De BMW Ring Taxi leeft voort! [M3 ipv M5]

Auteur: , 44 Reacties

Stop met wenen, Bimmerfanaten. De Ring Taxi is helemaal niet dood. De M5 wordt alleen vervangen door een ander M-power apparaat: de M3 (E90).

Vorige week ging het gerucht dat meerijden met de Ring Taxi (een rondje over de Nurbürgring op de passagiersstoel van een M5 terwijl Sabine Schmitz of een andere coureur je alle hoeken van de ‘Ring laat zien) niet langer mogelijk is. Dat blijkt onzin, ze stappen enkel over naar een achtcilinder en laten de M5, die inmiddels uit productie is, voor wat het is. M3Post deed navraag bij BMW en kreeg het volgende te horen.

“The BMW Ring-Taxi will continue in 2011 and use the BMW M3 this year. It will be driven by the instructors from the BMW Driving Experience program – much like it used to be in past years.”

Jep, meerijden met coureurs uit het Driving Experience program, dit betekent in ieder geval dat we Sabine Schmitz niet meer achter het stuur van de beroemde Ring Taxi’s zullen zien om petrolheads in minder dan 9 minuten over de Nordschleife te jagen. Prijzen van de tickets voor dit seizoen zijn nog niet bekend, vorig jaar kostte een rondje ‘Ring €195.

Met dank aan iedereen voor de tips!44 reacties

-edit: check, is gefixt!-

OT: Chill.
Excellent choice! Maar ik zal toch wel met men eigen wagen wat tourtjes gaan maken. Goedkoper :-)
@dbonline: als je het deelt door 3(passagiers) komt het wat beter uit , mrja ik vind het nog veel te duur voor 9 minuutjes te zitten, beter een dag walibi ofz
@KaCh1ng:
Nee, ’t is een koopje als je meerekent dat er een redelijk percentage van de Ring gebruikers de ‘wrakstukkken van hun auto van zich af moeten schudden’
@desjonnies: Inderdaad … en 4 nieuwe bandjes zijn ook vrij prijzig :)
Heerlijk! Waarschijnlijk nog even snel ook…
Leuk voor de bestuurder, zitten de achterpassagiers nog dichter bij zijn nek. Je kan raden wat er wel meermaals voorkomt…
De ring is altijd al een killer geweest :

http://www.youtube.com/watch?v=0xwc54G2Ur8&NR=1
@desjonnies: Welke bocht is dat waar ze in het begin van filmpje allemaal crashen?
@laurensl:
Adenauer-Forst – Die bocht staat er om bekend dat mensen die de Ring niet kennen “vergeten” op tijd in te sturen. Je kan daar de binnenkant van de eerste bocht van die Chicane practisch niet zien omdat die heuvel op ligt. De meesten hier schieten dan ook rechtdoor.

Bizar trouwens hoe snel die oude bakkies op hun dak liggen…
@BJ: Dus je moet daar eigelijk blind en op goed gevoel die chicane aansnijden?

Daarom denk dat het beter is dat met een prof een rondje aflegt tegen hoge snelheid dan zelf met schrik om je eigen wagen total loss te rijden.
@laurensl:
Ja, blinde chicane is de juiste benaming. Je kan natuurlijk met een prof eerst een rondje doen, maar dan onthoud je nooit alle gevaarlijke punten. Er zijn namelijk meerdere blinde bochten, als het meezit zelfs met negatieve verkanting. Daarnaast zitten er een paar heuvels in waar je nooit goed kan zien wat er achter precies gebeurd. Dus zelfs als je het circuit wel goed kent, kan er op talloze blinde plekken een gestrande/gecrashte auto of motor staan.

De enige manier om veilig de Ring te doen is een veilige marge aanhouden op die blinde punten ook al ken je de bocht en weet je hoe hard je in theorie kan. De Ring is nu eenmaal niet de plek om voor het eerst de limiet van jezelf of je auto op te zoeken. Maar goed, hoe voorzichtig je ook bent, je wilt toch gas geven en er zijn altijd genoeg wannabe Lauda’s, Stewarts of Fangio’s die jou ook kunnen meenemen in hun crash, dus er blijft een risico. En die spanning maakt het natuurlijk ook zo fucking mooi en verslavend….
@BJ: Beste methode (mijns inziens) is flink te Gran Turismo-en en zo echt een gevoel voor de globale layout van de baan te kennen. Daarna er heen rijden en 2 of 3 rondjes relatief rustig rijden om een gevoel te krijgen hoe jouw auto reageert op de baan. Daarna kan je het langszaam aan opvoeren.
Zo heb ik het in ieder geval gedaan, eerst veel oefenen, daarna pas echt.
@OverSoft:
Inderdaad, same here. Maar dan nog blijf je echt wel marge nodig hebben omdat je nooit weet wat je tegenkomt in een blinde bocht.
@BJ:
die porschkes blijven mooi in balans en rollen niet makkelijk over.
maar wist ook niet dat oude autos zo snel omvallen :D
@desjonnies: Oei, maar geen rondje doen met de R8S als ik dat zo zie…
@Citrofiel:
Ik pak die Taxi wel !
@desjonnies: Ik denk dat ik ‘m al eens eerder had gezien. Maar het maakt toch wel weer indruk. O.a. als er af en toe een persoon uit zo’n auto zwiept.
Ben er zelf op Zandvoort twee keer afgegaan in een 911 van rond 1985. Verkeerd afgehandeld overstuur. Maar het bleef toch bij achterstevoren een grasbermpje in.
@desjonnies: Die bocht is daar niet heel tactisch neergelegd idd. :O Nou zijn die auto’s van toen ook lang zo stabiel niet natuurlijk…
@Tommy2: Yep. Het merendeel van de crashes heeft de motor achterin liggen en heeft dus een gigantische overstuurreactie bij gas los.
@desjonnies: wat een filmpje met die mensen die eruit worden geslingerd
@Flamingo:
Tsja, zit zelf aardig tegen de ouwelullenclub aan, en ja vroegâh gebeurde dit gewoonmet een auto, openvliegende deuren en zo.

As long as it is fast
Da’s een Alfa Zagato en Alfa’s kunnen nou eenmaal niet verongelukken :mrgreen:
@desjonnies: Hoeveel geluk heeft die ene op 07:00?! :D
en wat gebeurd er met de m5 wordt die verkocht ?
niet dat ik geïntresseerd ben in een wagen die elke dag tot het randje werd afgtrapt hoor,

m3 lijkt mij eigenlijk een leukere auto op circuit die is wat lichter en sportiever , versta mij niet verkeerd de m5 had waarschijnlijk de beste wegligging in zn klasse maar om echt fun te maken zou ik toch voor de nog wat lichtere en levendigere m3 kiezen denk ik …
@bpc:
Ik denk dat deze vernietigd worden. Zoals ik bij het vorig artikel al aangaf klagen de bestuurders ernom over het flexen van het chassis ver voordat het maximum van 20.000 km bereikt is. De beestjes zijn dan meer dan op vrees ik…
@StijnB: gelukkig staan er nog heel wat mooie m5’s te koop man deze m5 was toch een van de beste ooit :o
Dat was te verwachten. Als het concept blijkbaar werkte zou het heel vreemd zijn om te stoppen omdat hun favoriete auto toevallig niet meer gemaakt wordt.
Ok; ik geef het toe, ben geen Beamer fan, maar toch :
” De koning is dood, leve de Koning “
had het al verwacht maar nog ontzettend duur, kan je in nederland 10 heats vrijrijden voor doen… 10 X 20 is 200 minuten rijden, en wel zelf! :P
@spykerboy: Ja en dan mag je alleen nog maar de baan op, vergeet je niet de benzine plus onderdelen en uurloon?
Denk niet dat het goedkoper kan.
@KUYL: tja nou ok 10 heats is nog 100 minuten de andere 100 eu voor benzine enzo.. :D dan haal je het wel, en heb je meer lol :D
Voor alle Jos Verstappen’s in spé: Je auto is niet verzekerd op het circuit. De kosten voor een crash kunnen heel snel oplopen tot in de duizenden euri’s ( railing, verslepen, kosten voor blokkering circuit èn schade aan je eigen auto). En de truc om je auto naar buiten het circuit te slepen en dan je verzekeringsman te bellen, werkt echt niet ( ook daar slapen ze niet). Geef mij de ringtaxi maar.
@wolf: Bij de Ring kun je een trackverzekering afsluiten voor een dag (onbeperkt rondjes op de ring verzekerd voor die dag). Kost 150 euro, maar dan ben je ook zeker dat je niet direct duizenden euro’s lichter bent)
@wolf:
Als je tijdens de Touristenfahrt op de Nordschleife rijdt, is het een openbare tolweg waar de Duitse verkeersregels gelden. Van elk ongeval wordt proces-verbaal opgemaakt (daarom is de Ring vaak zo lang dicht na een unfall). In principe is je auto dan ook wel verzekerd, tenzij het expliciet uitgesloten is door je maatschappij in de voorwaarden (gebeurd veel in de UK). Los van dat het vast geen leuk verhaal is voor de verzekering, ben je volgens mij alleen niet verzekerd als uit het proces verbaal blijkt dat je onverantwoordelijk hebt gereden of dat je niet volgens verkeersregels hebt gereden. Overigens klopt het wel dat de kosten voor de vangrail etc op eigen kosten zijn en dat is inderdaad significant geld.
Ah dan toch… Enkel is het wel redelijk duur….
@desjonnies

daar is me vader inderdaad ook met zijn E21 323i door geschoten!
wel 25 geleden ongeveer :P
Sabine komt gewoon terug op de ring, maar dan met een porsche race GT3 ;]

bron: http://www.speedbee.de/13-1-ringtaxi.html
Is er van bovenstaande foto (witte M3) een wallpaper-formaat???
@oversoft. Wat dekt die verzekering dan?? Schade aan je eigen voertuig of aan de baan of beide? Is er dan nog een eigen risico?? Hoor graag van je.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).