Jon Olsson’s Lamborghini geeft niets om wat water!

Auteur: , 58 Reacties

Slik die woorden maar weer in, Stephan Winkelmann. Met je "Lamborghini's zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik". Kijk wat Olsson doet met zijn Murcielago LP670-4 SV. Die peert zijn supercar even hard door een diepe plas van het formaat 'klein meer'.

Na afloop van de Gumball 3000 was skimeneer Jon niet bepaald van plan om zijn Lambo op transport richting Zweden te zetten en zelf met het vliegtuig naar huis te reizen. Nee, gewoon zelfstandig van Istanboel naar Scandinavië rijden was voor hem de enige optie, zo doen echte Gumbazen dat. Of zoals Jon het zegt: “you dont do Gumball 3000 (and drive all the way back) to make your life easy.” Amen.

Echter, aangekomen bij een grensovergangetje tussen Turkije en Gri€kenland voorzagen ze een klein probleem. Een ophoping van water op de weg. En daar ga je toch niet met een supercar doorheen jakkeren. Toch, Jon? Bekijk de Tsunami-Lambo op VIMEO!

Een verslag van zijn Gumball-afterparty avontuur met nog meer bemmend foto- en videomateriaal staat op zijn blog.

Door een plas rollen als een baas58 reacties

Wat een held! Zo moet dat! Altijd die mensen die hun Ferrari’s en Lamborghinis in een vacuüm garage zetten om die dan af te kuisen met een zeemdoekje. Hij gebruikt zijn auto tenminste.
@xilver:
Gek, een zeemdoekje maakt krassen! :)
Dit gaat me toch weer wat te ver…
@towi1989:
als je geld te veel hebt, wat maakt het dan uit..
moah, ik zou toch wat zuiniger zijn…
heerlijk die vent! die mag van mij een auto kopen, soms zie je die jonges in dat soort autos heel voorzichtig rijden en niet in de regen rijden ofzo want het zou toch is vuil worden ofzo…. respect!
Gewoon, omdat het kan!
En de motor zit toch achter, plus luchtvering staat aan.
Wat een eindbaas! Gebruiken die auto, top!
zit er een joke achter het woord vimeo dat ik niet zie , of is het gwn een typfout
@bpc: captain fail!
@Benjamin1: leg uit dan ik ben niet mee
@bpc: Dat is gewoon een ‘concurrent’ van Youtube.. Zo heet de site.
@Brutus: oke bedankt eindelijk iemand dat nrml reageerd
@bpc: Ow.. en verder niet echt een joke. Alleen het woord ‘video’ met ‘me’ erin verwerkt wat weer betrekking heeft op video’s die door de uploader gemaakt zijn. En het is een anagram van ‘movie’ :)
@bpc: video + me = vimeo ofzo

ot: ’t is toch ook een 4WD? En dat ‘ie niet drijft / planeert….of is dit geen leggere?
gedwongenleaser
@bpc: hey comazuipert, al eens aan gedacht de link aan te klikken voor je een dergelijke hersendodende opmerking plaatst?
@gedwongenleaser: hee druif, hou het leuk aub. anders rijden we met je leasebak door een arnhems viaduct :)

http://nos.nl/artikel/246020-wateroverlast-door-buien-in-arnhem.html

en ik wil niet naar arnhem
gedwongenleaser
@Simpson: ik probeer het altijd leuk te houden maar kom op zeg… Als men zulke vragen gaat stellen alvorens een link aan te klikken of even te Googlen waar moet het dan heen? Dit soort dingen hoef je iemand toch niet voor te kauwen omdat iemand zelf te lui is even te kijken?

Wat betreft dat viaduct… Ik woon in die straat (kan het vanaf mijn balkon zien), fun gegarandeerd als het weer een beetje geregend heeft :D
@gedwongenleaser: hou gewoon je kinderachtige muil toe niet iedereen investeerd zijn geld domweg in de nieuwste technologie , al over na gedacht dat er mensen zijn die de link niet kunnen openen omdat ze geen halve maandloon willen geven aan een domme gadjet ?
waarschijnlijk is je kinderlijk breintje daar niet genoeg ontwikkeld voor, maar blijf dan ook weg van dit soort forum’s of hou het beleefd , nooit een opvoeding gehad ofzo
@bpc: Wait, whut? Welke domme gadget? Een muis? Voor dat linkje aan te klikken hoef je heus niet te betalen, hoor. En een beetje beleefder van repliek dienen is ook wel gewenst, de pot verwijt de ketel…
@bpc: investeerd… Is dus met een ‘t’. En nu snel terug naar school. Moet het wel eens zijn dat een beetje ontwikkeld persoon van vimeo gehoord heeft (en anders zoek je het eerst op pipo)
gedwongenleaser
@bpc: rustig vriend… “Comazuipert” was grappig bedoeld, mijn opmerking wat betreft een linkje aanklikken of even iets opzoeken was wel serieus bedoeld, gewoon een nette opmerking, en wat mij betreft gegrond. Verder is mijn kinderlijke brein niet in staat verbanden te leggen tussen “linkjes”, “nieuwe technologie”, “gadjets”, “halve maandloon” en “opvoeding” excuses daarvoor.
Hij had gewoon geen zin om nr de wasstraat te rijden xD
@kavishdt: Was jij je auto in modderwater?
@BmwMPower: Nee offcousre not!! maar zo lijkt het wel
Waar die hier nog het meest voor moet uitkijken is of zijn remschijven niet warm/heet waren voordat hij deze plas in reed. Van alle delen die het water raken kunnen die nog het minst goed tegen rijden door 40cm water..

Die Jon heeft wel supervette auto’s in zijn collectie en dan gebruikt ‘ie ze ook nog ’s alsof het lease Polo’s zijn. Restecp.
@bpc .. meen je dit??
@wolffjee: nee ik typ dit om mijn toetsenbord te testen :roll:
@bpc: lol
Hahah vet cool
Waarom ook niet? De motor zit midden/achterin dus de over de boeggolf hoef je niet druk te maken. Meteen een goede check of de Italianen de kieren van de deuren goed hebben afgewerkt!
zo van; ik heb toch genoeg geld..
Gri€kenland LOL
Vierwielaandrijving, niks aan de hand!!
op de video ziet het er allemaal wat minder erg uit. Goed dat de wagen gewoon word gebruikt. we stoppen voor niets en niemand, Respect.
Lamborghini heeft ervaring met dit soort dingen toch?
Die worden daar voor gebouwd.
@Hupke: Tractor-referentie: +1. 8)
moest ineens denken aan een ouwe film, cannonball run waarin een countach planeert over een meertje
Extra koeling voor de lange trip.
Zie het water uit zijn luchthappers lopen :D
Zo effe een duik kan hij wel tegen, dan raakt het water niet tot in de motorruimte, maar ik zou hem er niet in parkeren!
Sterker nog: hij heeft zijn SV al ingeruild op een Aventador, maar in afwachting van de Aventador kon hij het toch niet laten nog een paar kilometers en wat water op de teller te zetten :P #held
Gri€kenland :lol:
Dan is het wel lekker dat je luchtinlaat niet voorin zit
@mout:

http://www.lamborghini-tuning.com/bilder/imsa-tuning-lamborghini-murcielago-orange-front-fender-im4100111.jpg

Die zit net voor de achterwielen en als je gas geeft gaan ze verder open staan. Dus misschien toch niet zo ideaal als je zou denken.
@Hupke: Misschien heb je gelijk. Maar dan zit ik nog wel met wat vragen.
1) Waarom heeft alleen jouw plaatje die kieuwen voor het voorwiel (en pakweg die 10 rechts in beeld niet?)
2) Waar gaat dan die lucht bij de happerds in de C-stijl heen?
@mout:

Tuner of speciaal model ofzo ben geen lambo kenner.

Ik ben nu trouwens zelf aan het twijfelen of de inlaten voor de achterwielen de luchtinlaat of de oliekoeler is.
Of dat die achter de C-stijl de motor lucht inlaat zijn of de koeling zijn.
Een van de fanboy’s zal er hopelijk wel op kunnen antwoorden.
@Hupke: Volgens mij zijn de onderste luchtinlaten idd voor de olie en de bovenste (die dus open en dicht kunnen) voor de motor. Die gaan ook pas open bij een bepaalde snelheid of temperatuur van het blok.
En volgens mij (lees: Google) is die foto van een Murcielago Prindiville Prestige ;)
Google is je grote vriend als je iets wilt weten..
@Brutus: Strike that..
Plaatje is van IMSA.
@Hupke: Verder had ik je reactie niet goed gelezen. Je schrijft braaf ‘net voor de achterwielen’. Maar die kieuwen in de voorbumper trokken zoveel aandacht dat ik je luchtinlaat daar zocht.
Maar goed – met die verstelbare luchtinlaten die inderdaad bovenop zitten, is dit ontwerp bijna net zo goed als van de LaRo met snorkel ;)
@Hupke: Oliekoeling zit rechts onderaan voor het achterwiel, de linkse inlaat is voor de show, om een beetje symmetrisch te lijken.
De linkse: duidelijk nep
http://www.lamborghini-tuning.com/img/imsa_tuning_lamborghini_murcielago_orange_air_intake_im4010142.jpg
De rechtse
De rechts is van een tuner, maar trust me, op de standaard is het ook zo: Duidelijk een echte inlaat
http://www.lamborghini-tuning.com/img/imsa_tuning_lamborghini_murcielago_lp640_white_air_intake_im4100142.jpg

De koeling zit gedeeltelijk vooraan in de neus en gedeeltelijk boven de motor, die flappen die kunnen openen. Als de motor het te warm krijgt, of de bestuurder wil showen, dan openen deze luchtinlaten zich.

De aanzuig van de motor weet ik niet zitten, maar niet zo laag tegen de grond als je het mij vraagt. Ik denk ofwel bij de bovenste luchtinlaten(die open kunnen) ofwel uit de motorruimte.
drive! TomTom leads the way!
dat is pas cool
maar hij gebruikt zijn auto wel


fun
Nou bij cannonball run ketste de countach er gewoon overheen had ie dat niet even kunnen proberen ;)
Waar hij nog het meest voor moet uitkijken is, dat zijn motor geen water aanzuigt. Anders krijg je vloeistofslag en kan hij zijn motor weggooien. Verder mag hij volgend jaar een paar nieuwe wiellagers monteren.

Maar daar zal hij verder toch wel niet mee zitten. Als hij zoveel centjes heeft.
Wat kunnen we er een drama van maken. :p Een auto kan daar tegen. Of het nu een Lambo is of een Lada, van zo een keer in het water te rijden, gaat je auto echt niet stuk hoor. Als je dit elke dag doet (en je hebt geen SUV), is het idd niet gezond.
de onderste luchtinlaten zijn voor de koeling van de olie, de bovenste zijn voor de koeling van het blok. die kunnen open naar mate de weersomstandigheden van de omgeving, warmte van het moterblok, en de stand waarin je de auto hebt staan.
(handig als je vader een Lambo heeft)
@larsyboy1997:

Kan je dan ook eens Checken waar de motor z’n lucht aanzuigt?
Kijk, het is niet voor niks een supercar! Gebruiken dat bakbeest;) En als ik zo’n geweldige auto had dan zou ik er ook gewoon in terug willen rijden, daar heb je hem juist voor!
Damm, zo een Murcielago LP670-4 SV blijft een brute auto.
Maakt niet uit hoevaak je al op foto of irl gezien hebt, het blijft bruut!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).