Agenten krijgen toch verkapt bonnenquotum

Auteur: , 32 Reacties

Jep! Het bonnenquotum is van de baan. Maar het moet volgens een stel beleidsmakers vervangen worden door een ander quotum dat er simpel gezegd voor zorgt dat er meer geouwehoerd wordt waarna je uiteindelijk tóch gewoon een bon krijgt.

Het bonnenquotum gaat namelijk als het aan Egbert Jan van Hasselt (nationaal programmamanager van de politie) ligt vervangen worden door een contactquotum. Dat is een minimaal aantal keren dat een agent met verkeersovertreders in gesprek gaat. De politietop (waaronder ook Hoofd Team Verkeer van het Landelijk Parket Willebrord Freijsen) is van mening dat het belangrijk is dat de verkeerspolitie weer meer in gesprek gaat met overtreders en uitlegt waarom men wordt staande gehouden. Meer mensen die hier een verkapt bonnenquotum ontdekken?

Juist! Als je wordt staande gehouden kan je er immers vanuit gaan dat je een bon krijgt. Enige wat dus anders is aan dit quotum is dat mensen die zich onder een bekeuring uit weten te lullen ook meetellen voor het quotum van Chef Bromsnor. Dus snel oefenen met die smooth talks, want je wordt nog steeds gewoon aangehouden om ervoor te zorgen dat de dienstdoende agent niet op zijn flikker krijgt van de baas. Die baas kan namelijk het quotum moeilijk loslaten, waarschijnlijk omdat de eindbaas van de bonnenschrijvelarij een minimum inkomen verlangt voor de schatkist…32 reacties

Die reclame voor holland casino blijft geweldig haha
Het gaat vervangen worden als het aan die kerel ligt. Dus niets is zeker.
Meer contact zonder bekeuring, dus gewoon een berisping of terechtwijzing lijkt me een goeie zaak. Genoeg malloten aan de weg die echt aangesproken moeten worden door iemand met een politiepetje.
@rotarypowah: ja, en de schrik die je krijgt als je op een fout gewezen wordt werkt veel beter dan zo’n agressie opwekkende boete die vaak veel te hoog is voor een onzinnig foutje of overtreding..
Het is heel simpel. HEt zal in het begin niet zon vaart lopen, maar als het begrotingstekort kleiner of sluitend moet worden gemaakt, dan gaan ze weer als een malle schrijven.
Laten we niet vergeten dat daarnaast de boetes binnenkort met een flink percentage worden verhoogd! Dus linksom of rechtsom we worden toch wel genaaid.
Dit hele gedoe over het afschaffen van de bonnenquota is niks meer en niks minder dan SYMBOOLPOLITIEK!
@ralf: liever bonnenquota en hogere boetes dan de inkomstenbelasting omhoog. De meeste van die bonnen kun je nou eenmaal gemakkelijk ontlopen…
@mashell: jij snapt het
@mashell:

Nee en waarom denk je dat? Als de overheid de schijven van de inkomstenbelstingen nog verder omhoog gooien, dan vertekken veel Nederlanders naar het buitenland. De belastingdruk van Nederland is nu al 1 van de hoogste van Europa. De enige manier om nog meer belastingen binnen te halen, is d.m.v. VERKAPTE belastingen zoals bekeuringen etc..
@ralf: populistische onzin.. NL heeft in % wellicht ogenschijnlijk hoge belastingen. FEITENLIJK/EFFECTIEF kokmt de belastingdruk in NL lager uit dan in veel europese landen. Wij hebben namelijk mega aftrekposten die de belastingdruk enorm verlagen en toeslagen. Hypotheekrente aftrek, lijfrente/pensioenopbouw, kinderopvang toeslag enzovoort….
@w0o0dy: Ik wil je dit graag zien onderbouwen met cijfers voor 15%>modaal
@w0o0dy:

Je wilt toch niet met droge ogen beweren dat de effectieve belastingdruk in Nederland na de door jou opgesomde aftrekposten lager uitvalt dan – ik citeer je even – ‘veel andere Europese landen.’ Waar denk je dat de sociale voorzieningen in dit land van worden gefinancieerd? Buiten dat, de berekening van de belastingdruk is ook zeer onomstreden. Veel belasting variabelen worden in deze berekening niet meegenomen. Officieel zitten wij op een belastingdruk van rond de 43%. zo uit mijn hoofd. Ga je echt alles meenemen, dan kom je al snel uit op een belastingdruk van rond de 90%! Dat zal in jouw ogen wel weer populistisch klinken, maar ik zou zeggen doe je research eens. En ga eens na welke belasting variabelen in de berekening van de belasting druk niet worden meegenomen.
@ralf: een klein rekenvoorbeeldje met zoals @Truttenschudder: suggereerde.. 15% boven modaal vs 170.000 euro inkomen.

We nemen iemand met een inkomen van 37375 en een huurhuis en geen bijzondere aftrekposten. Die betaalt ongeveer 13180 euro belasting en dat is ongeveer 35,3% aan effectieve belastingdruk

We nemen iemand met 170.000 inkomen een redelijke duur huis (6ton hypotheek) en een flinke storting aan lijfrentes als oude dag voorziening (9000)
die persoon betaalt… effectief maar 38113 aan inkomstenbelasting en dat is…22,42% aan belastingdruk

That’s hypotheekrente aftrek! Gotta love it.
@w0o0dy: M.a.w. De allerrijksten profiteren het meest.
@w0o0dy: Nog steeds niet vergeleken met bijv. onze buurlanden. Lemmeknow.
@Truttenschudder: realiseer je je wel even dat andere landen GEEN hypotheekrente aftrek hebben en hoeveel invloed dat geintje heeft op de effectieve belastingdruk?
@w0o0dy: Ja dat weet ik. Doe eens iemand met een inkomen rond de 45k bruto, in Nederland, en Duitsland. Reken dan ff mee dat ze niet te maken hebben met Europees hoogst illegale belastingen zoals de BPM, trek er maar 7% op jaarbasis bij af. (Nieuwe auto à 30 K +- 1 keer in de 4-5 jaar).
@mashell:

Ik maak een nog veel sterker:

Liever een hardrij belasting (bonnen) en dat ik lekker door rijd. Dan dat ik me aan de snelheid hou en ze het geld alsnog op een andere manier bij me halen.
Maar dan kan ik dus niet lekker door rijden en betaal ik alsnog…
Aangehouden ben je pas wanneer de handboeien om je polsen zitten :) In dit geval een agent je staande houden ;) Kleine detail :)

Overigens heb ik er veel minder moeite mee om een boete te krijgen als een agent me aan de kant zet (voor bijv te hard rijden) dan dat ik simpelweg *FLITS* zie en weet dat er weer verdomd makkelijk euro’s aan mij verdiend zijn,
dat wordt lachen ..
als die lui de bek open trekken vliegen de leugens om je oren ..


dus over 6 maanden een nieuwe campagne ..
“nooit met overtreders in discussie gaan” ..
In tegenstelling tot een bonnenquotum kan de agent je dus makkelijker laten lopen met een waarschuwing. Het ligt nu dus meer aan het soort flik dat je aan je been krijgt…
Hoe gaat een flitsboks contact zoeken?
@norge: door ff te laten weten dat die er staat? gevolgen:
automobilist word boos en wil een hartig woordje beraadslagen: :)

http://www.youtube.com/watch?v=epPls1dyqy8&feature=player_embedded
@bigcar: Ja mooi he ,is hier ook een hobby :D
@norge: ;)
heerlijk die reclame :D
Ik zit helemaal niet te wachten op een gesprek met die MBO-gasten. Bon schrijven en oprotten.
@lacasitos: zo zo, iemand voelt zich beter dan MBO gasten ?
@dennisr: Inderdaad, zit niet te wachten op zogenaamd ‘strenge’ woorden van gasten die alleen maar slaafs uitvoeren wat hun baas opdraagt en een gemiddeld IQ hebben dat lager is dan een 16 jarige AH cassiere; die vragen namelijk HAVO :).

De politie komt niet eens meer langs voor inbraak in huis of auto of fiets gejat en bij bedreigingen komen ze vaak ook al niet meer opdraven ….

Maar verkeersboetes uitschrijven hebben ze wel tijd voor. Nee, daar wordt de samenleving stukken beter van ?!?!?

En als je in discussie gaat met die apen zeggen ze ‘ja maar wij bepalen de prioriteiten niet’ … Slappe hap, spring dan meteen lekker de sloot in als je baas het zegt ! Met die mentaliteit tijdens WO2 zaten we nu nog onder Duits juk * spuug *

Nee, geen respect voor die losers – (meer dan een stukje basis) respect moet je namelijk verdienen m.i. – die verkapte belasting innen en te slap zijn om een echte baan te zoeken ! Niet dat elke smeris zo is, vooral de oude garde is oke, maar de meeste jongere kasplant-broekjes zijn echt slappe hap.
Laf staan cashen langs half lege snelwegen vervangen door 1 op 1 correcties, ik zou zeggen dat iedereen dat toe zou moeten juigen… 5minuten kwijt zijn aan een gesprekje doet je meer dan een acceptgiro met betrekking op een stukkie weg een week of 3 geleden… Wie weet nog of hard rijden toen eigenlijk niet verantwoord was? Weet jij nog hoe de verkeerssituatie was op dat moment of hoeveel ongevallen er op die KM plaatsvinden? Ik niet. Dus staande houden is effectiever.
Lekker tendentieus stukje, Autoblog. In principe is dit een prima maatregel, maar jullie moeten toch ff tegen de politie aan schoppen, of niet?

Anders stellen jullie je 15 jarige publiek teleur zeker.


Heel triest.
@bozewolf: ik begrijp dat jij vind dat de politie alleen maar goede dingen doet.
@meneersander: Beste heer @meneersander, ik begrijp dat u een conclusie trekt uit de reactie van de heer/mevrouw @bozewolf. Het is mij niet geheel duidelijk waar u deze conclusie op baseert, daar de heer bozewolf enkel een opmerking maakt over ‘schoppen’ naar politie. De heer bozewolf maakt echter geen inhoudelijke bewering over zijn goeddunken van AL het werk van de politie.
Gewoon een controle houden op punt A, daar een waarschuwing geven, en stiekem 1km verderop op punt B je collega laten wachten en daar een boete geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).