaa.
“behalve in de regio Eindhoven, waar het stevig op de schop nemen van de Randweg zijn vruchten afwierp.”

Wordt dit vergeleken met de jaren dat er wegwerkzaamheden waren? Anders is dit misschien niet helemaal de juiste conclusie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).