Autoblog Uitzending Gemist: Top Gear S16E06

Auteur: , 31 Reacties

Gisteravond alweer de laatste aflevering van seizoen 16 van het nog immer populaire Top Gear op de BBC. Aflevering gemist? Dan los je dat toch lekker op in de baas zijn tijd?

Er was weer van alles te beleven. Een race tegen de zon met een Jaguar XJ, een Porsche 959 en een Ferrari F40 die door The Stig over het Top Gear circuit gejaagd worden en James May rijdt in een maanbuggy. Oh, en Jeremy Clarkson maakt de Nissan Juke met de grond gelijk bij The Cool Wall. Enjoy!31 reacties

Na het eerste item had je hem beter uit kunnen zetten…
Hoe lang heeft dat SIARPC wel niet geduurd 20 min of zo? Voelde iig als een eeuwigheid!
@911GT2: Dat was toch een reuze interessante discussie? Of kijk je liever naar een of andere acteur die elke wee in een talkshow te zien is en de zelfde saaie antwoorden heeft. Ik vond het misschien wel de interessantste SIARPC ooit op TG.
@raphael: Als TG wereldwijd uitgezonden wordt moeten ze niet gaan zitten zagen over een busbaan op de M25.
En nee ik vond het geen interessante discussie, als ik discussie wil zien kijk ik wel naar DWDD of zo!
@911GT2: Volgens mij ben je de enige maar goed ieder zn ding.
@911GT2: Oh en het feit dat TG wereldwijd wordt uitgezonden is juist omdat ze zich niet aanpassen aan iedereen maar lekker brits blijven.
@911GT2: Ik heb echt met een enorme grijns op de bank gezeten. Wat een goede discussie. Snel, met interactie met publiek, humorvol en inhoudelijk. Gaat niet alleen over de M25, maar over verkeer en autobezit in het algemeen. zo toe te passen op de Nederlandse situatie. Sowieso was het echt een topaflevering.
Ik vond het jammer dat de 959 & F40 dan toch geen herkansing hebben gekregen. Als het verhaal van de pannes klopt, dan had men toch een 2de poging kunnen doen? En als de eigenaars een lap eigenlijk toch niet zagen zitten, zeg dat dan toch gewoon.

Hoewel Top Gear leuke televisie blijft, is de show momenteel toch wel over de versheidsdatum heen. Op een kleine opflakkering na halen ze het niveau van enkele jaren geleden echt niet meer… Jammer.

Om positief af te sluiten: De Coolwall is terug!!!
Zo dat zit er weer op. Mooi verhaal over de 959 en F40, verder letterlijk slaapverwekkend. Ik heb even liggen pitten tijdens de race in de XJ van west naar oost. Wat een gezemel. Daarna met Lord Prescott ook niet boeiend. Wel dapper dat deze verguisde man zijn gezicht liet zien bij TG. Maar JC wilde zonodig 10 minuten lang zijn gal spuwen tegen de man. Daar had korter gekund. Conclusie, het wordt tijd voor iets anders.
TG moet hard op weg naar een nieuwe formule.
Ok, de positionering van de 959 en de F40 in de geschiedenis vond ik wel interessant, ook het feit dat beiden ‘toevallig’ kapot gingen in de strijd om de fast lap. Als ik eigenaar zou zijn zou ikhet wel leuk gevonden hebben, wees eerlijk Hammond was behoorlijk aan het gummen met beide wagens.
Dat Prescott kwam als DE anti-auto-christ en zich in het hol van de leeuw waagde vond ik wel van lef getuigen.
En ja, dan gaat Clarkson natuurlijk ff los, uit zijn dak en over the top.
@desjonnies:
Ik denk ook dat de eigenaren niet zozeer moeilijk deden maar dat Top Gear zelf beslist heeft om geen 20+ jaar oude wagens op het circuit te sturen. Meestal worden de rondjes afgelegd door kakelverse exemplaren. Na zoveel jaren kun je jezelf nog afvragen hoe representatief de tijden gaan zijn. Niet elke wagen heeft hetzelfde geleden, gaat zich in dezelfde technische staat bevinden. Om nog maar geen discussie op gang te trekken wat betreft banden (moderne vs. tijdsconsistente banden). Ochja heb toch genoten, al had de 959 wel in een mooier (80’s) kleurtje mogen verschijnen (bv. wit met witte velgen)!
link no worky worky
Opvallend wel dat JC de 959 naar het hoofd zit te slingeren dat deze verantwoordelijk is voor alle snufjes in moderne supercars en dat de F40 de ultieme wagen is. Maar uiteindelijk koopt hij zelfs ook moderne supercars (zoals de eveneens vierwielaangedreven Gallardo die hij had) en heeft hij nog steeds geen F40 in de garage gehad, terwijl geld echt geen bezwaar gaat zijn… Gevalletje “you won’t find me practising what I’m preaching”?
Wat een geklaag hier over het beste autoprogramma ter wereld…
Heb ’t item over de 959 en de F40 gekeken, waarna ik ben overgeschakeld naar de TV Show, omdat de mannen van Jiskefet daar te gast waren. Geweldige TV van eigen bodem (Jiskefet dus).
Wil de rest nog wel even kijken, maar de makers van de hier gelinkte website hebben in al hun wijsheid (NOT!) besloten dat de videos alleen op een Windhoos PC zichtbaar hoeven te zijn. Althans, zo lijkt het. Prutsers.
Met dank aan KPN Interactieve tv moet ik dit jaar de BBC missen (er schijnt verbetering aan te komen), dus ben ik afhankelijk van internet achteraf. Deze link werkt bij mij niet, noch op een echte Mac, noch op zo’n Windhoos pc. Hebben we nog een andere mogelijkheid? Bij de eerste afleveringen werkte de link op Autoblog wel…
Ik krijg adware-waarschuwingen bij het bezoeken van de site.
Wat een hoop zeikers zijn hier aanwezig in deze topic…Vind je TG slecht, kijk dan gewoon niet meer… Zo simpel kan het zijn. Om bij elke aflevering de nodige kritiek te uiten omdat ‘het toch niet zo goed was als de vorige’ is gewoon overbodig gelul. Die lui blijven supercreatief en dat is moeilijk na 16 seizoenen….

Ik vond het een prima aflevering.
Ik vond het een goede aflevering; er was veel afwisseling, SIARPC vond ik juist super! Zelfde soort discussies heb je hier in nederland ook! Bijvoorbeeld 130 op de afsluitdijk is goed, maar why de hell moet dat geld kosten?!

Het Jaguar filmpje was leuk, maar waardeloos om te weten te komen wat voor een auto de XJL is. De auto is snel, en rijd beter dan een S63AMG. Geloof ik graag, maar mbt;
Interieur; ze lieten maar een fractie zien! Niet of die ook stiller is dan een S, of wat de afwerking is ivm een Phantom
Motorisch; Fijn dat de supercharged jag snel is en veel zuipt. Maar vermeld ten minste hoe de andere motoren zijn?

En dan het laatste, de oude XJ prut?! Nu ineens?! 4 jaar geleden, niks dan lof. En nu is het een oude wagen met de afwerking van een 30jaar oude bierschuur?! Tuurlijk…….

AB als je leest, dat zijn de echte testen. Oud model tegen nieuw. Waarom zou je voor de nieuwe xj gaan, terwijl de oude ook heeeeeeeerlijk is.
@Melvivio:
De verwijten richting de oude XJ vond ik ook te ver gaan. Een wagen die eveneens een alumium spaceframe had en weinig gewicht op de weegschaal zette. De huidige bouwt gewoon hierop verder in combinatie met een funky jasje (dat niet mijn smaak is).
@StijnB: Dan heb je duidelijk nooit in een vorige generatie XJ gezeten. Dat ding zat zo krap en klein als een vogelhuisje. En ze gingen in het interieur ook wel erg ver met de hoeveelheid hout.
@raphael:
Krap of knus? :) Gezien hoe JC gisteren in de huidige XJ zat, hoofd zat ook niet zo ver van het plafond en zijn gezicht ook richting A-stijl… Ik bedoel maar de oude is niet plots slecht geworden…
Wat een klote website!

Wilde even terugklikken om een scene nog een x te zien begint het HELEMAAL opnieuw. Kan hem ook niet eens doorspoelen. Heh leuk!
@exotic: als jij een betere kan vinden horen we het graag.
@Poll:
Ben al opzoek mate.
Ach jongens, stop met zeuren over die website en download de HD van Finalgear met een torrentje…Wie kijkt er nou in godsnaam in trieste kwaliteit op een onnozel websiteje…
Was een leuke aflevering… Leuke discussie, vond het echt grappig :p
En dan 2 prachtwagens (f40 en 959)….
En eindelijk! De cool wall! Ik begon me al af te vragen waar dat ding bleef….
http://www.streetfire.net/video/top-gear-season-16-episode-6_2205168.htm

dat werkt beter
@alleleukenamenzijneral: ai die is weggehaald, due to: copyright violation – vreemd is dat. Top Gear is van de BBC, de britse staatsomroep, oftewel belastinggeld, geld wat burgers ophoesten.
@raphael: nee je bent niet de enige, ik vond het vooral amusant, meestal vind ik het saai met van die acteurs, behalve als het een lekker wijf is zoals 2 weken terug haha, maar deze was grappig en was ook een goeie discussie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).